Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / Nechce s ní chodit ven
Autor Zpráva
Usanda
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 18:13
- Nahlásit

Mám 3letého křížence pinče z útulku. Povaha - k cizím nedůvěřivá,plachá, hledá oporu v člověku, kterému bezmezně důvěřuje. Mimoto se bojí petard.

Mě je 20let, vybrala jsem ho v útulku já. A vlastně celou dobu,co ho máme,tráví 95% se mnou. O prázdninách jsem s ním byla doma, učila ho zvykat si na samotu, chodila na procházky. Spí se mnou v posteli a poslouchá víc než na slovo (mimoslovní komunikacePosuňky, pohled oči a tak.Rodiče má taky velmi rád.
Problém je sestra-22let. Poměrně často není doma, o psa se ze začátku skoro vůbec nestarala (řekla,že ho nechce a že se o něj starat nebude).Tak jsem se starala já a vůbec mi to nevadilo. Já jsem měla hodně často strach, když ho vzala ven - on se totiž ze začátku mohl leknout fakt čehokoliv a dokud na nás ještě nebyl moc fixovaný,tak by zdrhl pryč. A sestra neměla a nemá mou důvěru, že se o něj postará a že ho venku bude hlídat.spíš si hledí sebe a svých kamarádu,než jeho.
ted už je to asi rok a půl,co ho máme, a sestra s ním občas chodí ven.
Venku začaly bouchat petardy a psovi se tím pádem nechce radši ven. Ale se mnou vždycky! jde,s mamkou je to horší ale taky jde. Se sestrou nechce jít vůbec!!!

No a sestra mi nadává, že jsem ho rozmazlila, nejradši by ho popadla a násilím ven dotáhla.tak se obuje a ode dveří na řve: dotáhni ho sem! jenže mě ani nenapadne,abych ho nutila. Myslím,že je to o důvěře.

Prostě když jsem já doma a sestra s ním chce jít, pes přiběhne ke mě a sedne si někde vedle a nejde a nejde.Když ho zkouším dovést-jen slovy, tak dojde asi 3 metry před dveře,tam se na mě podívá a jde pryč. Prostě s ní nechce chodit ven. Nutno podotknout, že se mu ani nelíbí,když ho ona hladí,nebo ho chce brát do náruče - pak vrčí. Ke mně je úplnej mazel.

Snažím se ,aby všichni dodržovali pravidla - alespon to,že nebude chodit do dveří první. Což sestra nehodlá dodržovat.

Co si o tom myslíte? Přece nebudu já zasahovat, pak nebude mít důveru ke mně, protože ho k něčemu nutím.

Já teda sestru moc nemusím, to by bylo spíš do lidské poradny, ale myslím si, že pesan i ze mě cítí určité negativní emoce k ní a proto se od ní drží dál.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 18:28
- Nahlásit

Usanda
A co chces vlastne poradit? Je jasne, ze tvoje sestra k pejskovi nema vztah, tak proc by ho mela chodit vencit???! Pokud i pres petardy pujde ven s tebou nebo mamkou, radsi sestru vynechte...
Pejska si vubec nerozmazlila, jen proste konecne citi v nekom oporu a s tim se citi byt venku bezpecny.. Tak proc to menit???

Klárča
# Zasláno: 21 Pro 2005 18:33
- Nahlásit

Mě trošičku unikla podstata věci...Sestra si musí uvědomit,že první o toho psa nestála,tak at si s prominutím nase...Proč vůbec ho první odmítala a ted s ním tak mermomocí chce chodit ven? A podle mě to možná bude tím,že ten pes ji nevnímá jako člena rodiny,ale jako návštěvu,ke které nemá vůbec dobrý vztah a nebo se na tebe tak upnul...To je blbost... No ještě prosím napiš co bys na tom chěla změnit nebo tak něco. Prostě urči nějaký cíl-třeba at získá k sestře důvěru.A jestli jsto tam napsala,tak se nezlob, byl to dlouhý článek...

Core
# Zasláno: 21 Pro 2005 19:29
- Nahlásit

Usanda
Fifi má pravdu. Pokud má sestra aspoň trochu inteligence, tak by psa vůbec neměla nutit aby s ní šel ven když se mu očividně nechce. Já být tebou sestru pošlu do háje zelenýho s tím že pes je tvůj a pokud chce někoho venčit ať si pořídí svýho.

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:10
- Nahlásit

a proč jí nutit, když sestra nesouhlasila hned od začátku

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:40
- Nahlásit

Usanda
Prostě toho pejska nenuť, aby se sestrou chodil. Proč bys to dělala. Nedovol sestře, aby ho do něčeho nutila, když k ní nemá důvěru. Je to Tvůj pes, má Tě rád, tak proč bys mu takto ubližovala.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:42
- Nahlásit

Usanda
Možná si dokonce myslím, že je to od tebe dost ošklivé vůči tomu pejskovi, půjčovat ho sestře.

aren
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:44 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Usanda
Jo, jestli sestra teď o občasné venčení stojí, ať zkusí získat pejskovu důvěru. To pak poznáš sama, jestli s ní třeba jednou bude chtít jít rád.

Rita
# Zasláno: 23 Led 2006 15:04
- Nahlásit

Rozhodně bych psa nenutila. A jestli tvůj pes tvou sestru nesnese, tak to není pro nic za nic. Určitě bych ji psa vůbec nedávala venčit, nebo podobně, nebo by už mohl odmítnout úplně chodit ven. To znám. Příbuzní mají dva psy. Osmiletou fenu nedávno našli vyhublou ležet ve sněhu. Dáša, jak se jmenuje ta fenka, nebyla vůbec naučená chodit ven. A když už, vyšla jen ven, vykonala potřebu, a hned se otočila a odmítla venku zůstat. Byla tam sotva minutu. Příbuzní ji ale po pár týdnech naučili ven chodit normálně. Dnes se s ní dokonce věnuji sportům. Ale to není podstata- ta přichází až nyní : k příbuzným se do sousedství přistěhovala asi šestiletá holka. Měla "ráda" zvířata a tak ji příbuzní dovolili, aby Dášu venčila. Po pár dnech ale Dáša vůbec nechtěla chodit ven. A to hlavně s onou holkou. Zanedlouho jsem tomu přišla na kloub- dívala jsem se z okna, když jsem si všimla, že Dáša je s onou holkou zrovna venku. Pozorovala jsem je a v tu jsem si všimla, že ta holka Dášu bezdůvodně mlátí hlava nehlava. A to opravdu bezdůvodně!! Trvalo nám hodně dlouho než se Dáša odvážila jít ven a ještě déle, než jsem se s ní mohla věnovat sportům. Cizým lidem, a to třeba i sestře, bych psa tedy vůbec nesvěřovala, když se psovi s osobou jít ven nechce. Násilím ještě prohloubíme psův strach!!!
ČAU!!!

Veru
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 12:28 - Změnil/a: Veru
- Nahlásit

[b]Předtím nechtěla sestra psa, teď nechce pes sestru. Je to 1:1 Já bych jí ho v tom případě vůbec nedávala a byla vděčná, že mě můj hafik zbožňuje!!! Na sestru kašli, zaslouží si to!

tosca
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2006 18:36
- Nahlásit

Hmmm, jedna 20, druhá 22 ... dva dospělí lidé, obě by už mohly mít rodinu ...
Popisované chování mi však připomíná puberťačky, maximálně 14 a 16 let.
Usanda, jsi plnoletá! Předpokládám, že pes je Tvůj. Ty jsi za něj zodpovědná. Je to Tvůj pes, který věří Tobě! Nemusíš ho (a vlastně bys ani neměla) ho nikomu půjčovat a už vůbec ne člověku, který ode dveří řve, ať ho tam dotáhneš. Není na čase dospět a přijmout zodpovědnost, i když to znamená nepříjemnosti?
Zřejmě studuješ a bydlíš u rodičů, takže samozřejmě musíš respektovat pravidla určená rodiči, ale to neznamená, že se musíš se sestrou dělit o všechno a už vůbec ne o živého tvora.
A co se týká zasahování ... zasáhla bych pokaždé, pokud by se k psovi někdo choval jinak, než se mi líbí. A samozřejmě také, když by se pes choval jinak, než jsem určila.

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 09:36
- Nahlásit

Tak at s ním prostě sestra nechodí, k ničemu psíka nenut. Sestra at si nakašle, ne? Pes si vždycky sám rozhodne, koho bude mít nejradši a koho bude považovat za svého pána
jinak souhlasím s toscou, jsi přece dospělá a je to tvůj pes ne?!

Veru
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:07
- Nahlásit

Být to můj pejsek, tak ho nikomu nedám!

LenkaSS
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2006 14:39
- Nahlásit

Úvodní dotaz je starý 10 měsíců, takže všechno už může být jinak.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání