| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 08:07
- Nahlásit
Lidi, ve čtvrtek jsem si dovezla malé kotě a jsem z něj úplně nadšená. A psi taky. Předchozí kocour byl totiž chorobně bázlivý, nenechal na sebe sáhnout, když k němu čichl pes tak v hrůze zalezl za myčku a strávil tam tři dny... Takže jsem chtěla kotě, které se nebude bát a tohle je opravdu pěkně zdravě oprsklé. První noc jsem s nimi se všemi (kotě + 3 labradoři) spala dole v obýváku, aby se utvořila nová smečka. Teď už s nimi spí v boudě a pořád je s nimi. Jak labrouši pořád vrtí těmi svými tlustými ocasy, tak on se jim vždycky na něj pověsí a pes vrtí ocasem i s kocourem. Když odpočívají, tak si většinou lehne na některého psa. Pořádá na ně takové ty srandovní výpady a protože je opravdu ještě hodně malý, tak je to fakt komické. Psi ho pořád olizují a jsou na něj strašně hodní a opatrní, i veteránka, která třeba malá štěňata moc nemusela. Kocourovi jsem hned začala říkat jménem a už přibíhá se psy na přivolání. Prostě je to sranda.
Takže tohle není žádný dotaz, jen se s vámi chci podělit o tu radost.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 08:18
- Nahlásit
Tak to naše kočka je spíš ten váš první případ. Čubina by se s ní i ráda seznámila,ale jen se k ní přiblíží,tak kočka sklopí uši a "varuje". Asi je to tím,že jsme kočku už měli než jsme přivezli pejsu. Legrační je,když kočka sedí doma na topení a feňule si k ní jde jen čuchnout,tak kočka hned rozdává facky a já je musím uklidňovat,aby psice taky nepřišla o oko. Myslím si,že kdyby kočka jen trochu chtěla,tak by soužití bylo v pohodě. Jenže je to už pětiletá dáma a navíc z útulku. Má ráda svůj klid. Musí to být u vás legrace a zároveň dobrý pocit,že nový člen tak skvěle zapadl do psí rodinky. Je to obyč. kocourek nebo nějaká spec.rasa?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 08:23
- Nahlásit
Je to úplně obyčejný kocour vzniklý z pouliční kočičí lásky. nezáleželo mi na tom, jak bude vypadat, ale na povaze. Vždycky jsme doma měli kocoura a bezproblémově spolužil se psem/psy, jen ten poslední se nepovedl. Tohohle mi nabídla naše veterinářka s tím, že kočka porodila prakticky v psím pelechu, takže koťata mají psy vtištěné od prvního nadechnutí, vyrůstala s nimi, takže se nebojí a to bylo rozhodující. Je to fakt super.
Naši kocouři, vychovaní fenami, se vždycky chovali trochu jako psi-chodili s námi na dlouhé psí procházky a tak... doufám, že tenhle bude taky takový.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 09:17
- Nahlásit
Naše stará kočka si taky na psy nikdy nezvykla. Toleruje, nemůžu říct, že by se vyloženě bála, ale už je jí deset let a přesně jak píše Ola - chce mít svůj klid. Nijak extra nepřijala ani kotě. To ale s čubinou vytvořilo skvělou dvojku. Není to takové ideální soužití jako u Ketrin - už proto, že čubině není ještě ani rok a je prostě prdlá. No, pozorovat ty dva, jak se okusují, je úžasné. Kocour je hrozně drzí. jen co si čubina někde lehne, už se k ní plíží a kouše do ocasu. jen co se na něj ale čubina otočí, už stojí na zadních a fackuje ji. je to prostě takový hajzlík, ale je s nimi fakt sranda.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 09:40
- Nahlásit
Bohužel zřejmě taky trochu záleží na psí rase, protože u nás by měla kočka životnost pár sekund. Naši psi - všichni- snad jen kromě malé Nulis(ta zatím neví o co jde) , jdou po kočkách velmi tvrdě a nikdy by nesnesli takové soužití. U nás je to prostě škodná. Ale jinak jsem taky kdysi zažila, že manžel měl u rodičů kozu, kočku a psa. No a následně ještě mě. A chodili jsme na procházky celá tato parta. Koza na vodítku, aby se dobře napásla a kočka se psem jen tak na volno. Byl na nás moc hezký pohled. Taková pěkná vesnická partička.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 10:00
- Nahlásit
Evičko - neřekla bych, že zas tak moc záleží na rase, ale hlavně na výchově. Je jasné, že tvoji lovecky vední psi kočku tolerovat nebudou. Byť třeba zrovna RR jako lovečáka moc neuznáváš, věř, že má lovecké pudy pořád dost silné. Ale když ho od štěněte povedeš k tomu, že štvát cokoliv živé nesmí, nebude ani kočku. Ale je tam pořád rozdíl mezi našimi kočkami a mezi cizími. Pochybuji, že by si cizí kočku čubina pustila do pelechu a k misce
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 10:05
- Nahlásit
Tak to můj strýc má 2 border teriéry, fenku a psa. Kočky žijou jen po střechách a půdách, protože si nedovolí slézt dolů, natož projít po dvoře. Strýc špatně zavřel dveře do chlíva a psi mu pěkně porvali dvě prasata. Takže měli neplánovanou zabijačku. Takže kočičky by to měly taky spočítaný. Je to ale nádnera, to jak popisuje Ketrin.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 10:33
- Nahlásit
Evicka
Já jsem z toho měla právě trochu obavy, aby psi kotě neviděli jako lákavou kořist. Protože přecejen ta smečka (byť LR) je něco jiného než jeden-dva psi. Naši totiž po kočkách sousedů, které zabrousí na náš pozemek, dost tvrdě jdou. Jednou jednu jejich kočku zahnali na strom a doráželi na ni a štěkali (normálně vůbec neštěkají), kočka se na tenkých větvích nemohla udržet a řvala, oni o to víc štěkali... musela jsem dojít pro štafle a zachránit ji. No ale zřejmě malé kotě je něco jiného, jak se jim dá najevo že je tabu-hned ho přijali a už je jejich.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:02
- Nahlásit
Terierská plemena jsou svou důrazností vůči škodné(včetně koček) specifická od ostatních loveckých plemen. Jejich původní určení bylo hubit (ne přímo kočky), ale veškerou nežádoucí havěť, ať už šlo o hlodavce, kuny, lasičky, lišky, atd. Takže zde je hluboce zakořeněná averze vůči příslušníkům těchto skupin a je moc těžké tuto základní vlohu, která byla prošlechťována celé dlouhé generace utlumit či dokonce zcela potlačit a udělat z nich milovníka koček. Nefer, u terierů to takhle nefunguje a i výchova dobrá a správna někdy nestačí. A abych pravdu řekla, my se o to ani nesnažíme. V našem okolí je kočka jen jedna, a to vypasený Macík vypasených sousedů a ten se plíží jako had kolem našeho plotu. Na naši zahradu se neopováží ani v noci, kdy jsou psi zavřeni.Jen hraboši stále odolávají- potvory. Snad je zničíme. Pro naše psy jsou kočky vedeny jako kořist - škodná a nijak se nesnažíme je bránit. Je jasné, že pes se na kočku dostane málokdy, a tak pokud ji zažene někam na strom a začne ji hlásit, tak je to jen důvod k pochvale a vybízení k pokračování v této činnosti. Ale nemyslete si, že jsme nějací nepřátelé koček. Prostě není to pro nás ten správný živočišný druh. I když věřím Ketrin, že pozorování takové skupinky musí být velmi zábavné a roztomilé.
|
kacka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 12:07
- Nahlásit
Já mám taky takovou smečku dva psy (NO a křížence jezevčíka a teriéra) a k tomu mám dvě kočky. Starou a teď kotě. Kočky se mezi sebou zrovna namusej a tak malá adoptovala psy jako svoje maminky. S NO chodí spát i do boudy a leze mu skoro po hlavě. S menšim mají takový zvláštní vztah. Když byla malá tak jí pořád poňoukal a teď když je jí rok tak mu to vrací. Číhá na něj a hrajou si spolu. Je strašná sranda je pozorovat.
|