Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Když pes léčí duši
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 10:44
- Nahlásit

Takové nevážné nekynologické téma. Včera jsem přišla z práce a měla jsem strašnou migrénu. V kuchyni jsem si v šatech a lodičkách lehla na zem, zaklonila hlavu, zavřela oči a chtěla umřít. Štěk došel ke mě, stoupl si mi nad obličej a začal mě olizovat. Tak tak jsem jej pohladila "Hodný Gerry, nóó já vím, že jsi můj pejsek" a umírala jsem dál. Přestal mě olizovat, chvíli na mě koukal, rýpal do mě šňupákem, plácal mě packou přes oči a když to nepomohlo začal mi na hrudník nosit hračky. Balónek, gumovou rybu, plyšového medvídka, kostičku, vyvrcholilo to tím, že na mě vylil misku s vodou (on nosívá mističku, když má pocit, že má málo vody, teď jí málo neměl ) a já pořád nic. Jen jsem ho pohladila a hluboce dýchala, aby mě to pohlazení nezabilo. Tak si vedle mě lehl a funěl mi do ucha, s packou položenou na mé hlavě. Pak jsem usnula a když jsem se probudila, pořád tam ležel, jen ta hlava už skoro nebolela...

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 10:56
- Nahlásit

Garfield
Tak to je krásný , vypadá to, že máš doma zřejmě psa léčitele.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:11
- Nahlásit

Garfield
No že psi léčí duši, to je přece jasná věc, to víme všichni, ale Tobě vyléčil i migrénu=tělo!

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:14
- Nahlásit

Ketrin
Samozřejmě nevyléčil, prostě jsem usnula a povolil ten strest a nervy, migréna pouze zeslábla a v noci se vrátila v plné zbroji, ale přišla mi krásná sounáležitost toho psa s mojí náladou. Místo toho aby lítal a otravoval, že chce jít ven a začít konečně dnes žít.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:17
- Nahlásit

Garfield
No vždyť-to je na nich právě to pěkný

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:40
- Nahlásit

No že psi léčí duši, to je přece jasná věc, to víme všichni, ale Tobě vyléčil i migrénu=tělo
Jenže tělo je s duší spjato a tak to mnohokrát funguje vyléčíš jedno, uzdraví se druhé...

Artemis
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:07
- Nahlásit

Je to už hodně dávno, co jsem měl v ruce spektrální snímek lidské ruky a psí tlapky před a po podání tlapky psa do dlaně. Rozdíl byl velice zřetelný. Na prvních snímcích tlapky i dlaně převládaly studené barvy mezi modrou a zelenou. Na druhých snímcích byly studenými barvami ohraničeny jen okraje dlaně i tlapky a střed byl v barvách teplých (od červené po žlutou). Později jsem zjistil, že na naše akupresurní body, dokonale působí psí tlapka a kdykoli jsem měl nějaký blíže nespecifický problém, například s krevním tlakem nebo bolením hlavy, vzal jsem si psí tlapku do dlaně a jen tak relaxoval. Velice brzy jsem se dostal do pohody, jen pes byl trochu více unavený. Toto svědčí o tom, že psi dokáží předávat energii a naopak si brát od nás tu "špínu".
Když jsem se na tuto problematiku ptal léčitelů, řekli mi, že pes i kočka s naším energetickým polem a našemi zdravotními problémy umí velice dobře pracovat, jenže kočka je schopna naše neduhy, které převzala na sebe, někde venku vyvrátit, kdežto psům by to mohlo malinko zkrátit život, protože jim chybí schopnost se tohoto zbavit.

Na migrény mám vyzkoušeno, že je dobré si lehnout na břicho a nechat si psa lehnout za krk s váhou na krční páteř

Martina
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:12
- Nahlásit

Artemis
To je zajímavé s těma tlapkama. Doufám, že léčitelé nemají pravdu. Jelikož s náma fena spí a manžel je trošku "nervík".
Tak aby ji to ten život nezkrátilo moc.

Artemis
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:26
- Nahlásit

Martina
...Doufám, že léčitelé nemají pravdu...

Bohužel mají, nejsem zcela v pohodě a moji psi mají také kratší životnost, za cenu toho, že mně věk o něco prodlužují. Ještě jsem neměl žádného svého psa, který by se dožil více než dvanácti let a umřeli s podobnými problémy těm mým, i když byli zpočátku naprosto zdraví.

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:28
- Nahlásit

Artemis
Koukni na téma "Zbytečnost trestání". Zcela nepochybně s tím máš zkušenosti a ne malé a budeš mi moci poradit. Diskuse je delší, ale plodná.

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:26
- Nahlásit

To je moc smutný. Pamatuji, když mi bylo tak pět, že tátovi rodiče měli voříška, který zemřel a bylo mu asi 20 let. Zemřel tak, že usnul pod svým oblíbeným stromem a už se nevzbudil. Babička vždycky říkala, že počítá hvězdičky. Ještě teď po 22 letech mi tato vzpomínka vhání slzy do očí. Dalším pejskem byl irský setr a ten zemřel poměrně brzy v osmi letech na leukémii. Také vzpomínám jak jsme ho vezli od potoka, kam si chudák vlezl, protože měl horečku. Rána už se nedožil.
Třetí byl dobrman. Nádherný pes, na kterého mám nejhezčí vzpomínky. Prožila jsem s ním celé mládí, ale bohužel se také příliš vysokého věku nedožil. Naši ho nechali uspat, protože měl rakovinu prostaty a prý už moc trpěl. Ten den mě táta vezl do mé první práce a měl pejsu s sebou.... ach jo, už na ten monitor ani nevidím .... Teď mají vlčáka, ale už to není ono. Na dobrmany nedám dopustit, a tak jsme si nakonec pořídili s manželem křížence kokříka s nějakým moc šikovným pejskem ....

Anonymní
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:29
- Nahlásit

Ja v lecitelství psů verim, mam doma lecitele dva. Kdyz mam problemy s nespavosti, presne jak to popisuje nekdo vys, chytnu psi tlapu a behem chvile spim. Bohuzel to je ochoten provozovat jen pes. Cuba zase je ochotna mi lezet u bricha nebo na zadech, kdyz mam nejaka boleni ))) Nemluve o pohode, kdyz jim reknu: "ktery pejsek mi pujde hrat nozicky" to se ti dva muzou pretrhnout )) Ale protoze to neni tam casto, nevidim na nich jakoukoli zmenu a jsou cili jako rybky (nekdy az moc ) A taky je moc prijemne usinat a mit prsty propletene psimi chlupy .... opravdu to velmi uklidnuje (a pes taky chrupe naprosto v pohode a klidu). Takze myslim, ze psum nikterak neublizuju, energii z nich nevysavam a vyhovuje nam to vsem.

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 14:34
- Nahlásit

Anonymní
Cuba zase je ochotna mi lezet u bricha nebo na zadech, kdyz mam nejaka boleni )))

Tak z těchle věcí se snažím naší malou úplně vyloučit (teď mě napadá, že asi podvědomě z ní energii nechci tahat), protože v těchto chvílích občas řvu bolestí třeba i hodiny.

Artemis
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 15:16
- Nahlásit

Čerpat ze psa energii nemusíte, dá vám ji sám a má dost času se znovu zregenerovat, což umí dokonale. Já tomu říkám "dobít si baterky". Stejně tak vy mu můžete dát svou energii, když je nemocný. Poblém je v tom, když je nemocný páník něčím horším, než je chřipka, tehdy to má na psa teprve vliv na mírné zkrácení jeho věku.

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 15:18
- Nahlásit

Otázkou zůstává, co to znamená mírné zkrácení jeho věku.

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 15:23
- Nahlásit

Když vezmu v úvahu, na co všechno zemřeli předchozí pejskové a kolika let by se mohli dožít, tak je to zkrácení vyjde téměř na 50 procent.

Artemis
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 15:34
- Nahlásit

S 50ti procenty bych nesouhlasil, ale nějaký ten rok to být může.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 08:48
- Nahlásit

Mohu potvrdit, že po canisterapeutické návštěvě v ústavu pro postižené děti (1x týdně, každá z fen 1 hodinu) jsou feny totálně hotové, utahané, přestože si tam vlastně s dětmi "jen" hrají, mazlí a jinak komunikují.

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 08:55
- Nahlásit

Pokud jde o koně, psy a delfíny o jejich schopnostech uvolnit lidskou psychiku, povolit ztuhlost a svalové křeče při různých postiženích a obrnách, nepochybuji. Jsou balzám na duši, umění komunikovat nenuceně, nepředepsaně, nepřetvařují se. Já s postiženými dětmi zacházet neumím. Možná z nich mám strach, možná jim nechci ublížit, možná jen vůbec nevím, jak na ně. Oni mají strach ze mě, ale když k nim doběhne můj pes, hned mu mají co říct a na jejich tváři se vykouzlí úsměv.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 09:03
- Nahlásit

Docela zvláštní je, že některé -ne všechny- postižené děti jednají se psy lépe a citlivěji než některé zdravé.
My jsme udělali docela velký pokrok s autistickou holčičkou, která prakticky nekomunikovala, když už něco řekla tak pouze ve 3.osobě, nikdy nikoho přímo neoslovila, a psy začala hned oslovovat a mluvit na ně a potom i na lidi. A můj vlastní přínos tam byl prakticky nulový-všechno způsobila přítomnost psů, kteří vycítili, že tohle dítě je hodně jiné a úplně tomu přizpůsobili své chování.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 09:10
- Nahlásit

Ketrin
Protože jsou to lidé, kteří těmto dětem nerozumí. A zrovna autismus je hlavně porucha sociálních vztahů...

Brigitta
# Zasláno: 4 Srp 2005 10:45
- Nahlásit

Garfield
Já s postiženými dětmi zacházet neumím. Možná z nich mám strach, možná jim nechci ublížit, možná jen vůbec nevím, jak na ně.

Ano, člověk jen vůbec neví, jak na ně a pes je bezprostřední.

haha
# Zasláno: 4 Srp 2005 11:36
- Nahlásit

no nevim mám a měla jsem dost psů a někdy i zdravotní obtíže, spíš mi přijde že se kvůli psovi člověk přemůže a přinutí se např. jít s nim ven i když je mu blbě, že pes na nás psychicky působí pozitivně třeba i na ty postižený děti to je fakt ,ale že by z nás odsával nemoci tomu fakt nevěřím to by bylo sakra snadný léčení a místo doktorů by jsme měli jen větší spotřebu psů

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 11:42
- Nahlásit

haha
však psychologické/medicínské vysvětlení najdeš pod popisem zooterapie (případně canisterapie)

Ale ať už každý věří v cokoliv, "víra tvá tě uzdraví" funguje

Brigitta
# Zasláno: 4 Srp 2005 11:54
- Nahlásit

Naše mamka si nechala před lety propíchnout ucho, ale nějak se jí to zanítilo a měla tam zánět, který ji dost bolel. Tenkrát jsme měli dobrmana a ten jak mohl, tak jí to ucho pořád lízal. Za pár týdnů bylo po zánětu.
Nevím, jak je to dlouho a jestli jsem to někde četla či slyšela, zkrátka nějaká ženská měla psa a ten jí tímto způsobem přišel na rakovinu (udělala se jí na těle boule, kterou pes pořád olizovat, ženské to nedalo a šla s tím k lékaři) naštěstí v počáteční fázi, takže jí zachránil život.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 12:03
- Nahlásit

Brigitta
měli dobrmana a ten jak mohl, tak jí to ucho pořád
Funguje to na jakékoliv rány

způsobem přišel na rakovinu
Na nějakém zahraničním programu jsem o tom viděla celý pořad. Velmi zajímavé - někteří psi byli natolik citliví, že dokázali čichem odlišit nádorové buňky. Tedy u rakoviny kůže. Začalo to tím, že pes opravdu majitelce lízal stále jedno místo až jí to nedalo a šla k doktorovi, který to zjistil. Pak to řekla veterináři, který byl výzkumník a tak to poslal do speciálního centra a tam se tím začali zabývat. Brzy se našli i další majitelé.
A tak to zkoumali tím způsobem, že do skleniček dali vzorky a nechali psa vyhledat a označit ten, který je "špatný" - s rakovinou. Úspěšnost si přesně nepamatuju, ale byla obrovská, lépe řečeno daleko vyšší, než u nejcitlivějších přístrojů.
Tak se přemýšlí, jak takto trénovat psy a zavést to do prevence.
Bohužel další díl nebo jiné informace už nemám...

Brigitta
# Zasláno: 4 Srp 2005 12:12
- Nahlásit

Terri
hm, dost dobrý

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 12:37
- Nahlásit

Terri
O tom jsem viděla nějaký dokument. Můžeme jen žasnout.

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 12:44
- Nahlásit

Brigitta
Moje dcera pořád trpěla na popraskané rty a koutky. Od té doby co máme pejsu a neustále ji olizuje je všechno vpohodě.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 13:28
- Nahlásit

Ketrin
Můžeme jen žasnout ..a doufat, že se tomu přizná větší využití...

Martina
No ono by jistě pomohlo, kdybys jí je olizovala taky, ve slinách jsou totiž desinfekční látky
Psi si nemůžou vypomoci "humánními" prostředky, tak dělají co cítí že je dobře. My zajdem do lékárny a koupíme Béčko

Když jsem byla mladší, nechápala jsem, proč si příbuzná nechává olizovat nohy a mezi prstama a tak jejím labradorem, přišlo mi to hnusný (původ v mé výchově k čistotě). No a teď čumím, jak to má psychické i fyzické blahodárné účinky a po "odporu" ani známky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 13:32
- Nahlásit

Terri
Mně mí labradoři jakožto vůdci smečky olizují i "tlamu"
Pokud předtím nenašli nějakou dobře uleželou zdechlinu, tak je to fajn. A jinak, já jim dávám i líznout zmrzliny. Ale jednou mi nějaká paní na ulici za to hrozně vynadala, protože jejímu malému robátku se to líbilo a chtělo dát mé fence také líznout ze své zmrzliny...

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 13:33
- Nahlásit

Terri
To je zajímavý, sama si určitě rty olizovala a nějak se ji to nehojilo, a Béčko zabíralo jen po tu dobu co ho brala, přestala a bylo to nanovo. Ale já jsem ji opravdu neolizovala, takže nemohu posoudit, jestli by pomohli moje sliny.

haha
# Zasláno: 4 Srp 2005 13:33
- Nahlásit

jasně věřím tomu že pes našel ženský rakovinu , viděla jsem to taky v televizi, psi maj citlivej čich , možná ten nádor vylučuje jinej pach nebo tak něco,věřím i tomu že pes někomu vylíže ránu, vlastně to tím čistí, stejně by působilo kdyby si to člověk olizoval sám, ale prostě nevěřim že pes může přejímat z člověka nemoci a brát si je do sebe, zrovna tak jako nevěřim ani na nějaký léčitele, bohy , duchy a podobný věci, sama jsem jednou u léčitele byla , všichni říkali jak je výbornej, prej jezdí po celym světě ale se mnou to neudělalo vůbec nic, až to uvidím možná uvěřim

Brigitta
# Zasláno: 4 Srp 2005 15:06
- Nahlásit

haha
sama jsem jednou u léčitele byla , všichni říkali jak je výbornej, prej jezdí po celym světě ale se mnou to neudělalo vůbec nic, až to uvidím možná uvěřim[i][/i]

To je na dlouhou debatu. Také jsem léčitelům nevěřila a potom jsem se dostala k jednomu, o kterém jsem to v podstatě ani nevěděla. Každý léčitel, lékař a vlastně i partner je určitý hod do loterie. Může a nemusí to vyjít, ostatně jako se vším. A je na Tobě, abys poznala, co je v právě v tuto chvíli pro Tebe "nejlepší" a co Tě může na Tvé cestě životem posunout dopředu.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 15:15
- Nahlásit

haha
Já jsem také spíš přes vědu , ale pokud tomu někdo věří a uzdraví ho to, proč ne...

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 15:17
- Nahlásit

Martina
Nevím zda třeba nemají psi větší koncentrát
A Béčko...když nezabírá, tak to vypadá i trochu na psychiku. A tam je pes jak kovaný...

Artemis
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 16:22
- Nahlásit

Ve slinách vlků je jisté procento anibiotických složek, kdežto v našich nebo u psů, jež prošli zdlouhavým domestikačním procesem tomu tak není. Ovšem každá antibiotika nejsou všelékem na všechno, proto jsou různé modifikace na konkrétní terapie.

Anonymní
# Zasláno: 4 Srp 2005 18:08
- Nahlásit

Ve slinách psů je větší procento látek zapřičiňujících rychlejší srážení krve, než u lidí.... ale léčiva tam nejsou a pokud si pejsek před tím oblíznul nějaké to fujtabl venku, pak Vám do rány zanese spíš neřáda než léky- ale pozor , jako placebo to jistě fungovat bude !

Andrea

A k tomu brzkému úmrtí "psích léčitelů" - pes /a jiná zvířata/ má své "kanály" na energii stále "otevřené" /asi jako malé děti/, pokud není duševně/nervově i jinak nemocen, a "dobíjí" se přirozeně sám... to my lidé často neumíme...
Zničit psa= nechat vyhořet psa, může neodborný tak zvaný canisterapeut ale nejde tam o to že mu vezme všechnu energii, ale že mu tuto velmi citlivou činnost totálně znechutí .... Proto odborní canisterapeuté při canisterapii v zásadních okamžicích nedávají psovi poveli - přesto mají vše pod kontrolou - prostě to jde !
Domnívám se že celkově psi brzy neumírají proto, že v nich pulzuje energie, ale protože jsou pánem špatně vedeni. Psi přece nejsou morčata co přejímají infekční choroby od králíků.... ?
A. Sorry mestihla jsem se přihlásit, jsem ostuda

haha
# Zasláno: 4 Srp 2005 18:57
- Nahlásit

no na ty morčata co přejímají choroby od králíků jsem se ptala jednou veta. řekl mi prostě morčata jsou vnímavější na nemoci než králíci proto se většinou nakazí a uhynou jako první a tím dají chovateli signál že se něco děje toť vše ale nic nepřejímají

Janinka
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:47 - Změnil/a: Janinka
- Nahlásit

Prosím o radu

Zdravim všechny, potřebovala bych poradit. Mam tchýni po prodělané rakovině v invalidním důchodu.Celý den je sama zavrena v bytě, trpí nespavostí a je velmi náladová. Vím, že by jí pomohl nějaký malý pejsek. Já sem vyrůstala vždy ve společnosti zvířat a vím jak dokážou pomoci a člověk se cití naprosto skvěle. No, ale bohužel jejich rodina to neví, protože nikdy pejska neměli. Nevím jak je mám přesvědčit. Nemůže mi někdo poradit nějaké odborné články nebo knihy aby měla důkaz ne jen mé povídaní. Děkuji a kdo by mohl tak mi napiště na xpetrasovaj@seznam.cz[/b][b]

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 07:48
- Nahlásit

Janinka
Kniha od Galajdové: Pes lékařem lidské duše aneb canisterapie, je tam teorie i spousta kazuistik, konkrétní příběhy, dobře se to čte.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:45
- Nahlásit

KRÁCENÍ VĚKU PSA "CO LÉČÍ" LIDI ... ?

To je podle mě nesmysl !
Pes není člověk - nemá zablokovaný systém proudění energií !
Pes přirozeně dává okolí a bere ze zdroje, jako všechna zvířata a děti cca do 3 let.
Někteří lidští léčitelé, co s energií neumí moc pracovat si "hromadí" tu negaci a pak mohou mít potíže, ale pes je naprosto "čistý tvor" a energii si nesysluje ani ji nevyplančává ... ta jím přirozeně proudí.
Průšvih je v tom že pes žijící intenzivně po boku "nemocného" páníka zrcadlí jeho psychický obraz, stejně jako malé dítě od rodičů...
Vždyť i nemoci u lidí mají původ u porušení toku energie, pes tento "vzor chování" vůdce smečky přejímá (neurotický pán = neurotický pes.....pán bude mít žaludeční vředy = pes nemocná játra, nebo jiný problém související s potravou - to jen náhodný příklad).
Životy nám i psům krátí stres, který blokuje tok energie - jednoduše řečeno....
V Canadě je historie canisterapie (Animal Assisted Therapy) přes 35 let dlouhá a nikdo neuvádí efekt krácení věku psích terapetů - a to tam velmi drsně "prudí" organizace za práva zvířat a dlouho do této psí činnosti šťourali - jistě by se jim to hodilo do krámu, kdyby to bylo průkazné.
Asi všichni psi u p. Desenského si prošli nehezkým životním úsekem než je on zachránil a dal psychicky dohromady ... ta minulost jim ale již zdraví narušila, to bude ten pravý důvod jejich dřívějších odchodů....mimo jiné globálně se zhoršilo zdraví všech živočichů žijících v civilizaci - je průkazně vyšší nárůst rakovinového bujení jak u lidí tak u psů.
Ale prosím neoznačujte pejsky co léčí za odsouzence na rychlou smrt - to není pravda !
Mína.
omlouvám se, nepřihlásila jsem se.... jsem trdlo

Artemis
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:43
- Nahlásit

Míno,
vím že to uslyšíš nerada, ale před nedávnem jsem si od university UISCA sídlící v Californii udělal 1.level kurzů na práci s energií, se kterou pracuji už několik let a mimo jiné jsem také získal mocný nástroj k napojení se na cokoli živé. Nedělá mi problémy se napojit na jakéhokoliv psa a z (nejen) vlastních zkušeností vím, že je jen málo těch, co mají čakry ještě ve vertikální úrovni, jako třeba divoce žijící zvířata nebo štěňata. Psi, co je mají v horizontální úrovni, jako je máme v "civilizovaném" světě my, mají tudíž stejnou schopnost si je zanášet a tudíž s tím zákonitě souvisí i naše nebo nám podobné civilizační choroby, z čehož jednoznačně plyne i schopnost zpočátku mírného krácení života. Když se zamyslíš, proč se některá plemena psů dožívají krátkého věku, ačkoliv jejich nedávní předci na tom byli mnohem lépe, vyjde ti jednoduchý matematický vzorec spočitatelný na jedné ruce.
Praví canisterapeutičtí psi jsou právě ti, co mají schopnost si vertikalitu čaker udržet, ale to je zase o tom, zda se při výběru těchto jedinců někdo z lidí nesplete.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 23:08
- Nahlásit

S tím se nedá než souhlasit !! Je mi trochu jedno - jakýkoli "nástroj", - jsou na světě jedinci co mají nadání bez nástrojů-pomůcek. Asi je ale nepotkáme v metru. Jsou lidé s talentem na léčitelství lidí. Jiní na diagnostiku. Každý máme na něco talent, minimálně alespoň cit. Na každém je jenom VOLBA. Chci to - nechci to. A pak už jen jít svou cestou K TOMU.
V době kdy se např. více jak osmý rok v ČR dá nechat fotit aura těla a vědci nic nenamítají, by se nad tímto tématem měl zamyslet asi už každý i supermaterialista. A právě jsou tu i lidé co mají talent konkrétně na psy - i jejich výběr.
A to je jádro totoho tématu. K věci : Nesouhlasím s činností organizací, jakkoli věhlasných, které rozdávají (pardon, prodávají) certifikáty (a tedy tím i startovačku k psychicky zátěžové činnosti) jakémukoli psu, co zrovna ten den na tkz. canisterapeutických zkouškách nezavrčel. Ale zda je to jeho opravdovou přirozeností - to nikdo neřeší a majitelé těchto takto nominovaných psů tomu obvykle nerozumí už vůbec (jinak by ani nepotřebovali psa někým přezkušovat). Ano - to je ten problém. Umírání plemen, co dříve žili déle - myslím že je to v podstatě to samé téma --- Co dříve "dělal" Ir.vlkodav ? Jezdil autem po výstavách ? to asi ne. Energeticky byl "stvořen" pro něco jiného. Člověk mu tok energie "překroutil jinak-chovem" - no a každá akce vyvolá reakci... Sedmiletý vlkodav nám málem umírá stářím.
Víš, pes má s námi na tomto světě zcela jinou energ. úroveň než jiná domácí zvířata, přesto si dokáže zachovat "samočistící" schopnost jako divoká zvířata. /to tušili již naši praprapředci/
Jeho zrcadlení "našich" chorob je něco jako typycký projev té "jiné" úrovně, mají ji i miminka a malé děti do 3-4 let věku.
Zajímavá je i Bible Kralická r.1613, např. kde je popis jak malomocní lidé byly na okraji společnosti, vyhnáni, odsouzeni k vyhnanství a izolaci a "jen psi jim byli na blízku a rány jim lízali" /nejde o přesnou citaci/ šlo zjevně mmj o pohanu psa ... ale je to pro nás i ukazatel vnímání psa, jako toho kdo projde po boku člověka až nakonec jeho konců - a byl to jen pes, ne vepř, kočka, kůň aj.
Ale to už se v tom moc patlám
Tedy slyším (čtu) velmi ráda, že někdo kdo souvisí se psy se vzdělává i v energiích. A gratuluji Ti k úspěchu v kurzu !
No ... je to velmi zajímavé pojetí debaty o psech - možná trochu netradiční.
Závěr může být ovšem úplně "přízemní", navrhuji:
Jednat se psy dle svého srdce-citu-talentu a ne podle příručky klubu, rad souseda, obsahu peněženky, či co. Dobrou !
MÍNA
ŠMARJÁ ! zas bez přihlášení - udělám si z toho snad zvyk!

a dík za názory !

bad
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 12:54
- Nahlásit

Janinka
Nemusí to být pejsek. Může to být had, myš, morče, králík, andulka, kočka, rybyčky,.... Proč někomu vnucovat psa, pokud ho nechce. A navíc - nebyl by pak chudák? Zvládla by se o něj postarat???
Mezinámi na takovéto problémy je nejlepší práce a společnost. Najít nějaký koníček (mimo koukání na Dalas, Dinastii,....).
Doporučila bych nějaký klub, turistický oddíl, nebo co já vím. Ono pokecat si s lidmi je ještě lepší než být zavřená doma se psem.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 13:43
- Nahlásit

bad
Jde o to jestli ta paní ve svém zdravotním stavu je něčeho takového i fyzicky schopná (turistiky,...)

monika
# Zasláno: 27 Říj 2005 14:24
- Nahlásit

trpím na ekzém.někdy to mám ve fakt příšerném stavu a to když mi najde naše doga tak je jak šílená.mám problém schovat ruce.když jí to ale nechám olízat, tak se mi vždycky zatáhnou otevřené praskliny.

Anonymní
# Zasláno: 3 Lis 2005 20:43
- Nahlásit

Moniko:

... blahodárná jemná masáž o 100% vlhkosti a teplotě
cca 38 st. Celsia ? Tomu plně věřím ! Asi by to šlo těžko nahradit "uměle" bez psa.....
doga je doga !

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání