Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kousání ohonu
Autor Zpráva
luboš
# Zasláno: 11 Čec 2005 20:40
- Nahlásit

Mám problém s fenou NO která si honí a kouše ocas, který má už rozkousaný do krve. Tímto Vás žádám o radu jak to mám odstranit.

Kimina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 21:06
- Nahlásit

Ahoj Luboši,

bohužel, nebo spíše bohudík, nemám s tímto zkušenost. Ale matně si vzpomínám na jeden článek, ve kterém byl tento problém zmíněn. Byl zařazen společně s problémy močení natruc, kdy zůstane pes sám, ničením bytu a ostatními problémy vzešlými z pocitu samoty nebo nebezpečí. Bohužel nepíšeš, zda je to štěně nebo dospělá fena. Možná by pomohly postupy, které jsou doporučovány u těchto potíží. Možná došlo ve vašem vztahu k nějaké změně a fena na ni takto reaguje. Zkus se nad tím zamyslet a třeba Tě příčina napadne sama. Z praktického hlediska bych zkusila potřít ocas něčím nepříjemným, např. octem nebo pepřem. Ale samozřejmě ne do rozkousaných míst. Přeji hodně štěstí. Kamila

*sara*,
# Zasláno: 11 Čec 2005 21:16
- Nahlásit

Mohlo by to být i z nudy. Není třeba většinu dne v kotci? Vím o jednom NO, který z nudy(byl po většinu dne v ohradě) si kousal ocas.
Ale může to být i to, co píše Kimina.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 07:26
- Nahlásit

Kimina

ten ocet a pepř bych nepoužila, dokud nebude mít Luboš bezpečně potvrzeno, že je fena zdravá - tedy, že netrpí nějakou kožní nemocí, kvůli které si ocas hryže.....

Luboš

jak si fena ten ocas honí a kouše? U špičky? Honí ho zuřivě, jakoby honila nepřítele? Ptám se jen proto, že moje "skorotchýně" má kocoura, který si takto agresivně napadal svůj vlastní ocas, celý si ho rozhryzal do krve, až jednoho pana veterináře napadlo, zda by nemohl mít něco s očima.....Udělali kocourovi spoustu testů a zjistili, že kocour má hrozně špatné periferní vidění a celkově vidí špatně, takže mrskající se ocas považuje za svého "nepřítele" a neustále jej napadá....
Tvoje fenka vidí dobře?

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 08:47
- Nahlásit

Náš kokr si natruc, když jsme odjeli na dovolenou a nevzali jsem jí s sebou, vyškubala všechny chlupy na předních packách a měla holý packy rozežraný do krve. Tohle udělala dvakrát a víckrát už jsme jí takhle samotnou nenechali.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání