| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 19:47
- Nahlásit
Tak jsem si tak pročítala zkušební řád IPO a nějak nerozumím části Podmínky účasti. Zde se říká Zkoušek se mohou zúčastnit psi bez ohledu na velikost, plemeno nebo průkaz původu.
ale pod tím je dodatek V rámci ČR Ke zkouškám 1, 2, 3 mohou v ČR nastoupit pouze psi s průkazem původu stanovených plemen.
Ke zkoušce IPO-FH mohou v ČR nastoupit psi s průkazem původu jakýchkoliv plemen uznaných FCI (platí pro 1, 2, 3 i IPO-FH).
Je tedy možné v ČR nastoupit ke zkoušce dle IPO s bezpapírákem? Připadně jaká jsou ta stanovená plemena?
|
Jaji
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 19:50
- Nahlásit
Já myslim, že to teď nedávno povolili. Že už i psi bez PP můžou skládat všechny zkoušky. Kdyžtak mě opravte..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 19:52
- Nahlásit
Jaji
mno, mě to právě bylo sděleno... a jelikož jsem nějak dřív ten řád četla a došla k tomu, že to není nic pro nás, nijak jsem se s tím nezabývala... teď mi to začlo vrtat hlavou, tak jsem mrkla do řádu a pořád mi to přijde, že s kříženečkem fenečky mám asi smůlu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 20:01
- Nahlásit
Mel
Opravdu muzes na vsechny zkousky.. Tohle je citat z Infa CKS 4/2005.
3. UPOZORNĚNÍ NA NĚKTERÁ DŮLEŽITÁ USTANOVENÍ A USNESENÍ
pro připuštění ke zkouškám z výkonu je bezpodmínečně nutné se prokázat členskou legitimací ČKS nebo MSKS s platnou známkou pro daný rok, nebo průkazkou chovatelského klubu s průkazným dokladem o členství pro daný rok a zaplacenými členskými příspěvky
na zkouškách z výkonu musí figurovat figurant nejméně II. třídy
Dodatek
Psi bez průkazu původu – výcviková činnost
Plenární zasedání ČKS dne 23. 11. 05 schválilo následující opatření:
1. S platností od 1.1.2006 jsou přípustné všechny zkoušky dle mezinárodního zkušebního řádu IPO + SchH (SchH/VPG) i pro psy bez průkazu původu.
2. Psi bez průkazu původu a to i ti, kteří jsou zapsáni do pomocného registru dle odst. V/1/b Zápisného řádu ČMKU:
a) mohou konat zkoušky dle všech platných zkušebních řádů uznaných ČKS, zúčastnit se výběrových soutěží a mistrovství mládeže
b) nemohou se zúčastnit výběrových soutěží dospělých a stopařů, rovněž i mistrovství dospělých a stopařů, ani se zúčastňovat reprezentace
3. Udělování titulů CACIT a CACT, případně rez. CACIT a rez. CACT je vyhrazeno pouze pro psy s průkazem původu pracovních plemen dle nomenklatury FCI.
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 20:20
- Nahlásit
Mel
s kříženečkem fenečky mám asi smůlu
Teda fenečku kříženečka si představit dovedu, ale kříženeček fenečky? To je něco jako transsexuál?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 20:32
- Nahlásit
Mmartin
simtě, neříkej, že neznáš tenhle isdpchův název... by si to měl asi nechat patentovat
Fifi
díky moc... stejně IPO nejni zrovna moc pro mě i mého psa, ale zkusit se má všechno, že?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 20:45 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Mel
ale zkusit se má všechno, že?
Tak tak tak.. Budu drzet palce, at se zjara zadari..
OT - zjara nebo z jara?? Wami, nahod svuj cestinarsky krouzek, cim vic dumam, tim vic nevim...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 20:57
- Nahlásit
Fifi
na jaro jsme přihlášený zatím na BH, ale třeba jestli se nám podaří zapracovat na poslušnosti na obranách, třeba to přehodnotím na IPO1, prostě uvidíme
zjara nebo z jara??
tak právě jsem koukla do pravidel pravopisu a přípustné je obojí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 21:08
- Nahlásit
Mel
Dle pravidel mozna oboji, ale jak tak na to koukam, tak bych spise v dane souvislosti byvala pouzila " z jara" ... Ale to je sumak.. Vsak ona to mozna Wamgistra uvede na pravou miru...
A BH ci IPO1 - krasny plany.. At klapnou. Skoda, ze tahle moznost pro psy bez PP, co se zkousek tyka, nebyla uz drive..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 21:15
- Nahlásit
Fifi
Já myslím, že je úplně jedno, jestli IPO1, ZVV1, T1 a jánevímcoještě.... důležitý je, že se psem se něco dělá a baví to oba Já jen, že na cvičáku už byly termíny zkoušek na jaro a už se to začlo plnit, tak jsem se zapsala
A hlavně mě potěšil David, když mi řekl, že do jara bysme mohli ty obrany dopilovat a nějaký ZMka už bysme měli dát
|