| Autor |
Zpráva |
Jitule
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:42
- Nahlásit
Mám 9měsíčního zlatého retrievra, ma zakladní výcvik. Je bez PP i když jeho oba rodiče jsou s PP.Chci se zeptat jestli je nějaká možnost (vůbec se v tom nevyznám) s ním chodit na výstavy, když nemá PP a má jen základní výcvik a popř. kde sehnat kontakt na takové akce.Chtěla bych s ním něco takového vyzkoušet.Moc děkuji za všechny rady
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:46
- Nahlásit
na výstavy ne, max. nějaká voříškiáda
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:48
- Nahlásit
můžeš s ním na výstavy pro křížence(voříškiáda), tuto akci většinou pořádá nějaký útulek, na zkoušky třeba poslušnosti,podle našeho řádu, na závody (tvz. pouťáky) nevím jak je to se záchranařinou ale mám za to že na to taky papíry nepotřebuješ, agility taky ne.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:23
- Nahlásit
na záchranařinu PP nemusí být, na vrcholové zkoušky tuším, že ano, což se ale zase netýká těch základních, jako třeba ZM. Na výstavy bez PP nemůžeš, jak bylo řečeno, jen na voříškiádu, což se mi ale zase zdá nespravedlivé. Když uvažuješ o výstavách měla sis pořídit PP pejska. Myslím ale, že existuje hodně aktivit, které budou tebe i pejska bavit.
|
Jitule
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:19
- Nahlásit
Jo já vím,ale původně jsem si pejska pořídili bez PP,protože jsem vůbec neměla nějaké výstavy v plánu,ale všichni říkají,že je moc krásný a dobře stavěný, myslím, že je opravdu bez chybičky a taky je můj.Na zkoušky bohužel ještě nejsme a nevím jestli někdy budeme dost připravený.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:29
- Nahlásit
se psem bez PP, muzes delat vsechny zkousky ZVV1 - 3, na zachranarinu PP potreba neni, na agility take ne, jenom ty vystavy neklapnou. max. nejaka ta voriskiada a to zase muze byt nahodou sranda. Ja bych to zkusila.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:54
- Nahlásit
obávám se, že pokud je pes bez PP, ale prokazatelně uřčitého plemene - např. jak je uvedeno po rodičích s PP z nějakého důvodu neuchovněných.......tak psa nevezmou - neuznají nejspíš asi ani na voříškiádu, protože to není ani kříženec např. dvou plemen, natož voříšek, kde už nelze původ dohledat vůbec........Jeden můj známý chtěl jít na voříškiádu se svým křížencem NO a RTW a nevzali ho,protože pes vypadá moc jako NO.....a to to byl kříženec.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 09:00
- Nahlásit
Evik
Jenze vetsina "voriskiad" ma i cast pro psy bez PP...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 09:29
- Nahlásit
wami
jó, tak to jsem nevěděla....tak pak tedy nevím, proč ten můj známy nemohl přihlásit toho svého křížence....ale to je jedno...je to o dohodě, o lidech...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:21
- Nahlásit
Tak to mě vážně připadá dost nespravedlivý, mám krásnýho psa, podle dostupných tabulek bych řekla, že odpovídá všem podmínkách stanoveného plemena retriever a nemůžu s ním ani na voříškiádu - tak to je teda nespravedlivý, přitom by stejně nikdo nepoznal, že nemá nějaký papíry
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:22
- Nahlásit
Anonymní
Tak sis měla koupit psa s papírama a nemusela si bejt teď smutná
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:42 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Evik
Psala jsem "vetsina", takze klidne dotycna vystava opravdu mohla byt omezena jen na krizence a vorisky...
Anonymní
Ja mam taky nadhernyho psa, vsem se strasne libi, jsou z nej nadseni. A je to krizenec nekolika plemen.
Tve rozhorceni je v tuhle chvili smesne, bud se chci psem chlubit, a pak si poridim psa s papirama na vystavy, nebo mi z voriska vyroste krasny pes (podobat se muze cemu chce, bez PP je to uplne sumafuk), a pak hledam vystavy psu bez PP... Ale cilit se? Jaka nespravedlnost? Vzdyt to bylo tve rozhodnuti! Mam ja se rozcilovat, ze nemuzu delat zkousky podle IPO, protoze mam vorecha? Ne, chtela jsem vorecha, mam vorecha a delame podle narodaku, kde je sumak, jestli ma pes PP nebo ne...
birma
noo, asi tak nejak...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:45
- Nahlásit
Anonymní
Promiň ale myslím že to těžko dokážeš posoudit, jestli tvůj pes odpovídá standartu. Jedna věc je láska k psovi a přesvědčení, že můj pes je ten nej, (což je v pořádku) a druhá věc je objektivní odborné posouzení. Výstavy nejsou jen show - soutěž krásy, ale slouží i chovatelům k okouknutí potomstva po určitém psovi/feně, k výběru krycího psa... atd.atd. A pes bez PP, i kdyby měl kyčle a lokty 0/0 a vzhled šampiona, je v tomto smyslu bohužel bezcenný.
Nejde tu o žádnou (ne)spravedlnost.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:52
- Nahlásit
wami
Prostě zase někdo kdo si koupil trabanta a teď se čílí že nejezdí jako BMW...
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:31
- Nahlásit
já jsem byla se svým psem na 2 voříškiádách a přitom je to čistokrevný pes bez PP,takže toho bych se nebála
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:48
- Nahlásit
trochu bych se chtěla zastat Jitule-sice nevím kolík jí je ale já koupila tátovi taky psa retrívra bez PP-v té době ani netušila na co vlastně papíry jsou-myslela jsem jen jako vstupenka na výstavy. a to nikdo rozhodně v plánu neměl. Jenže mojí 13letou sestru to "chytlo".Pes je nádherný,každý nás zastavuje na krytí- bohužel samozřejmě rodiče odmítají kvůli tomu, že nemá papíry. Hrozně chtěla běhat agilit-jenže nemůže protože ač to psa baví,má velkou aritmii a zakazují velkou námahu. Holka je neštastná. Někdy to mi neovlníme. Kdybych v té době věděla co teď tak to nedopadne,jenže chybama se člověk učí.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:49
- Nahlásit
Jo ale jinak Nikča s rodičovým psem na výstavě oříšků byla-a vyhrála to ,ba naopak se rozčilovali majitelé skutečných oříšků že před čistokrevným psem nemají šanci. I zkoušky spolu vzládli.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 12:41
- Nahlásit
Jitule:nechci tě nijak podceňovat ale to,že tvrdíš,že je pes krásný nemusí být zcela objektivní.A to z toho důvodu,že nejsi nestranná!Pes sice může vypadat na první pohled velice pěkně ale má všechny zuby?Má správnou barvu oka,jak se jeví v pohybu?Píšu to proto,že já psy mám několik let i několik výstav za sebou ale netroufám si říct,že mám psa pěkného.Zkrátka říkám "uvidíme,co na něj řeknou rozhodčí".I to jejich hodnocení bývá často různé,každému se líbí něco jiného.Být tebou zkusím vořiškiádu a věnovat se pejskovi sportovně(agility,flyball,sportovní výcvik atd.)Hodně štěstí
|