| Autor |
Zpráva |
sarula
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2005 01:00
- Nahlásit
Ahojky lidičky,chystáme se na naší první mezinárodní výstavu,nikdy jsem nic takového neabsolvovala tak vůbec nevím jak to tam chodí a hlavně jestli pejsánek musí něco ovládat.Je mi jasné že nesmí třeba pokousat rozhodčí a tak ale něco jako sedni či lehni a tak.Máme takového rozjíveného pubertálního janka že si nejsem jistá jestli to zvládne.Díky mějte se všichni fajn
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2005 08:02
- Nahlásit
sarula
Myslím, že je potřeba, aby uměl běhat v kruhu (netahal, neskákal atd.) a měl by určitě umět výstavní postoj.
Ale jsou tady určitě zavěcenější lidi než já, já mám zkušenosti jen s voříškiádama
|
Danuš
|
# Zasláno: 3 Zář 2005 09:37
- Nahlásit
Dle toho, že mluvíš o puberťákovi, předpokládám, že jdete do třídy dorostu. Ta se ještě posuzuje velmi benevoletně. Pes nemusí toho umět tolika, však je to ještě štěňátko. Musí si nechat prohlédnout chrup. Ideální je, když si nechá šáhnout do tlamy od rozhodčího, pokud je to pes, musí si nechat šáhnout na kulky. Jinak by měl umět chodit na vodítku, jak už psala Eimy, není to chůze u nohy jako na cvičáku, může třeba i táhnout, jen by neměl skákat a dělat kraviny. Výstavní postoj je vhodný, ale pro dorostence by mělo stačit, že chvilku postojí.
Vloni jsem předváděla dorostenku velkého knírače, majitelka tvrdila, že se mi jí předvést nepodaří. Podařilo. Neskákala na mě, a aby stála, měla jsem v ruce granule, které jsem jí strčila před čumák a po jedné pouštěla do tlamy. Sice jsem měla ruku oslintanou až k lokti, ale čubina odešla s velmi nadějnou
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2005 09:59
- Nahlásit
k tomu bych jen dodala,že pejsek by měl být uvolněný v pohodě ve skrumáži lidí a psů,měl by být schopen se orientovat na svého předvádějícího a lákajícího člověka,aniž by se chtěl kontaktovat s celým okolním světem,nebo se ho dokonce bál...
|
sarula
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2005 23:17
- Nahlásit
Ac můj bože to asi nezvládneme,na vodítku chodit umí ale skáče na lidi a to už od malinka a všechny pokusy ho to odnaučit byly marné.No chvíli postát by snad za pamlsek zvládl ale nejsem si tím tak jistá je strašně energický a bude u vytržení.Myslíte že si tam ukrojím velkou ostudu?A ještě musí být asi vykoupaný a třeba drápky a tak,je něco potřeba?díky moc všem pa
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2005 08:46
- Nahlásit
sarula
Co to vůbec máš za plemeno?
|
Monyschka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2005 13:22
- Nahlásit
sarula: myslím, že když ho budeš držet na kratším vodítku, tak ti na lidi snad neskočí, ne? Drápky je třeba ostříhat a vykoupat několik dnů před výstavou, nikdy ne těsně před výstavou-srst pak nevypadá tak jak má správně vypadat... S výstavami mám hodně zkušeností, ale myslím, že když výstavu zvládla moje rozvjívená 10-ti měsíční bordera, tak to musí přece zvládnout i tvůj pes, co je to za plemeno?
|
sarula
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2005 20:59
- Nahlásit
Ahojky mám uchrochtaného mopsíka,dnes jsme začali trénovat zoubky snažím se mu na ně podívat a moc se mu to nelíbí,ale za odměnu by on udělal snad i kotrmelec.Jsem na něj zvědavá nějak to holt dopadne nechci být nervní abych to na něj zbytečně nepřenesla vždyt vlastně o nic nejde,třeba to bude legrace.Díky za radu s tím vykoupáním to jsem nevěděla.Tak kdyby vás ještě něco napadlo tak mi napište pak se ozvu jak to u nás dopadlo.mějta se pěkně a díky
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2005 21:14
- Nahlásit
sarula
Taky bych řekla, že o nic nejde, tak buď v klidu. Teď s ním trénuj, ať není potom zaskočený, že se po něm něco chce, že na něj sahá cizí člověk... Ty zoubky jsi měla trénovat asi už dávno, ale to se dá napravit (já to začínám učit štěňdy už od pěti týdnů). Taky ho stavěj na něco jako stůl, malá plemena se často posuzují na stole, tak aby byl zvyklý. A hlavně klid a chválit, chválit a chválit a odměńovat - aby viděl, že je to hlavně velká zábava
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:40
- Nahlásit
ahoj.ja mam 2 rocneho bernaka a tiez by som s nim rada sla na vystavu, ale neviem ci by to bol dobry napad. ovlada sice zakladne pokyny-sadni,lehni,ostan..,ale akonahle ho neco jineho zaujme,tak na mna kasle.(hlavne ked vidi jakehokoliv psa,zacne knucet).da sa to nejak napravit?
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:41
- Nahlásit
Jedeme 18 března na bonitaci a mám z toho docela trému, zoubky si nechá ukázat to není problém, ale nevím jak to bude s tím štěkáním, když tam bude plno psů. Nikdy jsem nebyla na žádné výstavě a ani bonitaci, tak se z jedné strany těším ale z druhý trochu nervy.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:48
- Nahlásit
Zdenka
Podle mě je lepší, když už má pejsa nějakou tu výstavu za sebou, aby byla otrkanější. Pak na bonitaci nebude tolik vystrašená. ¨V klubu boloňáku je třeba mít k bonitaci jednu úspěšně zvládnutou výstavu.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:47
- Nahlásit
tak v neděli jedeme na výstavu do Litoměřic je to naše první výstava, tak nám držte palce, je tam přihlášenejch 15 krysaříků
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 15:09
- Nahlásit
sice je to už asi pozdě, ale hodně mi pomohly stránky o naháčích i když mám úplně jiné plemeno
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 15:21
- Nahlásit
Před pár týdny jsem viděla na jedné výstavě, jak po skončení pán trénoval psa v prázdném kruhu. Učil ho běhat v kruhu, neskákat, nevšímat si lidí kolem. V ostatních kruzích se ještě hodnotilo, lidé se samo šli podívat i na ten trénink. Říkala jsem si, že to není špatný nápad, domluvit se s pořadateli a před první "ostrou" výstavou psa protáhnout několika takovými akcemi. Když nic jiného, zvykne si na lidi a nasaje atmosféru. Já nevystavuji (a ani nebudu ), ale vy, co tu máte s výstavami zkušenosti, bývá na výstavách tato možnost, že mohou majitelé budoucích vystavovaných psů využít prázdné kruhy k tréninku?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 15:27
- Nahlásit
Zdenka
my také jedeme do Litoměřic na 1.výstavu ,je mi z toho lehce nevolno
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 15:29
- Nahlásit
tosca
jo ta možnost je, já jsem dokonce měla naplánováno, že si to vyzkouším v Praze , jenže pak jsem dala přednost ránu v postýlce
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 17:02
- Nahlásit
tosca
Ono není ani potřeba se domlouvat s pořadateli, ve volném kruhu tě nikdo kontrolovat nebude
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:39
- Nahlásit
mac1 :to jsme na tom podobně s tou nevolností,mám trému už teď, ale potěšilas mě, že v tom nejsem sama,snad to ta moje pupinka zvládne a já s ní
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:43
- Nahlásit
mac1
ahoj, nejedete někdo v sobotu? Můžem se i potkat a pochválit se, jak jsme ty naše krasavce zvládli....
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:47
- Nahlásit
Zdenka
mac1
jejej nebuďte nervozní, jak se říká, když nejde o život ...
hlavně se domluvte s někým zkušeným, abyste byli vždycky tam, kde máte být a pak v kruhu už si to užívejte, jaký je váš pejsek pašák!
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 11:47
- Nahlásit
tosca
Pokud v kruhu neprobíhá posuzování, můžeš si v něm klidně "trénovat". Většina vystavovatelů to využívá před začátkem posuzování, kdy se s pejskem párkrát v kruhu proběhne
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 12:35
- Nahlásit
Dík za informace. "Trénovat" nebudu, nemám doma psy na výstavu. Jenom mě zajímalo, zda je to běžné, nebo to bylo vyjímečné
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:52
- Nahlásit
My jedeme až v neděli, tak když tam někdo budete a uvidíte blondýnu s krysařičkou a sedmiletym klukem jsem to já a klidně se přihlaste
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 15:13
- Nahlásit
Tak se musím pochlubit máme CAJC výborná,z těch Litoměřic i když jsme se moc nepředvedly byla jsem nervozní a ta moje pupinka asi trochu taky
|