Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jenom hra?
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2005 15:03
- Nahlásit

O víkendu jsme byli u rybníka, kde jsme potkali ani ne roční fenku labradora. Už se s mým hafanem jednou viděli a hráli si. Ale tentokrát to bylo jiný. Už když jí uviděl přikrčil se (jako na lovu), pak k ní letěl, očuchával, to už vrtěl ocasem, ta fenka taky. Pak najednou jí začal okusovat za uchem, u toho štěkal a vrčel, fenka kousek odeběhla (pořád to brala jako hru), on jí honil, když jí chytil, tak zase za krk, dokonce jí povalil a pořád štěkal, bylo to zvláštní. K fenám se vždy chová s respektem, a velice opatrně, když se s nimi honí, nikdy nepovalí. Ale tentokrát to bylo jiné, nebylo to ani nepřátelské, ale ani moc přátelský nám to nepřišlo. Byli jsme z toho celkem zmatený, tak jsme ho museli za 10 minut odtáhnout, protože evidentně ta fenka už toho měla plný zuby. Nevíte co tím chtěl říct? Proč se tak choval?

Anonymní
# Zasláno: 19 Čec 2005 15:49
- Nahlásit

třeba se ta fenka začne brzo hárat nebo právě hárala - měla by na to věk

Usanda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2005 16:49
- Nahlásit

myslím, že bys měla poznat,kdy si tvůj hafan hraje a nemyslí to vážně a kdy už fenku terorizuje.
Ale podle toho,co píšeš, v tom vidím hru. trochu dominance nad fenkou.....ale nic agresivního. Správný psisko si k fence nic vážnýho-agresivního nedovolí.
Být tebou bych je nechala. Oba se aspon naučí - fenka se naučí dát najevo,kdy se jí něco přestává líbit - a pes se naučí na tyto projevy reagovat a zklidnit hru.

MMch.to přikrčení a pak vystřelení k fence - tohle přesně dělá můj pes,když se honí s jiným psem, nebo když si hrajeme spolu ....něco ve smyslu, pojd si mě chytnout, ty mě nevidíš.....a pak frrrrnk a je zase jinde

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 06:28
- Nahlásit

Tohle s tím přikrčením přesně dělá můj labrador své matce. Říkám tomu, že ji loví. Už dávno je větší a těžší než ona, ale ona zas je pro každou srandu a tak to s ním hraje. A když už toho má dost, tak ho dovede velmi rychle odkázat do patřičných mezí. A jinak jak to popisuješ , vidím to jako hru, i když asi dost divokou, ale znám to - ten můj mladý pes si někdy hraje podobně divoce, akorát u toho nevrčí a neštěká.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 08:37
- Nahlásit

handula

já bych to taky viděla jako hru....naši psi taky takhle číhají a pak vystřelí, když si chtějí hrát....(sice u toho neštěkají, ale to jde pes od psa....některé psy štěkání prostě baví a při hře se nařvou dost a dost ) to chytání za krk a povalení ....tímhle způsobem se naši psi taky baví...prostě se vzájemně válí po sobě, oslintávají se za ušima, na krku a hravě u toho zvedají tlapky, uši přimom vzadu (to jsou známky, že jde jen o hru a žádný ze psů to nemyslí vážně)

handula
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:45
- Nahlásit

no jo, našeho to bavilo, ale tu fenku ne.... musela jsem zasáhnout, fenka byla poloviční, mám hovawarta a to byla labradorka, takže to byl velikostní nepoměr. Myslím že vycítil že je to ještě štěně, proto se choval jinak..

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 11:59
- Nahlásit

handula

naši dva pesani jsou choďák a kříženec choďáka s howíkem kříženec je velký asi jako howík a choďák zase nízký standard, takže rozdíl taky dost velký....
Když si psi spolu chtěji hrát - oba, pak velikost moc nerozhoduje....ale musí oba opravdu chtít...Já znám pána co má ridgebacka, který chodí venčit svého psa ve společnosti paní, která má mrňavého psíka (něco jako čivava)....a ti psi si spolu úžasně hrají...je to fakt sranda je sledovat..když je občas potkáme na vycházce....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 12:17
- Nahlásit

Znám holku, co má dobrmana a malou pinčici (asi 2-3 kg) a ti jsou taky úžasní. Pinčice se chová jako velký pes a když si dobrman dovoluje, tak ho s přehledem setře.

Bora
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 12:33
- Nahlásit

handulo, přesně to co popisuješ dělal můj 1,5 roční pes vůči mladší asi 9-ti měsíční feně, jen u toho nevyzýval ke kře leháním na přední. Ta fena také byla v ofenzívě, byla to taková flegmatičtější pohodářka a tyto nájezdy ze strany mého psa řešila podřízením, rozvalením na záda. Můj pes ji toho času také proháněl, okusoval a popotahoval, a dával jí dle mého názoru dost najevo, že on si k ní může dovolit víc a to se mi nelíbilo. Ta fena mu ve smečce dávala více přednost před ostatními psi (chodili jsme jednu dobu spolu cvičit poslušnost). Pán té feny jí nijak nepodpořil, nechal ji osudu se slovy ať se prý něco naučí jako to mezi psy chodí. nicméně já si svého psa za tohle chování odvolala a nechala ho stranou. Pokud byl puštěn zpět do smečky, hlídala jsem ho a jeho "nálety" korigovala hlasem, že NEsmíš!, což respektoval (jinakvěděl, že by bylo zle). Nevím jestli to dělal proto, že ta fena si nechala ode všech vše líbit a byla by asi ve smečce otloukánek, ale mně se to nelíbilo.

handula
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:12
- Nahlásit

Bora

tak přesně takhle se chovala i ta fenka, byla flegmatičtější a lehala si před ním na záda, vždycky když se vzdávala, tak náš přestal štěkal, vrtěl ohromně ocasem a očuchával ji. Když se postavila, opět na ní začal dorážel a nutil jí, aby se zase vzdala. Ti majitelé fenky mi taky říkali nechte ho, oni si to vyříkají, jenže jak říkám po 10minutách to fakt bylo nesnesitelný, fenka byla z toho hotová, bála se pohnout. Na mě nijak nereagoval, proto jsme ho museli za chvíli odtáhnout. Škoda, mohli si hrát, kdyby ten náš blboun se choval normálně...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:16
- Nahlásit

Tak to už teda opravdu asi pro tu fenku moc zábava nebylo. No ono záleží na povaze a temperamentu každého jedince... a asi taky jestli se ti dva dotyční znají nebo ne.

Bora
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 14:25
- Nahlásit

Handula:
Já měla u svého psa v období puberty problémy se socializací (díky operaci byl 1/2 roku bez psů a pak po nich hodně vyjížděl.) Chodil nějakou dobu s košem (hlavně se psi samci), a pak bez a s kusem vodítka, takže jsem ho v případě potřeby mohla vždy odlovit a potrestat (podle potřeby buď jen pár povelů, aby se soustředil na mně, odložení u nohy s přišlápnutým vodítkem na pár minut mezi ostatními psy nebo při vvýhružném chování a provokování povalení na zem s pořádným seřváním). Samozřejmě trénink přivolání s míčkem + hra s paničkou za odměnu! Po 2-3 měsících se hodně srovnal a pak reagoval ve většině případů na přivolání, nebo jen zvýšený varovný tón, pokud dělal co neměl. Netvrdím, že dnes máme 100% poslušnost, to ani omylem, ale míček a panička je mu o hodně bližší než zlobení jiných psů.

Monyschka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 11:55
- Nahlásit

Myslím, že to byla hra. A pokud to fence vadilo, je na ní, aby ho odehnala nebo mu ukázala, kde je hranice. Nechte je a ona si to s ním kdyžtak vyříká.
I když je Labrador takovej dobrák, tak pokud jí to bude vadit, dá mu to jasně najevo!

haha
# Zasláno: 4 Srp 2005 13:45
- Nahlásit

taky si myslím že to byla jen hra , jeden z mejch psů zas při hře doslova píchá čenichem, když mě s ním dloubne pod žebra je to fakt bolestivý ale na druhou stranu strašně směšný, vydává při tom takový mumlavý zvuky, dělá to i venku cizím pejskům , někteří jsou z toho fakt vyděšený a už ho nechtěji ale on si tak prostě hraje

Tina
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 15:31
- Nahlásit

haha - moje fenka tohle také dělá - klobe čumákem do toho, s kým si chce hrát a ještě u toho vrčí a občas štěkne Pak se diví, že si s ní nikdo nehraje. Jsem ale ráda, že je to tedy asi normální chování a ne žádná úchylka.

cherry
# Zasláno: 5 Srp 2005 10:25
- Nahlásit

Náš labrador je taky hroznej divoch, když si chce hrát. Začne kolem něho lítat a jančit, skáče ze strany na stranu - 10 měsíců. S jeho kamarádem howardem to je v poho ten je taky mladý, ale jak začne jančit na někoho staršího tak ten moc pochopení nemá. Šli jsme kolem jedné labradorky, to už byla dáma 7 roků, a ten náš zase začal. Já bych je nechala, ale paní když videla jak divočí tak raději honem pryč. Je to na ostudu, škube sebou no hrůza. Jinak doma začal taky trochu divočit. Zvlášt ráno má plno energie, něco sebere a šup do postel nebo na gauč. Neposlechne a lítá nahoru dolů. Aby skočil na postel to se dřív nestalo, budeme muset asi zpřísnit. ALe čím víc já ho honím dolů, tím víc se mu to víc líbí, radostně mrská ocasem a oči mu jen jiskří, konečně zábava.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání