Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / Labradorský Retrívr
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
pitrisek
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2005 17:49
- Nahlásit

Dobry den.

Ani ne pred mesicem jsme si privezli z utulku v Brne asi 1 a pul roku stareho Labradora. Zdal se nam byt mili az do doby nez me bez varovani napadl. Dnes to dokonce dopadlo pro me az tak ze mam levou ruku pekne dokousanou. Mam ctyri deti a nechci cekat do doby nez se neco stane. rozhodli jsme se ze psa odvezeme zpatky do utulku. Bohuzel nam prirostl k srdci a tak by jsme mu jeste dali sanci. Prosim poradte co dal. Nechci chodit kolem nej se strachem co se stane. K detem je hodny a na mou manzelku jen obcas zavrci. Bohuzel na me rovnou utoci. Jsou i chvile kdy se s nim i mazlim,ale po dnesku nevim.

elvira
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2005 18:36
- Nahlásit

Prosím dejte mu ještě šanci,pomůže Vám určitě pan Desenský,pejsek se zřejmě snaží nad Vámi dominovat,stránky na Artemis jsou nějak tak: www.psycholog psů.cz,ale na tomto foru má i odkazy,on jediný Vám ho dá dohromady.Držím palce

haha
# Zasláno: 19 Srp 2005 20:42
- Nahlásit

pitrisek
vzpomínejte co jste udělal před tím než vás napadl nebo i to proč na manželku vrčí, žádný pes neútočí bez důvodu , zřejmě jste mu připoměl něco z jeho předešlého života , každý útok neznamená že se pes nad vámi snaží dominovat /zvlášt u labradora bych to neřekla/ možná zaútočil ze strachu.

Anonymní
# Zasláno: 20 Srp 2005 11:07
- Nahlásit

pitrisek
Ja bych to rozhodně neriskovala - i když mám psy ráda, tak zdraví mých dětí by mi bylo přednější než nějaká šance pro psa. Jako na co čekáš? Až zaútočí na ně? Dej ho zpátky, můžou na tu agresivitu dál už upozorňovat budoucí možné zájemce. Proboha nebuďme takoví blázni - pes je pořád jenom pes a nalezený neznámý pes, který projeví agresivitu bez varování nepatří do rodiny s dětmi!!! Nebo si chceš pak něco do konce života vyčítat při pohledu na zjizvený obličej svého dítěte? Nebuď blázen a pořiďte si vhodnějšího psa - nikde není psáno, že nemůže být nalezený...

Anonymní
# Zasláno: 20 Srp 2005 11:18
- Nahlásit

Zkuste Rudu Desenského

[url=]http://erbak.com/PES/[/url]

a hodně štěstí

pitrisek
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2005 12:40 - Změnil/a: pitrisek
- Nahlásit

Na radu od lidí,kteří četli můj problém s Labradorem Enjim, jsem včera napsal panu Desenskému. Netrpělivě jsem jsem čekal ,jestli se mi vůbec ozve. A on se opravdu dnes ozval. Doporučil mi osobní návštěvu a že mě naučí psa zvládat. Teď to stojí jen na tom,jak se domluvíme,kdy se za ním rozjedu. Tak mi držte palce. Určitě budu psát, jak to všechno pokračuje .

pitrisek
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2005 12:42
- Nahlásit

Na radu od lidí,kteří četli můj problém s Labradorem Enjim, jsem včera napsal panu Desenskému. Netrpělivě jsem jsem čekal ,jestli se mi vůbec ozve. A on se opravdu dnes ozval. Doporučil mi osobní návštěvu a že mě naučí psa zvládat. Teď to stojí jen na tom,jak se domluvíme,kdy se za ním rozjedu. Tak mi držte palce. Určitě budu psát, jak to všechno pokračuje .

Mel
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2005 14:08
- Nahlásit

pitrisek
To je od tebe moc hezký, že se hned nevzdáváš. Doufám, že bude všechno v pohodě a dobře to dopadne

elvira
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2005 18:51
- Nahlásit

Jsi super,že jsi to nevzdal,je vidět že ti na něm opravdu záleží,a že nejsi z těch co vracejí psy do útulků,aníž by je podrobněji poznali,tvůj labrouš má určitě také nějaké trápení,které ti neumí říct a možná se mu něco nelíbí a neumí to dát na jevo jinak než kousnout.Držím palce strašně moc,moc,a napiš jak to probíhalo.

Anonymní
# Zasláno: 20 Srp 2005 18:59
- Nahlásit

dnes jsem se snazil s Enjim dat nejak dohromady, ale marne. mam pocit, ze by me nejradeji roztrhal na cucky. zasel jsem do kramu a koupil kosik na psa. musela mu ho dat moje zena. te nastesti nic neudela. pak jsem k nemu sel a byl jak beranek a chtel si i hrat. bohuzel pak jsme mu ho sundali a opakovalo se to co minule. vycenene tesaky a ja radeji odesel.myslel jsem si ze by vas to mohlo zajimat. pri pohledu na nej se mi zatahujie zadek. no nic. cekam jen az se mi ozve pan Desensky at se muzu i s Enjim za nim rozjet

elvira
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2005 19:16
- Nahlásit

já osobně si myslím,že mu asi v minulosti ublížil nějakej chlap,z toho,že s tvou ženou je v pohodě,ale věř,že Ruda Desenský ti z něj udělá mazla největšího,on jedinej to tady umí a kdyby nebyl,tak by všichni tihle chudáci na kterých se svět pomstil,skončili na inijekci.Ale nezávidím,to soužití s ním musí být dost mazec.To,že jste mu sundali ten košík mu akorát spustilo to,že si může zase dovolit,asi zřejmě budeš muset být tak tvrdý,aby jsi se dostal nad něj(hierarchicky)no,ale nebudu fušovat do řemesla povolanějším,hlavní je že musíš Rudovi VĚŘIT!!!!!!Vše bude O.K.mrkni i na jeho stránky,tam jsou mnohdy hrůzostrašné příběhy tzv.krvelačných bestií,ze kterých jsou dnes super psi.Držte se !!!!!!

pitrisek
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2005 19:40
- Nahlásit

Uz je to tady. prave jsem dostal mail od pana Desenskeho ve kterem mi pise, ze mu mam v pondeli zavolat a domluvit se na navsteve. Enji si venku hraje s manzelkou. je to neskutecne ale zere ji primo z ruky a krasne se u toho krouti. primo tancuje. nechapu to. mame jeste dva Maltzske psiky. jednomu je 9let a druhemu 2roky. ti me ovsem maji strasne radi a poslouchaji na slovo bez rvani. kolikrat nemusim ani mluvit a staci jen posunek rukou nebo hlavou. jsou to opravdu chytri psi. no ale proc vlastne pisu? myslel jsem si ze by nekoho mohlo zajimat jak to vlastne vsechno pokracuje a co se mezi tim stalo

elvira
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2005 20:38
- Nahlásit

Tak to je perfektní,že se ozval,půjde to jako po másle,já myslím,že to s ním nebude až zas tak zlé,když je hodný aspon k menželce a k dětem.Držím palečky a prosím napiš jak to tam proběhlo a hlavně reakce Enjiho,to mě zajímá nejvíc.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2005 21:04
- Nahlásit

pitrisek
Držíme s feňulí palce a packy, ať to všechno dobře dopadne.

haha
# Zasláno: 21 Srp 2005 17:59
- Nahlásit

pitrisek
možná když po vás vyjede měla by důrazně zakročit vaše žena zřejmě uznává za pána ji a vás se bud bojí nebo ji před váma chrání i k tomu Desenskému by měla jet s vámi

pitrisek
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2005 18:20
- Nahlásit

dnes jsme poprve nechali Enjiho u naseho domu na noc na volno. moje zena mela k vuli toho lehke spani a tak asi kolem jedne v noci vykoukla z okna, jestli tu Enji je a byl. spokojene si chrapal u dveri. mel bych jeste napsat, ze pres den je normalne pusteny a neutika. rano jsme vstali a pes byl pryc. videl jsem na manzelce jak je z toho uplne mimo. a tak se oblekla a sla na mistni policii, kde byli moc ochotni a ze ji daji urcite vedet. vracela se zpatky, jak hornik po dvanacti hodinovem rubani na sachte. proste strasne utrapena. no a jak to dopadlo? z jedne strany jde moje zena a z druhe Enji. kde byl? to uz necham na vas. je fakt ze se vracel od mist, kde s nim chodime na prochazky,ale ze by se byl jen tak projit tomu se mi nechce verit. no v kazdem pripade Enji nedostal vyhubovane, jak jsem predpokladal a zene se vratil usmev na tvari. ja se stale neodvazuju k nemu priblizit a tak jen cekam na zitrek,jak se domluvim s panem Desenskym. Jiste je i to, ze moje pani jede se mnou a to je myslim dobre.

elvira
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2005 19:51
- Nahlásit

ahoj tak prevítek a ještě k tomu útěkář,tož to je vražedná kombinace no jestli třeba nešla kolem nějaká vonavá fenulka? Hlavně,že se vrátil klučina,piš jak se to zítra vyvine.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 06:34
- Nahlásit

pitrisek
Přeju hodně zdaru, ten pes určitě musel prožít něco hrozného. Netroufám si radit - s tímto chováním nemám zkušenosti, p.Desenský je určitě dobrá volba. S labradory žiju už 10 let a moc mě trápí problémy s chováním u některých jedinců pramenící z módnosti plemene a neuváženého množení. Prosím Tě o informaci, zda je Enji s PP a pokud ano, tak po kterých rodičích. A pokud nemá PP, tak prosím už nikdy nikde neříkej a nepiš, že to je labrador, protože zřejmě není.

pitrisek
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 16:26
- Nahlásit

Tak jsem dneska mluvil s p. Desenskym a je dohodnuto. tento ctvrtek v deset dopoledne mam k nemu prijet. bude to celkem narocna cesta. prece jen je to k nemu +-400km. dnes Enji opet nekam utekl a byl pryc asi 10minut. pak se vratil a kdyz videl moji pani, tak svete div se on se pred ni plazil, jak male stenatko a strasne se u toho kroutil. kdyz jsem zjistil ze je pryc,byl jsem klidny. nejak jsem tusil ze je jen nekde za nasim domem. nevim jak me to napadlo, ale zacal jsem si zpivat jednu pisnicku z pohadky,, Princove jsou na draka,, ale trosku po svem. Je statisticky dokazano. Ze Enji zdrhne kazde rano. No a to je z dnesniho dne vse. do ctvrtku jsou 3dny a ja bych chtel podekovat vsem,kdo ctou tyto me radky,ktere jsem psal jak me to zrovna napadlo a hlavne vsem kdo mi drzi palce aby vsechno dobre dopadlo a Enji mohl zustat u nas,jak si take vsichni moc prejem.

elvira
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 18:01
- Nahlásit

jsii myslím O.k. chlap tak Vám všem držím palce a zase napiš,jak to probíhá

pitrisek
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 21:58
- Nahlásit

Dnes je patek a já jsem se dostal k pocitaci až dnes. od p.desenskeho jsem se sice vratil uz vcera,ale musel jsem jeste vyzvednout deti od rodicu atd. a jak to dopadlo? Enji tam musel zustat. p.desensky nas privital a poslouchal co mu rikame. v klidu u toho kouril cigaretu a pak si vzal psa na voditko a sel s nim ke konim. zdalky jsem videl jak chce enji ke konim, ale mel smulu. p. desensky si k nemu poklekl a neco na nej mluvil. pak se vratil a sli jsme si sednout k nemu ven. jak jsem predpokladal, tak se pes choval jako beranek a jako by rikal ze on je ten komu se ublizuje. jenze to dlouho nevydrzel a pak se to stalo. kdyz jsem chtel Enjiho pohladit po hlave tak zacal vrcet a krcit cenich. pak nasledovalo to co jste mohli videt v poradu na vlastni oci. Enji dostal na vyber. bud se uklidni a nebo pujde k zemi. vybral si to druhe. tohle jsem necekal. pes se po par vterinach uplne uklidnil a dokonce se pak pritulil k p.desenskemu. bylo nam receno ze to urcite jeste zkusi. nechal ho vydechnout a jsem se jen dival co dela. bylo videt jak uvazuje co se to deje. v klidu jsme pil kafe a cekal co bude dal. p.desensky k nemu obcas zasel a mluvil na nej. pes byl hodny jak beranek. jenze pak vyjel po me zene a uz tu byl p.Ruda. natahl prst na Enjiho a rika mu, jestli si to nechce rozmyslet. a co se nestalo. Enji uhnul pohledem olizl si tlamu a bylo po vsem. rikal jsem si jen ze to neni mozne. pak ale stejne vyjel jeste jednou a muselo se mu uz domluvit. po zbytek dne byl Enji poslusny a chodil mi vedle nohy i bez voditka a to i tehdy kdyz jsem zmenil smer chuze. no den se kratil a museli jsme se chystat na cestu. je to prece jen 400km. rozloucili jsme se a jeli domu. dnes mi pan desensky psal ze si s Enjim musel jeste jednou ujasnit pravidla, ale ze uz je znat ze zacina chapat o cem je rec. nevim jestli jsem to napsal tak aby to bylo k pochopeni, ale muj dojem je ten ze je Enji v dobrych rukou a je to to nejlepsi co jsme mohli udelat. jsem o tom presvedcen. no jinak v pondeli budu volat, jak rekreace enjiho pokracuje a vůbec co je noveho…

haha
# Zasláno: 26 Srp 2005 22:14
- Nahlásit

pitrisek
tohle mě fakt zajímá , jak se bude pes chovat až se vrátí zpátky k vám.doufám že nám budete psát pokračování. Sama jsem majitelkou několika odložených problémových psů a vím že když se třeba i ostrej pes dostane do neznámého prostředí mezi cizí lidi a smečku na sebe již zvyklých psů většinou je z toho tak vyvalenej že rázem zkrotne protože má strach ale fakt mě zajímá jak se bude chovat po návratu zpátky k vám

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 09:04
- Nahlásit

No já viděla R. Desenského v akci, když jsem ho viděla prvně v telce, nechápala jsem, ale při pozorování u něj v Ovčárech to pak dostává trochu jiný rozměr. My konkrétně nějak zvláštní problém neměli, jen jsem to chtěla vidět na vlastní oči a bylo z toho celkem příjemné odpoledne.
Hlavně se pak s Enjim bude potřeba naučit pracovat a řídit se radama. Budu držet palce a hafana tlapky a rozhodně dej zase vědít.

pitrisek
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2005 16:30
- Nahlásit

Tak uz chodi od vcerejska bez kosiku. parada. jeho vztek se da ovladat intonacne pohruzkou. dokonce se uz uci odchazet na povel a drzet se stranou. tak to jsou posledni novinky od p.desenskeho. kdyz si vzpomenu na to, ze jeste pred 3dny by se bez problemu zakousl, tak je to neuveritelne.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2005 16:43
- Nahlásit

Perfektne, drzime palce, len tak dalej a obdivujem, ze si ochotny to pre havina urobit. Poznam mnohych, co by ho dali utratit ako agresivneho a nespolahliveho a urcite by koli nemu nemerali cestu 400km! Klobuk dolu. Pis vsetky novinky, je to neskutocne zaujimave.

pitrisek
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2005 15:17
- Nahlásit

Tak uběhl něco přes měsíc a já mam doma zpátky od včerejška Enjiho. Pobyt u pana Desenského udělal své. Přivítali jsem se, jako největší kamarádi. Můžu říct, že převýchova na Ovčárech byla ta nejlepší volba. Pes je prostě jiný. Určitě napíšu víc, ale až za pár dnů. Dnes je ještě brzo posoudit, jestli je Enji napravený.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2005 20:56
- Nahlásit

pitrisek
Tak doufám, že se vám daří a že je z vás teď šťastná smečka

Anonymní
# Zasláno: 20 Říj 2005 21:23
- Nahlásit

pitrisek
Jak to s vámi vypadá?

pitrisek
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:06
- Nahlásit

Mel jsem ted strasne malo casu, tak jsem se ke psani nedostal. Dnes bych sem dal jeden odkaz na stranky, kde se muzete podivat v kostce jak to vsechno bylo a priste bych napsal, jak to pokracuje dál. Omlouvám se všem kdo čekali víc, ale slibuji, že to co nejdřív napravím.

http://www.pitrisek.estranky.cz/

PitrsPopShow
# Zasláno: 11 Pro 2005 18:23
- Nahlásit

zdravim vsech co znaji pribeh naseho Enjiho mame prosinec a zatim se drzi i kdyz zkousi a porad je objektem sledovani muj muz objevila se novinka asi je to tak tri tydny priklad muj muz ho chce pohladit nebo kdyz ho vola k sobe tak si povrci zabrbla prevazne se zvedne a provokativne odejde pric ale jinak je hodny a venku je skveli jen doma zkousi pripada mi naladovy neznate to nekdo co tim chce rict

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání