| Autor |
Zpráva |
Aster
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 07:56
- Nahlásit
Prosím poraďte...
Máme 2.5 měsíční fenku NO. V poslední době se proti mě staví chvílema hodně agresivně s cílem kousnout. Snažím se jí přitisknout hlavu k zemi, nebo obrátit na záda, ale to se může vzteky pominout... Proti manželovi nic nemá, i kdy já s ní chodím ven, cvičím s ní, krmím jí...
|
haha
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 10:42
- Nahlásit
2,5 měsíční štěně je miminko,neviděla jsem ji co dělá ale původně to bylo asi ze hry ,pokavad jsi to ty špatně vyhodnotila a nepřiměřeně jí potrestala tak to co dělá dělá proto že se tě bojí.
|
Aster
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 12:02
- Nahlásit
Ne, nijak jsem ji nepotrestala, jen jsem ji otočila na záda a chvíli ji tam podržela. Nechtěla jsem nic dělat, dokud se s někým neporadím, abych nic nezkazila. To bych nerada. Právě, že to není ze hry, ale myslí to vážně.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2005 12:08
- Nahlásit
nijak jsem ji nepotrestala, jen jsem ji otočila na záda a chvíli ji tam podržela
A co myslíš, že je otočení na záda?
|
Aster
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 12:11
- Nahlásit
No je to doporučený postup, jak dát štěněti najevo svou nadřazenost. Jak tvrdí chytré knížky, tak je to přirozené. Nijak jsem ji nebila
|
haha
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 13:01
- Nahlásit
no ono se to u tak malýho štěněte nesmí přehánět,otočení na záda je pro psa velká hrozba,pokud jsi jí takhle otočila párkrát a pro ni bez důvodu,ted už vrčí vážně, brání se protože má z tebe strach, manžel jí asi neotáčí , tudíž se jemu důvěřuje a nevrčí na něj
|
Aster
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 13:17
- Nahlásit
Ne, udělala jsem to jen nejdnou jako mojí reakci na její vrčení
|
haha
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 13:37
- Nahlásit
No a při jaký příležitosti na tebe vrčí?
|
Aster
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 13:40
- Nahlásit
Třeba když vytírám loužičku a chytne mi hadr, tak když jí ho vyndavám ze zubů. Nebo jí beru něco, co nám někde ukradla...
|
haha
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 13:43
- Nahlásit
to je ale normální, prostě si hraje,některý štěňata při hře nevrčí, některý zase vrčí hodně, ale v tomhle věku to nemá s dominancí ještě nic společnýho.
|
Aster
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 13:47
- Nahlásit
Kdžy se taháme o míčer, nebo hadr, tak vrčí jinak. Ale když jí chci něco vzít, tak se ohání zubama a vrčí a cvaká mi po rukách. Moc jako hra to nevypadá. Už jsme měla několik štěňat, ale s tímhle zkušenost nemám
|
haha
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 13:56
- Nahlásit
má pocit jako že si to ukořistila a brání si to,tohle dělal náš bígl když byl malinkej taky , třeba vrčel když našel nějaký žrádlo,jenomže takhle malej ti neublíží, tak jsem mu to prostě vzala a hotovo,ale netrestala jsem ho za to,když jí potrestáš bude se tě bát,časem se naučí reagovat třeba na pust nebo fuj, naopak když jí to odebíráš tak jí ten povel k tomu řekni a až jí to z tý huby vezmeš tak jí pochval a dej jí na hraní za odměnu něco jinýho,ona to časem pochopí,jinak dost lidí tady se mnou nebude souhlasit, ale nejsem zastáncem častýho převalování psů,když už se to musí použít tak fakt vyjímečně,to už musí provést něco fakt hroznýho,normálně psy netrestám vůbec , jenom okřiknutím a stačí to
|
Aster
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 14:01
- Nahlásit
Dobře, díky moc za radu. Zařídím se podle toho. Nechci něco zanedbat. Kdyby něco, tak se ozvu. Díky
|
haha
|
# Zasláno: 8 Říj 2005 14:06
- Nahlásit
není zač, ozvi se jak pokračujete
|
Babka5
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 19:57
- Nahlásit
Aster
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:25
- Nahlásit
Aster
No já si myslím, že to taková tragédie s tím otočením na záda není. Já bych jí spíš otáčela na záda při mazlení, aby to nebylo braný jako trest, ale jako příjemný mazlení, ale v podřízené poloze. Můj pes se otáčí na záda dobrovolně, má rád, když ho drbu na břiše. Jako trest se to používá tak, že psa vehementně obrátíme na záda a přimáčkneme, aby se podřídil, a čekáme, až se podvolí. Zkus ji obrátit na záda ve hře, po dobrém. A hned uvidíš, jak je na tom s dominancí. Nemáte pravdu, že to nemusí být dominance. Znám pár štěňat, která se už v tomto věku chovají dominantně. Zkoušíš povely hrou na pamlsky? Třeba sedni? Jestli ano, zkus ze sedni udělat povel lehni. Většinou se u tohoto povelu pozná, jestli je pejsek dominantní. Dominantní zvířata si nerada lehají a pokud si lehnou, snaží se hned vstávat. Nejsou rádi v podřízené poloze. Ale aby mohl člověk dát pořádnou radu měl by vědět o chování tvé čubičky víc. Jestli bude fenka dominantní, byla bych opatrnější se silovými hrami. Pozor na tahání o hadr dokud nevymění zuby. Každopádně musíš být důsledná.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:26
- Nahlásit
Sorry, zapomněla jsem se přihlásit
|
nels
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:51
- Nahlásit
Majda
můžu se zeptat na něco víc k tomu lehání? můj pes(půl roku) lehat umí,i když ještě ne úplně perfektně,ale nechce v tom lehu zůstat.hlavně teda na cvičáku.když jsme spolu sami doma a skouším mu dát v lehu i zůstaň,tak to udělá a ze země na mně kouká,že co bude dál. co si o tom myslíš?jak ho to naučit i v jiném prostředí?
|
Rita
|
# Zasláno: 23 Led 2006 15:34
- Nahlásit
Mám doma NO a musím říct, že podobné problémy jsem měla také. Už je mám zkrku- víc na rita.kynologie@centrum.cz
|
Pulik
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 21:48
- Nahlásit
no já bych měl takovej podobnej problém, ale je to taková kombinace. Na záda si lehá pejsem celkem sám, líbí se mu to, ale taky kouše a pořád. Nestiskne, takže to vypadá jako hra, ale kouše při každém chycení na něj, tkaže je téžké ho za odměnu pochválit, když mi chytí po ruce ) Jsou mu čtyři měsíce, tak nevím. Někde říká, že si pořád hraje a že ho to přejde, ale zdá se mi to dlouho, pač to dělá od mala. Snažím se ho napomínat nesmíš, tak na chvíli přestane, ale za chvíli už kouše zase. Když kouše do něčeho jiného tak se nechá pohladit v pohodě, ale pak to stejně pustí a kouše do ruky. Předem díky za rady.Anonymní
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 07:18
- Nahlásit
Pulik
Moje feňule má taky zrovna čtyry měsíce. Musíš jí to zakazovat už ve chvíli, kdy se rozmyslí, že otevře tlamičku-někdy to jde, někdy ne, ale časem na to přijde. Nebo jí tu ruku vraž ještě víc do chřtánu a zařvi fuj, to zaručeně pustí. Nebo ji zatlač prstem na patro nebo jinou nepříjemnost spoj se slovem fuj.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 07:21
- Nahlásit
Pulik
řekla bych důslednost, důslednost, důslednost. Pokaždé, když bude chtít kousnout, nejlíp už v zárodku jak píše Mucholabka, zakázat - " fuj", "nesmíš"...... A odvést pozornost někam jinam, na hračku apod.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 07:26
- Nahlásit
fromeli
Ona mi to sice dělá furt s čertofským úsměvem, ale je vidět, že jsme pokročili, stačí s ní na tohle téma trochu pokecat a je zas pokoj vždycky jí povídám, že ručičky se nekoušou, že má ostré zubky a že to bolí a že by si je taky mohla vyviklat a ty ostatní jí budou křivo růst a bude vypadat jak pizizubka, tak teda vždycky řekne, že pro krásu udělá všechno a je na pár minut klid Musíš ho prostě nějak udolat argumentama
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 07:33
- Nahlásit
Musíš ho prostě nějak udolat argumentama
Mucholabka
tak tak, není nad rozhovor se psem, kdy mu náležitě zdůvodníš svá rozhodnutí, nejlíp na nějakým frekventovaným místě, aby mělo okolí důvod k obveselení
|
Pulik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 19:47
- Nahlásit
tak ok, děkuji za odpovědi, budu se nadále snažit uplatnovat důslednost a doufat, že si fakt jenom hraje a časem ho to pustí
|