| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2009 22:47
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=qFP28ANXLLA
tak co, na kolik byste si troufli? :-D
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 00:44
- Nahlásit
dejavu
pěkný... sice jsem to nedokoukala celý, ale přijdou mi jak malinký rybičky v moři, pořád v hejnu. chybí mi u každýho psa "individualita"
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 07:12
- Nahlásit
Eda
Já ji tam vidím zcela zřetelně. Kéž by byl alespoň jeden takovejhle člověk u nás.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 10:09
- Nahlásit
na kolik byste si troufli
Jestli myslíš pojistku, tak minimálně na pět mega
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 10:20
- Nahlásit
Tak to je smečka Nestačím zírat. Dobrý bylo, jak potkali toho jednoho uštěkanýho psa, kterýho panička marně volala, a úsi nic, prostě šli dál. Nejsem si jistá, jestli by tohohle docílil i u "nesaňových" psů, ale každopádně je to machr. Já bych si netroufla ani s jediným psem, holt ho mám blbě vychovanýho - evidentně...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 10:58
- Nahlásit
Včera jsem to zkoukla čtyřikrát a byla sem z toho unešená.......ignorace uštěkance a přejezd silnice,tak u toho se mi tajil dech. A rozhodně si nemyslím,že psům chybí individualita,jen je na nich vidět,že pán je pro ně alfa s velkým A a mají radost ze života.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 11:14
- Nahlásit
Nutně sháním kontakt na toho chlápka. Nevíte něgdo essi je svobodnej?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 8 Lis 2009 12:14
- Nahlásit
dejavu
netroufnu si ani s jednim
čistá závist!
jablunka
Včera jsem to zkoukla čtyřikrát a byla sem z toho unešená
nápodobně, dneska jsem to musela dát znova
|
replik
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 12:42
- Nahlásit
No já nadšení z toho videa nesdílím. Je to sice hezké na pohled, ale ke konci je vidět u pána v ruce proutek..... a představa, že venčím hárající fenu(na vodítku) a objeví se ohromná smečka, tak pak asi nastane ta "prává legrace"....
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 12:43
- Nahlásit
Co je to za psy? Jsem si myslela, že sáňoví psi jsou vždy huňatí
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:04
- Nahlásit
replik
ke konci je vidět u pána v ruce proutek
Má ho v ruce celou dobu, co jede na tom kole - slouží mu jako prodloužená ruka, když smečce říká, aby se stáhla na stranu.
představa, že venčím hárající fenu(na vodítku) a objeví se ohromná smečka, tak pak asi nastane ta "prává legrace"
To souhlas, tam by se vidělo, jak to má zmáknutý. V běžném provozu je to smečka totálně podřízených psů, vsadila bych se, že by je zvládnul
zuzkaJ
Co je to za psy?
Tak to bohužel netuším, anžto se v těch tahačích moc neorientuju....
Jsem si myslela, že sáňoví psi jsou vždy huňatí
...ovšem znám alespoň evropského saňového psa, který má do huňatosti daleko
|
Tinta76
|
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:16
- Nahlásit
corgi
ovšem znám alespoň evropského saňového psa
no vono to asi ani nic jinýho nebude ... myslim, že takhle můžou vypadat, když to jsou vlastně kříženci (ohař, pointr, nějakej chrt a možná husky?) ...
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:19 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
corgi
znám alespoň evropského saňového psa, který má do huňatosti daleko
Už jsem si ho vygůglila a asi bych si ho spletla s ohařem
Toto moc nehápu. Přece sáňový pes tahá sáně, které jezdí po sněhu, tudíž v zimě, takže musí mít pořádný kožíšek, aby mu nebyla zima
Jinak je to dost dobrý. Mohli by pod to video napsat návod, jak se k tomuto dopracovat
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:22
- Nahlásit
Tinta76
(ohař, pointr, nějakej chrt a možná husky?)
Bylas rychlejší
|
impact
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:24 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
zuzkaJ
Nn, ESP je hladkosrstý. Dovedeš si představit, kolik sněhových bakulí by se mu v mokrým sněhu nabalilo na chlupy?
Přece sáňový pes tahá sáně, které jezdí po sněhu, tudíž v zimě, takže musí mít pořádný kožíšek, aby mu nebyla zima
Na co? Však běží. Já myslím, že je jim teplo až až.
replik
A viděla jsi toho na volno a štěkajícího psa, kterého museli minout? Věřím tomu, že je má zmáklý natolik, že by je zvládl.
|
replik
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:25
- Nahlásit
Corgi, jasně prodloužená ruka...., co se asi s proutkem děje u té silnice.... strčíš hlavu před proutek a dostaneš....
Já proutek vcelku nesnáším, protože jsem viděla jednoho mysliveckýho chasníka s ním "vychovávat" psa. Bylo fakt brutální. Faktem taky je, že po roce, až dvou nebylo poznat, co si pes vytrpěl, samozřejmě krom reakce na nápřah.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:29
- Nahlásit
replik
Podle mě je, obecně vzato, špatně odsoudit něco jen proto, že to někdo použil špatně.
Např. elektrický obojek. Mám doma psa, kterého brutálně použitím EO zničili. Přesto EO neodsuzuju a naopak si myslím, že ve správných rukou je to mnohem lepší pomůcka než např. stopovačka.
Totéž ostruhy při jízdě na koni. Tolik volů s nimi dokáže koni ublížit až do krve a přitom při správném použití je to naopak pomůcka lehká jako vánek.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:29
- Nahlásit
replik
strčíš hlavu před proutek a dostaneš
To bych netvrdila, ti psi se proutku nevyhýbali, jenom reagovali na směrování prodlouženou rukou. To, že se drží vzadu za kolem, tedy za pánem, tedy za "vůdcem smečky", je naprosto přirozené a žádné švihání proutkem k tomu není u téhle smečky třeba (viz dog whisperer - ten to má se svou smečkou podobně)
Samozřejmě, v běžném životě bohužel potkáme "proutkaře" úplně jiného rázu, jak píšeš...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:31
- Nahlásit
impact
ve správných rukou je to mnohem lepší pomůcka než např. stopovačka
Tady by možná stálo zato slova "ve správných rukou" zvýraznit tučně
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:35
- Nahlásit
impact
Na co? Však běží. Já myslím, že je jim teplo až až.
V tom případě se takový malamut, hasky nebo samojed v tom kožuchu uvaří
|
replik
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:40 - Změnil/a: replik
- Nahlásit
Pro všechny, daný pán je má zvládnuté supr, ale nerada bych je opravdu potkala s háravkou a nevěřím v lidskou dobrotu.
Impact, on ten myslivec proutek používal asi správně, když to pak nebylo vidět a nikdy bych neřekla na konci, že pes byl vychovávaný, tak jak byl a bylo vychování velmi spolehlivé, nutno říci, že jedno z nejspolehlivějších, co sem kdy viděla ....
|
impact
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:45 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
zuzkaJ
V tom případě se takový malamut, hasky nebo samojed v tom kožuchu uvaří
Mno, já teda daným plemenům moc nerozumím, ale podle mě husky či malamut jsou plemena severská, původně vyšlechtěna i k tomu, aby ve sněhu spali. Kdežto ESP je, si myslím, relativně nově vyšlechtěná míchanice určena přímo k těmto sportům. Tzn. se moc nepředpokládá celoživotní pobyt na severu.
corgi
Obávám se, že blbovi ani tučně a třikrát podtrženě s vykřičníkem nepomůže.
replik
Ano, mám známé myslivce a mají vcelku drsný způsob výcviku. Zajímavé ale je, že psi je milují i tak a šlapou jak hodinky. Já kdyby nudle řezala pětkrát denně místo žrádla, tak nebudou poslouchat a nebudou.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 13:50
- Nahlásit
impact
Kdežto ESP je relativně nově vyšlechtěná míchanice určena přímo k těmto sportům.
Jo táák. Tak teď je mi to už jasný
|
impact
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 14:04
- Nahlásit
A viděli jste to druhý videjko?
http://www.youtube.com/watch?v=BJyq4Otn6JE
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 14:17
- Nahlásit
tady mu tahaj karku http://www.youtube.com/user/martehei#p/a/u/1/gGZXV _GOS3U
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 14:19
- Nahlásit
a tady ma na facebooku fanklub http://www.facebook.com/people/Marte-Heilemann/548 460387
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 14:34
- Nahlásit
impact
blbovi ani tučně a třikrát podtrženě s vykřičníkem nepomůže
Jojo, kde nic není, ani smrt nebere...
mám známé myslivce a mají vcelku drsný způsob výcviku
Manžel mé kamarádky je taky zeleňuch a své ohaře zásadně vychovává pomocí EO. Když měl můj pes 9 měsíců, postěžovala jsem si v přítomnosti dotyčného, že mi odbíhá za cizími psy a chce si s nimi hrát, že ho nemůžu odvolat. Hned otvíral skříň, že mi jako ten EO půjčí...
Já kdyby nudle řezala pětkrát denně místo žrádla, tak nebudou poslouchat a nebudou
To chce lepší traverzu...
dejavu
tady ma na facebooku fanklub
Hned si ho přidávám!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 14:38
- Nahlásit
dejavu
tady mu tahaj karku
Ježišmarja, tfuj, z toho se mi dělá šoufl! Tak tohle bych dělat nemohla, smekám před všemi kárkaři a saňaři a bikaři, protože mně by z tý rychlosti bylo fakt blbě. No jo, když já jsem ten typ, co i při jízdě na kole z kopce brzdí jako blázen...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 18:05
- Nahlásit
mě se to líbí též,nemám dojem,že by psům chyběla individualita(btw.často jsem to slyšela v souvislosti s nevychovaným a neovladatelným psem,páník raději tvrdí,že je to osobnost bo to líp zní )
Za sebe jakožto majitelka čuby řikám na rovinu,že myslím,že by je zvládl též,ale nechtěla bych teda na vycházce s háravkou rozhodně potkat něco podobnýho co tam hystericky štěkalo u cesty,byť by to byla individualita sama
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 18:31
- Nahlásit
No, k tomu proutku...
Já ho taky docela často používám. Nevidím na tom nic hrozného. Prostě někde urvu tenoučký proutek a když jdou šokli bez vodítka u nohy a některej si chce jít počuchat nebo něco, tak dostane po řiti proutkem. Většinou jsem tak rychlá, že ani nezpozorují, že to bylo od proutku, a proto se ho nebojí.
|