| Autor |
Zpráva |
nels
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 18:02
- Nahlásit
chtěla bych se zeptat na něco víc k lehání.. můj pes(půl roku) lehat umí,i když ještě ne úplně perfektně,ale nechce v tom lehu zůstat.hlavně teda na cvičáku.když jsme spolu sami doma a zkouším mu dát v lehu i zůstaň,tak to udělá a ze země na mně kouká,že co bude dál. co si o tom myslíš?jak ho to naučit i v jiném prostředí? vím,že tato pozice je pro psa "nepříjemná" kvůli zranitelnosti,nicméně to nic neřeší
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 18:15
- Nahlásit
Netuším v jaké fázi s odložením jste. Ale pokud mohu poradit, tak pejska polož na krátkou dobu a buď vedle něho. Dobu postupně ( ne hned ) prodlužuj. Pamlsek a přiměřené pochvaly budou taky na místě. Pak můžeš před pejska předstoupit a dál prodlužovat dobu odložení a vzdálenost tebe od psa.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 19:17
- Nahlásit
Pavel
odložení v lehu dělám zatím jenom na chvíli,ale doma mu to jde bez problémů.jjenomže jak jsme někde jinde,tak v tom lehu nechce zůstat skoro nikdy,ani když stojím vedle něho
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 20:08
- Nahlásit
Určitě ho časem ukecáš. Klekni si k němu a hlaď ho a občas mu šoupni něco dobrýho. Pro začátek ho trap jen malinkou chvilku, ale tento cvik opakuj.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 20:33
- Nahlásit
nels:doma,trénuješ kde?Pokud to děláš někde stranou a pak najednou na cvičáku,tak je to pro pejska velký rozdíl.Pokud ti odložení dělá v klidu,tak bych postupně přidávala rušivé vlivy.Pak to pro něj na cvičáku nebude problém.Jelikož je to ale zatím psí mimi,nedělala bych odložení na moc dlouho.Já mám také půlročního dorostence a stačí mi aby vydržel zatím pár vteřinek.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:20
- Nahlásit
evina
to je pravda,že doma je klid.venku mu ale odložení v sedě nedělá problém.tak to asi budu pomalu zkoušet
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 07:30
- Nahlásit
nels
neboj, pejsa se ke všemu dostane, chce to čas....když bylo tomu mému půl roku, tak si na povel okamžitě lehl a hned zase vstával. Přišla jsem na to, čím to bylo....Za splnění povelu jsem mu totiž hned dávala odměnu, takže pes to vzal tak, jakože povel už je u konce.....Takže jsem to postupně dělala tak, že když si lehl, čekala jsem jak dlouho jsem já chtěla, když se pokusil vstát, tak jsem povel opakovala a přitlačila ho zpátky na zem v momentě, kdy se zvedal.....pamlsek a pochvalu jsem použila až po chvíli kdy pes v klidu ležel..... Nakonec jsme to zvládli a dneska už máme odložení dobré kdekoli.......Já jsem toho názoru, že to nechce jen "dril", ale i ten čas...prostě někteří psi musí k určitému cviku dozrát. Někteří pochopí hned, některým to holt trvá déle...
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:54
- Nahlásit
Já mám zas problém s devítiměsíční německou ovčandou.Sedni umí bez problému a další jiný povely taky,ale nemůžu jí naučit lehnout.Cvičíme to u nohy ze sedu,kdy jí řeknu lehni a vodítkem jí trochu táhnu k zemi.Ona si sice lehne,ale buď se začně převalovat na záda,nebo ze začne plazit kolem mě a nebo se hned zvedne.Nevíte co s ní?Dokud nebude umět pořádně lehnout tak jí nemůžu učit odložení,což bychom dost potřebovaly,ale každodenní pokusi o naučení povelu "lehni" jsou bezúspěšný.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:58
- Nahlásit
Velvetka
my to třeba učíme tak,že hned jak pes leží správně vedle mý nohy,tak mu začnu na zem před něho házet malé kousky pamlsků.nedávám je z ruky,ale házím aby si myslel,že lehnutí je super,protože na zemi je najednou spousta zajímavých věcí k jídlu.dělám to jak dlouho uznám za vhodné a pak když vidím,že se zvedá,tak rychle řeknu k noze a jdu nebo řeknu sedni.aby si to vsávání spojil až s tím mojím povelem
|
evina
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 12:33
- Nahlásit
Velvetko:já osobně bych pesana asi přidržovala,hladila a chválila.Po chvilkách dávala pamlsky aby věděla,že déle ležet se vyplatí.Jak si lehne na stehno,tak hned upravit do správné polohy.Jinak lehnutí se dá udělat i tak,že pejsu chytneš za levou nohu,přičemž máš svojí ruku pod pravou packou.Potom psovi vlastně nohy podrazíš.Je to dobré u psa,který se brání a vzpouzí lehnout.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 12:38
- Nahlásit
Velvetka
Nám ve školce pro štěňata radili, dát mu pamlsek před nos, říct lehni a ruku i s pamlskem dát na zem. Moje štěně se to rychle takto naučilo. Akorát mám taky problém, že hned jak mu ten pamlsek dám, hned si zase stoupne
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:50
- Nahlásit
Moc vám děkuju za rady.Byla jsem s pejsou teď 3 hodiny venku a zkoušela jsem to s ní vždycky chvíli.Dávala jsem jí když ležela pamlsky a tak a konečně pochopila že se nemá převalovat na záda.Dokonce už ležela než jsem jí poručila sednout.Tak to budeme každej den procvičovat a až to bude umět pořádně,začneme cvičit odložení.
Jinak bylo dost těžý jí na tý zemi udržet,přecejen už je velká jako dospělej pes.
|