Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Režim vycházek
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:01
- Nahlásit

Měla bych na vás všechny jeden dotaz: v případě, že o pejska se starají dva lidé a jeden je dočasně mimo (dovolená nebo cokoli) a veškerá starost zůstane na tom zbývajícím, který musí jako normálně odpracovat vše co má, což logicky znamená i delší čas co je pejsek o samotě, pak byste doporučili:
1. prodloužit přestávku na oběd, zajet domů, vzít psa ven a do práce se vrátit s tím, že večerní návrat bude pak samozřejmě v pozdějších hodinách, nebo 2. odpracovat normálně a zvýšit aktivitu psa po návratu (a samozřejmě i před odchodem ráno)? Jde mi o to, že ač se mi na první pohled zdá první řešení lepší, nejsem si jistá, jestli to pro pejska neznamená větší stres, být 2x denně opuštěn odcházejícím páníčkem.

Díky za vaše názory Vanda

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:30
- Nahlásit

Anonymní
Jde o to, jak dlouhá je pracovní doba, jak dlouho trvá cesta, jak starej je pejsek... Já osobně bych nejspíš volila tu druhou možnost...

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:34
- Nahlásit

Anonymní
Já s tebou sdílím názor číslo dvě. Já když nechávám psa doma ráno samotnýho, ten jeho pohled je fakt děsněj. Jednou denně to přežiju, ale dvakrát? Stačí mi, když ho musím ještě "opustit" třeba večer.

Anonymní
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:35
- Nahlásit

Cesta bohužel trvá celkem dlouho - řekněme hodinu tam a hodinu zpět. Fence je 10 měsíců, může být celou dobu na zahradě (tzn. neměla by problém s tím si dojít na záchod), ale pracovní doba je tak minimálně 9 hodin + cesta, což znamená něco málo přes 10 hodin a to mi přijde dost (je to fenka, o kterou se stará brácha s tátou a brácha se chystá pryč). Vanda

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:18
- Nahlásit

Já bych se taky přikláněla k té druhé možnosti...taky si myslím, že je pro psa menší stres být doma sám "jednou" delší dobu, než když páník odchází od psa 2x.......Navíc, když píšeš, že pejsina má možnost běhat po zahradě, tak tím spíš bych volila tu druhou možnost. Moji psi jsou na zahradě sami doma taky někdy až těch 10 hodin, když mám v práci dlouhou.....Prostě si někam zalezou a spí....když přijdu, velká vítací scéna a jde se ven Občas jim dám před odchodem nějaké to "žužlátko", aby jim čas příjemněji utíkal.....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:21
- Nahlásit

Ono taky smečka to líp snáší než když je pes sám.

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:45
- Nahlásit

Souhlas s Evikem. Já mám sice psa doma, ale domnívám se, že můj pes nejvíc řádí, když odejdu - myslím tak půl hodiny až hodinu. Pak už se prostě smíří s tím, že je sám a kolikrát přijdu domů, pes chrní a všude kolem děsnej bordel (když zapomenu zvednout odpadkový koš nahoru na linku). Já se stresuju hlavně tím, aby nebyl pes moc dlouho bez venčení, což není případ anonymního.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:51
- Nahlásit

Mel
"..když zapomenu zvednout odpadkový koš na linku..""
Tak to je dobrý! Já myslela, že jen moji psi jsou takoví bufeťáci!
Já musím vždycky uklidit i cokoli poživatelného ze stolu - tj.i cukřenku, neřkuli nějakou pěkně naaranžovanou mísu s ovocem.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 10:03
- Nahlásit

Ketrin

já mám sice spolu dva psy, jenomže, jeden už je staříček, skoro slepý a úplně hluchý, co skoro celý den prospí, takže mlaďoch je na zahradě sice s ním, ale hrát si s ním stejně nemůže....ale míš pravdu, že když ví, že tam není úplně sám, je to lepší.

JInak "anonymní" Vando,
dobrá věc pro psy, kteří jsou tzv."na žrádlo", je taky jedna hračka, do které se nastrká jídlo a pes se potom v nepřítomnosti pána baví tím, že se snaží z hračky vydolovat tu baštu (ty hračky jsou koncipovány tak, aby se to psům podařilo, aniž by hračku zničili), jestli tě to zajímá, mrkni do internetového obchodu na stránkách www.hafbezobav.cz

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 10:27
- Nahlásit

Taky bych se radši přiklonila k variantě dvě, my to děláme taky tak pejsan je na zahradě je tam tak devět hodin sám, pak nás vítá jako blázen. Ráno než odejdeme tak mu většinou dáme něco na kousání a jinak má spoustu hraček a co řikali sousedi, tak se tam neuvěřitelně vyblbne, takže myslim že až tak smutno mu neni a je lepší ho nechat v kuse samotnýho než přijet v poledne a za chvilku zase odjet na několik hodin.
Jinak když jsem ho nechávali doma, tak to bylo to samý že co bylo na stole a na co došáhnul tak všechno bylo scházený na zemi, žaluzie na dveřích na terasu ty nám uplně rozkousal, nemluvě o dírách v záclonách. Se záchodem jsme to řešili tak, že jsem mu dala na jedno místo noviny a on chodil tam. No ale teď je přes den venku a je určitě spokojenější.

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 10:29 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

Ketrin
Zrovna mi to vytanulo na mysli, protože po včerejším návratu z práce mě omejvali
Pokud v koši není nic hroznýho, tak je to v pohodě, jenže už se mi taky stalo, že tam byl igelitovej pytlík od masa a pes ho zblajznul plus eště nevímco a pak mi tejden zvracel. Koupili jsme schválně zavírací koš, jenže ten hajzlík si to víko nadhodí čumákem a hned ho tam strčí, takže je to nanic.

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 10:35
- Nahlásit

Mel
No, námuž psice bufetit přestala (taky se kvuli ní koupili zavírací koš). Ale jednou mamka vyhodila do toho koše kosti, což bylo moc velký lákadlo, z kuchyně rána jak z děla a za chvilku vlítla psice to obýváku a hubu plnou kostí.. Prostě to víko nějak shodila Ale když byla štěndo, tak baštila na co přišla a občas sledovat, co z ní leze... Třeba zbytky rozkousané pískací kostičky (vydržela asi 20 minut)

Brigitta
# Zasláno: 15 Čec 2005 11:01
- Nahlásit

Evik
Právě dnes jsem si objednala ten míček na pamlsky. Zkoušela jsem ho sehnat v obchodech a bez šance. Zkusila jsem také 1,5kg Acany Puppy, tak uvidím, jak to malé bude chutnat.

Brigitta
# Zasláno: 15 Čec 2005 11:15
- Nahlásit

Anonymní
Také si myslím, že je lepší, aby pesan zůstal raději déle sám, než dvakrát prožít páníčkovo odloučení. Zrovna včera jsem řešila dilema, jestli půjčit čubičku sousedům, kteří nám jí chodí v poledne venčit, na celý den s tím, že by si ji vzali ke svým rodičům, nebo že malá zůstane doma a půjde ji vyvenčit ségra, kterou také zná a potom se vrátí domů, pohrajou si .... Moc jsem o tom přemýšlela, sousedku a jejího pesana moc dobře zná a hodně si s pejskem hrajou, byla by venku. Ale i tak jsem se rozhodla, že je lepší, aby čekala doma na páníčka/paničku a neměla v tom moc velký zmatek (cizí prostředí bez páníčka a koho tedy poslouchat atd.). Nevím, možná to není úplně nejšťastnější řešení, konec konců to můžete zkusit posoudit , ale měla jsem pocit, že takhle to bude vážně nejlepší, tak snad jsem nic nepokazila.

Vanda
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 11:18
- Nahlásit

Tenhle míček má moje fenka a i ta, kterou mají táta s bráchou. Je super, ale aby ji zabavil na dlouho, musela bych ho narvat k prasknutí, jinak jim tam dáváme vždycky jen určitý počet - mám vypozorováno, že 20 kousků vystačí tak na 15 minut. Jak je dostat ven pochopily obě celkem rychle, jediné v čem zaostávají je, že jim nedocházím, kdy už ho mají prázdný a nemá smysl s ním nikam koulet.

Brigitta
# Zasláno: 15 Čec 2005 11:27
- Nahlásit

Vanda Jé, tak to se těším, až ho budu mít doma. Včera naše malá honila misku od granulí. Je to plastová vanička od 400g másla, tak ji vždycky čapla do zubů, lítala s ní po bytě, pak jí nějak blbě skousla, takže jí měla přes celej čumák a nikam neviděla. Nakonec ji strčila mezi postel a skříňku. Pochopitelně se jí tam zašprajcla, takže ji nemohla dostat ven. Takže na ni vrčela dorážela, štěkala, no prostě vážně lepší jak televize. Aby toho nebylo málo, tak při venčení objevila ježka, no .... a to bylo taky pěký tóčo
Naše malá ho objevila tím stylem, že do něj strčila čumákem, který si tím pádem trošku popíchala Malinko kvikla a začala dorážet. Druhý sousedův pesan se na to šel podívat a začala nádherná psí spolupráce. Naše malá to raději jen ve psí řeči "okecala" , přece si nepopíchá packy a čumák podruhé a druhý pesan ježka pošťuchoval packou. Naštěstí to ježek přežil a ráno si to raději oddupal jinam. Jistota je jistota.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 12:05
- Nahlásit

isdpch

no to je dobrý....ježkem bych tedy v příším životě být nechtěla Náš mladej je naštěstí neloví, ale aspoň vždycky blafne, "jako aby ten ježek věděl, že ho má pod drobnohledem" Jednou jsme ale museli ježka odnést v noci ze zahrady, protože náš hafík řval tak dlouho, až nás vytáhl z postele.....

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 12:28 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit

isdpch
Podivej se na www.astin.cz na psí hračky, maji tam docela pěkný výběr. Objevila sem to tenhle týden.

Anonymní
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:00
- Nahlásit

nám se nejvíc osvědčilo froté prasátko, sice uz nemá uši a má vypreparované pískačky(jedna byla vpředu, druhá vzadu), ale na žebříčku oblíbenosti hraček je už skoro 2 měsíce - občas ho musím sice zašít, ale vydrželo mnohem víc než gumové a latexové hračky

Tina
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 15:01
- Nahlásit

Hezké hračky mají na
http://www.petcom.cz/katalog.htm

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání