| Autor |
Zpráva |
jana33
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 14:54
- Nahlásit
FiSt
souhlasím Může být plošný pátrání po ztraceném dítěti, důchodci při kterém se prohledávají i všechny budovy v lokalitě a neštěstí je na světě. A děti vlezou taky všude.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 18:45
- Nahlásit
no, já se vrátím zpět ke psům a autům - když už jste tu nakousli neochotu řidičů pomoci, tak já se setkala s naprosto opačným případem. Šla jsem s čubinou po chodníku u poměrně frekventované silninice a na druhé straně stáli dva chlápci se psem. bez vodítka, bez obojku, bez jakéhokoliv hlídání. Ten pes nás pozoroval a prostě se rozhodl jít se za mou čubinou podívat. Samozřejmě přímo před autem. Měl velkou šanci stihnout včas přejít, kdyby ho jeho blb pán nezavolal najednou zpátky - pes se poslušně otočil, ale přímo do auta. chlápek okamžitě zastavil, koukal kolem sebe, ale ti chlapi, kteří tam s tím psem byli, nedělali vůbec nic. dál krafali, nikoho si nevšímali, nenapadlo je psa zkontrolovat, natož se pak tomu řidiči omluvit. i takoví volové jsou mezi námi
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 19:07
- Nahlásit
nefer
Jasně že takový nejsou všichni. Většina (tušim že všichni) řidiči u nás v rodině jsou co se týče tohohle spíš "sebevrazi". Když jim chce pejsan vlízt pod kola tak buď se snaži co nejrychleji zabrzdit nebo se tomu psovi vyhnout...
Myslim, že kdyby už k tomu drcnutí do psiska došlo, tak bychom ho tam ležet nenechali...
Takže ne všichni řidiči jsou takoví, kterým je to fuk, ale já ze zkušeností vim o tom, co jsem psala.
I když ted jsem si vzpomněla, že jedna paní mi vykládala, jak jí někdo přejel psa a ten řidič napřed sice řikal že bude mit špinavý sedačky od krve, ale nakonec ji na tu veterinu i se psem odvezl (bohužel to ten pejsek nepřežil...)
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 19:13
- Nahlásit
Eimy, já přece nepoukazovala na to, že ne všichni řidiči jsou ignoranti, ale na to, že občas jsou i páníci hovada, kterým je jedno, že jim psa srazilo auto a klidně dál stojí a čumí. to byla pointa případ, kdy auto srazilo známé kokra, okamžitě zastavilo, psa naložilo a odvezlo na veterinu znám také
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 19:18
- Nahlásit
nefer
Eh.. už mi to dneska ňák nemysli, to vedro je potvora, promiň Pánečci občas jsou magoři a já byla v podstatě taky, teď to hlídám o dost víc, i když ze začátku to bylo histerický hlídání, teď se zas začínám dostávat do původního stavu, jen při přecházení silnic je psice buď v náruči nebo na vodítku... bohužel ne každej tu "druhou šanci" dostane...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 19:46
- Nahlásit
jo jo, o histerickém hlídání mi něco povídej
Eh.. už mi to dneska ňák nemysli, to vedro je potvora, promiň
v pohodě, mám to podobně
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 20:09
- Nahlásit
nefer
nejhorší na tom je, že sem si myslela, že po 4 hodinovým ťapání v takovým vedru bude aspon do večera spát a ono houby, na spaní sem zralá já a ona je jak rybička
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 22:18
- Nahlásit
Este na zakladnej skole sa mi stalo: Na ceste prvej triedy som zazrel v strede v kruhu sa pohybujuceho "nepricetneho" psa strednej velkosti, cierny. Uz preslo vela rokov. Vidim to jasne doteraz. Mal "rozflakanu" hlavu, zrejme polamane kosti. Niekto ho zrazil tesne predtym. Zabudol som na auta a snazil sa ho skludnit. Ludia, vodici ktorym som tam zavadzal, mi nadavali, .....a nech vypadnem aj s tym coklom........., to neslusne nepisem. Pes bol "duchom nepritomny", o tom ci ma pohryzie alebo nepohryzie som neuvazoval, ale nakoniec sa "mi uplne zveril". Odniesol som ho z cesty prec do kludu v krovi. Vedel som, ze mu musim "pomoct to skoncit" ale nedokazal som to vtedy urobit. Nemal som ani noz. Mobily vtedy neboli. Kde najst nejakeho veta, som nemal ani potuchy, a "LUDIA" boli radi, ze sme vypadli. A trocha som "snival", ze to snad nebude az take zle.Tak som snim stravil este asi dve hodiny, kym dokonal. Potom uz akoby necitil bolest a mal som vtedy ako dieta pocit, ze je pred smrtou "dokonca stastny". Okolo miesta, kde som ho pochoval obcas chodim a po vela rokoch toho psa stale "citim". Teraz je to jednoduche. Rychlo k vetovi a ten uzna, ci je lepsia "injekcia" alebo sa da pomoct.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 07:35
- Nahlásit
Vladimir
to je smutný příběh...ale ten pes Vám byl po svém psím způsobu jistě vděčný, že když už musel zemřít, neumíral sám.
|
Monyschka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 22:33
- Nahlásit
Vladimir: je to opravdu smutné, někteří lidé jsou šílení... A že ho tam tak nechali ležet... Je to strašné
|