| Autor |
Zpráva |
Smecka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 19:55 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit
Nemáte někdo tip na obojek vhodný pro velkého psa, který zaručeně neničí srst. Je nutné aby to byl alespoň polostahovák.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 19:57
- Nahlásit
Já mám řetízkáč, dvojitý, polostahovák a na srsti ani stopa. A to mám psáka podobného typu jako ČSV.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 20:11 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit
Smecka
Pro chody používám mimo výcvik textilní obojek Trixie. Psiska nosili klasický stahovák s velkými oky, ale v době línání to tu srst i tak dost škubalo. Takže to vyřešili textilní a jsem nadmíru spokojená, ikdyž na výcvik používám normální řetízkáč s těmi velkými oky.
Manmat má textilní i polostahováky.
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 20:20
- Nahlásit
Lucie a Gar
Manmat má textilní i polostahováky
Manmatí polostahovák mám na čubě už asi tak 4 roky a je super. Srst nám neškube a navíc je velmi odolný.
Osobně se mi hodně líbí řetízky, ale ty se v huňaté seveřanské srsti ztrácí a navíc je čubís bílá, takže i nepěkně barví.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 20:23
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
No já ho používám, páč mám čubu nakříženou s kachnou. Jako štěně měla tetilní obojek a ten v létě nestíhal uschnout a začínal lehce smrdět. Řetízek snese vodu v jakémkoliv množství.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 20:32
- Nahlásit
Smecka
Používám na všech dlouhochlupáčích "zdravotní" jednořadé stahováky se středně velkými svařovanými oválnými oky. Nešpiní a neničí srst. Jejich nevýhodou ale je, že se těžko shánějí, všude mají buď normální řetízkáče, nebo zdravotní obojky s obroskými oky (které tak dobře nefungujou).
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 20:34
- Nahlásit
Jak to vypadá ten "zdravotní jednořadý stahovák"?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 20:44
- Nahlásit
Lucie a Gar
Jak to vypadá ten "zdravotní jednořadý stahovák"?
Asi 3cm dlouhá oválná oka z 3mm drátu, poctivě svařovaná.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 20:47 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Lucie a Gar
Asi je to tenhle:
http://www.ajda.cz/stahovak-zdravotni.html
tyhle oka už jsou moc velký, obojek pak nefunguje dobře:
http://e-obchod.dogschoolk9.com/
Nejde mi tam dát přímý odkaz, je to obojek "Junior 46cm"
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 20:47 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Smecka
Obojek který opravdu zaručeně neničí srst mám na svém pudlovi - nejen že chlupy netrhá, ale ani se pod ním necuchajíí, a ačkoliv vypadá spíš jak řetízek na ozdobu, perfektně drží už víc než rok.
Kupovala jsem ho v salonu Oliver http://eshop.salonoliver.cz/obojky_2-nazev-asc#vyp is - nevím jak jsou na tom ČéVéčka váhově, ale já mám na psa 25kg tloušťku 3mm a stačí
Je to stahovací železný řetízek - kde cituji Erin "jsou to články do sebe zapadající jako obratle"
Erin ho má i na vlkodava - předpokládám, že ten nejsilnější
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:10 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit
Díky všem za tipy, nejvíc se mi pozdávají ty textilní nebo ten co píše Walda.
Dines
Na tomto obojku vystavuju, vypadá hodně efektně a absolutně nezmáčkne srst - tzn. že není v srsti téměř vidět. Na běžné nošení bych se ho přece jen bála nosit. Vlkodav je sice velký pes ale ve své podstatě určitě mírnějšího naturelu než čsv. Bála bych se, že rupne.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:19 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Smecka
Hele nevím, mám sice jen pudla váhy 25kg, ale na obojku ho mám poslední rok 24hodin denně a zatím to an něm není vůbec poznat - asi nemá takový drajv jako čévéčka, ale zatahat umí pěkně - není problém když vyjede po psovi, když je přivázaný a plnou vahou se snaží táhnout ta mnou, když usilovně delší dobu táhne během procházky.
Nevím jaké má zkušenosti Erin, ale už zpracováním a na první pohled mám pocit, že pokud na tom tenounkém 3mm obojku někdy něco povolí, tak to budou ty koncové kroužky (klasické svařované)
Taky je asi pravda, že pes na nich možná nezabírá tolik jako na klasickém obojku, protože opřít se do 3mm řetízku nebude nic moc příjemného - ale žádný problém s krkem, hrtanem, průdušnicí ani ničím podobným neměl, a jen máloky sípe i když se do toho pořádně obuje.
Myslím že kvalita plně odpovídá ceně.
Pokud ho máš doma a víš jak vypadá, tak nevím čemu nevěříš - nebo ho prostě vem, a sama ručně otestuj co vydrží - a jestli ho přerveš, tak dostaneš pohár a medaili, protože si to nedokážu dost dobře představit
A vlkodav ať už je jakéhokoliv naturelu, ta 100% někdy za ten obojek zarve - teď jen zeptat se Erin, jestli vydržel
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:32
- Nahlásit
Dines
Jj drahej byl, ale mě přišlo, že platím právě ten efekt. Prodejce jsem se ptala, jestli má výdrž jako klasický stahovák řetízkový. Koknul na Mia řekl že nezaručuje. Určitě nemyslím že by ho pes přerval, když ho povedu ale přivázat ho a testovat jestli vydrží se mi nechce. Moji psi mají na úvaze 100% větší sílu než já já takový drajv nevyvinu to jsem si jistá.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:34 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Smecka
Můžu se zeptat kolik váží čévéčka? Aspoň pro zajímavost...
Jo, je to drahá sranda to testovat na úvaze jestli vydrží, ale stejně si myslím že by vydržel - extra pokud máš ten 5mm
Jediný kdy nemá tenhle obojek ale postroj je na tahání - ale to z důvodu že by se mi na něm oběsil.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:41
- Nahlásit
Dines
Můžu se zeptat kolik váží čévéčka? Aspoň pro zajímavost...
Od 30 do 50 kg členové mojí smečky. Ale ve váze to není. Měla jsem 80-ti kilovou něměckou dogu a ten mohl zůstat přivázaný prakticky na čemkoliv a nikdy nic nezničil - neviděl důvod, byl nad věcí. U čsv bych se bála, že pokud nerupne tak mu ufikne hlavu.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:45
- Nahlásit
Dines
Ano mám tenhle obojek síly 5mm a obě holky ho nosí pořád,pokud jdeme ven zapínám karabinu na tělo řetízku...čili klouže po obvodu.Na stahovačku ho nedávám,jinak naprostá spokojenost je pevný neníčí srst a holky na něm nedivočí tak, jako by měly možnost se "položit"do cca 7cm širokého polstrovaného .
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:52
- Nahlásit
Smecka
Hurta , ta siroka
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:59
- Nahlásit
Smecka
Máš pravdu,že vlkoš je mírnější,ale zase je to kus od kusu,trimuju jedince ze svýho odchovu,kterej je schopnej katapultovat majitele velikosti 100kg/190cm,když zabere...na tomhle obojku pasivně zapnutým si to nelajzne.
Neznám čévéčka,tak nevím,zda mu to docvakne,že má na hrdle něco plechovýho úzkýho,nebo nedocvakne.To by nebylo potom asi to to pravý ořechový
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 23:56
- Nahlásit
Smecka
já používám polostahovací rogzy, kousal na nich i Muminek, ten přetrhl všechno....
a na malinu mám tohle, srst jí to netrhá a hlavně to drží, ona je taky spolehlivej testovač obojků a vodítek
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 07:57 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Ebony
Taky používám něco podobnýho. Hlavně svařovaný pevný očka, který se těžko shánějí...
Tady fotka, na které je vidět část smečky.
Uprostřed s širšíma okama (už je nekupuju, bo do toho vždycky strčím prst) a na krajích mají s těma menšíma očkama.
Já problém s trháním srsti nemám - fšecko mám krátkosrstý. Ale známá tyto obojky nosí na maliny, že prý srst neškubou...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 08:42
- Nahlásit
Ebony
Můžu se zeptat, kde se tohle dá koupit...?
Mám ten "zdravotní" stahovák, co sem dával Walda, ale bojím se, že to rupne... netuším, kolik může vydržet.
Jinak na asiaty mají lidi hodně na objednávku šité kožené tlusté obojky (stahováky), akorát u těch trvá tak rok, než se "opoužívají" a změknou.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 08:53 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
LucieS
"zdravotní" stahovák....bojím se, že to rupne...
Když máš ten správnej, tak právě nerupne. Musí být poctivě svařenej, materiál ve sváru musí být vyteklý ven, tvořit takový límeček, pak to vydrží.
Ty obojky s velkejma okama jsou právě svařený blbě, nejsou provařený v celým průřezu drátu a praskají jedna radost.
V Praze je prodává paní v Libni, kousek od bývalého automatu Svět, co oněm píše Hrabal. Je to tady:
http://www.mapy.cz/#x=133192720@y=136019584@z=16@m m=ZP
Mezi Elsnicovým a Holého náměstím, zhruba v místech, kde je značená lékárna.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 09:03
- Nahlásit
LucieS
tlusté obojky (stahováky), akorát u těch trvá tak rok, než se "opoužívají" a změknou.
Právě. Kožené a popruhové stahováky jsou blbé v tom, že jsou pomalé, špatně se vracejí. A kromě toho nezachrastí, když je používáš na stahovací kroužek. Takže chybí to upozornění "dávej bacha", což je 50% funkce stahováku.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:42
- Nahlásit
Ebony
Ten na malinu, má sváry na kratších stranách že ano, jestli dobře vidím. To je myslím ono. Víš výrobce?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:12
- Nahlásit
Smecka
prodávají ho v Gappay
a fakt drží, je lehounkej, a jak psáno výše, nemůžu do něj strčit prst, což se mi jednou stalo a už nikdy více o to nestojím...
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:43
- Nahlásit
Ebony
Gappay má prodejnu kousek od nás, dík za tip, ten koupím.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:52
- Nahlásit
Walda
Díky, tam se dostanu tramvají, mrknu tam.
(ten můj obojek je podle mě ten "blbý" - stál nějak kolem 60 Kč....)
Ebony
Netušíš, jestli Gappay dodává někam do Prahy? Ty jejich obojky taky nevypadají vůbec špatně.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:59
- Nahlásit
LucieS
to netuším, já u nich kupuju na výstavách, budou i tento víkend v Brně
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 16:15
- Nahlásit
LucieS
Jestli nemáš moc z ruky Rudnou u Prahy, tak tam dodávají. Bohužel si teď nevzpomenu název obchodu, ale je to na kraji Rudné, hned u sjezdu z dálnice. Takový samostatně stojící oplocený krámek.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 16:31
- Nahlásit
Brnoooo, jo, snad se zadaří a pojedu.
|