| Autor |
Zpráva |
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 00:23 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
Ahojky všichni, co jste mi psali a drželi palce na výběráku na mistrák MSKS. tak jak jsme dopadli? no docela zajímavě jako vždycky rozhodly stopy (a na tomto závodě to bylo celkem drsný-samé bodové zisky jako například 14bodů, 2 body, 21bodů atd.) ale jestli chcete koukněte na www.sweb.cz/laretbo/vzbzenec05.htm a tam najdete komplet výsledkovku!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 07:40
- Nahlásit
potěš pámbu,po zimě ty stopy teda paráda
sníh slez moc pozdě a praxe chybí...
držím palce na další akci,tam už to bude určitě lepší...
Potěšilo mě že Palátová docela rozumně zabodovala,pes jí docela slušně čuchá,šlapali jsme jí stopy na táboře a líbil se mi moc....
hele jak tam prošla,když má psa se symetricky krácenými ušními boltci,až má veterinární potvrzení na terapeutický zákrok pro vaskulitidu?
Jak se tam k tomu staví MSKS a místní veterinární správa,nevíš?
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 11:26 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
SALI
Já jsem s tímto výběrákem moc moc spokojená! Bylo mi na 99% jasné, že to asi nesplníme (to by bylo moc veliký štěstí, a to já nemívám ) ale chtěla jsem aspoň 230bodů a skoro to vyšlo!
U Jany Palátové jsem věděla, že má obrovskou šanci zabodovat! Poslušnosti má suprové (ztratila asi 6 bodů jen na překusech u aportu, jinak doopravdy paráda) a obrany jí taky vyšly (pes kupodivu oběhl všechny makety-to se na posledním tréninku moc nedařilo a psa jsme odchytávaly na celým cvičáku:biglol a stopu měla za 74 bodů BEZ 2 PŘEDMĚTŮ!! Kurtovi (= Orkán Pasecké údolí) se asi nechtělo lehat do toho bahna, když ještě ke všemu pršelo...a moc jsem jí přála aby splnila limit. Kdybys viděla, jak nervila před závodem, celou cestu do Bzence (jela s náma) jsme mluvili jen o tom závodě...
Jana má nějaký potvrzení od veterináře k těm uším,ale teď ti víc neřeknu. Doopravdy nevím. MSKS s tím na tomto závodě problém nemělo. nikdo nic neříkal, neprotestoval,takže to bylo v klídku. a nebyla tam sama s kupírovaným dobrmanem-byla tam ještě Cahová s Kirkem. I když to taky bylo celkem dramatický,protože jana vlastně nevěděla, jestli může startovat nebo ne. Když jim volala, řekli jí, že to zjistí,jak to s těma ušima je,ale neozvali se jí. Tak prostě jela s náma a pustili ji. A je to dobře, protože ten pesan je doopravdy šikovnej. Ještě jedeme obě do Bohumína, tak tam to snad bude lepší (pro mě celkový výsledek a pro Janu snad lepší stopa:biglol .
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 12:43
- Nahlásit
LUCKA
tak janu mocmoc pozdravuj,já se těšila že jí potkám ve Středoklukách ale museli jsme jet na Slovensko na výstavu s kupírovanejma dobrmanama,byla tam za hranicema speciálka a už jsme to slíbili,že tam kamarádce pomůžem...ale štvalo mě to strašně.Okánik ten den startoval v Roudnici,s tím jsem si taky jen telefonovala,nasraná jak mraky...bože jak já nenávidím výstavy...notabene v den,kdy je někde něco jiného od výcviku...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 12:48
- Nahlásit
LUCKA
jak ti maliny čuchají?
Já těeď právě přiijela ze stop,v rpzpoložení střídavě oblačno,Bobulka(Bora Jirka)měla našlapanou asi půlhodinovku obloučkový prokladený elko tak třista kroků,silný vítr z boku,a mučila jsem jí na přesnosti v mezích možností,chlap šel pár kroků za mnou a měl v kapse peška...na oblouku čuba najednou jak si udělala otočku za pachem tak navětřila toho pešíka a vlítla mu do kapsy,a tím pro ní skončilo dobrovolný soustředění na stopě.,před očina rudo a kousat kousat kousat...zbytek jsem jí po zlým tlačila před sebou....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Dub 2005 15:26
- Nahlásit
LUCKA
Náhodou je to moc pěkný 8. z 26, ale ty stopy, to je síla.
Tondovi Svitkovi to moc přeju, je to takovej skromnej člověk, pracovitej, on má ty stopy našlapaný.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Dub 2005 15:27
- Nahlásit
sali, kam chodí na civčák strouhal?? tom
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 15:28
- Nahlásit
To jsem zas byla já
LUCKA
a bylas jedna z pěti, co měli přes devadesát na obraně, to je paráda, moc hezký Lucy.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 10 Dub 2005 16:10
- Nahlásit
hele jak tam prošla,když má psa se symetricky krácenými ušními boltci,až má veterinární potvrzení na terapeutický zákrok pro vaskulitidu?
Pokud jsem viděl dobře a zrak mě nešálil, soutěžili ve Bzenci včera dva dobrmani s ušima nahoru. Co na to MSKS, nevím, radši jsem se na to ani nikoho neptal Vet. dozor prováděl na tomto závodě MVDr. Stuchlík, asi bylo vše O.K.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 16:51 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
SALI
Janě pozdrav vyřídím, jen nevím od koho Já už mám jen jednu malinu. Gamu jsem dala pryč kvůli zubům (měla předkus a nemohla ani na obranách kousat na hadřičku, tekla jí krev...) a ta stopovala náhherně!! takový stopy jsem ještě neviděla. Za tu dobu, co jsem ji měla (půl roku) jsme odstopovali asi 100 stop a můžu říct, že tak 2-3 pokazila a to jen tak, že třeba udělala kolečko na lomu. Doopravdy úžasný! potřebovala bych stopy od Gamy dat na Kelly (to je ta druhá) a vznikla by z toho dobrá maliňačka . Jinak si na stopy s Kelly taky nemůžu stěžovat. není to sice jako Gama,ale taky stopuje celkem fajn. Nechodí moc rychle a je strašně poctivá! musí vyžrat všechny pamlsky...
Tak ta tvá čubina je pěknej magor jak tak koukám (ale kterýpak malinois není hm?). Ty máš fenku od Čejky? A je ta tvoja fenka po Almě Boveja? Alma je totiž úžasná fenka. teď s ní cvičí kámoška, která se mnou jezdila v mládeži a vždycky jsme se přetahovali od první místo . Jen taková otázka : kolik tě fenečka stála? protože Čejka teď chce nechávat Almu zas krýt a Peťa (ta co s ní cvičí) by chtěla po ní štěně ale chtěla to s nějakou slevou, protože má Almu přes rok a všechno za Almu platila sama, Čejka jí nic nedával. (veterinář, granule, startovný...). Čejka jí je chce prodat normálně, za 12.000kč. tak se jen tak ptám!
ANONYMNÍ
Já jsem s umístěním zcela spokojená!! Nestěžuju si Pana Svitka neznám,ale jak píšeš, působí jako pohodový člověk, žádný machr, prostě v klídku. Je takový nenápadný, nikdo si ho tam včera "nevšiml" a on najednou překvapil tím, že vyhrál .
EBONY
No s obranou jsem taky spokojená,ale naštvaly mě makety. musela jsem použít 2 povely na jednu maketu protože si Borg chtěl vyzkoušet, jestli na něho můžu nebo ne (tradičně) . A i když zjistil, že na něho nemůžu, oběhl to. divila jsem se, ale taky to mohl oběhnout hned a nemuseli jsme zbytečně ztratit 2 bodíky. ale KDYBY...můžu být ráda za to, co předvedl na stopě,protože to taky byla jedna z lepších stop (i když ty body...:mad .
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 17:22
- Nahlásit
LUCKA
ano,je to čubinka po Framovi Malidaj a Almě Boveja,vím,že s ní teď (resp.vloni) cvičí nějaká mládežnice,
a kupovaůla jsem jí a 8 tisíc,ale ne o Čejky,ale od Jonáše,Jonáš měl u Čejky nějaký peníze-a vyrovnali se štěňaty...Jonáš je kamarád....nevím,za kolik by bylo štěně normálně,tehdy totiž zrovna byl zájem jen o psíky a fenky Čejkovi zbyly do devíti neděl a dával je Jonášovi k prodej...snad tři fenky prodával Jonáš sem na Kladensko svýám kamarádům,sám má pejska i z tohohle vrhu a setkáváme se dost časato všichni na tréninku...4 štěňata z jednoho vrhu a všechny jsou magoři.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 17:23
- Nahlásit
Ebony
nevím,netuším,snad Velké Němčice?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 17:27
- Nahlásit
LUCKA
Ta naše Bobule by jen kousala,taková práce jako piplavá stopa je pro ní o poblití,piplám se s tím od třech měsíců a jak čuba přešla do puberty,zarazila ochotu ke spolupráci a od tý doby to je na pachovkách kdo z koho v trpělivosti...teď po sněhu jsem s ní začínala zase od úplnýho začátku...odmítala i dát nos k zemi a cokoli sebrat....pracujeme na tom třetí týden a už to vypadá zase nadějně....ale je to rachota a rychta,nikomu to nepřeju...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 17:53
- Nahlásit
Sali
já byla ta anonymní nad tím s tím Tondou, protože ho znám
ale myslím, že Tomáš Strouhal někam kolem Hustopečí, co já pamatuji
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 17:58
- Nahlásit
Ebony
to mi došlo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 18:01
- Nahlásit
LUCKA
hele k těm cenám štěňat a slevám za práci se na veřejném foru vyjadřocvat nebudu,už párkrát se mi stalo že jsem někde napsala co si o někom a něčem myslím a teplej bonz trval pár hodin a šel telefonem.....takže už ne...do pošty klidně.
Tady pošta není,ale proč si neuděláš paralelku na Pracovních plemenech na Hofylandu a tam je veškerý servis,pošta a tak....a chodí tam lidi,co si snima budeš mít co říct...Okánik,Brotánková,.....spostu jich znáš odtud.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 10 Dub 2005 18:04
- Nahlásit
Tomáš Strouhal chodí na cvičák do Křepice, je to u Hustopečí, okr. Břeclav. Tedy alespoň to tvrdí můj kamarád, jezdí za p. Strouhalem konzultovat stopy.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 19:33
- Nahlásit
Víťa
jo přesně Křepice, nemohla jsem si vzpomenout
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 22:13
- Nahlásit
SALI
jasně, chápu že se zde nechceš rozepisovat o cenách za štěňata. bylo to jen otázka "tak mimo". myslela jsem, že štěně máš přímo od Čejky...tak nic...v pohodě?
Stopy,stopy,stopy-ty vždycky rozhodují!! a jsou nejdůležitější! poslušnost i obrana se dá tak nějak aspoň trošku naučit,ale když pes nebude čuchat,nebude mít do toho aspoň malilinko chuť,tak je všechno v háji...Ale tak to asi musí být!! Právě proto se na ty stopy zaměřuju docela hodně. snažím se stopovat minimálně 4x týdně a hlavně s ní dělám kraviny s balonkama...zatím nic moc nedělám. maliny prý mají dozrát a pak až s nima něco dělat, takže zvládáme přivolání a nosí všechno,na co přijde...na obranách koušeme na klíňák a to mi zatím stačí. fenka má 7 měsíců. možná se ti to zdá hodně a že toho umí málo na svůj věk,ale začla jsem s ní dělat asi před 2 měsícama,protože v jejich 2 měsících prodělala parvovirozu a tak tak se z toho dostala! prý už je vyléčená na 99% a nemělo by jí nic hrozit...uvidíme, tuhle fenku bych totiž nemohla prodat. je to magor a figuranti si myslí, že bude dobrá. i chovatel jí nechtěl prodávat. ale měl u mě takovej malej vroubek,takže mě ji prodat musel (ta minulá malinoisa-Gama-byla od stejného chovatele jako Kelly a Gama měla špatné zuby, takže jsem Kelly měla jak "náhradu")...už bych potřebovala aby Kelly byla starší a mohla s ní doopravdy začít "pořádně" cvičit a tak si splnit svoje sny....
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2005 22:23
- Nahlásit
To jsem potřeboval vědět já... se stopama se také peru... a mooc, ten malej je žhavej do čehokoli, co se kde šustne, ale jinka... uvidíme, zatím je to přeci jen štěnˇátko
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 08:55
- Nahlásit
LUCKA
doboha CO si myslíš,že umí Bobule???
V patnácti měsících umí hravě kousat kdykoliv kamkoliv a od tří měsíců má automaty,aby mohla dostat znova kousnout,umí revír na přímo na svýho pána (koušem si jí na techniku hlavně sami) a přinese všechno co má v hubě s předsednutím.
Dál umí pár kroků u nohy.....překážky hravě,SLV hravě.....už i štěká na povel,neodkusuje už přitom ukazovák nebo kus obličeje.
Umí už se i chvíli soustředit na stopě a sežrat co tam leží....a to je všechno.
Od dervíti neděl co jí máme s ní dělám čistě na motivaci a kašlu na dobrou společenskou výchovu...základy jsou základy a na dopřesnění je čas a jiný metodiky,vhodnýpro dospěláka.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 08:57
- Nahlásit
LUCKA
tam u tebe hrozí akorát jizevnaté poškození srdečního svalu po tom virovém zánětu,není nikdy jisté,že parvovirus u mláděte nepostihne současně i myokard...
Pokud jste to nedělali,doporučuju udělat EKG a jestli máte možnost Holterova monitorování na zachycení poruch srdečního rytmu...ať je jistota.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 09:04
- Nahlásit
jéžiš.... jen ty srdeční onemocnění nevzpomínejte ....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 11:15
- Nahlásit
ala_baionette
ha-taky máš v rodokmenu Gina Gomeze....v roce na Holtera.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 17:31 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
SALI
Já taky s malinoi nechci nikam spěchat. taky s ní nic moc neděláme, jen si hrajeme ale zase když vidím, jak maká Víťovi Holanovi ta 3letá fenka (Ki Bono Campo) a už jezdí IPO3 a vyhrává (teď vyhrála VS na Mistrovstí ČKS IPO ve Staňkově). Říká jí Kelly a ona je doopravdy bombová. je to strašně tvrdá fenka, na kterou když Víťa přitvrdí, ta fena začně vrtět ocasem a je vidět, že toho pána miluje . Je poměrně mladá,ale už má super výsledky!!
No EKG jsme ještě nedělali,ale chystáme se na to. docela se bojím. Na Kelly (to je ta moje malá) zatím nezpozorovávám nic zvláštního, že by blbě dýchala nebo tak, takže doufám, že to bude O.K.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 19:25
- Nahlásit
LUCKA
hele ono je to asi kus od kusu...tříletá malina je na začátku dospělosti,a má před sebou ještě dlouhý život...jde takzy dost o to,jak efektivní má přípravu a jak všestranná je sama od sebe...každý cvičí jinak rychle,příjde mi rozumný se řídít podle psa,ale s citem,nehnat ho moc rychle dopředu,i když by tam už chtěl...ve třech letyech začít jezdit vylučovačky chce strašně zkušeností a kus štěstí...
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 21:43
- Nahlásit
SALI
Přesně tak. Je to hlavně o štěstí. jakmile máš malinu, která se učí velice rychle a sama, máš trošku vyhráno,protože se s ní ukážeš na vylučovačkách co nejdřív (pokud ti jde o to) ale zase je u některých lepší raději počkat a nikam to nehnat!! a pak se to nejspíš vyplatí a všechna trpělivost a ten čas, co jsi čekala, se ti vrátí
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2005 22:07
- Nahlásit
GIno gomez del citone... je tam otec od Nubiry... tak psssst.... četli jste na stránkách Luďka šila¨havého, jak tam najel do jedněch chovatelů? nechci jmenovat, všichni jsou ted hrozně chytlaví... Jen tak dále luďku, jsou jich mraky, co to takhle dělají.....
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 14:30
- Nahlásit
ala_baionette
Já se v dobrmanech moc nevyznám,ale Gino Gomez del Citone je hodně známý pes. pár informací o něm vím.
A psa Tahi-Réme Nubira jsem viděla taky pracovat a je ro dobrý pes. Znáš ho?
Zase na druhou stranu Luďka Šilhavého jsem viděla 2x a četla jsem i to,co napsal na svých stránkách o jedněch chovatelích (ty chvatele znám taky velice velice dobře) a myslím si, že tohodle něčeho by schopni nebyli. nevím, je to čistě jen můj osobní názor, nikomu ho nevnucuji!! ale věřím, že takových případů zde v ČR je mraky, kdo dělají to,co by neměli...ale takový je sport! ať už je to ve fotbale, hokeji, lyžování...všechno jde zfalšovat a bohužel to jde i u kynologie. a to jsem poznala na svou vlasní kůži,i když se v kynologii pohybuji asi 7 let...bohužel,stává se to a mě moc mrzí, že jsem to už taky musela poznat! ale neodradilo mě to!! musíme bojovat dál!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 16:45
- Nahlásit
LUCKA
prostě v každým sportu na vrcholový úrovni je špína,to už tam patří,neb to patří k lidem...to se nezmění,lidi nepředěláš...
Gino Gomez sám o sobě je naprosto zdravý čuchací živočich,leč je z tak úzké liniovky,přímo z incestu a incest už má i dřív v rodokmenu,že riziko výskytu recesivních a vůbec málo četných vads po něm statisticky stoupá,zjm.když je použitý na příbuznou fenu.
V liniii del Citone se kardiomyopatie vyskytují poněkud častěji,proto není od věci si zvíře na práci na záčatku sezony vždycky natočit,jestli ne EKG v pořádku,jestli nehrozí zástava na place...
Mimochodem,moje Kira je z podobně zatížené linie,zase úplně jáiné,čistě pracovní...takže mám doma dvě zvířasta,co by snesly EKG dvakrát do roka....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 16:47
- Nahlásit
ala_baionette
jo vím a znám,jmenovat můžem,patlalo se to na stránkách Zpravodaje i na webu...ale osobně je neznám,jen Luďka a ten je lidový vypravěč,takže bych to zas tak neprožívala.Xindl je a bude.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 17:42
- Nahlásit
Já už jsem poznala, že všude to doopravdy nebývá pořád "čisté" a objevují se tam takové debiloviny a podvody, které by se snad ani objevovat neměly no je to škoda,ale je to doopravdy všude!!
Co ty máš vůbec za psy? děláš s nima vrcholovky?
Ono se říká, že dobrmani obzvlášť trpí na to srdčíko . je to špatný,ale každé plemeno má tu "svou" nemoc a už se s tím hold budeme muset smířit. stejně, když si to tak vezmeš, psí život je strašně krátkej!! 4 roky se pipláš se štěňátkem, pak závodíš 3-4 roky a pes je "na odpis" (nemyslím to doslova,ale myslím tím závodně!!). je to strašný a strašně rychle to ubíhá...když si vzpomenu že jsem si nedávno Borga dovezla a teď už mu je 7 let...hrůza a mojíbývalé fence Gamě už budou 2 roky....toto letí......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 20:06
- Nahlásit
LUCKA
teď mám mladý zvířata,dobrmanku Koru Black Gong a partner Tchoř má dobrmánka Fernando Halit paša a malinu Bora Jirka,
dřív jsem měla dobrmama Andy ze Saskova dvora,měl IPO III,ale než začal podle ní jezdit,uhynul na torsi,on jí dělal poměrně pozdě,komplet se mu předělávaly stopy kvůli lovení zvěře,vlastně až chlap to dotáh...on měl se starou čubou Ádou Kázyr ZVV3,ZPSII a ZPO II a se stopama si umí pohrát,až pod jeho velením jsem se je naučila dělat rozumně...
Nemáme cíl jezdit vrcholovky v IPO,ale v TART a NZŘ....takže podle toho děláme kousačky na jistotu na střed těla,i trochu do konfrontace,revíry v objektech a v přírodě a stopy siice s přesností podobnou IPOu,ale hlavně volně ložené zaměřené na samostaný rozhodování psa a jeho chuti si pohrát s neznámou trasou....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 20:10
- Nahlásit
LUCKA
Chlap se pokoušel svýho času s Adou dostat na pětistovku,ale nejdřív jí vytáh na vylučovačky brzo a nakop si obrany,a když to konečně pořádně spravil,tak se čubě projevila spondylosa páteře a přešla na stopařinu....mezitím ale stihla startovat třikrát na MR TART a na Velký ceně TART...
Její dcera Arina byla velmi slibná,na ZM zbořila figuranta,ale DKK 3/3 a z ní vyplývající časná invalidita jí ukončily kariéru po ZVV2 a IPO II.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 20:12
- Nahlásit
LUCKA
no a já se tří roky z hecu pokoušela z nemakací maliny napůl z exteriéru vykopat výkon...ale kde nic není nenakope ani pámbu,čuba skončila na ZVV1 a dál to přes málo bojovný srdíčko nešlo...
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 22:33
- Nahlásit
LUCKA
tak já jsem dospěl jen do toho stadia piplání a pak se mi pesan vyvrátil na place, poprvé jsem ho vzkřísil, ale podruhé se mi to už nepovedlo..Bylo to po dvou měsících,umřel na cvičáku..
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2005 22:34
- Nahlásit
Ta špína je doopravdy všude, Nějáké BHčko vzal čert, ale tady se stávají i mnohem vyšší zkoušky..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:23
- Nahlásit
ala_baionette
maligní arytmie?
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:55 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit
Sali
já vážně nevím, psa by mi pitva nevrátila, chtěl jsem mu dopřát tu poslední chvilku klidu, víš jak...
Ale určitě to bylo srdce, poprvé jsem to rozmasíroval..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 14:59
- Nahlásit
ala_baionette
pitva by ti toho moc novýho neřekla,klinika je jasná...měl jsi tam kardiomyopatii...někdy to nahodíš,ale ono se to vrací,příčina je ve vlastní nemoci srdečního svalu a ty arytmie jsou následek,jednu zrušíš a za pár hodin nebo dní naběhne druhá...a to bu´d ještě rád,že tom končilo takhle,že to nedošlo do stadia městnavýho srdečního selhání...
taky se bojím,kdy....
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 15:01
- Nahlásit
Nestraš
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 16:45 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
SALI
Tak to jsem si oddychla, že mi v budoucnu nebudete konkurovat se svými psy (pokud se tedy někam dostanu). vypadá to,že tvý psi byli dobří pracanti!! klobouk dolů!!
Jak jsi psala o těch malinách, že jsi se snažila vytáhnout něco napůl z exteriéračky a pracantky, tak to se nedivím, že se ti nedařilo!! Ono se člvoěk musí rozmyslet, jestli chce výstavy nebo práci. A především u maliňáků! z ovčáka vytáhneš průměr, ale malina je buď super!! a nebo na pdr...nevytáhneš z nich ani průměr! a to je právě to špatný. ale co, mě nezáleží na tom,jak pes vypadá. potřebuji psa na práci,protože se chci věnovat výcviku (a pokud možno vrcholově) a potřebuju psa, co bude makat a bude zdravej!!! ať je klidně svěle modrej nebo škaredej jak noc, pro mě je důležitá práce!!
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 17:11
- Nahlásit
LUCKA
přesně tak, od barvy jsou malíři
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 18:35
- Nahlásit
LUCKA
ona ta Meruna byla postavená dost předpokladově,že by práce při slušným exteriéru,ale nefungovalo to...otec Achal Slavičí hnízdo,matka Airis de Alphaville....v exteriéru se tam prosadil Bargo Alké,a v povaze nevím,Achal nebyl srdíčkový pes...taky to nebyl čistej pracák...
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 19:36
- Nahlásit
Jasně, "Slavičí hnízdo" nemá moc pracáky,ale po matce by tam práce měla být. Nevím,jaká byla Airis Alphaville, ale "Alphaville" je jedna z nejlepších stanic pracáků u nás. Ale říká se,že povahy štěňat ve vrhu dává matka, bohužel v tomto případě se to asi nevydařilo. A CHS Alké taky většinou exteriéráci...
Pes z CHS jak mám Kelly (od Meszta) je super pracant, ale na výstavě dostane dobrou. je chovnej, byl na těch 2 výstavách,který potřebuje do chovu a tím to končí...Bohužel se zde v ČR moc neukazuje, jezdíme spolu hlavně do Rakouska na závody,ale když se zde na nějakém závodu objeví, tak to nedopadne dobře Ten pes je doopravdy špičkovej a mít takovýho psa v rukách, tak si pískám...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 21:52
- Nahlásit
LUCKA
Alphaville začala dávat pracáky až potom,co chovatelka přestala experimentovat s makavými exteriéráky a začala dávat na Asrinu Malidaj taky čistý pracáky...pak se objevil vrh D a dál už je to známá písnička...jak Airis,tak Argan jsou z prvního vrhu a nic pořádnýho dál nedají...
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 21:54
- Nahlásit
Vollný má příbuzenskou nebo ne???
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:04 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
SALI
Já Alphaville moc osobně neznám,ale viděla jsem makat pár psů a moc se mi líbily. ale jen mezi náma, kdybych znovu brala nového malinoise,tak dovážím z ciziny (pokud by byla ta možnost). Ale můj sen je zde v ČR zavést pořádnou CHS malinoisů ,která bude mít jen a jen pracanty a pořádně to tady rozjedeme!!! To plánuji s pár lidma, co mají malinoise ze zahraničí (taky super pracanty:biglol .
Vrh "D" z Alphaville se moc moc povedl. měla jsem možnost vidět Darga, Delphi...a ještě od Tomáše Moláka Fausta, ale to už nemá s "D" nic společnýho. myslím, že tam není společná ani matka,ale nejsem si jistá. A když už jsme u toho, "A" Boveja od Jaroslava Venhauera se velice velice povedl. Je to po Claře z Huckelovy vily a Coop Malidaj. Viděla jsem pracovat Adara, Akima, pravidelně na tréninku vidívám Almu, bohužel mi unikla
Aida Boveja a ještě tuším že tam byl 1 pejsek! Všichni jsou vynikající, zúčastňují se všech vrcholovek a mají úspěchy!! To je jeden z mála povedených vrhů u nás!
Taky ještě k zahození není Huckelova vila. Kámoš má teď 5 měsíční štěnátko a vypadá zatím dobře....
Volný nemá moc příbuzenskou, co jsem zatím viděla! a je to dobře! ale kdybych já chtěla krýt psem od Volnýho svou fenu (někdy v budoucnu) tak to bych měla společného snad všechno!! takže si moje fena zde ani neškrtne ne,samozřejmě jak jsem psala, chci na ní založit CHS a určitě budu tak dlouho vybírat super psa (až taky možná přeberu a nic z toho nevyjde )
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:07
- Nahlásit
kaarád má z toho samého vrhu pesana a moc si ho chválí. Tak trošku do cholera, ale v dobrým..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:08
- Nahlásit
LUCKA
povaha jsou geny malýho účinku a záruka neexistuje,v každým vrhu je u nepříbuzných zvířat celá škála projevů,jen liniovky bývají unifikované... Oba vrhy po Almě jsou s jejím bratrancem.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:11
- Nahlásit
ten kámošů pes je NORD mám takový pocit. viděla jsem ho asi 2x a pokaždé na mě udělal dojem! ten pes samozřejmě kámoš na mě dojem už nedělá
To jsem nevěděla, že oba vrhy po Almě jsou s bratrancem! to je ale špatný. můj názor na to znáte (psala jsem i do tématu "příbuzná plemenitba") tak se k tomu asi dál nebudu vyjadřovat,ale každopádně je to škoda, že se to děje!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:12
- Nahlásit
LUCKA
Fram a Alma jsou bratranec a sestřenice,proto tam máš ty povahy....liniovka 3-3.
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:13
- Nahlásit
Tak to je hustý valím chrápat, zítra na 7. hodin do školy takže musím brzo vstávat...zítra sem zase zajdu dozvědět se něco novýho!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:13
- Nahlásit
LUCKA
sleduju maliny venku a asi bych si vybrala....líbí se mi profil stanice Le Bosseur a pak Aus den Falkenstock od Remuse a Neumanna...
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:16
- Nahlásit
Le Bosseur je super (máme ji v rodokmenu- otec Gamy - Xanuk le Bossur, otec Kelly - Terror le Bosseur) a mě zaujala Des deux Pottois, ze Slovenska se mě líbí Campo a Lufty (Itus Lufty, Jim Lufty...)
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 22:32
- Nahlásit
Fakt máš čubu po Terror? ten se mi moc líbí tak to závidím
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 08:24
- Nahlásit
LUCKA
Le Bosseur jsou asi v okolních zemích nejpraktičjější,mají hodně zvířat a mají povahy vhodné pro sport i praxi....ale zase-ne všechno od nich je dobré,a v tom obrovském počtu zvířat co produkují se ti špatní ztratí...
jak si dovezl Lacina Junon le Bosseur,tak nějak ona sama nic moc...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 09:51
- Nahlásit
LUCKA
ty máš u svý čuby Attilu v schnellen fuchs,to je od těch Remuse a Neumanna,oni mají dvě stanice a jedou spolu....vytažený to mají z Roten falken,a myslím si že mají slušný zvířata....
Jinak Rent des deux pottois je i Bobulky dědeček...
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 15:53 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
EBONY
Jojo, ten bafák na té fotce je otec mé Kelly. Kelly je celá po něm. stejně tmavá a stejně praštěná
SALI
tak to je jasný, že z vrhu nemůžou vyjít dobře všechny štěňata! vždycky se najde aspoň jedna výjimka...o tom Attilovi v schellen fuchs toho moc nevím, neznám jeho výsledky, nic,ale je to po Rotten Falken a to mě tak nějak trošku uklidňuje
Rotten Falken mají dobrý zvířata, hodně je o nich slyšet,ale taky nemusí vždykcy předat to "správný" na štňata.Třeba Klem (několikanásobný mistr světa, super pes!!!) nedal nic moc na štěnata co jsou zde u nás. ale to je zase o štěstí!
A Rent d.d.Pottois je taky dobrý! ale koukej! Je to děda od Kelly i děda od té bývalé Gamy a podívej,jak mě každá fena vyšla úplně úplně jinak...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 16:38
- Nahlásit
LUCKA
to moje Anakonda bohužel tak černá není, ale je aspoň zrzavá, ale prdlá je taky
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 16:40
- Nahlásit
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 16:41 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
EBONY
Anakonda je doopravdy světlá! to když koukneš na fotky na mých stránkách tak na první fotce kelly není ani vidět .
mě se ti tmaví vůbec nelíbili. měla jsem slabost pro ty pravý zrzavý lištičky, ale když jsem si byla pro Kelly, líbila se mě ze všech štěnátek nejvíc - povahově! ale zároveň byla nejtmavší! a to byl problém. mě se to vůbec nelíbilo, nechtěla jsem tmavou,ale můj figurant mi řekl, ať na to prdím a vezmu ji kvůli té povaze! a myslím, že jsem udělala dobře,protože se mi ti tmaví začali líbit víc. možná je to díky Kellině, ale teď koukám jen po těch tmavých . Byla tmavá jak čert, teď je čím dál tím světlejší,ale myslím si, že nikdy nebude mít tu světlou barvu. vždycky bude tmavá!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 16:53
- Nahlásit
LUCKA
no vidíš, a mně se zas líbili jen ti tmaví a teď si já zvykám na zrzavou lištičku
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 17:15
- Nahlásit
EBONY
teď už bych si na světlou nezvykla ale kdybych ji měla odmalička,tak by se mě určitě nelíbili zase ti tmaví jsem taková ta, co přebírá (a někdy i přebere )
Tak já valím. jdu se smečkou, na stopy a poslušnosti půjdu až zítra (dnes se mi moc nechce) a v sobotu trénink v Králově Poli v Brně -poslední trénink obrany pře VZ v Bohumíně (a první trénink po VZ v Bzenci). Borg totiž měl teď pauzu...tak doufám, že mu to pomohlo...
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 19:32
- Nahlásit
EBONY
Jak jsi mi sem poslala tu fotku Terrora, tak jsi mě inspirovala! na naše stránky jsem přidala do rodokmenů mých pesanů i fotky jejich předků tak můžeš kouknout a třeba se ti tam bude líbit ještě někdo a žádný závidění!! i když se ti líbí Terror, teprve se ukáže, co přenesl na Kelly
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 20:33
- Nahlásit
Lucko,tady máš Atillu a jeho rodokmen s fotkama a sourozencema...
http://www.belgianmalinois.de/html/body_amy.html
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 20:36
- Nahlásit
http://www.belgianmalinois.de/html/body_geschwister_amy_4.html
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 20:37
- Nahlásit
http://www.belgianmalinois.de/html/welcome.html
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 20:40
- Nahlásit
http://www.belgianmalinois.de/html/body_dmc.html
seznam plemeníků DMC
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 21:40 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
SALI
super, díky za skvělý adresy stránek!! no jo, malinák, to je moje...taková malá praštěná zrzavá úchylka Právě jsem u počítače a snažím se ti odepsat,ale nejde mi to...špatně se mi píše. kellinka mi před chvílí celkem drsně prokousla prstík v té její akčnosti trošku minula balonek, kousla do šňůrky a vzala i můj prst. ale na to jsem už zvyklá
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Zář 2005 12:06
- Nahlásit
|