| Autor |
Zpráva |
Meta
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 13:36
- Nahlásit
Honem mi někdo řekněte, zda na BH se fakt drží vodítko v levé ruce? Už jsem prohledala celý zkušebák a nemůžu to najít
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 13:39
- Nahlásit
Do prkýnka a proč to v tom zkušebáku není? To snad sepisují
právníci
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 20:44
- Nahlásit
Pro sportovni zkousky (NZR, SchH-VPG, IPO) musis byt v prvni rade clenem CKS prostrednictvim nejake zakladni organizace, bez toho to clenstvi je nemuzes zkladat.
Stáčí být členem chovatelského klubu a podle platných řádů i informací ze sekretariátu ČKS stačí být jakokoliv členem ČMKU (= kynologická unie, která zastřešuje všechny ostatní české svazy pod FCI, včetně ČKS) ... bohužel, realita je taková, že většina rozhodčích tohle vůbec neví. Ale s průkazkou ch. klubu pod ČKS problémem není.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 20:50
- Nahlásit
No pokud uz staci CMKU tak je to pomerne nedavno pokud vim tak jeste predloni nebyl pes pripusten na zkousky. optam se rozhociho jak je to dneska.
Já mám zkušební řád z doby, kdy ještě nebylo ani ZZO, jako zkouška a na první stránce se jasně píše:
Akcí se mohou zúčastnit psovodi :
a) občané ČR - členové organizací a svazů začleněných do ČMKU
b) občané jiných států - členové zahraničních organizací, začleněných do FCI.
To samé je napsáno v řádu IPO.
Že nejeden rozhodčí přesto chce po lidech pouze průkazku čks, to holt "bez komentáře". Třeba s rozhodčími KJ Brno jsem nikdy problém neměl s potvrzením o členství v ZBK.
Obdobně na Slovensku, není problém nastoupit jako "cizinec" za cokoliv pod FCI ... to jen tady je průkazka ČKS něco, jako stranická legitimace.
|
Tebbynka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 19:51
- Nahlásit
Ahojky, ráda bych se zeptala. Trénuju s NO. Je opravdu šikovná. Na výstavu nemůžeme. Tak bych se chtěla zeptat, jaké zkoušky bych s ní asi tak měla dělat. Trénujeme i obranu i poslušnost i agility. Jo a potřebovala bych vysvětlit, jak se v těch zkouškách orientovat. Díky
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 08:36
- Nahlásit
Tebbynka
1. proč nemůžete na výstavu?
2. i se psem bez PP teď můžeš dělat všechny zkoušky, stačí si jen vybrat co chceš se psem dělat, najít si k tomu zkušební řád, přečíst si náplň, naučit to psa dělat a vyrazit
Trochu kusé info, pro najkou konkrétní radu
|
Tebbynka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:14
- Nahlásit
Eny
1. protože má dlouhou srst
no jo, ale jak se mám v těch zkouškách vyznat?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:26
- Nahlásit
Tebbynka
no jo, ale jak se mám v těch zkouškách vyznat?
a co si takhle přečíst zkušební řády?
http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rady-index.php
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:30
- Nahlásit
Tebbynka
A co se optat na cvicaku kam chodite delat obrany figurant by mel znat vsechny bezny zkusebni rady a mel by byt schopnej poradit, to same vycvikar. Po netu ti v tom poradek nikdo neudela to musis videt. pokud jednotlyvy cviky neznas precteni ZR ti toho moc nerekne.
|
Tebbynka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 14:36
- Nahlásit
Tchor
to není tak jednodichý....
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:07
- Nahlásit
Tebbynka
Proc? To trochu nechapu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 15:27
- Nahlásit
Tebbynka
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:03
- Nahlásit
Tebbynka
pokud někde koušeš a děláš s někým obrany, tak se ho zeptj, ať ti v tom udělá jasno, taky jde o to co chceš se psem dělat, zda agi, nebo služebku, nebo klasický sportovní výcvik, nebo záchranařinu, pokud nedáš konkrétnější informace, nedá se ti dost dobře radit
a mě nepřijde nic složitého na tom přečíst si ZŘ nebo se na něj zeptat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:08
- Nahlásit
Tebbynka
tak si to zjednoduš, a vklidu si to pročti, vklidu se zeptej na cvičáku, a v klidu si to srovnehj v hlavě,
a my v klidu půjdem dělat něco rozumnějšího než se vyžívat v hádankách, třeba cvičit se psama.
|