| Autor |
Zpráva |
Tina_1
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:52
- Nahlásit
Ahojky, mám 8.měs.superhyperaktivní štěně křížence jezevčíka(a asi kočky a hyeny).Bydlí u mě od 3.měs.,kdy jsem si ho přinesla z útulku.Jelikož to není můj první pes,tak mě překvapuje denně svoji paličatostí a umanutostí.Absolutně není ochoten se jakkoliv přizpůsobit a poslouchat,což neznamená,že mě nemá rád,občas si připadám,že plním funkci obrovského plyšáka,který ho venčí, krmí,hraje si sním a snaží se ho naučit poslouchat(samozřejmě,že bezvýsledně).Venku zásadně bere čáru, nějaké moje volání ho netankuje,pamlsky si prý můžu strčit za klobouk,protože ostatní lidi a psi jsou zajímavější,takže když je nejhůř,zželí se mě kolemjdoucí a milého pejska mi bez jakýchkoliv problémů uloví.Co se pobytu v bytě týče,totální katastrofa .Vypáral už polovinu koberců,veškeré kobercové lišty postupně strhal a rozkousal(miluje cokoliv z PVC,včetně ovladačů na televizi,vysavače,telefonů i propisek),dřevěné židle jsem už vyhodila,protože jim rozkousal nohy.Dokonce si už otevírá i nízké skříňky a brakuje je.Když na něj zvýším hlas,tak se proti mně postaví a zuřivě štěká my do proslovu, tresty jako vytahání za kůži, nebo plácání novinami považuje za výzvu k boji a ke hře.Mám pocit, že je masochista,a nebo že bych to byla já?Snažila jsem se třeba tvářit,že si ho nevšímám a trucuji,ale po jeho dvouhodinovém štěkání jsem to vzdala.Takže tady opravdu každá rada drahá, prosím o pomoc ),přece na něj něco platit musí
|
maidmarion
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 16:58
- Nahlásit
Co zkusit vodni pistolku s vodou? Nebo zkusit mu dat muzzle - takovy ten latkovy nahubek pres ktery nemuze stakat ani nic kousat za trest kdy neco provede nebo kdyz nechce prestat kousat...
A venku ho snad vodit na dlouhem voditku a donutit ho vzdycky prijit...
sama jsem to nezkousela, ale daji cvicit psy i tak, ze nedostavaji nikdy stravu z misky, ale celodenni davka granuli je psovi davana ve forme odmen z ruky...mozna by to mohlo pomoct...
Drzim palce!!!
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 17:26
- Nahlásit
maidmarion
S tou stravou bych moc nesouhlasil, žaludek psovitých šelem je uzpůsoben spíše pro strávení narázových větších dávek potravy.
Jinak s Tebou souhlas, asi by to chtelo celkove pritvrdit.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 19:56
- Nahlásit
maidmarion
Já bych s tou stravou ve formě odměn z ruky naopak souhlasila, však se může podávat ve větších množstvích naráz (myslím třeba 10-20 kousků, ale po jednom z ruky). Troška hladu pejskovi též pomůže pochopit, že být s paničkou zadobře se vyplatí.
|
maidmarion
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 20:16
- Nahlásit
Ja jsem to nezkousela, krmim svoje psy normalne, ale cetla jsem uz nekolik clanku o tomto zpusobu krmeni psu - predevsim u vojenskych a policejnich psu a pry to funguje perfektne...ale jak rikam vyzkousene to osobne nemam...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 21:22
- Nahlásit
Tina_1:
Co se týče těch odměn z ruky...takto to dělají v americe u policie ale myslím,že tvůj problém to nevyřeší.Nevím jak se s pejskem začínalo,jak byl učen na přivolání.Faktem je,že ho patrně vůbec nemá a je třeba to řešit.O přivolání tu bylo na diskusích už řečeno mnoho,takže to zkus projít...
Co se týče látkového náhubku jak radímaidmarion,já v tom nevidím řešení!Jednak je pes ohrožen přehřátím a za druhé si myslím,že pes takovoto formu trestu asi příliš nechápe.Co ho zkusit trestat chytnutím za čumáček(jakoby obejmutím)a trošku zmáčknout.Nebo mu můžeš hlavu přitisknout k zemi.Hlavní problém ale patrně bude v tom,že tě pejsek příliš nebere jako vůdce smečky.Neuvažovala jsi s ním chodit na cvičák?Možná by mu pomohlo to,že cvičí a musí poslouchat.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 21:40 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
maidmarion
Já to mám vyzkoušené. My jsme takhle přesně navázali vztah s mým pejskem Píďou, na kterého jeho páníčci - naši tehdy sousedé - neměli moc čas, a on býval často sám a hladový. Nevěděla jsem, že existuje tato metoda, ale prostě jsem mu nosila dobrůtky a dávala mu je z ruky misku nemajíc, a vytvořil se mezi námi krásný vztah, Píďa nakonec sám o své vůli vyměnil své páníčky za mně.
Já myslím, že v případě Tiny by to mohlo hodně pomoct, protože k ní pejsek myslím nemá vztah vůbec žádný, jako asi k nikomu, a to není dobrý základ do začátku cvičení ničeho.
Fakt doporučuji. Krmit po soustech z ruky.
|
maidmarion
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2006 22:25
- Nahlásit
Ja jsem nemyslela dat muzzle na delsi dobu - myslela jsem max. na pul hodinky - predpokladam, ze chyceni cumaku apod. bylo jiz vyzkouseno...a psi berou muzzel jako trest, tim jsem si jista...
a co se tyka cvicaku, tak si myslim, ze je potreba nejdriv si ziskat autoritu...urcite by neuskodilo domluvit si soukromy vycvik...
|
Tina_1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 14:17
- Nahlásit
Ahojky,děkuji za Vaše odpovědi.Přidávám další fakta ). Olík od začátku na své jméno slyší, ale jakmile jsme venku tak dostává zatmění mozku. Známí tvrdí,že žádný nemá .Na vodítku poslouchá, přiběhne, na fuj přestane pojídat to co nechci. Ve čtvrtek jsme byli venku, pustila jsem ho a poslouchal celou dobu jako hodinky. Už jsem propadla euforii, že ho pomlouvám ). V pátek jsem doufala, že si to zopáknem,dopadlo to totálním fiaskem.Okamžitě dostal své temno a namíříl si to napříč celým sídlištěm a opět ho lovili kolemjdoucí a já vypadala jako magor, takže pešek. V bytě dokonce ví co je to sedni, přines,dej a zůstaň, ale mimo byt je to hluchá hyenka .Nemyslím si,že by mě neměl rád, protože když ho má občas hlídat mamča, nebo někdo jiný, je to scéna jako když dáváte dítě do školky a ono tam nechce.Nejí, kňourá a při vyzvednutí se ode mě nehne, abych ho nedej bože nezapoměla.Jinak látkový náhubek vyzkoušíme,třeba to na něj bude platit.Cvičák ani soukromý výcvik v Mostě se mi zatím nepodařilo zkontaktovat.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2006 21:45
- Nahlásit
Tina_1:jak už jsem psala dříve,pes nemá dodělané přivolání.V tomto věku ale často pejsci "stávkují",jen to nechce aby si zvykl,že je to normální a projde mu to.Cviky sedni,přines,trénuj především venku a ne doma(tam psi často poslechnou).Já nejdříve trénovala na vodítku,pak bez vodítka bez psů a později v blízkosti psů-pro ten případ jsem měla psa na dlouhé šňůře a tu přišláplou(pes nebyl v tahu).Jakmile vyrazil směrem ke psům,po chvilce to s ním samo škublo a já povel který nesplnil zopakovala.Teď už si rozmýšlí zda vyrazit může nebo ne.
|