Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / REGISTRACE PEJSANA
Autor Zpráva
Nika
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:48
- Nahlásit

Zdravím,
potřebuju od vás poradit, co je potřeba zařídit, až si přivezu štěndo domů na úřadech ve městě. Jak probíhá registrace??? Atd.
Díkynky mooooc!!!!

*sara*,
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:51
- Nahlásit

Já tedy nevím jak jinde (ve městech), ale u nás jsem si jen zašla na Místní úřad a psa přihlásila. U nás se má přihlašovat až od půl roku a platí se na rok 50Kč. Za každého dalšího pak 100Kč. Jsme vesnice , proto takové ceny.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:54
- Nahlásit

Nic zvláštního se dělat nemusí, akorát stačí dojít na úřad a zaplatit poplatek za psa. U nás to dělá 100 kč na rok. Oni by vám měli dát známku s číslem po kterým si ho povedou. Nám jí ale nedali protože je zrovna neměli. Teda takhle to je u nás jinde je to možná jinak.

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:54
- Nahlásit

Je pravda, že se pes přihlašuje až od půl roku. To platí obecně snad všude. Jinak poplatky jsou různé a určují si je obce samy vyhláškou o místních poplatcích. Ta by měla být k nahlédnutí na všech úřadech. Existují výjimky z placení psů, např. podle zákona o myslivosti, ale i jiných.

Nika
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:56
- Nahlásit

Díky moc!!!!

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:58
- Nahlásit

Nechci rozšiřovat fámy, ale mám pocit, že u nás se musí pes přihlašovat už od 3 měsíců

Brigitta
# Zasláno: 27 Čec 2005 11:03
- Nahlásit

Jejda, máme tříměsíční fenečku a čekám až jí bude půl roku. Mezitím se z města přestěhujeme na vesnici, takže nás to také vyjde levněji, tuším stejně jak psala Sára.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 11:11
- Nahlásit

Teď jsem se podivala na stránky našeho města na vyhlášku o poplatku ze psů, tak u nás se platí taky už ze psů starších tři měsíce.

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 11:25
- Nahlásit

co se týká poplatků, tak u nás (v menším městě) je to rozdělené, pes v baraku je cca 200kc/rok v panelaku je to mnohem dražší a taky lidi v invalid. duchodu maji na psa velkou slevu a psi přihlášení na cvičáku neplatí nic

jana33
# Zasláno: 27 Čec 2005 11:38
- Nahlásit

teda v Praze bydlím ráda, ale když vidím poplatky jinde, tak se mi otvírá kudla v kapse - první pes 1500, druhý 2250

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 12:01
- Nahlásit

Pokud si z Prahy tak hlavně nezapomeň, že kromě evidence na příslušné MČ je třeba pesana ještě přhlásit zcela zvlášť do evidence vedené magistrátem.

Eny
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 12:01
- Nahlásit

isdpch
čipování není povinné, povinné je trvalé označení psa, takže pokud bude mít pejska s PP tak čipovat nemusí, stačí tetování. to jen tak pro upřesnění

Ala
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 12:03
- Nahlásit

Jeden dotaz: bydlim u přítele na vesnici (poplatky polovicni) ale byldiste mam hlasene trvale ve meste. Psisko je psany na me. Teď mi reknete, mam psa prihlasit tam kde mam trvali bydliste ja kdyz je psany na me, nebo na pritele (coz by bylo cenově vyhodnejsi) kdyz v podstatě jsme i se psem tam. A jeste jedna vec, ta vesnice spadá pod to město kde mám trvaný pobyt. No snad to pochopíte

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 12:09
- Nahlásit

Psa je třeba přihlásit tam, kde má jeho majitel trvalý pobyt - tudíž pro tebe nejvýhodnější protože nejlevnější bude na přítele a na vsi. Nevím co myslíš tím, že je psaný na tebe - jako kupní smlouva nebo PP? To řekla bych nikdo z úředníků kontrolovat nebude, zato trvalý pobyt asi jo.

Ala
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 12:15
- Nahlásit

Anonymní
Myslela jsem že jsem psaná jak v PP tak v očkováku jako majitel. Tak že bych ho měla mít i na úřadě přihlášeného na mě.
Tak je to OK. Díky

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 13:36
- Nahlásit

Ala
Myslím, že tohle nikdo nekotroluje (očkovák, pp). U psiny jsem jako majitel všude psaná já, ale na úřadě je napsaná na mamku, protože poplatky tam chodí platit mamka... Platíme tak jako tak 1200 / rok... Jen s tím placením poplatků to tak nějak nechápu...
Myslim, že právě u nás v Brně se mluvilo o tom, že za psa se má platit tam , kde se zdržuje, takže i když ho někdo třeba 2 měsíce hlídá, musí se za něj poplatek zaplatit tam, to proto, aby se předešlo tomu, že někdo bude psat psy na babičky, dědečky atd... Ale stejně se někomu nic nedokáže, pokud ho vyloženě nikdo neudá. Taky se u nás dá placení rozdělit do splátek (my třeba platíma 2 krát ročně 600, přece jen je to snesitelnější než naráz vypláznout 1200)

Ala
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 13:51
- Nahlásit

Já jsem totiž tady až dneska zjistila že se u nás musí taky přihlašovat pes už od tří měsíců. Já čekam na to až mu bude půl roku. Takže v pondělí mažem na úřad. Jen se divim že nás soused ještě neudal.

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 13:52
- Nahlásit

V Praze je to tak vzhledem k tomu, že všichni psy přihlašovali na svých chalupách, kde byli poplatky minimální místo v Praze, kde jsou zejména v případě více psů skutečně enormní, ačkoli psi trávili na té chalupě jen občasné víkendy. Proto je te´d povinnost je hlásit podle trvalého pobytu, protože to si dost lidí rozmyslí hlásit si trvalý pobyt jinam jen kvůli nižšímu poplatku za psa.

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:14
- Nahlásit

To s těmi třemi měsíci: není to náhodou tak, že přihláš musí být každý pes starší tří měsíců a máš půl roku na to (od koupě), abys ho přihlásila??? To bys teoreticky měla čas a na sousedy se vykašli. Moje máma je takovej plašan, všechno platí pozdě, bordelář atd. a díky ní jsme druhýho pesana neměli přihlášenýho vůbec..

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:22
- Nahlásit

V Praze je to tak, že se skuteně přihlašuje a platí už od 3 měsíců stáří psa.

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 16:51
- Nahlásit

V Praze je to tak, že se skuteně přihlašuje a platí už od 3 měsíců stáří psa.
jj, je to přesně tak. Ale já šla svýho pejska přihlásit v šesti měsících - zrovna se to totiž měnilo (zhruba v jeho 4 měsících došlo ke změně z těch šesti na tři). Nikdo mi nic neřekl, myslím si, že jsou rádi, že člověk svýho pesana vůbec přihlásí - je totiž spousta lidí, co má psy načerno. Loni jsem ho nechala očipovat, s papírem zašla na úřad (teď nemusím platit poplatky), další jsem poslala na národní registr a od ledna 2005 je nutný přihlásit pejska ještě na magistrát hl. m. Prahy (speciální formulář) - to jsem taky udělala pozdě - a žádný problém

Lenka + T.
# Zasláno: 27 Čec 2005 19:15
- Nahlásit

U nás musí být přihlášený pes od věku 3 měsíců a poplatek 1000,- platí držitel psa, ne majitel. Důchodci platí míň 200,-Kč.

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 21:48
- Nahlásit

Pes by měl být přihlášený hned, platí se podle novely za psa staršího tří měsíců, dříve to bylo od půl roku. Je tedy možné, že některé vesnice nemají předělané vyhlášky. Jinak je to v pravomoci každé obce, kolik stanoví poplatek, pouze horní hranici poplatku stanoví zákon. Běžné je také, že za každého dalšího psa se platí o padesát procent více. Pravda je, že na obecním úřadě nekontrolují ani očkovák, ani papíry. Pokud váš pes však někoho pokouše, je to průšvih. Ale je to povinnost majitele psa si tohle hlídat. Většinou na obcích jednou do roka zajišťuje okresní veterinář nebo jeho zástupce či pověřený technik hromadné očkování proti vzteklině. Ale každá obec to má jinak.

Náhoda
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:19
- Nahlásit

U nás činí poplatek za psa 800 kč a za každého dalšího psa 1200 kč a povinnost přihlásit psa je od jeho 3 měsíců.
Při přihlášení jsem vypisovala dotazník, kdy se pes narodil, datum jsem napsala podle pravdy, ale přihlásit jsem ji byla až v jejích 7 měsících a bez výčitek svědomí, jsem lhala, že jsme si tu naši potvůrku přivezli před dvěma dny.
Nevím jak ve městech, kde bydlíte vy, dělají něco pro psy, ale u nás pouze neustále městská policie kontroluje, jestli je pes podle vyhlášky na vodítku. . .
Navíc při placení poplatku, jsem se ptala, kam ty peníze jdou a pořádné odpovědi jsem se nedočkala. Prý na životní prostředí

janina
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:25
- Nahlásit

U nás se musí pes přihlásit hned, ale platí se za něj až od 3 měsíců (Havířov).

Hafina
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 10:31
- Nahlásit

U nás v Brně se pes musí přihlásit od 3 měsíců a platí se 1000 Kč za prvního psa.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání