| Autor |
Zpráva |
vlk
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 16:09
- Nahlásit
Mám již spoustu let své oblíbené plemeno , které je ale zařazeno mezi společenské. Ovšem zblbla jsem do myslivosti a ráda bych se svým plemenem složila nějakou tu zkoušku a věnovala se myslivosti naplno. Ale ouha, lovecké zkoušky mohou prý skládat jen plemena lovecká....pokud bych se já se svým plemenem chtěla účastnit jakýchsi loveckých aktivit, jsem prý v lese načerno a hrozí pokuta.... nedá se někde udělit nějaká vyjímka, nebo požádat někde o nějakou změnu řádů ?? Zařazení našeho plemene mezi lovecká by prý bylo dost složité....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 17:04 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
vlk
Můžu vědět,o jaké plemeno se jedná?
Jinak zkoušky lovecké upotřebitelnosti mohou ze zákona skládat jen uznaná lovecká plemena FCI,což v překladu znamená,že ani takový pattardale teriér,o jehož vlohách a užitečnosti nikdo nepochybuje,nemůže zkoušky skládat a nemůže být tudíž ani zapsán jako lovecky upotřebitelný v mysliveckých společenstvech a v honitbách - zákonem je dané kolik psů musí každé sdružení mít. Není však nikde napsáno,že se nesmí nikde používat psi bez zkoušek. Takže pokud máš známé a vezmou tě na hony (bude s tím souhlasit místní hospodář),tak není problém,pokud budeš ty myslivec a budeš mít svého psa na dosledy,je do toho každýmu putna. Jen se na takové psa nevztahuje pojištění,takže když např. pes na honu zdrhne,způsobí nehodu,budeš to cálovat z vlastní kapsy. Tímto způsobem je používáno dost psů,a´t už bez PP nebo plemen,které nejsou ke zkouškám připuštěny.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2011 17:20
- Nahlásit
jana33
shiba inu.....tak proč mi teda říkali, že když se objeví nějaká kontrola, tak bude průser a pokuta....
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 13:09
- Nahlásit
vlk
nepotkali jsme se na Krušnohorském trekku? shiby a myslivost, to mi zní povědomě
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 13:10
- Nahlásit
vlk
jinak má Jana pravdu. Nemůžeš nikam oficiálně - na zkoušky ne, na akce, kde se vyžaduje potvrzení o složené zkoušce, resp lovecká upotřebitelnost, taky ne. Ale když se domluvíš a půjdeš na hon...v praxi chodí docela dost bezpapíráků např. Takže tak
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 13:15
- Nahlásit
Lucie od Arta
nepotkali jsme se na Krušnohorském trekku? shiby a myslivost, to mi zní povědomě
.. nee, já se pohybuju po severu Moravy.... Beskydy a tak....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 13:23
- Nahlásit
Psíček
to je velmi podnětná myšlénka.... vzhledem k tomu že zdejší myslifci sou imrvére v lihu, tak by si rozdílu mezi plemeny ani nemuseli povšimnouti.....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 14:07
- Nahlásit
jana33
Jano nemáš pravdu,bez PP ani neuznaná plemena ofiko na hony nesmí a sdružení riskuje problémy,když se na to přijde.Ovšem není-li žalobce,není soudce.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 14:22
- Nahlásit
Zuzana T
Nemyslím si,bavili jsme se loni o tom na mysliveckým kurzu a není nikde výslovně napsáno,že nesmí. psáno je,že tam musí být tolik a tolik LUP psů,ale nic jiného. Zákon se od té doby neměnil,takže by tam změna být neměla. Ale je to jedno,jak píšeš,kde není soudce,není žalobce,takže i kdyby se to změnilo a psi bez upotřebitelnosti tam nesměli,nikdo to kontrolovat nebude
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 15:33
- Nahlásit
jana33
Záleží na hospodáři, třeba k nám smí jen psi s PP, co mají příslušnou LUP.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 16:38
- Nahlásit
bilksa
no,vždyť to jsem psala úplně nahoře
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 16:49
- Nahlásit
Jj, přesně, jak píšete, když není žalobce, není soudce...
|