Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Akce, výstavy, zkoušky, závody, exhibice / MR v tanci se psem
Autor Zpráva
LUCKA
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 18:10
- Nahlásit

Dnes se konalo v Blansku další MR v tanci se psem. Takové fiasko jsem ještě neviděla!!Myslela jsem si, že loni to bylo to nejhorší,co závodníky mohlo potkat,ale letos se potvrdilo, že porota může opravu cokoli a diváci i soutěžící s tím nic neudělají!! Podle mě se dnes nehodnotily vůbec výkony, ale jak je již v kynologii známo,tak se hodnotilo podle "ksichtu".
Byly 4 kategorie a celkem 14 lidí začátečníci (4 závodníci), dospělí (5závodníků), elita -to měli být ti nejlepší (2 závodníci) a skupiny (3 závodníci).Výsledky kategorie mládeže a skupin jsme tak jako diváci nějak překousli,ale to,co se stalo v kategorii elitní a dospělých, to bylo už nad naše síly!!! V kategorii elita, kde měli vystoupit ti nejlepší, nejen, že se představili jen 2 závodníci,ale ty výkony! ty se nemohly rovnat ani kategorii začátečníkům. Můj obdiv patřil paní Evě Linkové,která se svou border kolií a belgickým ovčákem předvedla nejlepší výkon ze všech!Závodila v kategorii dospělých ale s přehledem by převálcovala závodnice v kategorii elity. Neměla konkurenci, bohužel to porota v čele s paní Hanou Rajtšlégrovou viděla jinak.Podle pískotu a tleskání diváků úplně jinak, než bychom si všichni přáli. Nechápu,jak se tento "závod" mohl nazývat Mistrovství republiky,když se ho nezúčastnila (raději) ani ta špička - Martina Klimešová, Šimona Drábková, Lenka Zindulková...nedivím se jim.Také bych se tohoto mistrovství nezůčastnila, po takové ostudě!!!! Úroveň tance klesna nehorázným způsobem a když jsem se bavila se závodníky, tak mi polovina z nich řekla, že příští rok již nepřijedou! Opravdu se nedivím!!!Myslím si, že se k tomuto připojí většina diváků, kteří dneska toho "mistrovství" navštívili...Nespravedlnost musel vidět i ten největší laik...

Anonymní
# Zasláno: 3 Pro 2005 18:20
- Nahlásit

Mistrovstvi jsem se taky zucastnila-stejne jako Lucka jako divak. Ale ve vsem s ni souhlasim!!! Obcas mi to pripadalo jako nejake skoleni ale v zadnem pripade to nemelo uroven MR!!! Spise bych to nazvala soutezi pro zacatecniky...
A s Luckou souhlasim i v tom, ze Eva Linkova by s velkym prehledem porazila i kategorii elitni!!! (Ktera spise vypadala jako kategorie zacatecniku)!!!

Anonymní
# Zasláno: 3 Pro 2005 19:11
- Nahlásit

tohle MR bylo podle mého názoru lepší než minulý rok!! co se týká výkonů-tak některé vystoupení byla pěkná a další byli na nižší úrovni. není si na co ve třídě elitní ztěžovat, moc se mi líbyla obě vystoupení. soutěžící na druhém místě předvedla krásný výkon jak má tanec se psem vypadat. tanečně se má zapojit jak handler i pes od toho je to tanec se psem. martina klimešová má bezvadně vycvičeného psa- to nemohu popřít, ale chybí mi u ní ten tanec se psem. eva linková měla téže pěkně vycvičené oba psy, ale chyběla mi tam choreografie, tanec handlera a u obou psů požívala skoro stejné prvky, lepší oblečení jen přece je to MR i když to tak pro některé nevypadalo. všechny lidi, kteří se zúčastnily obdivuji za snahu a advahu!!!!!
když se Vám to lucko a anonyme nelíbylo tak se příště předvěďte VY!!!!
marková

Anonymní
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:03
- Nahlásit

Ahoj, na MR jsem nebyla, kdo všechno tam byl? Třeba zrovna v elitní kategorii? Jsem hrozně zvědavá, ale do Blanska to je přeci jenom z Prahy daleko. O Evě Linkové jsem jen slyšela, pokud vím, tak vyhrála začátečníky v roztančené superstar, viděla jsem videa od jejích prátel (možná, mají bratra jejího belgičáka) a když přejdu, že tam tančila na ABBU, na kterou jsem už alergická, tak se mi líbila, zdálo se mi, že má i cit pro rytmus (který mi chybí), a od ostatních jsem na ni slyšela pět jen samou chválu. A má samozřejmě borderku, což hodnotím kladně.

Vyprávějte ještě.

KaTachyon

LUCKA
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 23:52
- Nahlásit

Já také obdivuji toho,kdo se na tanec přihlásí,ale všechno má svoje meze.Nechápu ty co nastoupily do kategorie elitní. Jak sama říkala "moderátorka" celé soutěže, tak v kategorii elitní má handler předvést tanec se psem, kde budou vzukové povely minimální, mělo by to být navíc v této kategorii už na úrovni!
Neříkám, že výkony byly všechny škaredé,ale bylo tam více těch, které se na Mistrovství republiky opravdu nehodí! Je mi líto, za tímto názorem si stojím!
Já v tanci nevynikám,tanec není moje parketa a ni se mu nevěnuji, ale ke sportovní kynologii mám velice blízko!
A ujišťuji Vás, že jsem přemýšelala o tom, že příští rok se přihlásím se svým labradorem na tanec. Klidně do kategorie "elite"...i když můj pes umí jen otočky, kroky,sudy,couvání (a to spíš bere jen jako zpestření při běžném výcviku). Když si na sebe vezmu třpytivé oblečení a odtančím to místo psa, tak bych se mohla umístit

Picasso
# Zasláno: 4 Pro 2005 11:25
- Nahlásit

Abych to shrnula:jestli to tady čte paní Rajtšlégrová,tak jí veřejně vyzvývám,ať už toho nechá a nedává takovýmto okresním přeborům název Mistrovství ČR.To co jsem včera viděla bylo vysloveně absolutní propadák.Jediný,kdo to zvládl a jeho vystoupení mělo trochu šťávu byla Eva Linková a pak taky jakž takž Emilka Mackova.Není to taky náhoda,že to byli zrovna dva ze tří účastníků,kteří na MR opravdu přijeli a nejsou z Blanska a okolí.Psi ostatních soutěžících buď nedělali cviky radostně,nebo odcházeli z taneční plochy a vůbec se nesoustředili.Všichni soutěžící dělali de facto jen povinné prvky a možná navíc podávání pacek a sem tam přeskok,ale toto není tanec,to je NUDA !!Koho by bavilo se na to dívat?Minulý rok byl daleko lepší,také protože se účatnili dobří závodníci,jako Klimešová,Potfajová,obě Smolíkový,Gregorová,Vašíčková,Loudová.........
ty mají zajímavé prvky a tanec je o něčem,má to nějakou šťávu a zvedne to diváky za židle.A ne jen samý otočky a obcházení psovoda jako letos.Tohle byla prostě jen parodie na MR,Rajtšlégrová byla spokojená,protože se tam dávaly pov.prvky.Ještě štěstí,že třeba DDS je o něčem jiném,kdyby to vypadalo takhle,tak by tam asi každý nudou usnul a Clayton se Szkukalkem by si klepali na čelo !

LUCKA
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 11:56
- Nahlásit

Ježíííííííš, Picasso, naprosto souhlasím! Včerejšek byl opravdu šílený!!! A chtělo by to,aby si to přečetli lidé z Blanska, kteří se tohoto "mistrovství" zúčastnili Trošku se vymkla z rukou i organizace (to s tím moblním telefonem) a spousta dalších věcí...

Picasso
# Zasláno: 4 Pro 2005 13:33
- Nahlásit

No na organizaci jsem zapomněla - ta byla taky docela vtipná.S tím mobilem-chudák chlap,jestli mě příště vylosujou,tak hned uteču,aby mi to nesebrali
taky se tam dost lidí zabilo o koberec a jak se ten ovčák zamotal do těch drátů u Dj,to by mě taky zajímalo co by dělali kdyby dostal ránu ! Aspoň že to skončilo dřív a ne pozdějc.Ale jak na mujpes.cz Rajtšlégrová psala,že bude 21 soutěžících,tak jsem myslela že bude 21 startů a ne,že třeba u tý 6-členný skupiny počítá každého zvlášť(a taky je škoda že nedorazili).A jak byla na dveřích vylepená cedule se startujícíma,tak tam byly chyby.Jakubcová byla napsaná v mládeži,ale pak šla do elity,Hejtmánková se na to asi vybodla a tak museli někoho dát do elity,aby tam nebyla jen jedna závodnice .A skupiny se šletičkama byly taky napsaný jinak.A příště bych ocenila,kdyby mi za 50,-kč dali aspoň katalog (teda při počtu soutěžících spíš jenom list papíru).A když jsem odcházela,tak jsem se chtěla zastavit u toho stánku,kterej měl dole údajně bejt a už tam nic nebylo,asi to zabalili...a to skončilo MR o dost dřív než bylo v propozicích......
podělte se další o svoje zážitky !!

Picasso
# Zasláno: 4 Pro 2005 13:53
- Nahlásit

KaTachyon,tady jsou výsledky :
Kategorie mládež
1. - Kateřina Veinlichová, Nová Paka + Brita z Novopackého dvora, kříženec
2. - Miroslava Pokorná, Doubravice + Brilant Skřítek rodiny, Bearded kolie
3. - Gábina Brzobohatá, Šlapanice + Wendy, Bígl
4. - Pavlína Vránová, Vyškov + Extra Endy z Ďáblovy studánky, Šeltie

Kategorie dospělí
1. - Emilie Dainko Macková, Ostrava + Chamonixa Prima Nova, Chodský pes
2. - Eva Linková, Jiříkov + Ash Trace Unigue Forever, Border kolie
3. - Eva Linková, Jiříkov + Ioric Deabei, Belgický ovčák
4. - Petra Ocetková, Blansko + Jazz Night z Ďáblovy studánky, Šeltie
5. - Iveta Podloucká, Šlapanice + Legia Niox, Německý ovčák
6. - Alena Povalačová, Adamov + Brita, Briard
Ostatní DIS.

Kategorie – elitní :-D :-D

1.místo - Zuzana Jakubcová, Blansko + Sára, Německý ovčák
2.místo - Iveta Podloucká, Šlapanice + Sendy, Německý ovčák

Kategorie skupiny
Michaela Podloucká + Iveta Podloucká
Sendy + Legia Niox Kerry
Německý ovčák + Německý ovčák

ještě bych podotkla:v mládeži-jednooký mezi slepými králem
dospělí-první bych dala Linkovou a Ashe,potom Linkovou a Ioric Deabei a potom Emilku.A myslím si,že Podloucká s černou ovčačkou v dospělých,to hraničilo až s diskvalifikací,pes koukal kde co lítá a potom odkráčel pod stůl DJ,kde se zamotal do šňůr,ale žádnou okamžitou ochotu k návratu jsem tam neviděla.
elita- no tak tady to prostě bylo groteskní.U Jakobcový s ovčačkou Sárou se mi líbil jedině začátek,jak spolu jely na skejtu a konec,jak Sára držela skejt,ale jinak hrůza .
A druhá byla Podloucká,ta hodně dohání body tím,že si bere ultrakrátký topy a hodně se u toho vlní,chápu že psovi je 10 let,ale taky nic moc,rozhodně ne do elity.Kdybych tam letos jela se psem,kterej neumí vůbec nic a celou dobu by tam jen seděl a koukal a maximálně udělala otočku,tak skončíme v elitě třetí !!!
skupiny-tady jediný bych to nechala na svým místě.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 14:37
- Nahlásit

Picasso
To jsme taky říkali, že kdybychom příště něco vyhráli, tak zdrháme hnedka pryč
My jsme se shodli na tom, že příště se půjdeme podívat (možná!!) a utečeme normálně dřív, než vyhlásí výsledky, protože ty raději nebudeme chtít vědět.Abych řekla pravdu, jsem naštvaná ještě teďka...a za 50kč toho k vidění taky nic moc nebylo!!!
Holky od šeltiček znám všechny a musím říct, že závodníci dostali nějakou malou prkazku, že se zúčastnili tohoto Mistrovství...potom jsem se bavila s holkama od šeltiček,tu kartičku dostala jen jedna z nich. Prý to mají dohromady

No a ktěm výsledkům. V kategorii dospělých bych to dala stejně jako ty,protože boderka byla opravdu úžasná!!

Ale stejně "nejlepší na pobavení diváků" byla elit.Víš, tam to taky bylo zajímavý,když Sára od Jakubcové utekla z "elitní" kategorie mezi diváky a tam ji zpátky na koberec trošku násilím odstrkovala nějaká paní (řekla bych, že to byla maminka Zuzky Jakubcové) tak to mě přišlo taky celkem srandovní

No a nejvíc mě pak dorazilo,když Hana Rajtšlégrová říkala "tady je na to hodnocení školená porota". Tak to jsem se musela smát. Víš, kdyby aspoň Hana tančila na úrovni, jako byly výkony na tomto "mistrovství" tak by to byl úspěch...

zuzka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 14:56
- Nahlásit

co se stalo s mobilem???

Picasso
# Zasláno: 4 Pro 2005 16:29
- Nahlásit

LUCKA

Elita byla opravdu "super třída".Rajtšlégrovou jsem viděla tančit jednou s holanďákem,kterej tančil rychlostí "otočka za hodinu"a potom s borderou,ta je sice rychlá,ale nic neumí,když s ní šla na Roztančenou Superstar,tak skončila poslední...
Právě,kdyby Rajtšlégrová fakt uměla,tak neřeknu,ale její tanec je dost hrůza

Zuzka

vstupenky byly slosovatelné,jeden šťastlivec měl vyhrát mobil.No a onï vylosovali číslo,dejme tomu 54,jenže si neuvědomili,že existujou vždy dvě stejná čísla,ale každé má jinou barvu,takže nejdřív to dali nějakýmu pánovi,a pak mu ten mobil zase sebrali,protože měl vstupenku ve špatné barvě a dali to někomu jinýmu :-D,fakt kocourkov

LUCKA
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 17:00
- Nahlásit

Picasso
otočka za hodinu,to by bylo ještě dobrý Ona totiž rodina Rajtšlégrovic, když jde na závod,který pořádá, tak se vždycky umístí,ale když vyjedou někam jinam, tak jsou vždy hodně za stupni vítězů...

Zuzka
ještě upřesním...byly dva druhy vstupenek - dětské (modré) a dospělé (šedé). Oni vytáhli tu 54 šedou ale přišel tam chlápek,co měl 54 modrou...a oni to nějak nerozeznali

Joker
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 17:11
- Nahlásit

Ono to hodnocení není jednoduché. Pokud to není "kdo nejdál, nejvíc, nejrychleji", tak je to v háji. Bez známostí můžeš být sebelepší a stejně nemáš šanci. A tak je to všude

Picasso
# Zasláno: 4 Pro 2005 21:19
- Nahlásit

Lucka
No právě,a když se chtěla přihlásit Rajtšlégrová se synkem na DDS,tak jí Grygar vyfuckoval ale je to na jdenu stranu škoda,chtěla bych vědět kolikátá by skončila

LUCKA
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 21:57
- Nahlásit

JOKER
Jo,to je pravda, ale kdyby jsi to viděl, tak tam byly šílené rozdíly v tom tanci a taky veliký rozdíl v hodnocení.Mě přišlo, že tato soutěž měla obrácené pořadí - kdo nejhorší umístění, ten nejlepší

Picasso
To jsem taky slyšela, že Grygar zamítla start Haně na DDS. No mohlo to být zajímavý

Anonymní
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:36
- Nahlásit

Nějak se moc o tanec nezjímám, ale šla jsem se podívat na MR 2005. Vstupný bylo drahý na to co se dělo-nedělo... Četla jsem pravidla a v pravidlech je ,že když se pes nevrátí na taneční plochu tak je DIS jak to, že slečny Jakubcová a Podloucká nebyly??

LUCKA
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:40 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit

Anonymní
Dokážeš si představit, že by Jakubcová i Podloucká byly DIS?? To by přece v elitní kategorii nebyl nikdo,když by ty dvě diskvalifikovali taková ostuda přece nemohla nastat

Tobie
# Zasláno: 5 Pro 2005 22:14
- Nahlásit

Já bych je obě diskla a za vítěze elity prohlásila Hanu R. za to,že je to tak super fundovaná porotkyně ověnčená množstvím titulů z tance :-D

targer
# Zasláno: 6 Pro 2005 19:26
- Nahlásit

Nechci se tady zastávat ani DDS v Praze ani Tanci v Blansku, ale zkuste si pořádat nějaké zavody, nikdy nevite kdo se prihlasi a jake poda vysledky.... Pokud vim tak Hana byla prvni, ktera s Tancem v CR zacala a za to ji patri velky dik. Ze se tady nikdo nema rad a nebo nekomu leze do pr...., tak to uz je jen o zavisti a chamtivosti vsech ostatnich. To by si potom kazdy maly ´´spolecek´´ mohl zridit novy klub a pojmenovat ho treba ´´Tanečníci´´. Treba by prestali vsechny pomluvy.

Vycvicit psa na tanec je celkem jednoduche, ale zapojit do toho hudbu, rekvizity a cele to dat do choreografie je uz o necem jinem. A kdyz si vymyslis super sestavu, naucis vsechny prvky psa a sedi to do hudby NIKDE neni napsane ze se to musi povest...

Kdyz jste tak vsichni chytri proc jste nezavodily???????
Ze je Blansko daleko??? a nebo ????
Ale to je uz jedno.....................

Ja jsem na letosnim MR nebyla, ani jako soutezici ani jako divak, ale urcite se nehodi je vsechny pomlouvat..
Uz za tu snyhu a odvahu by mely dostat pochvalu a JÁ pred nimy smekam...

A lidi, smejte se BUDOU VÁNOCE

targer
# Zasláno: 6 Pro 2005 19:28
- Nahlásit

Uz za tu snahu a odvahu by mely dostat pochvalu a JÁ pred nimy smekam...

_ byla tam mala chybicka, snad uz nikde chybicka neni....

VB
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:10
- Nahlásit

ale Targere,že se tak zastáváš tance,co?Já v Blansku byla a taky tančila,ale letošní MR jsem vynechala a už nikdy tam nepojedu soutěžit,protože výsledky jsou opravdu neobjektivní.Už jsem viděla dost soutěží v tanci(dd) a tohle je opravdu o ničem.Ano,Hana byla první kdo s tancem začal,ale to jí nedává právo myslet si,že má doživotní nadvládu v ČR nad tancem.A taky by mohla dělat volbu předsedy jako DDCCR,zvolila se sama prezidentkou a už se nikdy této funkce nepustí?A nehledě na to,v životě neudělá soutěž jinde než v Blansku,max.v Brně a to si říká celorepublikový klub?tohle je fakt groteskní.DDCCR,to by bylo nadlouho a o něčem jiném,ale taky je tam "cosi prohnilého ve státě dánském".
PS:Targere,je jen náhoda,že jen ty a Hana R.píšete Tanec s velkým T ?

Eimy
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:23
- Nahlásit

targer
A kdyz si vymyslis super sestavu, naucis vsechny prvky psa a sedi to do hudby NIKDE neni napsane ze se to musi povest...
Takže to znamená, že se potom porušení pravidel nepotrestá, aby se někdo umístil? Já nemůžu soudit MR, nemůžu soudit organizaci, ale pokud je v pravidlech napsáno, že pes, kterej opustí taneční plochu a nevrátí se na ni bude diskvalifikovanej, tak by to mělo platit pro všechny bez vyjímky, ať je v té skupině lidí 50 nebo 1, ne?

Ano nepochybně si každej za snahu a za to, že se odváží na takové soutěži vystoupit smeknout a aspoň nějakou vzpomínku to potom za snechápu to, co tady někdo psal, že ve skupinách dostal ze skupiny kartičku s tím, že se zučastnili jen jeden člověk. Ale pokud se bude za každou cenu někdo umisťovat, tak potom pojem MR ztrácí svůj význam

Diamand007
# Zasláno: 15 Pro 2005 22:27
- Nahlásit

Nenechte toto zapadnout,taková ostuda.Letošní MR bude ještě psát dějiny Příští rok tam bude sbírat pejskaře z ulice a dávat je do elitní kategorie !!!!

zuzka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 22:34
- Nahlásit

já o tanci se psem nevím vůbec nic, ale několik let jsem dělala společenské tance a tam jsou pravidla, kdo a jak postupuje do vyšší třídy. Tady to tak není?

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 07:20
- Nahlásit

Eimy
Jaktože tam nebyla Hela?

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 08:43
- Nahlásit

Garfield
Nevím, nebavila sem se s ní o tom, ale mám pocit, že zrovna ten víkend jela domů...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 09:02
- Nahlásit

skoda ze nebylo to mistrovstvi dneska. kdyby totiz kdoliv videl ®onie jak se snazi krizovat proti silnemu vetru, tak za jeji tanecni kreace bychom si odnesli minimalne prvni misto ... Jen nevim, co za saskarnu by tam musel jeste predvest panicek, protoze se mnou vzhledem k me vaze ten vitr tolik nelomcoval ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:15
- Nahlásit

Jirikovo
...s Tvou váhou by zřejmě nelomcovali ani Floridská tornáda.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:36
- Nahlásit

Garfield
jsem idealni typ zachranare pro podobne prirodni katastrofy. pri povodnich jsem diky tukovym zasobam v podstate nepotopitelny, vitr se mnou nehne, tak velky laviny nepadaji, aby me dokazaly zasypat ....

Picasso
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:01
- Nahlásit

pro Zuzku :
Bohužel,v tanci se můžeš kvalifikovat sama kam ty chceš,to znamená,že kdyby tvůj pes uměl třeba jen "sedni",tak se klidně můžeš přihlásit do Kategorie nejvyšší-Elitní.Letos v ní byly jen dvě handlerky a oba psi se chovali velice vlažně,nesoustředili se a jeden si dokonce odkráčel pryč.Rozhodně bych udělala pro elitní třídunějaké kvalifikačky.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:50
- Nahlásit

TARGER
Nikdy nevíte, kdo se zúčastní a s jakým výsledkem? No ani bych v tomto případě neřekla...Hana R. moc dobře věděla, co je to za závodníky i jaký předvádí výkony...I já, jako naprostý laik,co se týká tance, jsem dokázala odhadnout,kdo jaký výkon předvede,protože ty lidi i ty jejich výkony vesměs znám.

VB
Naprosto s tebou souhlasím. Pokud jsi už objezdila pár závod, myslím, že když řeknu "výkony Ivy Rajtšlégrové a první místa nebo alespoň místa na stupních vítězů" tak to nemusím dál komentovat.Je zajímavé,že když Rajtšlégrovy holky vyjedou jinam na závody, tak se na výsledkovce objeví ke konci...A to by tse řeba Ivě, jako nekolikanásobné MR stát neměla...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání