Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / Jak velet bíglovi??
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 24 Led 2006 10:17
- Nahlásit

Moc zdravím a obracím se na Vás, zkušenější, jak si poradit s bíglíkem. Poprvé v životě jsem si pořídila loveckého pejska (honiče) a už ho mám přes půl roku. Z celé rodiny se mu věnuji nejvíce, chodím na cvičák, krmím ho, kartáčuju, hraju si s ním a v neposlední řadě taky mazlím. Je to fenka a moc mě nerespektuje. Dokonce i občas ignoruje. A stalo se mi také. že při odebrání její hračky na mě dost nepříjemně vrčela a potom se zuřivě ohnala. Nejvíc se má k mému manželovi, který o to ani nestojí. Fenka ho miluje a poslouchá. Vím, že se říká, že bígl není pes jednoho pána. Má rád všechny, i potencionálního zloděje (bohužel). Ale mě připadá, jako by o mě vůbec nestála. I když je pravda, že mě vítá nejvášnivěji a občas se při tom i počůrá. Ale tím to končí. Jak si pejska získat, aby miloval nejvíce mě a trošku srazit sklony k dominanci. Přiznávám se, že žárlím. Díky za názory.

Anonymní
# Zasláno: 25 Led 2006 08:12
- Nahlásit

Gája
Podle toho, co píšeš si myslím, že Tě Tvoje fena má ráda,ale asi není moc velký mazel. Táta měl bígla, ale brzy mu zemřel a tak vím, že měl rád všechny, ale je fakt, že tátu poslouchal a bral ho za vůdce. Bíglové mají problém s poslušností, ale to určitě víš. Nevzdávej to a věnuj se jí, ona Ti to vrátí. Říká se,že bíglové se uklidní tak ve 2 letech.

Pavla
# Zasláno: 25 Led 2006 08:24
- Nahlásit

Gája
Mám 4 měsíčního a můžu říct, že mě poslouchá skoto na slovo, venku s ním chodím bez vodítka v pohodě, ale manžel jen na vodítku. Paní, od které ho máme říkala, že většinou pejsi poslouchají jí a fenky zase manžela, možná na tom něco bude. Dokonce můj kamarád má brášku našeho Maxe, chodíme na stejný cvičák a nám to jde s poslušností líp (zatím - čekám co bude v pubertě). Rozhodně vydržte, hlavně buďte důslední, stále ještě je to štěndo a navíc zřejmě v pubertě.

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 08:36
- Nahlásit

Je pravda, že asi něco na tom bude, když je to holka, že se vidí v chlapovi. Snad se to ještě změní. Kolega z práce mi říkal, že jsem na ni příliš měkká, ale mě se hrubé jednání nelíbí, ani ke psům, ani k lidem. Je mi to nějak "proti srsti". Zkusím to nevzdávat. Někdy si říkám, že jako ona budu schválně dělat, že o ni také nestojím, ale dlouho to nevydržím je úžasná a je to moje psí holka.

JERDA
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 08:37
- Nahlásit

Pavla
Můžu se zeptat odkud jsi?

Pavla
# Zasláno: 25 Led 2006 08:58
- Nahlásit

JERDA
Z Klatov. Nemáš náhodou italskýho chrtíka?

JERDA
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 09:09 - Změnil/a: JERDA
- Nahlásit

Pavla
Jasně že jo

http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=638

Říkala jsem si, že by to bylo moc náhod - bígl Max s bráchou na cvičáku

Ela
# Zasláno: 25 Led 2006 09:18
- Nahlásit

Gája
Mám taky fenku, i když jezevčíka, a taky si zamilovala manžela, i když on ji zezačátku úplně nenáviděl (přivedla jsem si ji proti jeho vůli). Postupně si ji ale moc oblíbil, a tak mají takovou svou dvojku. Já jsem za to moc ráda, protože dřív bylo všechno kolem ní jen na mě a teď se jí věnuje i manžel. Vím, že fena i když preferuje manžela, tak mně taky bere, a tak to prostě neřeším. Ovšem kdyby na mě chtěla vrčet, to bych ji asi potrestala, i když spíš jen symbolicky - přísným pokáráním nebo plácnutím novinama.Jezevčíci (i bígli) jsou paličáci, horší trest se mně neosvědčil, spíš se pak pes zatvrdí a dělá to naschvál.
Tvá fena Tě určitě taky má ráda, ale to víš, cítí chlapský hormony..

Pavla
# Zasláno: 25 Led 2006 09:21
- Nahlásit

JERDA
Taky mi byl ten maskáčový obleček povědomý. Ale nebyla jsem si jistá, když mě vůbec nesecvaklo číst to J jinak.

JERDA
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 09:26
- Nahlásit

Pavla
To je náhodička Mám radost, že je tady někdo "od nás".

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 09:27
- Nahlásit

Ela
Díky moc za povzbuzení. Přesně to co píšeš, se stalo u nás. Psa jsem si doslova vybojovala, když jsem šli do baráčku se zahrádkou. Můj chlap byl proti, ale je fakt že dnes už ji má rád. Asi taky proto, že ji poznal od štěňátka. Když jsme spolu chodili, měla jsem maltézáčka a toho neměl rád. Tvrdil, že to není pes. Bígl se mu líbí. Je fakt, že se jí příliš nevěnuje, ale vím, že ji bere a jsem za to ráda. Občas se s ní rozdělí i o kousek něčeho dobrého. Zbytek starostí je na mě. Ale jak říkám, díky za to, že se ti dva snesou. Myslím, že mu to docela lichotí, že ho má pejsa ráda.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 09:31
- Nahlásit

Gája
Myslím, že v tom, co píšeš, může být částečně i jádro pudla (nebo bígla - ) Tebe -tvou lásku- má fenečka jistou a tak tě má trochu na háku. Zatímco o manžela se musí ucházet. Já sice s tímhle chováním zkušenosti nemám, ale vím, že zkušení výcvikáři říkají, že je nejlepší se hlavně ze začátku ke štěněti chovat tak, jako že "o něj moc nestojíme". Aby se o nás bálo a hlídalo si nás.

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 09:54
- Nahlásit

Ketrin
Tak tohle jsem nevěděla a asi určitě jsem dělala pravý opak. Tedy nejen já, ale i děcka, protože jsme si všichni pejsu přáli, tedy krom muže, kterého má teď nejraději. Myslíš, že když si jí nebudu tolik všímat v půl roce, že se to dá ještě napravit?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 10:01
- Nahlásit

Gája
Však taky vaše -tvoje a dětí - chování je naprosto přirozené. Na to na všechno člověk přijde až když má několikátého psa, ne toho prvního.
Ono nejde o to si jí NEVŠÍMAT, to vůbec ne! Věnuj se jí, ale chovej se jako "vůdce smečky", "nedolejzej" za ní a pořád jí neňuchněj a nematlej. Ať si každou příjemnost musí trochu zasloužit, i kdyby to bylo třeba jen splnění povelu "sedni".

Gája
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 11:06
- Nahlásit

Ketrin
Díky, vyzkouším.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání