Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / ZZo versus ZOP, co je těžší?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 17:35
- Nahlásit

[b]Terri[/b
Mě to totiž napadlo, když jsem zjistila, že se to bude dělat u nás na cvičáku, tak proč ne že? Prvotní nadšení z toho, že budem dělat zkoušky trochu zhatilo to, že nám moc nejde odložení a aport je v poho když blbnem venku, jinak kouká po vejrech.Ale řekla sem si tam to zná, i když samozřejmě nervozita, cizí lidi, prostě bude to jiný než když chodíme normálně že jo.Třeba dostanem cenu za nejmladšího účastníka a za odvahu Není problém potom udělat s dvou-tříletým psem více zk po sobě souhlas

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 17:37
- Nahlásit

Mucholabka
Jóó tak to už je mazák, teda mazačka

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 18:38
- Nahlásit

Za jak dlouho to máš? Já z toho měla nervy...jak budem pro smích, že to neumíme jak máme...
No a tam jsem zjistila, že v té dané věkové kategorii jsme na tom byli takřka nejlíp a i starší byť "mazáci", tak na páníka někdy pěkně kašlali
Tak se fakt neboj, odložení dotrénuj, aport je důležité, pokud Ti ho donese, že to není předpisové tak to na ZZO není tak strašné jak na těch vyšších...

Mucholabka
No jo, mazáci občas usoudí, že je to pro ně moc lehký a přeci nebudou zkouškovat s mlaďochama, no ne?

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 19:01
- Nahlásit

Terri
Je to příští sobotu, to moc času nemáme.Já už zaúkolovala i babi, aby trénovali odložení při těch dopo a odpo prochajdách, a babi si to pochvaluje, jak je pejsa šikovnej.No a mě dnes uoplně vypekl
Hele a to je tam rozdělený i věkově? Že jako mimina s miminama, a starší ze staršíma?

evina
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:01
- Nahlásit

Venuše:nic proti tomu když chceš jít s mlaďochem na zkoušku ale proboha vždyť ty vůbec nevíš jak to tam probíhá!!!To Ti nikdo na cvičáku neřekne?Na věk se opravdu rozhodčí nedívá,důležitý je výkon psa.Navíc u zkoušky nemůžeš na psa matlat a opravovat ho ani vydávat více povelů.Prostě by to mělo vypadat předpisově.Za vše navíc se Ti body strhávají.Důležité je splnit ten bodový limit.
Měla jsem problém s pejsou před zkouškou taky s odložením.Tak jsem ho nenápadně přivázala na dlouhou šňůru.Při vystartování z místa to s ním pěkně škublo a byl klid.

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:09
- Nahlásit

Venuše
Ne ne, to já myslela svým osobním srovnáním se stejně starými psy
evina
No a jak Ty a BH, povídej!

AOZ
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:25
- Nahlásit

Chápu správně, že existují zkoušky u kterých není aport??
Já měla za to, že je všude tak se o nic nesnažíme, protože jsem neschopná ho to naučit už 5 let a zkusila jsem už fakt asi všechno

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:29
- Nahlásit

AOZ
Jasně, třeba ZOP nebo BH, stopařské zkoušky..

AOZ
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:34
- Nahlásit

Terri
Stopařské rozhodně ne, umíme
přivolání, chůze u nohy s vodítkem bez, obraty u nohy, sedni, lehni, vstaň, štěkání, odložení, odložení za chůze ve stoji, v lehu, v sedu, přeskoky překážek, ne žebřík, kladina, přivolání za pochodu k noze. Něco líp něco hůř, s tímhle jsou jaké zkoušky??? Když to vypiluju, já totiž nejdřív myslela, že budeme "pracovat" a pak mé nadšení pokleslo, když není aport

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:39
- Nahlásit

AOZ
A tu ZOP máš? A BH? Jestli umíš to co píšeš, tak jsi v suchu A stopy vůbec, jo?

evina
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:46
- Nahlásit

Terri:no já jsem starý nervákA i když je BH taky jen poslušnostní zkouška jako ZZO nebo ZOP,tak je branná dost přísně.Rozhodčí nám vytkl co se dalo...od nepovolených povelů(prý se u obratů zastavuju,při kr.odložení si kontroluju psa atd.)až po moje kličkování po place.Prý nechodím rovně ale začnu uprostřed a skončím v rohu...:downělala jsem poslušnost jako první ale ostatním vytýkal taky a dost,takže jsem naštěstí nebyla sama.Zkrátka a dobře,pokud pes nedělá jako robot(a jsou takový),tak se vždy něco najde.Ale hlavně,že to máme za sebou.Jo a dlouhodobé odložení je fakt hustý!!!Stát ke psovi zády,kterej se klidně dovede zvednout z odložení je moc "milé"!
AOZ:mrkni se na zkušební řády ale na ZOPku můžeš a BH také nemá aport.

AOZ
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:47
- Nahlásit

Terri
nemám ještě žádné zkoušky, u nás cvičák je takové přátelské sdružení aktivně cvičících 2 členů já a kámoška a pak cvičitelka. Stopy jsme zkoušeli, rovné, krátké, docela mu to šlo, ale on v lese docela větří, a já si nevěřím, že až by nastoupil na stopu, že ho odvolám. Na cvičáku je přivolání 100 %, ale venku kulhá

evina
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 21:58
- Nahlásit

AOZ:a proč stopuješ teda v lese?Jinak mnoho psů má přivolání na cvičáku super a mimo je to hrůza.Ale na zkoušce přivoláváš na place a to je tvé plus.

AOZ
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 22:00
- Nahlásit

evina
Já nestopuju v lese, zkoušeli jsme to u nás na poli, ale v lese máme hodně srnek, v zimě se stahují až k barákům a když byl malej tak to bylo docela zajímavý honil je a směřoval ke mě v domění, že já asi něco udělám nebo co. Matka je lovecky vedená.

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 22:03
- Nahlásit

evina
Umím si to představit protože jsem zjistila, že ani netuším, jak si pomáhám(e)... A taky nechodím rovně (a krásně to vidím na stopě )
AOZ
Ten les taky nechápu...?

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 22:16
- Nahlásit

evina
Bohužel ne, nevím jak to probíhá.
No a teď večer ležel a ani se nehnul.Jenže to tam nikde nikdo nepobíhal.On vydrží, ale nedej bože se někde něco šustnout.

AOZ
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 22:19
- Nahlásit

Terri
do lesa chodíme na procházku, a trpím pocitem, že když se naučí stopovat, tak bude chtít stopovat i v lese zvířata, ale když to nikdo nechápe tak je to asi blbost

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 06:56
- Nahlásit

Terri
Přesně jak jste říkali-ten pes pozná, že se něco děje včera jí málem vypadly oči, jak na mě krásně visela, a musela jsem všechno dělat hodně dynamicky, aby jí to bavilo-a pak jsem to nemohla rozdýchat včera mi všechno dělala krásně, kdyby tam byl rozhodčí, tak nám to dá asi u ní hodně dělá prostředí-už jiná nebude.

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 10:03
- Nahlásit

AOZ
Myslím že se nemusíš bát, jít po lidské (navíc vlastní) stopě je něco jiného než zvířecí. To je podobný předsudek jako se lidé bojí obran, aby jejich pes nebyl agresivní
Mucholabka
Možná by to chtělo chodit cvičit na ten cvičák, kde budou zk... Ale jinak už bych ji nenutila, však máš mladou..
evina
A co bylo asi nejhorší, nebo nejpřísněji posuzováno? Já používám posunky a všelijaké pomůcky aniž bych si to i uvědomovala...

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 11:23
- Nahlásit

Venuše
Bohužel ne, nevím jak to probíhá.
O stránku dřív píšeš, že sis zkušební řád četla, jak se teda můžeš domnívat, že vás vyhlásej jako nejmladšího účastníka a za odvahu? Přečti se celý zkušební řád, tam máš napsáno zhruba, jak to probíhá. Je jasné, že všechno se dozvíš až v reálu na místě, ale aspoň celkový obraz si o tom podle toho řádu uděláš...

Venuše
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:16
- Nahlásit

Mel
To bylo myšleno jako vtip, to o tom nejmladším účastníkovi a o odvaze.

evina
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 12:38
- Nahlásit

Terri:já bych řekla,že nejhorší je tam ta ovladatelnost.Tím,že je bezpovelová,tak pes opravdu musí sledovat pána jinak skončí někde v pr...,konkrétně my vytkl u chůze,že by měl pes chodit těsněji.Pak mám totiž problémy při obratech.Také se při obratech prý zastavuji.Myslím,že po tomhle se už dokopu se natočit na video a skouknout to.Také se prý při kr.odložení ohlížím na psa.To si ale fakt hlídám.Vím,že se otočit nesmím.Ale jak pořád koukám na psa u nohy,tak mám přeci hlavu pořád ke straně.Jo a prý u toho taky zpomalím.To si vědomma nejsem ale až se uvidím na tom videu(a bude to pravda),tak si jednu vrazím.Jediné bez problému bylo dl.odložení.A pochvala za přivolání z lehu.Prý rychlé,radostné,těsné,včetně hezkého přisednutí k noze.Což by my prý i odpustil kdyby si nelehal přes prdel.Jinak ta druhá část v dopravním ruchu je opět taková šaškárna ve stylu ZZOTaké se chystáš?

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 14:20
- Nahlásit

evina
No jo, chystám, akorát řeším přibližně to stejné, co teď píšeš, že Ti vytkl
Hlavně že jste udělali, jste šikulky, co bude další meta?

evina
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 17:39
- Nahlásit

Terri:Neboj to bude v pohoděNám taky nakonec řekl,že pes zhruba ví co má dělatTeď už to se skládáním bude pomalejší.Znovu se vrhám na stopy a musíme zpřesnit lomy!Myslím,že FPr 1 je snad i pro mě zvládnutelnáZatím musíme něco co je bez obrany,tam máme ještě hodně práce...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 19:58
- Nahlásit

No pro mě je ZZO nejtěžší zkouška!!! Můj pes má IPO3, ZVV3 a šla jsem do počtu na ZZO a neudělali jsme to
Prostě mám magora do balonku a neodvolala jsem ho od balonu ani na 21. povel. Pak rozhodčí řekl, ať si toho psa odtáhnu Takže doteď si ze mě dělají srandu a i ten rozhodčí říkal, že je pro mě lehčí ZVV2 než ZZO - týden před tou ZZO jsem úspěšně složila ZVV2 u toho stejného rozhodčího...Ale co, alespoň je sranda a tady se potvrdilo i to, že i pes, co jezdí vrcholovky, tak nějaké ZZO nemusí vůbec zvládnout!! A proto je ZZO zkouška, jak má být

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 20:28
- Nahlásit

evina
A co ZPU1? Tam máš taky ovladatelnost a stopu bez obrany
LUCKA
No jo, všimla jsem si, že se nějak dóst u výborných psů odděluje taková ta poslušnost "sportovní" versus "normální ovladatelnost" - kterážto občas značně pokulhává

LUCKA
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 20:35
- Nahlásit

Terri
Jo,to máš naprostou pravdu. Víš, oni sporťáci většinou znají jen kotec, plac, pole na stopu,kotec, plac na poslušnost a obrany a pole na stopu, vozík, kotec, plac....Já sice mám sporťáky,ale zas až tak na 1000 "nedodržuju" to co jsem tady napsala, ale troufám si říst, že hodně sporťáků by to ZZO neudělalo...A to klobouk dolů před těmi, co tu zkoušku mají. On ci člověk řekne "blbý ZZO" - tak jak jsem si to řekla já, ale ona to není zas taková sranda

evina
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 21:12
- Nahlásit

Terri:jj se ZPU 1 taky do budoucna počítám...to ale musíme ještě přitvrdit poslušnost.Nedovedu si magora představit bez vodítka v řaděleda tak po 10km.
LUCKA:na tom něco je.Nedávno jsem od dvou lidí co mají psy s vrcholovými zkouškami slyšela,že na tuhle zkoušku nechodí právě kvůli tomu míči a odvolání z rušivých vlivů.A i když taky říkám "blbá" ZZO,tak nervy jsem měla stejně.Jsem si právě říkala "taková lehká zkouška a zrovna na ní vylítnu"

LUCKA
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 21:23
- Nahlásit

Evina
Přesně tak Jak člověk dělá sporťák na balon a má psa magora, tak to opravdu nejde to ZZO u většiny lidí.Zase nechci nikoho podcěňovat...A já jsem právě u ZZO byla naprosto v klidu,protože mě ani ve snu nenapadlo, že toho lajdáka černýho neodvolám od balonu.Přišlo mě to jako samozřejmost, že to půjde.A nešlo

Venuše
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2006 21:28
- Nahlásit

Vy mi teda dáváte To by mě fakt nenapadlo, že u pejsů co mají, podle mě, těžší zkoušky za sebou, tak bude problém zrovna ZZO
Tak to by sme byli machři, kdyby se to povedlo co?
Ale nebudu předbíhat, sobota se blíží, tak se uvidí

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání