Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / výkonnostní průkaz
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Alinka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 15:17
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, co je to výkonnostní průkaz? Jedeme na první závody, je to závod začátečníků, ani to není A1 a za 14 dní zase na závod začátečníků, tak se chci zeptat, jestli musím k tomu mít ten VP nebo si ho můžu nechat vystavit až bych postoupila na ty A1. Jde mi o to, jestli i po tom, co mně ten VP vystaví, tak jestli i pak můžu závodit v začátečnících a ne v A1.

Venuše
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 15:57
- Nahlásit

Alinka
A jedeš na první závody oficiální nebo neoficiální? Pokud neofiko, tak tam nic nepotřebuješ, pokud na ofiko, tak přímo tam si zažádáš o ten výkonnostní průkaz, kterej, pokud chceš jezdit po oficiálních závodech stejně mít musíš. A v A1 už jsi tak jako tak. Pokud pak totiž pudeš na oficiální závody, tak závodíš v A1, a není rozdíl v tom, že ty si tam poprvé a někdo už po 10.Někdo je v A1 celej život. A pokud chceš jezdit na začátečníky, tak to jedině na neofiko, a tam tě do začátečníků dají v případě, že na ofiko závodech se pořád diskuješ.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 16:15
- Nahlásit

Alinka
Závod začátečníků je neoficiální a tudíž nemá s Klubem agility nic společného. VP potřebuješ až na oficiální závody (A1). Na první akci ti pořadatelé dají "žádost o VP ", ty ji vypíšeš a oni už ti poradí co s tím dál. Výkoňák ti potom přijde poštou.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 17:22
- Nahlásit

Venuše
je to, jak píše Biluška, ty se to snad nikdy nenaučíš ..
takže klíďo na ofiko, ale do zač., ne do A1, nebo to člověk může udělat jak já

Venuše
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 17:55
- Nahlásit

eva od jondy
no ale já to tak myslela blbko, musíš umět číst mezi řádky
A navíc mi to řekla vepřajdrová, jakože už SEM v A1 ! Abys věděla !

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:02
- Nahlásit

Venuše
ale dyk joo, já tě chtěla jen trochu pozlobit..
vepřajdrová tě schválně mate .. ale je prauda, že když půjdeš na ofiko do začátečníků a i do A1, tak už ti tu A1 nikdo nevodpáře a než složíš nějakou zkoušku na výborně, tak tě většinou všade do začátečníků ještě pustěj..
hele a toho 9.9. se hlásíte teda už i do jedniček? nebo "jen" do začátečníků?já abych věděla, na kolik vám nedržet ty palce..

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:06
- Nahlásit

Dámy, prosím vás, kdo vám nalhal, že na ofiko závodech je vypisována kategorie "začátečníků" ? "Začátečníci" jsou akorát na neoficiálních závodech, na ofiko jsou kategorie A1, A2, A3, veterán . Nic víc, nic míň. O VP se žádá při prvním startu v kat. A1, po potřebných přeměřeních psa přijde domů poštou. V kat. začátečníků se nežádá o nic, protože klub nějaké neofiko blbnutí nezajímá

Venuše
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:06
- Nahlásit

eva od jondy
já tě ani nevim čeče, ale asi do začátečníků i do těch A1. Ať si to užijem.Co se s tím budem párat no ne? Teda jestli to vlastně jde? To jako se budu hlásit do začátečníků a pokud dopadnem dobře, tak jako máme složenou zkoušku nebo co teda?

Venuše
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:08
- Nahlásit

eva od jondy
oprava, tak jdem do A1. Viz. výše Biluška

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:16
- Nahlásit

Venuše
no sem vám nakoukla do propozic a začátečníky ste úbec nevypsali, vy zlí... tyyy jo, to bude nějaký prestižní, ne???když je to navíc s tim mistrovstvim bíglů.
no když zkoušku zaběhnete s max. 5,99 trestnejma, tak máte za výborně a do začátečníků už vás nepustěj.. a k tomu budete mít určo nějaký pěkný umístění a ceny.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:17
- Nahlásit

a už vám zbydou jen dvě zkoušky, který musíte splnit, abyste mohli machrovat ve dvojkách

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:21
- Nahlásit

eva od jondy
prosím tě, o jakých začátečníkách to pořád mluvíš? Žádná taková kategorie na oficiálních závodech neexistuje, tudíž ji v Prostějově ani nemůžou vypsat, chápeš? Bože to je materiál tohleto, to je materiál

Venuše
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:25
- Nahlásit

Biluška
jojo, nabereš blbců a chceš stavět dálnice, potažmo běhat agi
A tak já doufám, že po pár letech běhání se do toho dostanem co? Každopádně by mě zajímalo jak velkej rozdíl je v neofiko a ofiko závodech, když opomenu výšku. Je to hóóódně velkej rozdíl? Jestli se mám jako bát hodně moc moc, nebo stačí jen hodně moc

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:30
- Nahlásit

Venuše
Je v tom přímo katastrofální rozdíl. Oficiální závody zastřešuje Klub agility ČR. Tudíž je tam oficiální rozhodčí, který má složené zkoušky a zná zkušební řád. Musí tam být překážky, které odpovídají řádu, povrch tratě, rozměry parkuru a podobně. Kdežto neoficiální závody může pořádat každé pako, které na oficiální nemá. Píská to potom kde kdo, většinou vedoucí toho daného cvičáku, ať už řád zná, či ne. Běhá se kdekoliv a na čemkoliv. Je mezi tím asi takový rozdíl jako mezi výstavou a voříškiádou.

Venuše
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:33
- Nahlásit

Biluška
Jojo, to vím, to o těch překážkách a rozhodčím a řádu. mě jde o složitost. Na oficiálky taky staví parkury podle něčeho ne? Si to asi málokdo vymyslí. to sem myslela jako víš.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:38
- Nahlásit

Biluška
hele to není prauda, já neříkám, že je to oficiální kategorie, ale u nás normálka skoro u každých závodů začátečníci jsou- na ofiko závodech, ale je to samo jen o vůli pořadatelů

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:46
- Nahlásit

Venuše
Složitost parkurů záleží na tom,kdo to postaví To není nijak dáno. Už jsem zažila jedničky, které byli těžší než trojky. Taky dost záleží na tom, co je pro koho těžké. Někdo nezvládá rovinky, jiný techniku....to je prostě strašně irelevantní.

eva od jondy
Když si je tam dáte navíc, abyste nalákali lidi, tak to jo. Ale ofi-kategorie to není. Klubu je naštěstí jedno co si tam pořádáte navíc

Venuše
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:53
- Nahlásit

Biluška
Jo, tak to jo, tos mě "uklidnila"

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 18:54
- Nahlásit

Biluška
jasný, no voni asi okolo prahy lákaj, to je pravda- chuchle, louny, boleslav, plzeň, tady začátečníci bejvaj.
ale je to celkem pro začínající psiska fajn, si myslim. taky už byl někde běh pro pejsky s hendikepem, to se mi líbí.
přijdou mi výhodnější začátečníci na ofiko, než na neofiko, protože na ofiko to staví vopravdickej rozhodčí, takže nestrčí štěňatum do 12ti měs. do parkuru slalom, jak sem viděla na neofiko v nymburce

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 20:47
- Nahlásit

eva od jondy
Copak slalom, to by ještě nebyla taková tragédie, ale já už viděla na štěněcím parkuru houpačku a stůl. V tom případě si fakt klepu na čelo a rozmlouvám start všem, kteří jsou ochotni mě poslouchat

Alinka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 22:41
- Nahlásit

Tak jak to tady čtu, tak už nerozumim fakt ničemu. Tak teda myslela jsem si, že to je normální ofiko závod. Je to teda v Jemčině a pak chci ještě do Soběslavi, tak jestli máte někdo chuť tak se mrknětě a pak mi napiště na co že to vlastně jedem.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 23:00
- Nahlásit

"Hrr na ně" jsou oficiální závody. V Táboře jsem byla v květnu a taky pořádali závod začátečníků. Jestli tě zajímá, jestli si máš, můžeš nebo musíš zažádat o výkoňák, tak v protozicích je jasně napsané: "pro psy od 12 měs, kteří nemají výk.průk., ani o něj nežádají; začátečníci se mohou zúčastnit i hry". Takže si ani nesmíš o výkoňák zažádat. Začátečníky tam mají jako neoficiální kategorii narozdíl od oficiálních A1, A2, A3 a veteránů.

U závodů V Soběslavi se zase píše "pouze pro psy od 12 měsíců a ostatní týmy, které se ještě nezúčastnily žádných závodů ( A1)", takže tam klidně výkoňák mít můžeš, ale nesmíš na těch závodech ani předtím startovat v A1 (což zřejmě není tvůj případ).

Výkonnostní průkaz je sešítek, kam pořadatelé oficiálních závodů píšou výsledky zkoušek (tedy A1 a výše), popřípadě dobré výsledky v oficiálních bězích agility nebo jumping, nebo tituly z MR a podobně.

Můj osobní názor je, že závody začátečníků jsou pro lidi, kteří nemají trpělivost trénovat se svým psem citlivě a pořádně, neboť v roce by se velci psi měli teprve učit skákat a to na jedné nebo dvou překážkách. Ale každý ať si ničí svého psa a styl podle svého gusta.

Alinka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 23:10
- Nahlásit

KaTachyon
Díky za vysvětlení. Nejsi náhodou Katka? Já jen jestli si nebyla asi před čtrnácti dny u nás ve Strakonicích. Já si jen myslím, že přece jí (Terinku) hned nepošlu skákat A1, když mám tu možnost si to všechno okouknout a zkusit. Nebo je to fakt špatný? Já nevim.

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 10:29
- Nahlásit

KaTachyon
Ale nebyla řeč jen o velkých psech. Podle mě, když si malej pes zkusí v roce neofiko závody pro začátečníky, tak to na škodu není, jsou tam překážky na minimum.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 10:48
- Nahlásit

KaTachyon
hele ale ty začátečníci bejvaj často dělaný i pro psy z kategorie A1, kde maj požadavky např., že měl pesa zatím všechny zkoušky disklé, nebo třeba v chuchli je to pro psy, bez splněné zkoušky A1, což mi přijde super, protože je většinou lehkej parkur, na kterym to člověk nemá šanci moc kazit a psa mást.. až zas budu s nějakym psem za 100 let agi začínat, určo bych to ráda využila.
a jako zvykání psa na atmosféru mi to taky přijde fajn. Ikdyž já bych s malym psem asi začínala normál výšku překážek až v roce, protože není kam spěchat, tak u tý kategorie štěňat to bejvá fakt na min.

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 11:09
- Nahlásit

eva od jondy
A jak řekli, tak udělali

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 11:34
- Nahlásit

Venuše
no comment

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 12:23
- Nahlásit

Alinka
Jo, jsem Káča Lerlová. Myslím, že do A1 můžete klidně taky, zaběhnete leccos. Pro psa, co umí všechny překážky, jsou nějací začátečníci ztráta času. Pro psa, co je neumí, je nesmysl jet na závody. Stejně nevíš, co rozhodčí postaví. Občas se udělá, že se pro large sníží překážky, čímž se psovi kazí technika skoku.

Jako dobrý způsob pro začátečníka se mi zdá je na normální závody, a když bude pes potřebovat pomoci v závodní atmosféře - nevyzdží na startu, odpíchne mi zóny - tak ho opravím třeba i za cenu disku. Udělat to na neoficiálkách vyjde trochu levněji.

Já osobně s dalším psem postoupím z A1 do dvojek hned jak budu moci, protože dvojky jsou přibližně tak těžké jako agility a jumping, které stejně musím na závodech absolvovat, a v jedničkách jsou většinou tak primitivní tratě, že by mi stejně kazily techniku, na které bych pracovala na tréninku. Najdou se samozřejmě i vyjímky, kdy jsem musela nabíhat do slalomu na levou ruku z pravého úhlu, zatímco dvojky měly rovný náběh, ale to už je prostě na rozhodčím. Je fajn, když občas vynechají slalom nebo houpačku.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 12:32
- Nahlásit

Jednoduché parkury typu jedniček jsou pro rychlé psy (spíše jejich majitele) dle mého názoru velmi těžké, zvláště, když nemájí třeba samostatný slalom a zóny. Pes je většinou o pár překážek napřed, zatímco majitel maže za ním, protože parkur je pořád dopředu nebo dokola a on si nemůže nikde udělat náskok. V těžších parkurech si už klidně můžu někam vyslat psa a doběhnout si tam, kam potřebuji, k zóně nebo pasti.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 12:34
- Nahlásit

KaTachyon
hele jenže ty vycházíš z faktu, že ste trošku dost jinde než začínající agiliťáci ... a taky neskáčeš s prvnim psem..
pro mě by třeba byli fakt začátečníci dobrý, protože jak sem nervní, tak jondovi podělám i ty jedničky..
a on tohle fakt nerad, když něco zkazíme.. takže jistě zaběhnutej běh na několika prvních závodech by pro nás byla skvělá volba.
a ikdyž máme po první sezónně do dvojek splněno, velmi rádi v nich ten rok zůstaneme, protože vim, jak na tom jsme
vy už to berete jinak, než my-a teď nemyslim jen sebe a jondu, to musíš zohlednit

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání