| Autor |
Zpráva |
Puprtka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:29
- Nahlásit
Ahoj všichni,
koukala jsem na www.pespraha.tk a zjistila jsem, že tuto neděli je soustředění figurantů bez zadané třídy. Je to na Hájích. Jedete se tam někdo podívat? V Praze je to s figuranty dost bída, tak jsem zvědavá, co se tam objeví letos? Víte o někom nadějném? Dost mě to zajímá. Vzhledem k tomu, že nemám až zase takové styky abych mohla jezdit kousat na koho si zamanu. Řeším to proto, že bych chtěla příští rok štěndo a třeba někdo z těch kluků bude pak už použitelný a hlavně dostupný. Docela mi vadí, že když se objeví někdo nadějný, tak ho někdo zabaví a už se na něj těžko dostáváte. Nebo máte opačnou zkušenost?
|
davida
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 20:09
- Nahlásit
Puprtka
Ano jdeme se podivat,ale obavam se ze to jsou opravdu jen zacinajici figuranti.Ale dobra rada:Musis byt rychlejsi a nadejneho figuranta si zabavit pro sebe ,jinak te stejne nekdo predbehne.
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 21:00
- Nahlásit
Když už jsme u toho, jdete se někdo kouknout nebo se účastníte zkoušek 9.4?(na Hájích)
|
Hanka2
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:35 - Změnil/a: Hanka2
- Nahlásit
Zde jsou uživatelé, kteří odesílali příspěvky ze zjištěné a totožné IP adresy:
Anonymní
BoBo
Fanda Jinonických odpadlíků
machoman
Puprtka
Michale, není vám to trapné,psát tu příspěvky sám o sobě (viz.fórum Cvičák na Hájích) ?
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 22:44
- Nahlásit
Hanka2
Promiň, ale tohle nějak nestíham...kdo je Michal a jak jsi vlastně k těmhle informacím přišla???
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 23:05
- Nahlásit
Hanka2
A co ty jsi zač !!! Provádíš tady soukromou lustraci nebo co ???
|
davida
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 23:17
- Nahlásit
Hanka2
Velmi nefer a ani si nemyslim ze se sem lustrovani hodi!!!!
|
BoBo
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 23:34 - Změnil/a: BoBo
- Nahlásit
Hanka2
Krása, máte to skvěle naposlouchané, ale realita je trochu jiná. Kauza IP adres se tady již jednou probírala na jinonickém fóru. Takže nic nového. Tam také byli někteří nepopulární přispěvatelé napadáni přes IP adresu, ale jaksi bezvýsledně. Opravdu nemám v úmyslu se někde zviditelňovat, po popularitě příliš netoužím. Naopak. Je mi líto najděte si jiného obětního beránka. Protože IP adresa o přispěvateli vůbec nic nevypovídá Mimochodem, mám pocit, že uvádět veřejně IP adresy není uplně v pořádku, ale jak je vidět i vy jste si to uvědomila a svůj příspěvek změnila. Takže až se zase budete někde ohánět nějakou IP adresou, tak jí tam laskavě nechte. Ale vy moc dobře víte, proč jste ji stáhla. Nemílím se, že? Tak nevím kdo by se teď měl stydět? O internetu atd. toho moc nevím, vím ale, že zveřejnění IP adresy je zveřejnění poměrně citlivého a zneužitelného údaje. To ale jistě při své inteligenci víte také, že? O důsledcích, které z toho vyplývají nemluvě. Tak proto ta náhlá změna?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2006 23:43
- Nahlásit
jj i jide se psalo,ač v tuto chvíli nevím wo co gou,že IP není bohužel až tak směrodatná a na jedné IP může "sedět"víc lidí,ne v jednom bytě..může,ale nemusí no........
|
davida
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 00:01
- Nahlásit
sarax
Ted jsem se radeji informoval a opravdu na jedne IP adrese muze byt vice lidi,dokonce to co se ted zverejnilo nemusi byt vubec pravda!!!!Je dost mozne ze si tu jen nekdo vyrizoval s nekym ucty.Ani ja nevim wo co gou,ale je to velmi zneuzitelne.To jen muj soukromi nazor.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 00:03
- Nahlásit
davida
no mě je to i v celku jedno ,jen jsem chtěla podotknout,že IP nic nepoví.....to ten PIN a SPZ by byli lepší
|
Hanka2
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 00:17 - Změnil/a: Hanka2
- Nahlásit
Mýlíte se,záleží na druhu připojení,třeba u vytáčenýho připojení se IP mění při každém připojení,ale třeba u kabelovky-chello je IP unikátní a nemněná.
Lidé kterých se vystupovaní Bob-puprtka-atd osobně dotýkalo už vědí svoje,včetně podrobností které je zbytečné psát na veřejné fórum .
|
Hanka2
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 00:19
- Nahlásit
BoBo
|
BoBo
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 00:54 - Změnil/a: BoBo
- Nahlásit
u kabelovky-chello je IP unikátní a nemněná
To není pravda, je změnitelná, "zcizitelná", atd. Je také zneužitelná, tak se tady laskavě už žádnou neoháněj, než dostaneš někoho zcela nezasvěceného a nedotčeného touto diskuzí do nějakých problémů.
Hanka2
Nejsem IT profík jako ty. Já tomu opravdu nerozumým, ale to nic nemění na tom, že zveřejnění těchto dat není úplně OK, to myslím víme oba a tvůj konzultant také, že? Pak bych k tomu ještě dodal to, že i když zjišťuješ IP adresu, tak pochybuji, že je u ní zveřejněno rovnou i jméno, to už musíš zašťourat trošku víc, že? Tím spíše, když si žádnou telekomunikační službu nikde "neplatím"! Takže ty a tvůj parťák jste se k tomu prošťourali přes "soukromí" někoho dalšího, že? Uspokojilo tě to!Je mi z tebe na blití! Takhle se tedy dá pravděpobně zjistit i tvoje IP, jméno atd. Ale asi namítneš, že máš vytáčené připojení a já mám smůlu.
Lidé kterých se vystupovaní Bob-puprtka-atd osobně dotýkalo už vědí svoje,včetně podrobností které je zbytečné psát na veřejné fórum .
Skvěle naposlouchané, odposlouchané, ale bez konkrétností ničeho o co se zde snažíš nedosáhneš. Konec konců nechápu, že jsi se ozvala zrovna ty? Asi zastupuješ nějakou "významnou skupinu uražených". To jsi ale u mně na špatné adrese! Já myslím, že lidi kterých se to týká, tak ty to přejdou nebo vyřeší sami. V jednom mám navrch, to co jsem psal, myslím opravdu psal, se tě vůbec netýká, to za prvé a za druhé psal jsem věci, které pokud se někoho dotkli, tak jsem schopen se s tím bavit. Nemusel bych na tebe ani reagovat, ale jsem moc zvědav, co z tebe ještě vypadne a kde to, co zde na fóru zaznělo bude prezentováno, jak to bude prezentováno a kým to bude zneužito. A víme asi oba, že se to dozvím!
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 15 Bře 2006 01:35
- Nahlásit
BoBo
Nemuseli se nikde šťourat, členové s právy moderátora tady v tomto fóru mohou snadno zjistit jakou měl uživatel IP v okamžiku, kdy uložil konkrétní příspěvek. I to, kteří (všichni) členové (i anonymní) z této jedné IP vkládali příspěvky do fóra. A vzhledem k tomu, že zmiňovaná a pak smazaná IP patří do domény chello.upc.cz, troufám si tvrdit, že se jedná o pevnou IP kabelového připojení a ta zůstává jednomu uživateli pořád stejná.
Zveřejněním IP pravděpodobně taky nic neporušili, IP není nic tajného, posíláte ji sám (váš prohlížeč) do světa při každém požadavku na zobrazení každé webové stránky a z každým odeslaným emailem.
V některých webových fórech Vám např IP zveřejní rovnou. Např. zde: http://interval.cz/clanky/perfektni-404/diskuse/
|
BoBo
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:44 - Změnil/a: BoBo
- Nahlásit
Víťa
Takže když bude někdo psát z nějaké IP adresy příspěvky, které se někomu nelíbí, přesto, že jsou to jen bláboly, které ale nejsou vulgární, tak se uživatel zruší. Hanka2, ale není člen s právy moderátora?? Pokud vím, tak IP adresa se nikde se jménem majitele neuvádí, to je jen zde na fóru! Tak mi nepiš takové nesmysly, jako že se tím nikdo moc nazabíval a nešťoural do toho! IP adresa je IP adresa a jméno je jméno, k jeho zjištění a zveřejnění platí trochu jiná pravidla! Vždyť zde jméno není uváděno ani v dotazníku nutném pro registraci. To by jsi, ale jako admin měl asi vědět, nemyslíš? To je také podle tebe OK? Jsi schopen a ochoten mi na to jako admin odpovědět? Jak je to možné? Nevezeš se v tom taky tak trochu?
V některých webových fórech Vám např IP zveřejní rovnou.
Tady to koukám zveřejní jen vyvoleným . Takže všechny příspěvky psaná z jedné IP adresy se svezou po tom, kdo je určen jako její vlastník, bez ohledu na to jestli je to pravda nebo ne. Krásná práce! Trochu nedomyšleno.
Zveřejnění IP není nic tajného, posíláte ji sám (váš prohlížeč) do světa při každém požadavku na zobrazení každé webové stránky a z každým odeslaným emailem.
To asi není, jen se mi líbí, že formulace, že ji posílám sám. Rozhoduji tedy, kde se objeví a kde ne? Je to tak? Pak nechápu, jak je zde na fóru, jakým právem ji zobrazují i lidé, kteří nemají práva moderátora a žádná komunikace s nimi mailem neproběhla. Tu už mě trochu zaráží. Nachápu, jak někdo může IP posílat dál, když já jsem ten kdo rozhoduje o tom, kde se objeví a kde ne? Trochu divné nemyslíte. Proto už snad platí nějaká pravidla. Tím spíš, že internet je hodně o anonymitě. Tím spíš, že přispěvatel nemusí být vždy uživatelem IP adresy ze které byl příspěvek zaslaný. To snad uznáte. Jsou tedy pravidla tohoto fóra spravedlivá pro všechny stejně, mají všichni uživatelé stejné podmínky, práva a povinnosti? Nebo když u některých zvědavců zvítězí zvědavost, tak se to trochu upraví. Pak ale mají jedni nad druhými výrazně navrch, což se projevuje právě ve chvíli, kdy se to dotyčným něco nelíbí. Taky mi 100% zjistíte, kdo je Hanka2, Kanpe atd., když si to budu přát? Asi ne že, nejsem vyvolený! A co ostnaním, kteří jsou zvědaví kdo je kdo? Také asi ne, že? Pochopil jste, co jsem Vám tímto sdělením chtěl říci? Odpověď snad už ani nečekám. Ale kdyby přece jenom, můžete mi to poslat mailem. Není jistě problém si ho zjistit.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:54
- Nahlásit
Z dovolením se vrátím k původnímu tématu-možná se tam pujdu podívat,aspoň si zpestřím návštěvu u příbuzných,když už tam musím jet...
S figuranty je to mizerné všude,kvalitní si pro sebe opravdu někdo dost rychle zabaví.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 15 Bře 2006 13:51
- Nahlásit
Taky bych se rád vrátil k tématu. Měl bych zásadní připomínku k systému přípravy figurantů. Mám zkušenosti jen z MSKS, ale podle informací z více zdojů to u ČKS nebude o moc odlišné. tedy:
- jednodenní školení pro klubové figuranty je moc krátké a až příliš povrchní.
- Bývá zaměřeno spíše na techniku předvedení (závody, zkoušky), velmi málo je zmiňována metodika výcviku obran.
- potencionální figuranti se dozví jen něco málo o tom - jak - ale skoro nic o tom - proč -!
- zkušení figuanti mají jen velmi malý zájem dělit se o své zkušenosti (pouze můj osobní dojem získaný z několika školení), nemají asi moc zájem na výchově "konkurence".
- absence kvalitní české literatury o obranách, jejich principu atd...
Možná by to pro vážnější zájemce chtělo delší školení, alespoň týdenní nebo na nějaký prodloužený víkend. Pokud by kyn. kluby měly zájem vychovat si vlastního dobrého figuranta, měly by do takového člověka něco investovat (pomůcky, zaplacené školení atd..)
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 18:41
- Nahlásit
no u nás na cvičáku bychom klidně figurantovi zaplatili všechno,jen kdyby se někdo uvolil figuranta dělat.A hlavně měl zájem figurovat a učit se.
|