Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Se psem po Čechach - kam?
Autor Zpráva
Meemies
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:44
- Nahlásit

Ahoj, možná si říkáte "dementní dotaz", ale opravdu to není jenom tak...... Máme bostonka, takže vzhledem k jeho krátkýmu čumáku a odporu k procházkám v současných vedrech nepřipadá dovolená u moře vůbec v úvahu. Takže zbývá dovolená po Čechach.....problém ale je, co na tej dovolenej budeme dělat! Týden pod stanem se mi moc ležet nechce, na památky nás nepustí, tak kam? Neznáte někdo místo, kde by to bylo pro lidi se psy ideální.....možnost koupání, nějaký neplacený památky nebo naučný stezky? Opravdu budu vděčná za tipy.....

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:52
- Nahlásit

Co Šumava? Koupání na Lipně, výletů hafo. Nebo třeba Třeboňsko.

Hafina
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:55
- Nahlásit

Meemies
My jsme loni byli v Českém ráji, rok před tím v jižních čechách a před tím v Beskydech a naprosto super. Ale pokud nechcete moc chodit, tak nevím. V každým místě byly příležitosti pro krátké návštěvy památek, nebo přírodních zajímavostí (v Českém ráji jsme byli na Troskách, v Liberci na Ještědu, v Prachovských skalách, v jižnch čechách jsme se byli podívat v Českých Budějovicích v Krumlově a v Beskydech jsme navštívili Rožnovký skanzen a Štramberk), ale převážně jsme to spojovali s většími výlety. S koupáním moc nevím, my jezdíme až v září a to už na koupání moc není, ale zase je všude větší klid.

Hafina
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:57
- Nahlásit

PetraK
To Lipno jsem chtěla taky navrhnout a není to od tam zase tak daleko zajet se podívat do toho Krumlova, nebo do Budějovic, ale to záleží na tom, jestli jste na dovolené rádi na jednom místě, nebo klidně zajedete někam autem, když je to v okolí, jako my.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:58 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

možnost koupání, nějaký neplacený památky nebo naučný stezky
Dopuručuju podkrkonoší.
Do Adršpachu jen když pes umí lézt po žebříku.

Meemies
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 13:00
- Nahlásit

Jé, děkuju. To mi klidně popojedeme autem, v tom neni problém a problém neni ani v chození, když to nebude na celej den... My jsme loni byli právě na jihu, Budějovice a tak,ještě bez psa, takže tam to máme prošlý, na Šumavě zase bydlíme.....ty Trosky a tak ale vůbec nezní špatně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 13:22
- Nahlásit

Meemies
Nebo Jizerky, Orlický hory. My teď taky vyrážíme - já ještě nevím kam, dozvím se to vždycky až na místě , vezmeme auto, dorazíme do penzionu (někdy si to zajistíme předem, někdy ne, dneska už to není moc problém sehnat ubytování se psem) a pak z místa vyrážíme na výlety. Ty Beskydy vůbec nejsou špatný! , nebo Jeseníky, tak fajn.

Meemies
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 13:30
- Nahlásit

to nám by stačil pobyt ve stanu, s tím by problém nebyl,a le právě mě zajímá, jestli se s tim psem taky někam dostaneme, protože lehnout na deku si mlžu i tady někde k rybníku.....

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 14:51
- Nahlásit

právě mě zajímá, jestli se s tim psem taky někam dostaneme,
Naše salašnice na památky moc není, ale např. Babiččino údolí shledala zajímavým, protože tam bylo hodně jiných psů. Trasy vybírám zde: http://www.turistika.cz/turisticke-trasy/

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:01
- Nahlásit

Strejda
díky za tip

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:42 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

Meemies
Český ráj doporučuju, je to moje srdcovka, s malým psem vás pustí podle mě na spoustu míst, o kterých my se salašňákem můžeme jen snít
a Ještěd taky dobrá tůra, jednu cestu můžete dát pěšky, druhou se svézt lanovkou - do té psi pouze s náhubkem (jak je to u malých plemen nevím, ale nás zastavil strojvůdce lanovky ikdyž jsme k lanovce namířčeno vůbec neměli, že do "vlaku" jen s náhubkem)
a Orlické hory taky výborné, jezdíme tam každý podzim na víkendovku do Deštné, a super!

janakou
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 20:29
- Nahlásit

My jsme byli s pudlicí v Českém ráji (autokemp Sedmihorky), psi tam nesmí jenom na pláž, jinak jsou vítáni, (koupat jsem ji chodila z druhé strany jezera) dokola je spoustu skalních městeček, byli jsme na Troskách.
Jinak ve většině hradů, zámků jeskyních apod nemáme problém, pudlice se šupne do tašky nebo batohu a prohlídku absolvuje tak. Bostonek asi není o moc větší, taky by to s ním šlo.
Moc se nám taky líbilo v okolí Starého Města pod Sněžníkem, nádherná příroda a téměř liduprázdno.

kokoška
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 08:42
- Nahlásit

Meemies
Český ráje je se psem super a ve většině případů naprosto bez problémů ho vzít kamkoli. Jediné negativum vidím v tom, že během prázdnin se z Českého ráje stává druhý Václavák, takže klid tam určitě nenajdete.
A co Krušné hory? Bývá tam docela chladno proti jiným částem republiky a turistů je tam taky o trošičku míň

Meemies
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 09:30
- Nahlásit

janakou
No jo, bostonek je sice stejně velkej jako pudlík, ale obávam se, že by nám z tašky udělal kůlničku na dříví
kokoška
S tím druhým Václavákem to je asi bohužel fakt

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 11:25
- Nahlásit

kokoška
Proto říkám, že my vždycky na dovolenou až v září, všechno je ještě otevřený, ale děti už jsou ve škole a tak je všude klídek...

kokoška
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 11:49
- Nahlásit

Hafina
já zas jezdím v květnu nebo červnu - jsou krátké noci a když zakufruješ, vrátíš se za světla

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 11:55 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Meemies
že by nám z tašky udělal kůlničku na dříví

No a? Aspoň budete mít kde na zimu dříví složit do sucha

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 08:00 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Meemies
A co českolipsko? Navíc když třeba půjdete "Husí cestou" narazíte na možné místo úmrtí Járy Cimrmana (první dvě fotky). Doporučuju zakoupit turistickou mapu 1:25 000 a nechodit jen po turistických stezkách.

Ibisová2
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 08:26 - Změnil/a: Ibisová2
- Nahlásit

Meemies
Ahoj, my máme taky bostonka Odkuď jste? My bydlíme kousek u Prahy.
Jo a jinak - my s naší bostonkou děláme téměř vše - běhá u kola, chodíme na tůry, byla s námi už i na prohlídce hradu a většinou nemáme problém, všude nás s ní pustí. A letos se chystáme i k tomu móři Když je velké horko, tak ji samozřejmě moc nehoníme, placatý čumáček je problém , ale jinak je to moc temperamentní tvor

Meemies
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2008 13:47
- Nahlásit

Ibisová2
Jé, no konečně bostonek....my bydlíme v Plzni. Úžasný zvířátka......nejlepší je, že nás leckam pustí, protože si ho všichni musí pohladit a zašišlat si na něj. Když tak http://www.fanousek.webz.cz/ ....uvítáme nějaký foto spřízněných duší

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2012 00:44
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/vase-zpravy/stredocesky-kraj /benesov/1297-12162-vezmete-psa-na-prohlidku-zamku -ve-vrchotovych-janovicich.html

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2016 17:28
- Nahlásit

protože jsem se snažila před víkendem najít nějaký info o schůdnosti Adršpašských a Teplických skal se psem a moc jsem toho nenašla, tak třeba se někomu do budoucna bude hodit, že to lze absolvovat
šli jsme z Adršpašských do Teplických přes Vlčí rokli, schodů je tam teda fakt hodně, ale zvládli jsme to - pokud pes umí chodit po schodech (dřevěné, ale bacha, musí opatrně, protože packa může propadnout) a nemá zdravotní omezení, tak se to dá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2016 07:59
- Nahlásit

Janiii
Jee, skoda, ze ses nezeptala, protoze my tam se psama byli a teda do teplicke casti sou nektery pasaze dost prikry (schody, + kovovy pruhledny) jeden pes nam to slezl na pohodu a druhej se teda musel nosit...

ale pokud je pes zvyklej, jak pises, na nejaky ty schody tak se to da zvladnout, az na nekolik pasazi se da sebehnout i kolem schodu...

i kdyz s obrim psem se muze stat, ze se sekne a treba bernaka z tech schodu snaset by asi mohl byt dost problem

v kazdym pripade holy adrspasky skalni mesto/ teplicky skaly sou v pohode a nejhur to clovek muze vyresit tim, ze se te problemove "spojovaci" oblasti vyhne a da dva okruhy...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání