Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / MENO PRE PSA
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 20 Čec 2005 21:22
- Nahlásit

Vsetkých Vas zdravím.
Viete mi poradit kde by som nasiel kalendar so pdími menami. Uz za par dni si mame priniest meleho retrievera a stale prenho nemame meno..
dakujem. juraj_oravec@hotmail.com

šíša
# Zasláno: 20 Čec 2005 21:33
- Nahlásit

Anonymní
Třeba na mujpes.cz je velký výběr jmen..

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 21:37
- Nahlásit

Nebo taky na www.efauna.cz

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 07:06
- Nahlásit

Já jsem se při výběru jména pro psa nikdy nedržela "návodů"...vždycky jsme s rodinou něco vymysleli sami...co nám na pejsu nejlépe "pasovalo" - chce to jen trošku zapojit fantazii Jinak já mám jeden psí kalendář v práci na stole a řeknu Vám, že jsou tam někdy příšerná jména (např. Johnny nebo Puk) Ještěže psi neumí nadávat, protože jako se třeba někdy rozčilují malé holčičky, že by se rády jmenovaly jinak....muselo by být takto naštvaných psů... (znám jezevčici, co se jmenuje Hyacinta:biglol

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 09:52
- Nahlásit

A volají na ni Hyacinto, ke mně! ???

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:42
- Nahlásit

Ketrin

to ne...to jméno prý vymyslela dcera té paní, která má tu jezevčici....hrůza....Hyacinto na ní volá jen ta dcera, její máma říká čubině jenom "Cinto", což je taky šílený

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:45
- Nahlásit

Zas je to aspoň originální... to když v jakémkoli městském parku zavoláš Bene nebo Bessi, seběhnou se dva tucty psů...

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:50
- Nahlásit

Občas jdu a volám: "Gafe!", lidi se otočí a koukají, co odkud vyleze. Neboť nic neleze volám: "Geerrrry!", lidi se otáčí zase jinam a hledají, kde vyleze to druhé, pořád nic, tak zaječím vrčícím hlasem: "Gaaarrrfiilde!" a ti co narozdíl odě mě z jiného úhlu vidí vybíhat NO, tak trnou hrůzou odkud vylezou ti zbylí dva a co to bude...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 13:11
- Nahlásit

Já když jsem měla ještě dřív jen dvě feny, tak jsem je někdy oslovovala hromadným jménem Kočky. A na výletech když se s někým "zapovídaly" a opozdily, a volala jsem: Pojďte, kočky! tak vždycky nějaké dítě namítalo Ale dyť jsou to pejsci...

Anonymní
# Zasláno: 21 Čec 2005 13:38
- Nahlásit

My jsme jednou potkali pána, který měl fenku a ta se jmenovala Slečna. Takže bylo to od chlapa docela originální, když šel a sem tam zavolal Slečno!!! Možná se na to i nějaká chytla. Každopádně líbilo se to hlavně manželovi, ale já jsem mu zatrhla pojmenovat tak naši fenku

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 13:52
- Nahlásit

Taky dobrý.
ono až když má člověk víc psů, tak ocení jak jsou praktická krátká, dvouslabičná "volací" jména. Já na procházce přivolávám jedním dechem (podle hodnostního pořadí ve smečce) SaliBrestaRambo! Nedokážu si představit, že bych musela volat např. Ifigenie! Hildegardo! Hyacinto!

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 14:00
- Nahlásit

Ketrin
Bresta - dost dobrý jméno.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 14:06
- Nahlásit

Jo, je to praktický, nesklonný, na přivolávání atd.výborný. Jinak ale v PP má Katrin-odtud můj nick

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 14:11
- Nahlásit

No kdybych já měla volat na svého papírového psa celým jménem, tak bych se musela picnout (Akíčito Indiánééé:biglol takže je to prostě Akouš, Aki.....(to je dneska taky strašně frekventované jméno, jenomže, když jsem si ho brala od chovatelky, pes už na ně slyšel....) Náš nejstarší je Ferdinand - Ferda a třetí pejsa je Griffin (protože fakt připomíná to bájné zvíře - orlo-lev Zcela souhlasím s těmi dvouslabičnými jmény - je to praktické

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 14:18
- Nahlásit

Hlavně by se museli picnout ti co mají importované psy. Počíst si jména ve výstavním katalogu je někdy fakt sranda.

Evicka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 14:19
- Nahlásit

Já už jsem zase zpátky po dovolené a tak k těm jménům. Nejlepší jsou vážně jednoduché přezdívky, jako např. naše Diagana - Zina - Čoča, Enrico - Sam- Mumel. Atd. To první je PP, to další jméno, které jsme mu dali a to třetí přezdívka, kterou většinou používáme. Pokud je vše OK a pes šlape jak má, tak se volá přezdívkou. Pokud ovšem dělá lumpárnu, tak se zavolá jménem a pes ví, že se něco děje. Tohle se nám osvědčilo, ať už v běžné praxi, ale taky při soutěžích. Tam je to pro psa signál k soustředění.
Ketrin, jinak mám pro tebe celý katalog z mezinárodky v Krakowě, labradorů tam bylo kvantum, takže pokud máš zájem, napiš mi na můj mail svou adresu a já ti příslušné stránky vyškubnu a pošlu, třeba se Ti tam něco zalíbí.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 14:33
- Nahlásit

Evička je tady-hurááá!
To je zvláštní co píšeš! Že vlastně u psa používáte dvě jména... Já používám jedno jméno jako oslovení (před povelem apod.)-tedy např.Bresta, které neskloňuju. A když dělá lumpárnu, tak jen změním intonaci a "zavrčím". A pak samozřejmě při různým hraní, ňuchňání a mazlení jí říkám Brestíku a tak všelijak podobně, a jméno z PP vůbec nepoužívám. A oni fakt reagují na ty dvě odlišná jména?
Adresu napíšu. Díky. Trochu jsem v hledání psa pokročila, zatím to vypadá že protentokrát slevím z barvy a nakryju žlutým. Je to už starší osvědčený pes, tak akorát nevím, musím zjistit v jaké je kondici aby ju vůbec ještě nakryl.

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 09:41
- Nahlásit

Fakt to funguje. Psi to perfektně rozlišují. Je to možná pitomost, nebo některým výcvikářům z jiného ranku se to bude zdát jako blbost, ale lovecký pes žije po většinu roku naprosto poklidně, jako kterýkoliv jiný pes jakéhokoliv plemene. Jen v období zkoušek nebo lovecké sezony soustavně pracuje a jsou od něj požadovány perfektní výkony. A tady je potřeba psa nějakým způsobem nastartovat, soustředit jeho pozornost. A v tomto případě se nám právě osvědčilo kromě samozřejmě povelů i používání jména vyslovené s větším důrazem. Pokud Čočenko hledej, tak to bere jako hru, hledá něco, cokoliv, pávě jen proto, že tam je ten povel hledej. Pokud ovšem dostane povel Zino hledej, okamžitá asociace je, že se něco děje a hledání je daleko systematičtější, soustředěnější. Prostě na obě jména slyší naprosto perfektně, ale význam obou jmen výborně rozlišují. Jméno= výkon, práce, soustředění se nebo naopak přerušení lumpárny či zakázané činnosti, přezdívka= pohoda, hra,poklidné soužití, běžné přivolání pokud o nic nejde, prostě poslušnost bez větších nároků na rychlost a kvalitu provedení. Pokud vyžaduji splnění povelu přesně, např. u přivolání, jdeme kolem jiného psa atd, tak vždycky použiji Zino ke mně, nikdy Čćeno ke mně. Možná z toho trochu cítíte ten rozdíl. U nás to tak prostě funguje.
Heli, teda vlastně tady Ketrin, však ještě není všem dnům konec a nakonec se i pro tvoji čubinu vhodný nápadník najde. Není to přece poslední krytí.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:03
- Nahlásit

Evicka
Tak to je tedy fakt vymakaný (s těmi jmény).

Poslední krytí to nejspíš není, ale asi předposlední. Brzy jí bude 5 let. Myslím, že odchovat 3 vrhy na jedné feně úplně stačí. Zvlášť když je u ní předpoklad početných vrhů.

Sally
# Zasláno: 22 Čec 2005 14:01
- Nahlásit

Moje fenka se jmenuje Sára... Nejlepší jméno pro psa nebo fenku je dvojslabičné a mohlo by obsahovat s nebo r... Pro psa je to potom lepší!!

Shadow
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2005 15:26
- Nahlásit

No taky se poslední dobou dává hodně Baddy je to fakt hezky jmeno!!I se dobře říká prostě Bady ale já si na příští rok pořídím fenku. Leon, Salašník nebo NO a jméno bude asi Mattie (metí) taky se dobře říká

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 16:11
- Nahlásit

Ahojki, takhle diskuse se mi fakt zalíbila. My máme doma 40 kg Julínku. Když zlobí je to Julie a když je v poho Julča a když za ní dolízám tak Julínka. Když na ní volám v parku všichni čekají něco mimi a zatím se řítí náš kolos. Je z útulku a tam jí říkali "Kozo, Kozenka..." , Nečekli jsme že nám tak vyroste, ale na druhou stranu ji jméno vystihuje povahově. Je to Julča, klďas do nepohody.

handula
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 16:20
- Nahlásit

naši mají teď štěňátko čivavy a jmenuje se Antonio (má to v papírech) volaj na něj Antíku, to je tak hrooozný.........

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 06:22
- Nahlásit

Mě se občas lidi pošklebujou, že psovi říkám Rambo (v PP má jiné jméno), ale ono to jméno k němu přišlo tak nějak samo. Od prvního nadechnutí byl hrozně podnikavý, první přelezl celou bednu, první se vyškrábal z košíku, první začal nosit, pořád někam lezl a když mu něco nešlo, tak se o to tak dlouho snažil, dokud se mu to nepovedlo. Tak jsme mu tak začali jen tak říkat, s tím že stejně půjde z domu a ať si mu pak noví páníčci říkají jak chtějí. Kdo mohl vědět, že zůstane doma. Ale je to skvělý pes a to jméno na volání taky není až tak špatný.

Justin
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:08
- Nahlásit

Ketrin: však Rambo je z dobrej rodiny.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:23
- Nahlásit

Justin
Díky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání