| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 08:19
- Nahlásit
Ahoj,
je to skoro banální, ale chůze u nohy nám opravdu pořád nějak nejde. Je to můj první pes- labradorský retriever a je poněkud temperamentnější. Vzhledem k tomu, že je mu 15 měsíců, tak je to pochopitelné.
Vždycky, když zavelím k noze, tak jde zprava a sedne mi u nohy - to je správné. Nerozlišuje ale, když zavelím k noze a vykročím. To pak stejně vyrazí vpřed a táhne. Když znovu zavelím, tak se zpomalí na sekundu nebo mě znovu obejde. Myslím, že tento povel, z kinologického hlediska regulérní, mu při těchto úkonech splívá.
Když už jde konečně chvilku u nohy a já ho slovně pochválím, tak znovu vyrazí vpřed.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 12:14
- Nahlásit
na tahání u nohy funguje halti ohlávka. Pro psa bezbolestné řešení bez cukání, které ho naučí chodit způsobně. Více informací na adresách: http://erbak.com/PES/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=357 Je tam diskuze na téma Halti ohlávka a je tam i odkaz na stránky kde ji koupit.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 20:41
- Nahlásit
1) u temperamentniho LR chce vse svuj cas, ale je pravda, ze v 15 mesicich uz by na voditku tahat nemel.
2) sveho stejne stareho a mozna jeste temperamentnejsiho LR jsem to ucila mj.take s aportem. Proste jsme chodili s aportem v tlame a kdyz se soustredil na aport, tak "zapomnel" tahat.
3) vsechny tri je mam naucene na zasoupani nohama o zem jako "povel" pro zpomaleni - je to uzitecne i na vyssich zkouskach, kde se penalizuje kazdy dalsi povel.
4) Rozdame si to s nasimi stejne starymi psiky nekdy na vystave v kruhu ?
|
mimi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 14:01
- Nahlásit
O halti jsem hodně slyšela, ale u nas ještě není k dostání
|
Joubel
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 13:17
- Nahlásit
Tak to mate dobre, ten muj taky tahne jako cert