| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 18:17
- Nahlásit
Mám asi úplně stupidní dotaz..Dnes jsem nastoupila po roce opět do práce.doteď jsem byla s nelsonem pořád doma a i když má mýho přítele moc rád,tak jeho pánem jsem já.teď jsem ale 9 hodin mimo a doma je momentálně přítel.krom toho,že mi steskem jde srdce puknout tak se chci zeptat jestli se vztah psa ke mně tímto nějak rapidně změní.nezačne brát třeba teď víc jako alfu přítele?vím,že je to asi blbý dotaz,ale mně na našem vztahu moc záleží.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 18:47
- Nahlásit
devět hodin není až tak moc ...
ale když jsem měla náročný semestr a škola s prací mi některé dny zabírala až 12 hodin a když jsem měla volněji tak "jen" deset. A když jsem konečně dorazila domů, byla jsem tak vyčerpaná, že jsem jen ležela a tupě zírala.
V té době prakticky veškerou péči o pesinu převzal manžel, sice ji necvičil, jen chodili ven a hráli si spolu.
Trvalo to asi tři měsíce a musím říct, že náš vztah se změnil. Brala mě jen na tulení, chodila si ke mně lehnout, když jsem se do noci učila, když si chtěla hrát, chodila za manželem.
Jakmile jsem se vrátila do normálních kolejí, zas se to vyrovnalo a už mám za všech okolností přednost.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 19:59 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
U nás doma se náš rodinný režim už několikrát za života naší čtyřleté jezevčíkové otočil, někdy i dost radikálně a naše vztahy se nijak nemění. Poslední změna byla dost radikální, ale pro hafušu asi pozitivní, protože není téměř doma sama, muž chodí na noční a vrací se, když já odcházím, no a když odchází on do práce, jsem už několik hodin doma.
Když budeš s hafem dovádět po návratu z práce, věřím, že bude vše OK.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 21:07
- Nahlásit
no já myslim, že jestli si s ním byla doteď doma tak ví kdo je jeho pán a myslím, že byu toho měl zůstat u mě je to sice trošku jinak, ale když jsme si malou přivezli tak jsem byla nemocná a byla jsem s ní dlouho doma teď už chodim do školy na gympl takže toho taky nemám málo kolikrát se jí víc věnujou ostatní, ale alfa jsem pořád já poslechne mě nejlíp takže já myslim, že pokud jí přítel nebude nějak extra cvičit a tak tak by měla uctívat tebe možná by to mohlo bejt tak jak píše Zuzka, že ty budeš ten miláček ta panička, ale přítel bude na hraní. Ale třeba se pletu, třeba bude všechno v poho Když budeš s hafem dovádět po návratu z práce, věřím, že bude vše OK přesně tak takže buď v poho... a na to že jsi od něj pryč si časem ty i pejsa zvyknete
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 07:50
- Nahlásit
.. můžu říct, že když v době hárání naší fenky (cca 3 týdny) jsem povícero se psem na druhém konci Prahy a pak se vrátím, tak se odrazilo jen v tom, že fenka jakoby víc přilnula k přítelovi a očka na něm může nechat. Ovšem během týdne, už jí mám opět jako ocásek a jako můj neodmyslitelný článek. Víc se jí věnuji, víc si hrajeme, takže jestli toto nebudeš odbývat, není se čeho obávat.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 09:29
- Nahlásit
nels
pes si stejně svého vůdce vybere sám, a nemusí to být zrovna ten, kdo mu dává žrát, a kdo s ním momentálně tráví více času.Když se budeš k psovi chovat pořád stejně (stejně důsledně a stjně laskavě), tak by se na vztahu, který už je vytvořený nemuselo nic změnit.Pes stejně většina času co je člověk v práci prospí.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 09:44
- Nahlásit
dorfa
ovšem jsou výjimky, které snad oko nezamhouří, pesani jsou sami doma 6 hodin a co tam ta mladší stihne provést za tu dobu, je neuvěřitelné. I když už se to lepší. Týden byl teď relativně klid (žádné nové díry ve zdi, rozkousané hadry, utěrky, ručníky, atd.), tak jsme zkusili dát do předsíně nový kobereček, no moc se u nás nezabydlel, ale některé kusy lze ještě použít . Věřím, že by se to odstranilo utaháním při ranní procházce, ale pracuji od brzkého rána a za tmy toulat se po Smíchově není radno.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 13:09
- Nahlásit
jindriška
mě se pes v demoliční četu pes změnil vždy až v pubertě.Člověk měl radost, že vyměnil zuby a že už je dospělý, ale jak začala puberta bylo zle. Naštěstí toto období trvalo vždy tak 3 měsíce a pak už to byl jen hodný pejsek. No po každém štěňátku zbyla doma nějaká památka. .
|
Kolie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 13:45
- Nahlásit
Podle mě vašeho přítele jako vůdce brát bude,ale ze zkušenosti vím, že pes vždy jednoho člověka bude poslouchat více a druhého méně- tak stejně to bude i s citovým vztahem- jednoho bude " milovat" více, druhého méně. O tom si pes rozhodne podle toho s kým si víc porozumí ( a to bude ten, kdo se bude chovat více po "psím" ).
rita.kynologie@centrum.cz
|
nels
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:33
- Nahlásit
Kolie
takže podle vás je pro pse v§dce ten kdo s ním tráví víc času? nemyslím to nijak ironicky,jenom že doteď jsem byla pro pse vůdce já,tak mně zajímá proč by se to pro něho mělo teď změnit.někde jsem četla,že vůdce je pro pse jenom jeden člověk a toho si ten pes zvolí již na začátku sám...
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 13:38
- Nahlásit
U nás jsem pro psa vůdce já i když je s ním třeba někdy více manžel,protože já jsem hlava rodiny a u dětí a nakonec i u manžela jsem přirozená autorita tak to pochopila i Amy a poslouchá jen mě.
|