Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jak vrátit chuť na granule
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Martina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:33
- Nahlásit

Moje fenka nechce žrát granule. Veterinář říkal, že to má takový rozhašený po tom prvním hárání, že se upravujou hormony, že nevadí, že moc nežere, hlavně když prej pije. Nevíte jak bych ji zpátky převexlovala na granule? Už jsem zkoušela všechno, zalila jsem je vývarem, ale to taky nechtěla. Teď mi připadá, že už je taky rozmlsaná. Ale denně vařit nechci, jen nevím jak ji donutit opět žrát granulky.
Krmím od začátku K9 a nebyl problém, i když jsem ji jako štěndu někdy dala maso, tak normálně druhý den granule žrala. Ale teď k nim čichne a odchází. Koupila jsem sáček Acany, že se ji třeba přejedla ta K9, ale taky je nežere. A navíc jsem si myslela, že do nějaký tý konzervy s masíčkem padne a slupne to a taky nic. A hlavně mám strach, že nemá všechny vitamíny a minerály co jsou v granulích. Vy něco přidáváte, když zrovna Váš pejsan moc nežere? Poraďte, díky

Anonymní
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:37
- Nahlásit

Když nežere granule /je rozmlsanej na masíčka a syrečky a tak/ tak mu do toho přidám kuřecí srdce nebo žaludky s vývarem, smíchám a zblajzne to vždycky. Nebo mu tam přihodím levnou konzervu, jen aby to vonělo...

Hafina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:22
- Nahlásit

Taky do granulí přidám trochu konzerv na ochucení...

Martina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:28
- Nahlásit

Hafina
To jo, ale to je schopná hrát si na popelku a když už ji náhodou ta konzerva chutná, tak to vybere a granule stejně nezbaští.

ola
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:51
- Nahlásit

Martino,
naše FeeBee když jí do misky,která je plná granulí,přihodím cca deset kousků masa (a pečlivě zamíchám a obalím),tak tou svou placatou hubou vyhrabe granule a přetřídí si to na masíčko a zbytečný "bobky" ! Ale jak tady vidím,tak je nás víc,co musí vylepšovat...

Martina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:04
- Nahlásit

ola
Tak to jsi mě potěšila, že není taková koza mlsná jenom ta naše, že máš taky popelku. Ale já pořád doufám, že se jí jenom splašily hormony po hárání a pak že se vrátíme do normálu. Doufám, doufám.

maja
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:07
- Nahlásit

Martino, my měli vždycky problémy s žrádlem, od půl roku vařím, ale po prvním hárání, které ještě ke všemu bylo problematické, neboť po 3-denní pauze začala hárat podruhé, nežrala skoro vůbec. Tehdy mi taky veterináři říkali, že je to hormonama, ale moc jsem nevěřila. Zřejmě to vážně bylo, protože teď (ťuk, ťuk, ťuk) už zase žere, ale trvalo to tak 3 měsíce. Tak vydrž a dej jí čas.

bord
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:14
- Nahlásit

Martina
Taky můžeš zkusit přidat sardinku,je to levný a dostatečně smradlavý,aby to bylo pro psa zajímavý..

Anonymní
# Zasláno: 11 Čec 2005 19:29
- Nahlásit

ve zverimexech prodavají omačky pro psy ale sou drahy protože se dají na granule a von je ten pes pak sežere

SCHNAUZER SHOP
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 23:37
- Nahlásit

Zkuste krmení BELCANDO, je hodně papací , http://shop.schnauzer.cz/view_product.php?product=FM_BELC_MUCR_15

Ale jinak přidání konzervy, nebo masa nic nepokazí, anebo taky metoda - HLAD NEJLEPŠÍ KUCHAŘ

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 07:29
- Nahlásit

Děkuji všem za příspěvky. Včera jsem ji granule namočila a namatlala do toho sardinku, smrdělo to dostatečně, tak se v tom chvilku nípala a něco přeci jenom zbaštila. I když jsem si myslela, že jsem ty namočený granule rozmačkala, přesto jich čubina měla okolo misky dost vybraných. Budu doufat, že to bude jak píše Maja. Když se to nebude lepšit vyzkouším něco jiného. Pangamin, jak mi radila Ola, už jsem taky koupila. Zabalím ho do sýra slupne to jak malinu. Je to mlsoun. A jak píše poslední příspěvek, ten hlad jsem zkoušela taky. Myslím, že by mi hlady radši umřela, než aby sežrala suchý graule.

maja
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:37
- Nahlásit

Martino, ten Pangamin určitě zkoušej, já ho taky dávala a dávám pořád (poradili mi to holky tady na foru), ale nevím, vpodstatě ho dávám od těch velkých problémů - tedy víc než 3 měsíce a to zlepšení nastalo až teď, jak už jsem psala, a myslím, že ten Pangamin moc nezabírá. Ale nic tím nezkazíš. Chce to ale nějakou zvýšenou dávku, nemůžeš psa předávkovat - na to jsem se ptala veta - já jí jich dávám 8 ráno a 8 večer (má přes 40 kg).

SCHNAUZER SHOP
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 15:25
- Nahlásit

No my jsme už vyzkoušeli ledacos, je hrozné, když se člověk marně snaží vnutit psovi granule a pak kouká, jak jim páníček tajně dává sekanou od večeře

Každopádně se mi osvědčily pečené konzervy (ne vařené, ty nechtějí vůbec zamíchané do krmení, snesou ještě to Belcando s omáčkou a pak je na cestách bavilo krmení stylem "chyť si tu granulku" a kutáleli jsme to po koberci, to mělo úspěch. A to máme 3 psy, kteří byli od štěněte na granule zvyklí, ovšem jsou zmlsaní kuřátkem a srdíčkama.

Při kojení mi fena velmi dobře jedla granule zalité trochou Tatry a zbytek vody, to bylo OK, ale obyč granule jí nejedou, suché absolutně ne.

Pangamin je dobrý, případně KALOPET, ten by měl nahradit krmnou dávku a podporovat chuť k jídlu.

Jinak si myslím, že žádné zvíře neumře hlady, spíš může být problém v tom, že pejsek granule za jídlo nepovažuje...

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 15:29
- Nahlásit

SCHNAUZER SHOP
Říkala jsem si, že chvíli počkám co bude dál, ale nedalo mi to a objednala jsem tebou doporučené granule. Vzala jsem zatím to malé balení, to není zas taková položka i kdyby to nebaštila.
Máme v příbuzenstvu i žravé pejsánky, tak je kdyžtak udám.
Takže díky

SCHNAUZER SHOP
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 15:49
- Nahlásit

Zrovna Vám chci psát potvrzení Takže přijde o chvilku později, protože nejdřív píšu sem

Zatím jsou všichni s Belcandem velmi spokojení a naši zmlsanci to křupou taky, a že jsou rozmazlení setsakra. Dejte pak vědět, jak to dopadlo, mám tam rozdělaný pytel s BELCANDO FINEST CROC, toho bych mohla poslat do pytlicku na zkousku kdyz tak... ty nam ale moc nejedou. Mimochodem u Eukanuby stali vsichni tri znechucene a nevzali si ani JEDNU granuli nezabrala ani metoda chyt granulku, nic nezabira... Royal Canin ale basti s velkou chuti taky.

Martina
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 08:12
- Nahlásit

bord
Výbornej typ ta sardinka, teď aspoň trochu žere. Díky

ola
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 10:05
- Nahlásit

Martino,
já,když už nevím čím bych jí to vylepšila,tak vezmu trojúhelníček taveňoura (bez příchuti ) a ten zaliju horkou nebo teplou vodou-rozčmachtám a tím přeleju granule a zamíchám. Není to žádný vaření,sýr jí neublíží a ona se na to přímo klepe. To je mísa granulí sežraná ve chviličce!

Martina
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 10:11
- Nahlásit

ola
Zrovna to jsem dneska ráno říkala manželovi. Po Apetitu by se umlátila, takže ji tak nějak obalamutím. Určitě musím granulky namočit, protože kdybych ji dala suchý, tak je schopná jednu po druhý olízat od sýru, potvora jedna.

Anonymní
# Zasláno: 13 Čec 2005 20:58
- Nahlásit

Zminovane omacky (zkousela jsem sunkovou a klobasovou prichutú nejsou moc drahe, ale taky ne moc ucinne. Cop se mi osvedcilo (pres me velke sebezapreni, protoze krmim velmi kvalitnimi a pomerne drahymi granulkami jsou kapicky Pedigree. Na krmnou davku pridam 1/3 - 1/2 kapsicky, kterou z lednice necham trochu rozehrat (protoze stavicka pekne obali granulky), kousky masa dobre rozmatlam, aby nebyly kousky a vse dobre zamicham do ganulek. Zerou vsichni zmlsanci (i na stene to fungovalo).

Martina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 07:13
- Nahlásit

Olo, včera jsem ji k večeři připravila granule s tím apetitem a co myslíš. Čmuchla k tomu a odešla, vzal by mě čert. Tak jsem si řekla, že bude velká hladovka, ale vydržela jsem to tak hodinu a pak jsem ji dala jednu z těch plechovek a kus sardinky. Tak v tom se trochu ponípala, ale něco přeci zblajzla. Dneska ráno jsem ji na radu anonyma dala na granule kapsičky Pedigree. Čmuchla a odešla. Jsem tak nas...á, že jsem ji to tam nechala a zkouším to že, "hlad je nejlepší kuchař". Vezeme dneska dětičky k babičce na prázdniny (huráááá ), tak jsem zvědavá jestli to tam bude, až se vrátíme. Jestli jo, tak už ji asi fakt uškrtím.

ola
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 07:28
- Nahlásit

Tak já zase naopak včera večer vyzkoušela ty sardinky! Feňule, už když jsem to v kuchyni chystala,tak se radostně vlnila. Jen to,že se s miskou "něco dělá" pro ni znamená,že to nebudou hnusný suchý granule! Nacpala to do sebe všechno! Horší bylo,když si mi pak u televize intimně krkla do obličeje. No,co by člověk nevydržel,když to drahouškoj chutnalo,že?
Jinak si myslím Martino,že u tvojí čubinky to je ještě spojený s tím háráním. A nemá náběh na falešku? Některý čuby žerou jak o život (krmí v sobě imaginární štěníky) a jiný zase právě nežerou skoro vůbec-deprese. Naše FeeBee už má po falešce,ale je to vybíravka vybíravá. Včera ráno už jsem se vytočila a netknutou misku jí sebrala a hotovo. Možná proto byl večer i větší hlad!

Martina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 07:41
- Nahlásit

A nemá náběh na falešku?
To nevím, cecíky se jí zvětšují, ale vet říkal, že to je normální a že to faleška být nemusí, ale je to tak týden co jsem s ním mluvila. Tak nevím, jestli už to nějak nepostoupilo. A jestli jo, tak bych řekla, že má spíš ty depky. Je taková maková, nic ji nebaví, ani si nechce moc hrát.

maja
# Zasláno: 14 Čec 2005 10:42
- Nahlásit

Martina
No my jsme po tom bláznivém dvojitém hárání taky zřejmě měli náběh na falešku. Lehce se jí zvětšily cecíky, ale co mě v tom utvrdilo bylo hrabání. V noci si pořád hrabala v pelíšku a vyhrabávala deku ven. Naštěstí to dělala asi týden a bylo po všem.
Mimochodem u nás ta sardinka taky nezabrala, nezabralo nic. Prostě v tu dobu skoro nežrala. A to znovu podotýkám, že nežere granule, že jí vařím! V tu dobu žrala o b č a s samotné maso ( a ještě si vybírala, chtěla jen hovězí) a to ještě většinou jen z ruky. Takže vydrž, určitě bude mít zblázněné hormony jako ta moje. Bylo to šílené období a stálo mě to hodně nervů, ale je to naštěstí za námi. Ťuk, ťuk, ťuk.

Marftina
# Zasláno: 14 Čec 2005 20:26
- Nahlásit

Tak jsme přijeli v 17 hodin domů a miska netknutá. Vyhodila jsem to, dala granule a opět nic. Známá mi říkala, že ji mám nechat klidně 2 dny hlady, že pes určitě hlady neumře. Že ji to dělala fena taky, 3 dny chodila kolem misky a 4. den to slupla. Co myslíte, nemůžu ji ještě víc ublížit, když nebude třeba 2 dny žrát?

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 21:09
- Nahlásit

Urcite ne, nech ji. Kdyz uz to neni stene ve vyvinü, o nic nejde. Pes hlady neumre, to radeji pak pozre nejakou tu hnusotu v podobe granuli. Me jeste pes hlady neumrel a taky ho to bcas vezme.

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:04
- Nahlásit

Takže Martino, pečlivě jsem si přečetla všechny příspěvky a moje rada je jediná. Přestat zkoušet všechny možné kombinace a variace, pes není jako člověk, nepodléhá různým chutím, i když občasná změna neuškodí, má raději stále stejné a osvědčené krmivo než různé experimenty. Doporučuji ti podávat Pangamin ve zvýšených dávkách, kup si s pupálkou a bakteriemi mléčného kvašení, zrovna ho mám na stole , stál 49,80 Kč a podávej ho, třeba dlouhodobě. Nic tím nepokazíš, bakterie upravují střevní mikrofloru, pupálka je vynikající na srst, dále obsahuje Pang. spoustu vitamínu, minerálů a stopových prvků a v porovníní cena a kvalita je naprosto super. Já osobně doporučuji hladovku. A to pořádnou. Vydržet a nedat čubině skutečně dva dy nic žrát. Ono půst prospěje i člověku, má lečebné i terapeutické účinky, důkladně se vyprázní střeva, možná je má i nějak předrážděná, kdo ví. Já to dělám tak, že dobu začnu počítat vždy od rána jednoho dne dovečera následujícího dne. Pak zkusím podat malou, opakuji malou dávku potravy, jen tak na chuť a sleduji, jak je přijímána, s jakým nadšením. Ráno dám zase trochu krmiva, večer zase a pořád fenu sleduji jaký má apetit a dávky postupně zvětšuji až k normálu. Zatím se mi vždycky podařilo dostat konzumaci potravy na přijatelnou úroveň. Samozřejmě u hladovky musí mít přístup k vodě. Ale hladovka se musí dodržet, nedávat tajně nějaké pochutiny, kousky od stolu, prostě absolutně nic. Je to drasťák, ale vážně to zkus.A už nedělej žádné experimenty, to feně neprospívá.I krmení potřebuje určitou pravidelnos a řád. A pokud to ještě neděláš, tak rozděl krmnou dávku do dvou, ráno a večer. No a uvidíme. Tak se držte a odolejte celá rodinka smutným psím očím. Hlavně děti a staří lidé jsou v tomto směru hrozní. Pořád by psa něčím cpali. Dodržet!!!!!

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:07
- Nahlásit

Jo a ještě, pokud fence chutnají granule máčené, tak jí je máčej, třeba vývarem, vodou, omáčkou. Někteří psi lépe žerou granule vlhčené, tak proč jim to nedopřát.

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:21 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Evicka
Evičko, děkuji moc. Hladovku jsem zkoušela, nedostala nic jak píšeš, ani kousek piškotu, prostě nic. Přístup k vodě měla.
Vydržela jsem to cca den a půl, protože potom snědla kousek tyčinky z buvolí kůže a hned zvracela. Natahovalo ji to i když snědla piškot. Vet mi říkal, že to může mít, jak má prázdný žaludek, že ho má asi podrážděný, že ji mám po malých dávkách něco dávat. Když granule nechtěla v žádné podobě, ani přelité vývarem, tak jsem uvařila kuřecí maso, to do ní padlo hned. Abych to zkrátila. Teď jsme v tom stádiu, kdy baští namočené granule, úplně rozmačkané a přidávám kousek té sardinky. Když ji tam nedám, tak k tomu čichne a odchází.
Musím říct, že je to teď o něco lepší, protože už na svůj příděl alespoň čeká. Dřív jsem ji k tý misce musela pomalu dostrkat.
Dvakrát denně krmím a teď mám děti na prázdninách, takže fakt nic jiného nedostává. Myslíš, že je to špatný když mi to sežere jenom s tou sardinkou. Nemůže ji to nějak škodit?

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 12:48
- Nahlásit

Pokud příliš neexperimentuješ a dáváš jen sardinku a ne moc, tak v tom nevidím problém. Klidně v tom pokračuj a můžeš zkusit postupně dávky sardinyk snižovat, až jí tam jen kápneš trochu oleje nebo vlastní šťávy, nevím v čem sardinky jsou. Rozhodně ale dávky nesnižuj hned, počkej, až si tuhle potravu dobře zažije a bude ji baštit v pohodě a pak nenápadně polehoučku sardinku snižuj a měla by ses dostat opět jen ke granulím.Musí se to protáhnout do dlouhé doby, aby sis nepokazila zbytečným spěchem úspěchy.

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 13:07
- Nahlásit

Evicka
Neexperimentuju, dávám jen kousek. Díky moc

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání