Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / pes z útulku
Autor Zpráva
evule
# Zasláno: 27 Pro 2005 22:40
- Nahlásit

Chtěla bych Vás zkušnější poprosit o radu, respektivě o rad více.
Máme v úmyslu vzít do péče psíka z útulku. Po několika měsících zralých úvah s výběrem plemene, vyhrál labradorský retriever.
Zajímal by mě ( i pes veškerou přečtenou literaturu) konkrétní názor Vás - majitelů tohoto plemene na povahu psa.
Naše rodina je sportovně založena a máme děti ve věku 6 a 8 let. K dispozici je zahrada u rodinného domku.
Také chci oslovit Vás, kteří máte zkušenosti s pejsky z útulku, na Vaše názory.

Anonymní
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:16
- Nahlásit

Nejsem majitelem tohoto plemene, ale asi bych si z útulku nebrala psa podle plemene, ale podle povahy a toho, jak na sebe s kterým psíkem zapůsobíme. Nikde není jistota, že pes se vzhledem labradora je labrador, o povaze, kterou lidi od labradorů očekávají ani nemluvě. Sama mám NO a pokud mohu srovnávat více psů tohoto plemene svých známých, tak každý pes je individualita a těžko bych vybírala, který je lepší. Pokud si budete vybírat psa z útulku, pravděpodobně nejvíc vám o tom kterém psu řekne jeho ošetřovatel. V ideálním případě by vám asi mohl poradit i s výběrem psa, pokud zadáte určité indicie, jak si psa představujete vy.

jana33
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2005 13:52
- Nahlásit

V tomhle musím souhlasit. Pokud opravdu stojíte o labradora se vším všudy,tak si vezměte štěně od chovatele. Pokud na štěndo nemáte čas,určitě se najde i odrostlejší nebo dospělý pesan. Pokud chcete udělat dobrý skutek a vzít si pejska z útulku,tak se neřiďte rasou,ale povahou,kterou nejlépe odhadne ošetřovatel. Labroušové jsou úžasní psi,sama jednoho mám,ale pokud si vezmete pejska z útulku mustíe počítat s tím,že nic nevíte o jeho minulosti a zkušenostech,které často bývají dost hrozné. Jestli si budete brát pejska z útulku, určitě sebou vezměte i děti a jděte na procházku,abyste viděli,jak na děti pes reaguje. I labrador se špatnou zkušeností se může dětí být.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 15:13
- Nahlásit

máš třes v ruce, že jsi dotaz hodila tolikrát na forum?

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 15:13
- Nahlásit

máš třes v ruce, že jsi dotaz hodila tolikrát na forum?

handula
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 15:14
- Nahlásit

milovnikpejsku

myslím že máš taky třes v ruce...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 15:20
- Nahlásit

milovnikpejsku
Se stane, ne??

Rita
# Zasláno: 23 Led 2006 15:31
- Nahlásit

Pes z útulku je velmi dobrá volba. Znám osm lidí, co mají psa z útulku a všichni jsou spokojeni. Spolužačka si vzala velmi temperamentní fenku, ale nadobro ji zkazila a tak ji musela dát do útulu. Chudák, ta fenka je v útulku už rok!!! Tím chci říct, že psa si člověk zkazí vždycky sám. Nutno podotknout, že spolužačka má druhého psa, stejně nevychovaného- bohužel je zase na vině ona. K labradorovi chci jen říct, že sis vybrala dobře. Toto plemeno však musí být vhodně zaměstnáno!!!
ČAU!!!

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 16:46
- Nahlásit

Nevím, jestli máte zkušenosti s pejsky nebo jste začátečníci jako já. Taky jsem si chtěla pořídit pejska z útulku a labrouše. Našla jsem jednoho, kříženého labradora. Bohužel jsme to s přítelem krutě nezvládli a pes přítele několikrát pohryzal. Šel zpátky do útulku a to mě nejvíc mrzí.
Prostě si myslím, že pokud je člověk začátečník, tak si má vzít z útulku nějaké malé plemeno, štěně (já si vzala 2.5 letého, takže hotová osobnost). Přeci jen, když bude mít nějaké neduhy, tak začátečník zvládné malého pejska než velkou obludu.
Nakonec jsem skončila u papíráka, boloňáka a neměnila bych. A když už z útulku, tak jedině malého až středního voříška.Pokud je labrouš v útulku,tak je tam určitě z nějakého důvodu, kdo by se chtěl zbavovat labra? A kdyby tam byl, tak se majitel rychle ohlásí. Kdyby to byl super pohodář a někdo by se ho chtěl zbavit, tak proč by ho neprodal? Nehledě na to, že labrouši trpí na dysplazii a když neznáš přesně původ a tak, tak kdo ti zaručí jeho zdraví?
Nepovažuji se za kynologa, ale o labrouších jsem toho přečetla dost, ale jen přečetla, z praxe neznám...

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 17:54
- Nahlásit

evule

vzít si pejska z útulku je chválihodný záměr, ale pokud už má člověk na mysli nějaké konkrétní plemeno, pak je skutečně lepší, jak už ti tu někdo radil, pořídit si štěně od chovatele a nepátrat po "labradorech" v útulcích.....tam by těžko byla záruka na "čistokrevnost" a tím pádem i na povahu.....
Jinak já mám 3/4 roku psa z útulku, je mu cca 5 let.....když jsme si ho přivezli, byl naprostý asociál a neuměl nic, navíc měl za sebou život plný týrání bývalým majitelem. Věděla jsem, že výchova a péče o takového psa bude náročná, takže jsme se na to duševně připravili a nyní už máme poměrně ovladatelného pejsu, milující a důvěřující své smečce. Je to mazel, ale vůči cizím psům trochu vyjížděcí a vůči cizím lidem velmi nedůvěřivý (na výchově neustále pracujeme).
Moje rada po zkušenostech s naším pejsou je tato: pokud si chce vzít psa z útulku, nesmí člověk jednat zbrkle. Musí navštívit útulek z celou rodinou, prohlédnout si všechny pejsky, toho, který zaujme si půjčit na procházku, seznámit se s ním všichni členové možné budoucí smečky, vyzkoušet jeho reakce na podněty (jiné psy, děti apod.). Také se musí podrobně vyptat ošetřovatele v útulku na psa, jeho chování, zvyky a minulost (podle toho, co je ošetřovatelům známo).
Jsem toho názoru, že vůbec nezáleží na vzhledu či plemeni, k jakému ten který pes náleží, ale na tom jaký je a co s ním zvládne udělat jeho pán. Když jsme si přivezli našeho psa z útulku my, moje máti by nikdy nevěřila, že jí ten dříve agresivní a útočný pes bude jednou lízat ruce a mazlit se s ní. To je pak nejlepší pocit, když člověk ví, že pomohl potřebnému. A v případě takových psů se člověku tisícinásobně vrátí ta láska a péče, kterou pejskovi věnoval.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:01
- Nahlásit

Verca
Pokud je labrouš v útulku,tak je tam určitě z nějakého důvodu, kdo by se chtěl zbavovat labra?

nezlob se, ale co je tohle za pitomost????? Kdo by se chtěl zbavovat labra......panebože.....Všichni psi se přece nedostávají do útulku jen proto, že je tam někdo odložil.....Mnoho z nich je nalezeno "na ulici", protože se ztratili a do útulku jsou pak dopraveni policií apod.....Např. ten můj pes se do útulku dostal tak, že ho někdo našel uvázaného u supermarketu a do útulku byl dopraven nějakým hodným člověkem, který ho tam dovedl (sám si ho nechat nemohl....)
Samozřejmě, že je vždy nějaký důvod, jak a proč se pes dostane do útulku, ale ve většině případů to nemá nic společného s tím, že by se člověk zbavoval psa kvůli agresivitě.....Mnoho lidí odloží psa do útulku, protože je už "přestali bavit..."......Je mi líto, že ty máš špatnou zkušenost se psem z útulku, ale myslíš, že ten náš nás zpočátku nepokousal? Můj přítel by ti mohl ukázat pár jizviček, které mu zůstali doteď, ale nevzdali jsme to a dnes máme psa mazla, který nás poslouchá a věří nám....Já mám pocit, že zrovna Tobě už jsem toto psala.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:01
- Nahlásit

Evik
Ahoj Evo, mohla bys mi sem nebo na můj mail - adelarichterova@seznam.cz napsat ten tvůj nový mail? Někam jsem ho zahrabala a chtěla jsem se na něco zeptat

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:28
- Nahlásit

Evik
Nepamatuji se, že jsi mi tohle psala. to o tom Xlabrovi jsem psala, ale k tomu mi něco napsala jen jedna slečna (paní) a tys to myslím nebyla.
Jak jsem napsala, tak jsme udělali hodně chyb...nebudu to rozebírat, prostě jsme neviděli jiné východisko.

Pokud je labrouš v útulku,tak je tam určitě z nějakého důvodu, kdo by se chtěl zbavovat labra?
vím, že jsou jedinci, kteří se najdou na ulici,ale majitelé by se snad ozvali ne, kdyby ho postrádali? Teda aspoň mě to připadá normální, aby člověk hledal psa, který se mu zatoulal.... Navíc ty ho pak na rok dostaneš do pěstounské péče, takže jestli se majitel najde, tak se nedá nic dělat a jde k majiteli. A rok mi připadá celkem dlouhá doba na to, aby si majitel psa našel.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:33
- Nahlásit

Verca
Psi se dostávají do útulků z několika důvodů - buď se někomu ztratí a majitel se je snaží najít, to je ta lepší varianta. Ale také existují lidé, co psa pořídí třeba dětem za vysvědčení, ale pak zjistí, že o prázdninách chtějí na dovolenou a se psem to prostě nejde, tak šup s ním do útulku. Nebo prostě přijdou na to, že pes stojí taky nějaké peníze a čas... že je to živý tvor, pejsek zas v lepším případě zkončí v útulku

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:37
- Nahlásit

Evik
A pes se na začátku jevil velmi klidně, ale při určitých situacích vystartoval. Kdo ví, co v minulosti prožil. A já bohužel nejsem taková osobnost, abych ukočírovala dominantního psa a navíc takové výšky. Snažil se dost dostat na vrchol smečky.Hlavně od nás byla hloupost vzít si tak velkého a dospělého psa, když nevíš, co prožil a jak se bude chovat. Dali jsme na první dojem a vzali ho, aniž by ho tam někdo moc znal, protože tam byl 10 dnů na tu karanténu a pak jsme si ho odvezli.
A pak jsem z něho byla pos*aná až za ušima.
Doufám,že našel nějakého super člověka, u kterého je mu skvěle....

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Led 2006 18:38
- Nahlásit

WhiteWolf
asi jsem to moc popisovala moc subjektivně a když jsem to psala, tak jsem před očima měla toho X labra, který se toulal...

orisek
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:06
- Nahlásit

Mám také psa z útulku, vzala jsem si štěně - fenku. Byla to moc dobrá volba, jak jsem ji viděla, tak jsem už bez ní nemohla odejít. Teď má 4 roky a máme štěňátka. Jedno si necháme. Je moc hodná. Jinak u starších psů z útulku asi člověk nikdy neví, jak se budou chovat. Jednou jsem si v útulku půjčila většího psa na venčení...to byl uragán. Nestíhala jsem. Potahal mně po všech kopcích po okolí takovou rychlostí. Toho tak zapřáhnout za sáňky, to by mu asi vyhovovalo, aby se pořádně unavil. Takže kdybych si šla znovu vybrat, volila bych asi psa, který je v útulku déle a nechala si poradit od zaměstnanců, kterým bych řekla co od pejska očekávám. Jestli má tahat sáňky nebo jestli má být spíš domácí mazel.

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:32
- Nahlásit

My máme právě čerstvě labradorku z útulku v Trnavě. Máme kromě ní doma už dva psy - jednoho labradora a křížence. Kukni na www.labradorka-anne.com
Daisy je miláček a nedala bych ji za nic na světě. Jeli jsme pro ni "naslepo", žádné seznamování, vycházky apod a naštěstí to vyšlo.

kac
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:38
- Nahlásit

Evule - My máme labradořího kluka, jsou mu 3 roky a je to miláček, opravdový člen rodiny..Kdybychom nebydleli v paneláku, určitě bychom si pořídili ještě jednoho..
Jinak - moc krásný labrador je teď v útulku v Ostravě, jsou mu jen 2 roky, kdyžtak se mrkni na www.mpostrava.cz.. src="http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/smilies/wink .gif" border="0" alt=""> Sama jsem si ho chtěla vzít, ale 2 kluci, navíc v malém bytě, jsou nesmysl..(

kac
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:39
- Nahlásit

Ta adresa je www.mpostrava.cz
(Jak jsem tam udělala pár teček, tak se to takhle spojilo..((

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:52 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

wensday
jsi skvělá!!! Doufám, že brzy na tvých stránkách bude více fotek Daisy!!!;)

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 17:18
- Nahlásit

wensday
chjo Teď jsem se podívala na podstránky Wensday a na vzkazy do psího nebe. Ani jsem to nedočetla, protože přes slzy nic nevidím. Chtěla bych jí tam něco pěkného napsat, ale teď na to nemám sílu.

evina
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 18:18
- Nahlásit

evule:já bych se rozhodovala především z ohledem na menší děti...pokud neznáš osud útulkového pejska,tak je to docela risk.Nevíš jak je pes na děti zvyklý.Tímto tě neodrazuji,jen si to předem zjisti...

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 21:05
- Nahlásit

Verca
Díky. Chystáme se na nějaký větší focení tenhle víkend, uvidíme, jaký bude počasí . On se ten černej bafan hrozně blbě fotí To Anne je mnohem víc fotogenická....
A Wensday - no jo, já taky dycky bulím, když jí tam něco píšu. Pořád na ni vzpomínám a říkám si jaká by asi byla teď......aaach jo

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 07:58
- Nahlásit

Verca

Verčo, dodatečně se Ti omlouvám, myslela jsem,že jsem dříve psala Tobě o tom psu z útulku, tak se nezlob

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání