Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / Canisterapeutické zkoušky 18. 6.
Autor Zpráva
malika
# Zasláno: 23 Kvě 2005 18:51
- Nahlásit

nechystáte se někdo na canisterapeutické zkoušky do Bohnic? Jaký jinak máte zkušenosti s náročností těhle zkoušek? Na našem cvičáku nám navrhli, že by sme to mohli zvládnout, ale když sem si četla propozice tak nevim nevim jestli to Agátka zvládne...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 07:42
- Nahlásit

Já bych ráda šla se svým psem na canis zk.na podzim (až mu bude 1,5 roku-dřív nelze). S fenama jsem to dělala naposledy u SVOPAPu. Kdo organizuje tyhle? Dík za info.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 07:56
- Nahlásit

Jinak zkušenost mám tu, že pohodový, socializovaný pes to v pohodě zvládne. Není co cvičit, je to o povaze a pevných nervech (i když nějakou základní poslušnost tam pes taky musí předvést). Například figurant se na psa napřáhl holí a řval na něj (opravdu řval): Co tady děláš, ty čokle jeden, vypadni!!! Na tomhle vypadlo nejvíc psů. Někteří se rozštěkali (vylučující chyba), někteří jen couvli-to bylo hodnoceno jen jako nejistota a nevadilo to. Jediná moje čuba asi ze mě vycítila, že o nic nejde, a pokračovala v neustálém vrtění ocasem a tvářila se asi jako "to je ale sranda, co ten chlap blbne?" Pak tam byla skupinka lidí, kteří se na psa "vrhají", sahají mu hned na hlavu, nenechají si napřed očichat ruku...prostě porušují všechny zásady seznamování s cizím psem. Pak reakce na vozíček-přijel člověk na vozíku, mluvil na psa, menšího psa si vzal na klín. Potom nabízení pamlsku-hodnotilo se, zda si ho pes bere jemně-malý úloměk piškotu, rozhodčí ho schválně dlouho držela, pes nesmí kousnout ani štípnout. Potom reakce na ležícího nebo nezvykle se pohybujícího člověka... potom reakce na pach desinfekce, reakce na nenadálé podněty-řehtačka, pád plechovky naplněné šroubky... pak ještě psovod musí předvést, když psa rozdovádí, že ho dokáže ihned zase zklidnit. Prostě takovéhle věci. Ale už je to skoro dva roky, nejspíš se ten zkuš.řád zase od té doby mění a vyvíjí.

malika
# Zasláno: 25 Kvě 2005 09:56
- Nahlásit

Tyhle zkoušky se budou konat podle nově schváleného zkušebního řádu Českého kynologického svazu , kdyžtak koukni na www.helppes.cz tady Agátku cvičim už rok. Ani mi nejde o to aby ty zkoušky měla ale zajímá mě jak bude na co reagovat.... kde to zná tak je v pohodě ale v cizim prostředí je trochu bázlivka.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 10:14
- Nahlásit

Já mám spíš obavy, že můj pes na druhého psa (samce) vrkne. Je docela dominantní a na vodítku si myslí, že je king a taky si mě hlídá. Do ústavu chodím sama a jen se svými psy, takže v praxi by to nevadilo. No uvidíme.

nikita.potterka
# Zasláno: 27 Pro 2005 20:26
- Nahlásit

Co si myslíte o tom , kdyby šel dělat canisterapeutické zkoušky klidný , neagresivní pes .
Který se umí polohovat , nic mu nevadí , ale neumí aportovat .
Prosím odpověd ni zašlete na email agility.nero@seznam.cz

mína
# Zasláno: 27 Pro 2005 22:30
- Nahlásit

A co si myslíte o tom že pes projde ale majitel je psychicky a vědomostně nezpůsobilý k terapeutické činnosti ?

Markét
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:37
- Nahlásit

mína
Ano, tak tomuhle říkám dobrý postřeh! Myslím to vážně. Pořád se testují psi, ale co psovodi???

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání