| Autor |
Zpráva |
ZuzaD
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2005 16:21
- Nahlásit
Nemám dotaz, ale pokud to pomůže, můžu poskytnout informace, jak se cestuje s pejskem do Ameriky. Mám irského setra, když s náma letěla, bylo jí sedm měsíců. Bednu máme absolutně největší podle americké standardu Kennel výrobek. Opravdu je předpis na rozměry boudy a čím větší, tím lepší ale taky dražší. Jinak není pravda, že pejsek musí být dobu před odletem na letišti. Když jsem volala na ČSA informace, tak mi řekli, že tam psa musím odvézt 3 hodiny před odletem a pak už si ji vyzvednu až ve Washingtonu ... Málem jsem upadla, protože venčení cestou neexistuje. Nakonec jsme letěli s Lufthansou přes Frankfurt a Jackie s náma byla na letišti v hale, pak jsme ji asi necelou hodinu před odletem odvezli i s bednou do místnosti pro velká zavazadla. Bouda projela rámem a ona jím prošla, pak jsme si ji sami dali do boudy a doufali, že pochopí, že tam někde se sejdeme. Dostala prášky na uklidnění a více méně spaní, doporučila to i lékařka i lidé na letišti. Oni s nima nakládají docela divoce, sice platíte drahou letenku, ale pejsek moc pohodlí nemá. Měla jsem pro ni vodu a granule a chtěla jsem tam nechat vodítko kvůli vyvenčení. Paní na letišti v Ruzyni mi dost nepříjemně vysvětlila, že granule i vodítko si můžu tak akorát odnést, že jsem se zbláznila, jestli si myslím, že jí někdo půjde do zavazadlového prostoru krmit a při mezipřistání vyvětrat... A vodu že jí dát můžu, ale že jí to stejně vylejou, jak jí budou nakládat. A pak jí i v bedně dali na pás, bedna byla veliká a nevešla se jinak než nakloněná, takže vodu vylili už tam... Fakt to nepřeháním, manžel mě odvedl v slzách a já jen doufala, že byla tak zblbá lékama, že to nevnímá a vnímat nebude. Měla plnou bednu našich triček celé naší smečky, která jsme 14 dnů nosili a neprali, aby nás měla aspoň pachem s sebou a nějaké kosti na kousání, kdyby byl hlad. Nakonec jsme se šťastně sešli a Jackie byla nadšená, že nás vidí, nebyla uražená a těšila se z bedny ven. Žádné negativní známky jsem naní nepozorovala ani tady na místě, takže to snad vydržela bez újmy, ale jak jí bylo, to opravdu nevím a ona mi to nechce říct
Nicméně se obrňte trpělivostí a pevnýma nervama, musíte doufat a věřit, že vás pes natolik miluje, že za setkání s váma vám odpustí i to nepříjemné hučení, zimu a tmu, co je dole v zavazadlovém prostoru. Docela bych byla ráda, kdyby mi tohle někdo, kdo přímo pracuje v letadle vymluvil, ale zatím mi to všichni jenom potvrdili, že zkušenost je stejná. A už jsme tu stihli potkat hodně lidí, kteří s sebou pejska dovezli.
Jinak malý pes, pokud se jeho schránka vejde pod sedadlo, rozměry jsou i na stránkách ČSA uvedeny, tak může letět v cestujícíma. Jedni lidé tady lítali ze Slovenska s trpasličí jezevčicí a dokonce jim letušky nic neřekli, když si pak fenku vyndali a měli jí na klíně, i jí nějaké zbytky a vodu donesli, ale nevím, jestli to nebyla spíš výjimka. Já osobně si nejsem jistá, jak by náš pes reagoval, kdyby nás slyšel, viděl a cítil a nemohl k nám ven... Ale to je spíš o setří povaze, než o letecké přepravě. Takže se toho nebojte, když to chcete absolvovat, tak to zvládnete všichni, ale chce to nervy.
|
ZuzaD
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2005 17:08
- Nahlásit
A ještě jedna důležitá věc. Opravdu se dohodněte s tou leteckou společností, se kterou máte letět !!!
Každá společnost to má jinak a např. British od nás chtěli, že pes musí zůstat v karanténě, i když jen přestupoval na letadlo do USA a to pak platíte i penzion a péči v Anglii a hlavně nemáte moc jistotu, že pak dorazí do místa určení.
Lufthansa byla opravdu příjemná, cestování s ČSA snad také jde, alespoň cena letenek je přijatelná.
Jestli jsem někomu pomohla, jsem ráda, já z toho byla vyděšená, protože my věděli do čeho jdeme, ale do čeho jde náš pes, to jsem netušila a nikdo mi to nebyl schopný říct.
|
jeje
|
# Zasláno: 17 Čec 2005 19:25
- Nahlásit
Dost ma udivuje odporucanie na sedaciu, asi to treba zvazit individualne. Prepravne spolocnosti pred sedaciou vystrihaju, jednak pocas letu vyrazne klesa tlak i napriek pretlakovemu priestoru, co moze mat za nasledok zvysenie ucinnosti liekov, na druhej strane klesa schopnost termoregulacie. Odporuca sa cestovat v noci a bez medzipristatia...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 07:22
- Nahlásit
Ahojky je báječné vědět že to ti pejskové dokážou vydržet strašně se toho bojím,nevíte ještě jestli v USA je nějaká karanténa nebo je to v pohodě když je pejsek dospělí a má vše platné,díky všem Šárka D.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 08:11
- Nahlásit
Anonymní
Žádná karanténa by pejska čekat neměla. Veškeré informace najdeš tady:
http://www.cdc.gov/ncidod/dq/animal.htm
|
ZuzaD
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 18:04
- Nahlásit
Můžu jen potvrdit, že problém s karanténou v USA opravdu není. Dokonce ji nikdo ani nechtěl vidět v naší přítomnosti. Prostě jsme dosedli na letišti, na pasovce jim doslova vnutili pas fenďulky a ptali se, kde ji najdem. Mávnul neurčitě rukou do prostoru a jediná starost byla o to, abychom ji nevezli nějaké maso příp. moc žrádla. Řekli jsme, že vezeme jen granule na asi první 3 dny, což byla pravda (3 kg pytel Puriny Pro-Plan) a on už se víc nezajímal. Prolistoval pasem, ale jestli kontroloval razítka a nebo učinil povinnosti zadost, to fakt nevím.
Jinak jestli máš krátkosrstého, tak určitě hodně dek a hadrů do boudy. Naše setřice tam měla bavlněný trika, deku a ještě asi 2 hadry na případné zachumlání se. Letěli jsme v lednu a zmrzlá ani nastydlá nebyla.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 18:29
- Nahlásit
Jste super ani jsem nadoufala že mi někdo odpoví díky moc budu jsem chodit pro rady.mějte se Šárka D.
|
ZuzaD
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 16:08
- Nahlásit
Jsem ráda, jestli to někomu pomůže, vím jak zoufale jsem já hledala někoho před odletem a marně, takže jsem z toho byla pěkně vyděšená... Ale já se taky bojím lítat, tak jsem si řekla, že když to vydržím já, tak to ta naše holka statečná zvládne taky. Tak se toho neboj.
|
evka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 01:28
- Nahlásit
Anonymní
Take jak už jsem psala jsem letěla do USA se psem (vlastně se dvěma) a mám ty samé zkušenosti jak píše ZuzaD. Letěli jsme taktéž s Lufthansou pres Frankfurt do Washingtonu. Pesani to také přežili doufám bez újmy, ale fena, která je ze všeho vyplašená,musela v přepravce hrozně vyvádět, přepravka byla hrozně zdrápaná a nádoba na vodu, která byla přichycená na dvířkách byla úplně rozkousaná. Bylo mě z toho všelijak a také jsem se setkala na letišti se stejným zacházením, ale opravdu ta Lufthansa je asi nejlepší. British vůbec nedoporučuji, letenka pro psa je stejně drahá jak pro lidi, nesmyslná karanténa a ještě mě řekli ať pejska raději nechám doma, protože prý už se stalo, že to nějaký pes nepřežil.Těm bych nesvěřila ani kolo. Už jsme tady 6 rok a teď už mám docela strach vzhledem k věku psů tuto cestu absolvovat znovu.
Přeji Tě pevný nervy, dobrý let a šťastné shledání s pejskem v na letišti v USA.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 19:22
- Nahlásit
Ahojte,planujeme cestu s nasim psikom(shitzu)do Edinburgu,velmi som sa potesila,ked som precitala tieto vase stranky,myslite ,ze psik ktory vazi 5-6kg,moze cestovat so mnou v lietadle?Nedokazem ju dat medzi batoziny,ani nechat na Slovensku ci Cechach v hotely.Dakujem ahojte
|
kyrrka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 18:40
- Nahlásit
Ahoj,mozte mi poradit ktore letecke spolocnosti prepravuju psov? tu som nasla iba spolocnost Lufthansa... planujem so psom letiet do spanielska... a ako je to s prepravou 2psov? diky
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2008 20:39
- Nahlásit
ja se zase zajimala o prepravu psa na novy zeland a tam to bohuzel fuguje tak, ze oni moc nemaji radi cizi psi, takze pri cestu na NZ, musi byt pes nejprve 3mesice v karantene v Anglii
a psa ktery je vetsi citlivka nebo velky zavislak, s tim bych to asi neriskovala..mam dva psi...a vim ze fenka GR by se v zavazadlovem prsotoru zblaznila k smrti..navic nemuze mit zadne leky na uklidneni, pac ma zvetsene srdicko...a homeopatika bohuzel nevydrzi takovou dobu aby zvladla celou cestu v pohode.
jinak vyjimku maji myslim vodici psi, kteri muzou byt normalka na palube
|
bambolina
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2010 20:52
- Nahlásit
Nevíte náhodou, jestli by třeba bylo možné domluvit se na letišti, aby pes při přestupu mohl být s vámi? Jako to třeba dělají s kočárkama, maminy si dovezou dítě v kočáru až k letadlu, tam kočár naloží do nákl. prostoru a po přistání ho zase dostanou hned u letadla...
|
datura
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2010 21:37
- Nahlásit
Já posílala před dvěma lety do Californie fenku barzoje - 8 měsíční, jako cargo se společností airfreight horizon.
Fenku si přebral na letišti zástupce společnosti, vodu jí dal, ještě se divil že nemá na cestu granule. Ale moji psi jsou zvyklí na maso a zas tak dlouhý čas nebyl, aby cestou umřela hlady. Vzal si i vodítko, aby jí mohli při mezipřistání ve Franfurktu vyvenčit.
Společnost také jistila, aby si nová panička fenku vyzvedla.
Fenka doletěla v pořádku a bez potíží.
Jinak - sedaci do letadla bych rozhodně nedávala a vodu je dobré v misce zmrazit - pomalu odtává a nevyleje se.
Americká strana karanténu nemá, pes musí mít Europas,čip , standardní očkování a odčervení.
Jo - a bylo to dražší, než kdybych tam letěla a fenku vezla jako spoluzavazadlo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 02:07
- Nahlásit
No tak já jsem slyšela dvě věci:
1. že polovina psů sedativa v kombinaci s letadlem nepřežije,
2. že levné aerolinky přivezly psa zmrzlého na kost.
Nikdy bych proto radši svého psa do letadla nevzala. Cestovala bych přes oceán lodí a pak normálně po zemi čímkoliv.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 02:21
- Nahlásit
Vlčáčková
A myslíš, že na loď by ti psa vzali, abys ho venčila x dní na palubě?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 07:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Cestovala jsem letadlem celkem hodně, Tomáš hodně moc, tak o tom i dost víme. Proto bych nikdy psa s sebou letadlem jen tak ,,na dovolenou" nevzala. Jediná omluva je přestěhování se. V zavazadlovém prostoru jsou podmínky kruté. Na velkých letištích je opravdu ,,šrumec" a rozhodně nepočítejte s tím, že by vám dovolili motat se se psem po ploše a naložit si ho na poslední chvíli, či něco podobného. Už kvůli bezpečnosti ne. Jiné je to možná u speciálních přepravních společností - cargo - jak píše datura
Ty přeprava ,,zboží" živí a proto jsou ochotní pro zákazníka udělat víc. Nebo alespoň slíbit Navíc - tam je zboží naloženo i v kabině letadla - tedy letadlo je narvané celé, krom pilotní kabiny, tudíž je pravděpodobné, že ,,živý náklad" naloží tam, právě kvůli tomu, aby nemusel podmínky ,,dole" snášet.
|
datura
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 07:48
- Nahlásit
1. že polovina psů sedativa v kombinaci s letadlem nepřežije,
Tomu bych i věřila. Sedace do letadla je vyloženě nebezpečná.
2. že levné aerolinky přivezly psa zmrzlého na kost.
To nevím. Já a moji známí převážíme nebo posíláme psy letecky dost často - ovšem, ne s levnými společnostmi. Všichni dorazili živí a zdraví .
Před rokem a půl mi přiletěli 3 štěníci z US, ti dva mladší - v jedné přepravce si hráli a ten starší se hned pustil do nabídnuté kostičky.Rzhodně z toho neměli žádné následky ,ani psychické ani fyzické.
Nikdy bych proto radši svého psa do letadla nevzala. Cestovala bych přes oceán lodí a pak normálně po zemi čímkoliv.
Já si teda myslím, že pár hodin v bezpečné přepravce je pro psa míň stresujících, než týden houpání na vlnách.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 08:01
- Nahlásit
že levné aerolinky přivezly psa zmrzlého na kost - tak tohle ale bude jistě fáma, poněvadž v zavazadlovém prostoru cestují i naše kufry a nevím nic o upozornění:,,nadávejte do kufru nic, co by se přemrznutím znehodnotilo" - z toho vyvozuju, že mráz tam nebude. Ale zima asi dost.
|
Majesty
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 00:31
- Nahlásit
Z letadlem zkušenosti nemám, ale s lodí jo. U zaoceánských lodí to možná bude třeba jiné, každopádně co mám zkušenost s cestami do Švédska nebo Norska, tak psa s sebou úplně bez problémů, na palubě je normálně určené místo na vyvenčení a potřebu, je to taková oddělená část s pískem. Pohyb po lodi a pobyt v kajutě byl úplně volný. Dokonce to nijak zvlášť nehoupe a ani na psovi jsem nepozoroval, že by mu těch několik hodin nějak zásadně vadilo. Ovšem je otázka, jak by to vypadalo po pár dnech cesty...
|
slunicko37
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2013 22:01
- Nahlásit
datura
Dobry vecer, prave jsem si precetla, ze jste posilala vasi fenku cargo spol. Horizon a jelikoz meho pejska posilam stejnou prepravni spol. do JAR chtela bych se zeptat, jak jste to mela s papirama. Budou potreba pro pejska originalni papiry a nebo staci kopie pro prepravu jako je import.povoleni, zdravot.osvedceni a EU pas? Ja totiz letim o den drive. Pejska letecka spol.ma zakazano vzit sebou v zavazadl.prostoru a proto pejsek musi letet pres cargo. Jen mam obavy, ze kdyz poslu originalni papiry tak se nekde ztrati. Je mozno zaslat i voditko? Dekuji za odpoved.
|
datura
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2013 15:50
- Nahlásit
Slunicko 37
Jak je to d JAR nevím - do US jem přikládala europas s platným očkováním a především ošetřením proti echinococoze. A s čerstvým (ne starší tří dnů) potvrzením o zdravotním stavu.
Ostatní papíry ohledně přepravy vyplňovala společnost.
|
datura
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2013 15:54
- Nahlásit
Další čerstvá zkušenost - 3 barzoji jako spoluzavazadlo ze San Franciska. Jeden tříměsíční a dva sedmi a půl.
Přežili transport bez problémů - společnost Air France.
S tou vodou - jeden trik. Aby se nevylila, dát jí zmrazit.
|
Friskie
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:48 - Změnil/a: Friskie
- Nahlásit
Dobry vecer,
Momentálně se nacházím dlouhodobě v Moskvě. Uvažuji o koupi Bostonského teriera. Většinou lítám s Lufthansou přestup v Německu. Chtěl bych se zeptat ohledně očkování apod. zda je stejné pro všechny rasy. (malá, velká plemena). Máte někdo zkušenosti s lety se psem do Ruska? A můžete prosím odepsat i na email: pdomik@seznam.cz Díky
|
karena888
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 12:24
- Nahlásit
Zdravím Vás všechny pročítám pročítám, ale otázky pořád mám.
datura - dotaz bych měla kolik dní Vám pejsci leteli ?
Já mám poslat fenku Praha - Amstrdam - Atlanta - las Vegas a bez brookera bude 3 dny na ceste - další věc co přesněji brooker dělá a oni ji na mezipřistání vyvenčí ?
prosím kopii odpovědi na email karena888@seznam.cz děkuji
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 13:22
- Nahlásit
pokud vím, tak kamarád si dovezl z USA dva psy (postupně). Letěli bez přestupu - v USA je chovatel dovezl na velké letiště i když to měl daleko. Kamarád si dojel do Frankfurtu autem - aby pes nečekal půldne na další spoj. Štěňata vždy letěli "oficiálně" se zajištěním péče. Letištní personál (veterinář) podepsal, že štěník je o.k., vyndal ho z klece dřív (než by přijel pásem...) , přivedl ho osobně předat. Tato služba se platila i proto, kdyby došlo k nečekanému mezipřistání, aby pes byl vyndán z přepravky, vyvenčen, zkontrolován... prostě aby štěník nebyl někde zapomenut mezi zavazadly.
Prostě když už nejde psíka dovést osobně (většina štěňat se vejde v malé přepravce na palubu pod sedadlo), neposílala bych ho rozhodně jako kufr na tři dny cesty...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 13:43
- Nahlásit
jo a ještě dovětek - nehledejte rady až tak v internetích diskuzích - časy se mění, co platilo včera, nemusí platit dnes. Hledejte na oficiálních stránkách letišť, leteckých společností, firem zabývajících se přepravou zvířat, státních veterinárních správ... Dopředu chtějte vidět smlouvy... čtěte i dovětky...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2016 15:07
- Nahlásit
To jsou zbytecny ohledy. Poslal bych ho lodi, je to jen pes.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2016 10:45
- Nahlásit
Pro mne by byla(tak jako pro většinu) černá můra ho vůbec letadlem převážet. Jenže třeba při stěhování za oceán jiná možnost není. Ale tři dny?!? To by jste svému psu udělala? A to si myslím, že by veterina vůbec nepovolila.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2016 11:12
- Nahlásit
Znamy letel pes dva dny s prestupem v Kanade a pri prestupu musel mit puldenni prestavku s placenym doprovodem, jinak by ho v Kanade uz nepustili dal
Ono se to fakt dost lisi, chce to pozjistovat konkretni aerolinky i mista trasu
|