| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:14
- Nahlásit
Prosím o info, zda-li existují nějaké soutěže, závody či exhibice profesionálů (policisté, vojáci či tak něco), které jsou veřejně přístupné? Ráda bych viděla obrany, stopy či záchranařinu opravdových profíků v praxi. Zkrátka věci, které na cvičáku vidět nejsou.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:40
- Nahlásit
Garfield
jestli neva že ti odpovím já tak za chvíli přesně 12.-14.5.2006 je IX. ročník o pohár Kristýny. Sice tam nebudou stopy, ale bude tam opravdu hodně k vidění co se obran týká. Je to v Hrádku nad Nisou
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:46
- Nahlásit
Stopy proběhli o víkendu v Šumperku a bylo to super
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:48
- Nahlásit
No a od čeho tu ta rubrika "Akce apod." je? Jéžiši lidi, to musíte rozesílat info na všechny světový strany.
Oběma děkuji za odpověď. Hrádek zkouknu.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:59
- Nahlásit
To by mě taky zajímalo. Víš příjde mi že tu jsou lidi spíš na povídání a teorie než na cvičení. Nechci se dotkout těch co cvičí
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:01
- Nahlásit
Mek
...nenajdeš většího teoretika, než jsem já. A to ani vůbec necvičím. By mě měli zavřít do gumové klece, abych neškodila.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:07
- Nahlásit
Garfield
ale...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:13
- Nahlásit
Mek
Taky se tě nechci dotknout, ale ponejvíc jsme tu samé baby a ty, jak známo, si rády povídají. Pokud založíš odborné téma, určitě najdeš spoustu příznivců - odborníků. A ty ostatní si rádi jen tak tlachají, ale určitě to smysl má a člověk se tady může mnohé dozvědět a lecčemu přiučit...
|
ira
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:26
- Nahlásit
Garfield
Jo jo Kristýna stojí za to. Hladké zadržení přes 200m písečnou pláží na ringo , likvidace výtržnosti v místnosti , revíry mezi tisíci břízami ... , fakt super , už se tam těším !! Doufám , že se tam s některými z vás setkám.
|
ira
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:33
- Nahlásit
Garfield
Ještě jsem našla zajímavý závod OBRANÁŘSKÝ SPECIÁL 29.9.-30.9.2006 Rožnov pod Radhoštěm více na www.scucka.com
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 19:01
- Nahlásit
Gája
já si taky pokecám ráda a přiučím se neboj Hodila jsem sem několik akcí co jsme pořádali a neviděla jsem že by se někdo ozval, že by se někd přihlásil a nedej bože měl zájem o podrobnosti Tak nevím o čem to tak svědčí
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 07:07
- Nahlásit
Mek
Tak já se určitě ozvu, až bude nějaká akce poblíž. Asi tak do 50 km, zatím je to všechno pro mne z ruky. Ale určitě informuj, díky.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 07:29 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Mek
on je problém v tom, jak tady píše Gája, že je to pro spoustu lidí dost z ruky . U nás na sev. Moravě se toho moc neděje,nebo se to prostě málo propaguje a ty info o tom se nedostanou všude. Pokud někdo nechodí na kvalitní cvičák, tak se to ani nedoví.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 07:40
- Nahlásit
monika
Přesně tak, u nás toho moc není a na cvičáku nás informují pouze o vlastních akcích. Nic jiného se tam nedozvíš. Proto prosím Mek, aby to nevzdávala a pokud bude o něčem vědět, ať to sem hodí.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:01
- Nahlásit
ira
jedeš? Jak tě poznám? ;)
|
ira
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:46
- Nahlásit
Ghianika
Ahoj,
jsem už přihlášená,takže když se nic nesemele,tak jedu a hrozně se těším.
Jinak mě poznáš snadno, jelikož jsem mrňavá a brýlatá . Pojedu s tmavě vlkošedou čubou na kterou budu volat - Iruše!!
Občas chodím na tvoje www stránky, tak tebe snad poznám. Od nás ze cvičáku jedeme celkem tři.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:54
- Nahlásit
ira
tak fajn, já už taky přihlášku poslala a měl by nás být skoro zájezd No zájezd ne, ale asi šest lidí, z toho tři soutěžící. Mě myslím musí poznat každý
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:05 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Ja prihodim jednu akci, ktera by mohla byt fakt super - a je na Severni Morave!!!!
(Docela bych se i zucastnila, ale pokud budu mit ten vikend volny, asi budu na dogtrekkingu )
Sportovně-branný závod se psem
Základní kynologická organizace Český Těšín a Ranč Pohoda Albrechtice pořádají Sportovně-branný závod se psem dne 10.června 2006 na cvičišti psů v Českém Těšíně-Svibici
1.kategorie:
1) střelba ze vzduchovky do terče
2) hod granátem na cíl
3) odložení (libovolné) v běhu ve vymezeném prostoru s přivoláním po 50 metrech
4) přepad v lese (protiútok bez obušku)
5) zadržení figuranta na 70-100 m (s obuškem, ale jen s náznaky úderů)
2.kategorie:
1) střelba ze vzduchovky do terče
2) hod granátem na cíl
3) odložení (libovolné) v běhu ve vymezeném prostoru s přivoláním po 50 metrech
4) překážková dráha – obsahuje kladinu, nízký žebřík, 10 m plazení psa, nízké skokové překážky a překážku typu „A“ (jakoukoliv překážku je možné s bodovou ztrátou vynechat)
5) test z kynologie
V obou kategoriích je dále rozdělení do dvou skupin: závodníci do 16 let včetně a závodníci od 17 let věku (V případě, že by v některé ze skupin bylo méně závodníků než-li 7, budou obě skupiny v jedné kategorii sloučeny s paušálním jednorázovým připsáním bodů před závodem u mládeži do 16 let).
Další informace k průběhu závodu:
• Pes může celou trasu absolvovat na vodítku nebo na volno. Běží-li na volno, nesmí se od psovoda vzdalovat více, než na 3 kroky, výjimkou jsou pouze obrany a odložení. Pokud je pes na vodítku, při odložení a v 1.kat. u přepadu v lese, psovod vodítko pouští z ruky. Pouze u zadržení figuranta na dálku psa odepíná z vodítka. I když závodníci vybíhají na trať v určitých časových intervalech, může se stát, že se na trati psi potkají s jinými psy a samozřejmě i lidmi. Proto na volno mohou běžet pouze psi plně ovladatelní a neagresivní. V 2.kat. může být pes opatřen náhubkem.
• Při střelbě, hodu granátem a vyplňování testu, musí být pes odložen na určeném místě, bez dalšího ovlivňování psovodem.
• Psovod svým podpisem na přihlášce stvrzuje, že odpovídá za škody způsobené svým psem a zároveň bere na vědomí, že pořadatel nezodpovídá za chování psa, ani za zcizení psa či věcí psovoda, stejně tak ani za zdraví psa.
• Háravé feny mohou závodit, avšak až jako poslední. Tuto skutečnost je nutné sdělit u raní přejímky.
• Na akci opravdu nebudou puštěni psi s kupírovanýma ušima (zákon 77/2004) a psovodi porušující řád ochrany zvířat (vyhláška 192/2004).
• Proti určení bodů na jednotlivých stanovištích a naměřenému času v běhu není odvolání. Přesné bodování na jednotlivých stanovištích bude písemně zveřejněno na startu.
• Každý závodník musí předložit zaznamenané očkování proti vzteklině a psince, ne starší 1 roku a ne mladší 1 měsíce.
• Doporučujeme si vzít takové oblečení, či k pasu ledvinku, aby jste si mohli na trase vhodně u sebe schovat bodovací kartu.
• Pokud nutně potřebujete, další informace podá: 607/562 141
Pro přihlášení prosím využijte v maximální míře E-mail: noe@raz-dva.cz. Může se jednat jak o zaslání vyplněné přihlášky, která vám byla zaslána taktéž E-mailem, nebo případně o přihlášku zkopírovanou do souboru. V případě, že z důvodu vyplnění přihlášky v počítači a zaslání elektr.poštou není možné uskutečnit podpis na přihlášce, bude vám vaše přihláška předložena k podpisu na místě v den akce. V případě, že nemáte možnost (si zažádat a) zaslat přihlášku E-mailem, zašlete ji na adresu stejnou, jako zasíláte startovné. Startovné: 100 Kč bez oběda 140 Kč s obědem Výše uvedené ceny platí pro placení složenkou typu „C“ na adresu: Eva Nohelová, Kostelecká 27, 735 43 Albrechtice, nebo při osobním placení na cvičišti psů v Č.Těšíně v nedělní dopoledne. Je nutné však dodržet datum uzávěrky přihlášek a to je 25.května 2006! Ústřižek o zaplacení vezměte s sebou na akci! Přihlášení na místě je možné pouze po telefonické domluvě (607/562 141) nejpozději do 9.června 2006 s tím, že startovné se navýší o 150 Kč! Tato cena platí i v případě, že bude zaslána přihláška bez zaslání přihlašovacího poplatku nejpozději v den uzávěrky přihlášek. Občerstvení zajištěno. Sponzoři: časopis Fauna, Ranč Pohoda Albrechtice – jízda na koni, 607/562 141,www.ranc.pohoda.unas.cz, časopis Svět psů, Chovex a další Organizační výbor: Ředitel závodu: Eva Nohelová Technický ředitel: Jaroslav Waszut Veterinární dozor: MVDr.Roman Donocik Zdravotník: MUDr.: Eva Wygrysová Zajištění na jednotlivých stanovištích zajišťují členové naši ZKO Program závodu: 6,45-7,45 presentace a veterinární kontrola 8,°° prohlídka trasy a vylosování startovacích čísel 9,°° start prvního závodníka (první běží závodníci 1.kat., nejdříve mladší skupina závodníků) 11,30-13,°° je možné si vyzvednout oběd, avšak závod se nepřerušuje ukončení závodu v odpoledních hodinách Areál cvičiště psů se nachází v malém lesíku u sídliště Svibice, na ul.Slovenské, mezi ZŠ a světelnou křižovatkou (hlavní cesta vede na směr Frýdek-Místek), naproti malé čerpací stanici.
Termín: 10.06.2006 - 10.06.2006
Kontakt: noe@raz-dva.cz 607/562 141 Eva Nohelová, Kostelecká 27, Albrechtice, 735 43
(Sice je to po uzaverce, ale zas ne tak dlouho, kdo by se chtel prihlasit... )
|
ira
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:19
- Nahlásit
Ghianika
A ty budeš závodit s Tarou, nebo s tím celočerným psem ? A nepojedeš taky náhodou v létě do Nového Strašecí na závod družstev ?
wami
To vypadá na super akci . Bohužel jsem ze západních čech, takže pro mě trochu dálka.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:22
- Nahlásit
ira
takže pro mě trochu dálka.
... jako pro me Hradek nad Nisou...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:26
- Nahlásit
isdpch
jestlize je to "sportovne branny" zavod, tak je logicke, ze se nektere veci vyzaduji i od psovodu...
Kuprikladu jsem zvedava, jak by takovy pes udelal test z kynologie...
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 14:00
- Nahlásit
ira
letos zatím s Taruškou, Cairo je rozdělanej, ale podívat se pojede a snad si i něco vyzkouší
V Strašecí jsme byla teď o víkendu na Memoriálu J. Černého, pokud ten závod družstev udělají tak možná pojedu, když pojede ještě někdo se mnou do toho družstva
Ty jsi někde s okolí?
|
ira
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 14:20
- Nahlásit
Ghianika
Já jsem od Karlových Varů . Závod družstev ve Strašecím má u nás v klubu tradici, tak doufám , že i letos se zůčastníme !!!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 16:24
- Nahlásit
Garfield
zejmena zajmena ....
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 26 Dub 2006 21:09
- Nahlásit
Garfield
Zkusím Ti zjistit kalendář nějakých akcí.
Právě v tomto týdnu pořádá jihomoravská správa Policie ČR krajský přebor služebních psů, myslím že v Novém Šaldorfu u Znojma http://www.mvcr.cz/rs_atlantic/project/article.php ?id=11718 , další akcí by měla být soutěž O pohár primátora města Zlína, kterou pořádá městská policie Zlín, bývá v červnu.
Policejní mistrovství se koná v září Bálkové, což je strašný zapadákov někde na cestě Praha - Karlovy Vary.
Jinak, pokud se dozvím o nějakých dalších akcích, dám vědět.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 15:44
- Nahlásit
Ahoj. Asi píšu do nesprávné diskuze, ale mohu poprosit o radu jak vložit foto do diskuze? Děkuji moc. Chci se také pochlubit s mým hafanem a nevím jak na to
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 15:58
- Nahlásit
jejdajaja
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_6532_0.html
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 16:26
- Nahlásit