| Autor |
Zpráva |
Usanda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2005 19:44
- Nahlásit
Ahojky,
můj pejsek strašně zbožnuje běh,takže s ním jezdím na kolo. Ale chtěla bych zkusit,jestli by byl schopný zaběhnout nějakou dráhu, když ho na začátku vypustím - tzn.typický dostih.
Je nějaká finta? Například nějaká dráha v brně nebo okolí?
Jak to řešíte vy, když má váš pejsek takovou vášeň?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:13
- Nahlásit
dostihové dráhy jsou jen pro chrty - jiní psi tam nemají přístup , ale coursing může běhat každý hafan , Dráhu na dostihy znám v Kolíně a Praskačce
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 17:51
- Nahlásit
Usanda
A co caniscross?
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 17:55
- Nahlásit
Nikita
ten můj má 9 kg On spíš než vytrvalost miluje trtání = běh o jak život ten coursing zní zajímavě, není někde i u Brna???
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 17:59
- Nahlásit
Usanda
U Brna byl coursing myslím 15.5.,, ale jestli se tady pořádají závody častěji, to netuším. Další dva coursingový areály jsou v Otrokovicích (tam budou tenhle víkend 16. 7. závody a 17. 7. tréninky a někteří pejsci si budou vyběhávat licence, bohužel uzávěrka byla 10.7. a na neděli tam bylo nahlášených spousta lidí, takže se pak stoply přihlášky už dřív) a v Rudné, pro víc informací se můžeš kouknout na http://mscoursing.com .
My tam toho 17. s psicí jedeme, tak jsem zvědavá, jak to dopadne, jestli se jí vůbec bude chtít běžet ode mě atd...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 18:10
- Nahlásit
Usanda
ten můj má 9 kg
A to vadí? Holt se budeš muset snažit i Ty a nespoléhat, že Tě potahne
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 18:16
- Nahlásit
dostihová dráha není jen pro chrty. na trénink můžete s jakýmkoliv psem. konkrétně v Kolíně nám s ridgebacky nikdo nedělal problém. a třebas ani nikomu nevadilo, že moje čuba RR běží v páru s ČSV a že kámoška vzala i malého křížence.
co se týče závodů - zrovna v sobotu jsem se o tom bavila s jednou chrtařkou a ta mi tvrdila, že spor o čistě chrtí dostihy prohráli a tudíž může i závodit jakékoliv plemeno (samozřejmě ne s chrty, že). černé na bílém jsem to neviděla, ale doufám, že holka věděla, co mi tvrdí.
a k té fintě: já jsem čubinu seznamovala se střapcem u nás na louce. prostě si roztříháš barevnou igelitku, svážeš střapec, se kterým ti pak někdo běží před psem a táhne ho po zemi. ty psa navnadíš, vypustíš a až dožene střapec, pochválíš a necháš ho klidně roztrhat. takhle jsem to dělala nejen já. když jsem pak dorazila na trénink do Kolína, věděla už čubina co a jak a hezky se proběhla.
jinak coursing v Otrokovicích mohu doporučit
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 19:23
- Nahlásit
Takže jestli tomu rozumím,tak trénovat coursing někde oficiálně je možný až v těch stanovených termínech. Myslela jsem,že je to něco jako agility -prostě libovolně trénink a jednou za čas "soutěž".
krom toho 17.7., ví se přibližně kdy bude další trénink?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 19:27
- Nahlásit
mimo termíny trénovat nemůžeš. ale věřím tomu, že když bude na nějaký datum zájem, že se Barča přizpůsobí. když mi dáš maila, pošlu ti na ní kontakt a můžeš se domluvit přímo s organizátorkou.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 19:30
- Nahlásit
nefer
Dobře, to bych byla ráda, mám příbuzné ve Zlíně,tak bysme to někdy vzali cestou
tulenuska@seznam.cz
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 19:39