Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / proč ho to nebaví?prosím pomoc
Autor Zpráva
patulka189
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2005 10:10
- Nahlásit

ahojky mam 18měsíčního retrívra,běham agility a poslušnost ale jeho to vůbec nebaví když byl malej tak sem ho na cvičák vodila pořád.a pořád sem snim běhala a vím že sem udělala chybu ale jak to napravit?on je znuděnej motivuju ho masem nebo hračkou

Anonymní
# Zasláno: 8 Čec 2005 19:14
- Nahlásit

patulka189
no se štěnětem retrivera ti neměli agility vůbec dovolit dělat!!! (kvůli kloubům!!!) co to bylo proboha za cvičák? vždyť sis z něj mohla udělat mrzáčka! navíc co já vim tak zrovna GR na agility moc nejsou.... zkus dělat víc poslušnost, ale ne jako s NO sedni, lehni, vpřed. nemaj rádi tvrdou disciplínu - pak je to nebaví a sou nešťastní. oni se strašně chtějí zavděčit a když vidí že něco co udělali tě hodně potěšilo tak to dělají rádi! je to přesně to plemeno na které platí takový to divadlo kolem (pisklavej vysokej hlas, přehnaný gesta atd.)rozšiř záběr cviků na různý legrácky, zkus dělat aport (některý GR to teda taky kupodivu moc nebere) jinak u psů jako jsou goldeni se doporučuje chválit až po několika cvicích ale hodně, je to kvůli jejich netrpělivosti a až příliš velkýmu náviku na odměny kvůli kterejm pak cviky nedotahujou... pokud si s ním neměla žádný soutěžní záměry a jen tě mrzí že ho to nebaví zatim co tebe ano tak v tom nehledej takovej problem. určitě sou věci co ho baví... choďtě se koupat, dělejte třeba lehkou turistiku, nebo můžete cvičit na různý zkoušky... základní poslušnost, canisterapeutický atd... tyhle záležitosti sou pro GR mnohem vhodnější než agility. a příště zvaž pro jaký záměr si psa pořizuješ (agility) a pak zvol vhodné plemeno. myslim že to z toho vzešel tenhle tvůj problém

Nikita
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2005 23:57
- Nahlásit

Anonymní
No 18-ti měsíční zvíře GR (není to obří plemeno!) už má kostru v podstatě hotovou, tak nevidím jeden důvod, proč by nemohlo dělat agility!!!
takový to divadlo kolem (pisklavej vysokej hlas, přehnaný gesta atd.)
Prosím Tě proč??? Hlavní je přeci motivace a ne jestli na psa šišlám nabo pištím, ne?!

patulka189
Píšeš, že jsi udělala chybu, ale už neuvádíš jakou. Obecně je potřeba najít motivaci, která psa nejvíc tahne (žrádlo, aporty) a tu pak rozvíjet. A cvičit dokud je pes ještě veselý a chtěl by dělat dál, v tom bodě skončit. Nesmíš to utavit.

Anonymní
# Zasláno: 10 Čec 2005 09:51
- Nahlásit

Nikita
ano, ale ona píše že s ním agility dělala už když byl malej a nebaví ho to až teď! z toho lze docela jasně vyčíst že to nezačali dělat v 18 měsících. GR není obří plemeno ale je to velké plemeno. a nic by se nemělo přehánět dokud štěndu neskončí vývoj(kloubů, vazů, kostry).
Jinak s tou motivací máš pravdu nemusí to být zrovna to "pištění" ale pokud píše že na něj neplatí dobroty ani hračky tak mi to připadá jako další způsob který aspoň na mý goldeny hodně platí! určitě víš že psům nejde ani tak o obsah slov jako o tón kterym jim je řikáš a proto tohle zabírá.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 11:09
- Nahlásit

U retrívrů je to obtížný s těmi kouby. Pejsek by minimálně do roku a půl neměl být pořádně zatěžován!! Vím to z vlastní zkušennosti, kdy jsem s mým 6 měsíčním labradorem začala chodit na cvičák, trénovali jsme poslušnosti, obrany a pes musel jít v roce na operaci! Raději bych vyčkala ať se vyvaruji zbytečných problémů!! A poté, pokud to pesjka nebaví, nebudu ho do nčieho nutit! Dala bych mu pauzu, třeba je přecvičený!!

Nikita
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 11:10
- Nahlásit

Anonymní
Ono je cvičit a cvičit. Já se štěnětem dělám v podstatě co ho přivezu domů. V takovém půl roce už mívá hezké základy, jasně že neskáče metrovku, ale co je to "vpřed" přes jedno dvě prkna už ví. Předpokládám, že na cvičáku, který tazatelka, jak sama píše, navštěvovala od štěněte, budou mít jistě ponětí o tom, jak dělat se štěnětem základy a nebudou ho honit na vysoké skokovky.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 16:00
- Nahlásit

LUCKA
hele a nemáš pocit,že je v tom plemeni někde něco kruciálně blbě???
Je to lovecký pes,přinašeč,má vydržet relativně pomalý,ale vytrvalý pohyb,plavání,má prostě fungovat jako něco,co je po celej celodenní hon schopný prohledat všechny bordely kam zapadne střelenej kus a přitransportovat ho... před skoro dvaceti lety,když se tady s nima začínalo,se říkalodvaž retrívra od boudy a vyhraje ti zkoušky...a dneska je to modní plemeno,co na to dojelo...
Nemyslím si,že je vhodné nasazovat laťku zdravotnímu stavu chovem zprzněným jedincům....naopak dost nelítostně takový jedince vyexpedovat z chovu ven...
Jednotlivec si zaslouží co nejkvalitnější péči,ale z hlediska chovu pokud na to zdravotně nemá rozumně a přiměřeně makat od mala bez pomoci veterináře,nemá v chovu pracovního plemene co pohledávat...nic osobního v tom není,ale už by bylo na čase,aby se nejen chovatelé,ale hlavně kupující předem chytli za nos...

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 16:07 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

LUCKA
a ad dneska pro tyto jedince platící výrok
Pejsek by minimálně do roku a půl neměl být pořádně zatěžován!!
na to existuje jen jediná odpověď-k čemu je takový zvíře pro člověka,co v roce a půl chce mít našlapáno na první závody?
Viděla bych to asi tak-každému co jeho jest,myslivci pracovního retívra a agiliťákáři hopsavou borderu,hladkosrstou kolii nebo malinušku...
Když si představím,že moje malinuška Bobulka teď rok a půl stará,našlapaná na doraz fyzicky,která čeká akorát než ještě kus dospějě i duševně,než vyrazí na Pohár Kristýny nebo jiný TART obranářský speciál,by měla být na místě toho chudáka co se v tomhkle věku teprv dá pomaloučku začít zatěžovat........
Tohle se přece nemůže stát normou....upravit plemeni nároky,místo selektovat plemeno podle nároků....

A hlavně-každý si musí vybírat plemeno podle svých cílů,a ty znát trochu předem...

Co Tvoje malinuška?
my zkoušeli Ringo,a dobrý...dokonce i odpouštěla....

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 16:11
- Nahlásit

LUCKA
trošku jsme aktualisovali stránky,koukni....

http://www.pesani.cz/

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 16:40
- Nahlásit

SALI
Já jsem ta ty vaše stránky koukala asi před 3 dny a psala jsem ti mail, došel?
Tak stránky super, konečně jsem měla možnost pořádně vidět tu tvou BobuliVypadá šikovně!! Však co, je po Almě!!! A co to uchovnění jak jsi říkala? Plánuješ a trénuješ? A čemu se chceš věnovat s ní? Tartu?
Já jsem s malou naprosto spokojená!! Stopy - nemůžu si stěžovat, musím to zaklepat (ťuk, ťuk, Túk) - velice slušný, poslušnosti perfektní a obrany? Koušu jen 1x týdně takže není pořádně vykousaná a dělá debiloviny (blbě neskakuje na klíňák a tak.) ale za 14 dní jedu na týden na týbor s Vítěm GLisníkem a Renkem, takže tam jí dám pořádně do těla (samozřejmě to nebudu přehánět!!!) a začnu konečně dělat pořádně obrany. Teďka jsem se totiž hlavně zaměřila na stopy a poslušnosti. No jinak je to těžký se dvouma psama (já vím, že ty jich máš daleko víc, takže víš, o čem mluvím) ale já chci na tom táboře s Borgem (ten labrador) složit ZVV3, pak v srpnu jedu na mistrák mládeže ČKS a Borg půjde do důchodu. Nechám ho už být a začnu se plně a pořádně věnovat Kellině...Jak to že jste koupili nového dobrmánka? A jedeš na tábor se Součkovýma?

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 17:05
- Nahlásit

patulka189
Ahoj, zkus zařadit pauzu, 4-6 týdnů, někdy to dost pomůže. S tréninkem to nepřeháněj. Samozřejmě nejlepší je probrat věc s trenérem, který tebe a psa zná a kterému věříš. Ber to jako výzvu: musíš najít způsob, jak svého psa "přelstít". Je dost dobře možné, že se výsledek nedostaví, ne každého psa agility baví. Hodně štěstí.
Víc ti neporadím, tvůj dotaz je hodně stručný. Gábina

Vladimir
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 19:33
- Nahlásit

Sali

Uz expert i na retrivery?
Ako majitel jedneho GR suhlasim na 200%. Ak by si moj pes precital niektore nazory/Lucka/, dodatocne by skolaboval. Este mal dost daleko do jedneho roka a 30-50 km bola prenho bezna denne zataz. Samozrejme nie nutena. V "impulznej zatazi" je "hotovy" dost rychlo, ale vytrvalostne behy ziaden problem. Ako rodeny aporter /tak je chapane plemeno retriver/ nenavidi aport od stenata. Tak preco by som ho mal "znasilnovat"? Ale pozor, nema rad aport na suchu, z vody bude aportovat 24 hodin a nema dost. Mam nazor, ze by sa ziaden pes nemal do niecoho nadmieru nutit. Bud s nim robit, co ho naozaj bavi alebo si zohnat psa, ktoreho bavi presne to, co chcem robit ja alebo co chcem, aby excelentne robil moj pes. A preto moj "rodeny aporter" nevie aportovat. Ale aport z vody mu ide perfektne. Zeby preto, lebo hlavne na to bol vyslachteny?

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 20:21
- Nahlásit

LUCKA
čoveče mejl nedošel,a stránky jsme překopávali včera večer a dneska ráno...
Taky jsem se zaměřila od jara na stopy,a má to význam,teď nám třičtvrtěhodinovku přešla průtrž a čuba to stejně odzvedala bez pomoci...nechala jsem jí schválně se zamyslet a ztratit soustředění,samozřejmě přešla lom,neb sledovala dění na druhém poli,a našla se na korekční okřiknutí ihned...je vidězt,že má rypák a umí ho použít,kdyýž je třeba...
K Součkům jedem na druhý týden.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 20:23
- Nahlásit

LUCKA
na podzim bonitace,samozřejmě...trénink? Součástí normální přípravy...
Dělám se třema zvířatama a padám na hubu.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 21:23
- Nahlásit

Jak to že mail nedošel? to je mi teda záhadou! no tak jen ve zkratce-psala jsem tam, že u mě byla na 4 dny kámoška (Jana Palátová s dobrmanem Orkánem Pasecké údolí) a když jsme tak brouzdali na netu, tak jsme nerazily na tvoje stránky. Já jsem řekla, že si s tebou píšu na cz-pes.cz a ona tě zná. Tak jen tohle...
Já taky už s Kell dělám hodinovku bez problému, v dešti, ve vedru, na trávě, v nízké ve vysoké...v čemkoli a taky nevidím problém Teda ještě vypamlskovávám, ale už ne do každého kroku, jen občas.Kell taky umí čuchat, když se jí samozřejmě chce
To ti věřím, že 3 zvířata je síla! no ono už i pro mě, a to mám jen dva...ale já s něma ráda pracuju, moc mě to baví!!

Nikita
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 23:12
- Nahlásit

Vladimir
Nesouhlasím se vším, ale s tímhle určitě:
Este mal dost daleko do jedneho roka a 30-50 km bola prenho bezna denne zataz. Samozrejme nie nutena

Nejsem expert na retrívry, to rozhodně ne, ale jde taktéž o pracovní plemeno, tudíž se domnívám, že spousta věcí platí univerzálně. Také jsem byla zvyklá se zvířetem do roka absolvovat dlouhé pochody a nějak mi tenkrát ani nepřišlo na mysl se tím zabývat, jestli se to vůbec SMÍ! Jasně že je něco jiného nutit osmiměsíční zvíře šplhat dvoumetrovou stěnu (ale to tu ani nikdo nepsal), ale abych se bála ho vzít na čtyři hodiny na delší procházku, abych mu nezničila kdovíco, to mi už přijde opravdu přehnané.....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 07:19
- Nahlásit

Sali

Díky zejména za příspěvek z 10.7. 16.00.09
Je to skutečně pracovní plemeno a bohužel i někteří "renomovaní" chovatelé doporučují ho div ne do roka nosit v baťohu.
Můj mladý pes má teď v 16 měs. složené 2 lovecké zkoušky (obě ve věku 13-14 měs.) a letos ho čekají ještě další tři. Tudíž makáme. Kdyby musel ležet na gauči, zbláznil by se (a já z něj taky).

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:56
- Nahlásit

Já bych chtěla reagovat a možná se i zeptat: mám taky goldena, zatím jen 9 měsíců, ale pohyb a plavání jí cizí rozhodně nění. U nás na cvičáku je taková praxe, agility mohou dělat všichni psi od jednoho roku výš s předloženým nálezem z rentgenu. Pokud je vše v pořádku, nevidím důvod, proč zrovna s goldenem nezačít v roce pomalu běhat. Golden asi nebude mít takový výsledky jako třeba borderky (u nás ještě chorvatský ovčácký pes), ale vše je otázkou zábavy psa...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:11
- Nahlásit

VLADIMIR
No tak moment, dělá nějaký výcvik s vašim retrívrem? Já se věnuji všestrannému výcviku a musím říct, že to je úplně něco jiného, než nošení aportu z vody...a je to daleko větší zátež! A za mým názorem si stojím, vím, co to je mít doma labradora v zátěži!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:23
- Nahlásit

LUCKA
Trochu tolerance prosím
Sportovnímu výcviku sice nerozumím, ale věřte, že lovecký výcvik retrívrů (i jiných lovec. plemen) je zátěž obrovská.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:43
- Nahlásit

Ketrin
On jakýkoli výcvik je velice náročný-lovecký,všestranný,o agility sand ani nemluvím...Jen jsem chtěla zjistit,kdo to je ten Vladimír a jestli s bafanem něco dělá, když zde říká, že pes měl ještě daleko do věku 1 roku a už dělal 30-50km tůry. To je docela přehnané podlě mě...Neříkám, že pes do roku a půl má ležet doma na gauči, to v žádném případě, ale z vlastní zkušennosti vím, že se to nemá přehánět - můj labrouš kvůli zátěži musel v roce na operaci obou předních noh!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 10:07
- Nahlásit

LUCKA
A nemá tedy tvůj pes dysplazii loktů? To by nebylo až tak kvůli zátěži, ale genetické. MVDr. Decker, který je docela kapacita na ty dysplazky, mi říkal, že u DKK je při rozumné životosprávě slušná šance na bezproblémový život, zatímco u DLK i při nižším stupni psi často kulhají, protože lokty nesou cca 2/3 váhy psa.
No a jinak já bych ročního psa taky nehonila 30-50 km. Ale těch 10 zvládal.

Vladimir
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:15
- Nahlásit

LUCKA

U retrívrů je to obtížný s těmi kouby. Pejsek by minimálně do roku a půl neměl být pořádně zatěžován!!

Slo mi len o toto. Upokojim Vas, ja nie som ziaden expert. Ale tvrdim, ze retrivery nie su "ziadni mrzaci". A verte, ze poznam, kedy "ma pes dost". V zivote som psa nenutil do ziadnej zataze, ale ked to sam pes chce a je v pohode, tak mu to umoznim. Z "par psov", co mi presli rukami ani jeden nemal problemy s klbami. Vo svojom prispevku som nenapisal ziadne "tvrdenie" ani "radu" len som napisal nieco z vlastnych skusenosti. To som snad mohol? Alebo nie?Tak si nerobte zbytosne starosti nad tym "kto je ten Vladimir" a pokojne davajte rady i nadalej.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:33
- Nahlásit

VLADIMIR
Já také nejsem nějaký expert a také jsem nechtěla říct, že jsou retrívři "mrzáci" či cokoli jiného! Já se zde nechci nad nikým povašovat, nebo tak, ráda si vyslechnu názory odstaních lidí a srovnám je s mými, v tom případě budu říkat i mé názory! A to je v pořádku! Jen z vlastní zkušenosti - také poznám, kdy má pes dost, jenže když měl můj labrouš rok, musel na operaci s předníma nohama - kvůli tomu, že byl přetěžován, jenže v té době jsem nepoznala, že by měl dost...

KETRIN
Nevím jestli má Borg dysplazku. Nedělali jsme rentgen. Borg není ani uchověný, protože prý by si nikdo nevzal štěně po psovi, co má zkoušky s obranou (ZVV2, IPO3...) takže mě od uchovnění a následného krytí někteří "chytří" chovatelé odradily. Na druhou stranu zase při mě někteří stáli (ale to byla menšina) že by si po Borgovi štěně vzali,protože má prý vynikající kořistnický pud, když je tak natěšený na figuranty no ale já jsem se pak nechtěla s nikým nikde dohadovat! Někteří totiž nepochopí, že obrana - ta je jen o kořistnickém pudu!! o nic jiného zde nejde a Borg v žádném případě nedělá obranu ze zloby!!!! To bych s ním ani nedělala!!! Ale co, já jsem spokojená!Borg je v pořádku, má už 7 let, děláme všestranný výcvik (teďka v srpnu budeme zkoušet skládat ZVV3, pak náš poslední závod) a půjde do důchodu. Myslím si, že si to plně zaslouží

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:54
- Nahlásit

LUCKA
No možná že o jeho potomky by bývala mohla mít zájem policie. Oni nakupují labradory pro vyhledávání drog a zároveň chtějí ten silný kořistnický pud. Což LR vrozené není, jsou to čistí aportéři, ale asi se to dá tímto typem výcviku vypěstovat.

Denisa
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:13
- Nahlásit

LUCKO!
Jsem ta z Brna s boxerkou (jednou jsme si psaly), ty jedeš na tábor do Kroměříže (Bedea) nebo už příští týden do Zbraslavi u Brna nebo ještě někam úplně jinam? Já totiž jedu na tu Zbraslav s Konečným a Glisníkem, tak jsem se chtěla zeptat, jestli se tam nepotkáme! Do Kroměříže jsem se chtěla jet pak podívat na ty zkoušky podle NZŘ, čistě na čumendu. Nevíš jestli tam budou nějaký ZVV1? Bych to chtěla omrknout pořádně co a jak a tak...
Jinak jsme před prázdninama kousali několikrát na Lišku, bezva! Myslela jsem, že tě tam třeba uvidím, ale tak snad příště někdy...

Vladimir
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:59
- Nahlásit

LUCKA
Jen z vlastní zkušenosti - také poznám, kdy má pes dost, jenže když měl můj labrouš rok, musel na operaci s předníma nohama - kvůli tomu, že byl přetěžován, jenže v té době jsem nepoznala, že by měl dost...

Tak sa asi zhodneme na tom, ze ani moje ani Vase skusenosti nemozme zovseobecnovat. Gaussovo rozlozenie pravdepodobnosti mozme zrejme aplikovat i na psy a konkretne na retrivery. Iba statisika robena na velkych cislach nam dava ake take pravo nieco tvrdit.
P.S. Ani vo sne ma nenapadlo, aby som sa Vas chcel nejak dotknut. Len som po tyzdni, znova pozrel na toto forum a tato tema a konkretna veta mi "len tak trkli do nosu". Ako v tej rozpravke: Tri oriesky pre Popolusku. Tak to tak prosim aj berte.

jana33
# Zasláno: 11 Čec 2005 15:10
- Nahlásit

Štěně nebo mladý pes nepozná, kdy má dost. Odpadne až opravdu ve chvíli, kdy už je totálně vyčerpaný, k čemuž by u rostoucích štěňat nemělo dojít! Je samozřejmě kravina držet psa zavřeného a pomalu ho nosit, aby se nenamohlo, ale spoléhat na to, že samo pozná, kdy už je toho na něj moc, je nezodpovědnost.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 16:28
- Nahlásit

LUCKA
nebyla jsem na pracovním mailu od čtvrtka...ve čtvrtek to tam nebylo.
Bobule má problém s chtěním na stopě,čuchá podle nálady,pořád jedu na tvrdou motivačku za každou cenu...zatím nemám šanci jí přimět jít po hlíně.Dá se říct,že zatím čuchá jen do výše své mzdy a významu oné mzdy pro její systém hodnot...ale potenciál má nechutně vysokej.

Vladimir
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 18:50
- Nahlásit

jana33
Štěně nebo mladý pes nepozná, kdy má dost.

Nemam tolko informacii a vlastnych skusenosti na dostatocnej mnozine psov, aby som mohol zodpovedne oponovat. Mne to zatial kazdy pes "povedal" jasne, "kedy ma dost". Kto "zije" so svojim psom, to vidi a citi. A ako som uz napisal, neviem prakticky, co su to problemy s klbami a o DKK so sa docital len na internete a v knihach. Takze ja som urcite nezodpovedny, lebo sa snazim "pocuvat", co mi moj mlady ci stary pes "hovori" a spolieham na to. Nic netvrdim, nic nikomu neradim, ja mam v tom jasno. Ale tu padaju jednoznacne "tvrdenia" resp. "rady" ktore sa nezhoduju s mojou skusenostou, preto pisem svoj nazor. A to je vsetko. O nic nejde. Inak, kto si mysli, ze pes ma dost az ked odpadne resp. skolabuje, tak ten svojho psa podla mojho nazoru ani trocha nepozna.

nefer
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 19:04
- Nahlásit

ic netvrdim, nic nikomu neradim, ja mam v tom jasno. Ale tu padaju jednoznacne "tvrdenia" resp. "rady" ktore sa nezhoduju s mojou skusenostou,

Vladimíre, to mě inspirovalo reagovat hned na druhý příspěvek: no se štěnětem retrivera ti neměli agility vůbec dovolit dělat!!! (kvůli kloubům!!!) co to bylo proboha za cvičák? vždyť sis z něj mohla udělat mrzáčka!

s mojí čubinou dělám agility od necelých osmi měsíců - dotyčné by asi vstávali vllasy hrůzou na hlavě, jak můžu své štěně RR takhle zatěžovat. ale mě by zajímalo jestli dotyčná vůbec někdy navštívila trénink takhle mladých psů. má tam mnohem menší zátěž než při dvouhodinové procházce po lese, kde lítá sem a tam, nedej bože když si hraje s jiným psem! narozdíl od hry se psy nedělá při tréninku žádné prudké obraty, nemá ani žádné tvrdé dopady... to, že proběhne tunelem nebo že přeskočí skokovku, kde má laťku na nejnižším stupni (v začátcích dokonce jen položenou na zemi) mi rozhodně nenahání strach, že mám špatnou instruktorku, která mi ze psa udělá mrzáčka. krom toho mezi nás chodí veterinářka se svou borderkou a ta mi na klidu přidává ještě víc

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 20:51
- Nahlásit

DENISA
Ahojky, no jasně že si vzpomínám!!! Oni mají "kluci" tábor ještě na Zbraslavi? O tom nevím. No já jedu do té Kroměříže - na Bedeu a moc se tam těším. Na NZŘ určitě dojeď kouknout, budu s Báděm - tím labradorem - skládat ZVV3 takže to může být docela legrace a podle toho,co jsem slyšela, měly by tam být i ZVV1. Máš třeba maila? mohly bysme si psát mail a jestli chceš můžeš mi dát telefoní číslo? (ale to třeba až tím mailem) a já bych tě průběžně informovala, jak to vypadá s těma zkouškama a hlavně s těma ZVV1. ozvi se, ju?

VLADIMIR
Mě se to vůbec nedotklo, beru to v klídku!! Fakt v pohodě! Jo ale jednu věc Vám vytknu - prosím, tykejte mi jo? Mě je teprve 18 a nesnáším,když mě někdo vyká díky

Vladimir
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 22:30
- Nahlásit

OK "TY" LUCKA. Jedna moja dcera sa vola Lucka. Vykanie je prejavom ucty, ale aj "zvacsenim vzdialenosti" medzi ludmi. Tiez som radsej za tykanie. Som o kustik starsi /ale iba telesne / , ale ja to nespajam s rokmi. A nadovsetko nenavidim, ked mi 18 rocne dievca povie "ujo". Hlavne sa tesim, ze sa Ta nic nedotklo.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 22:46
- Nahlásit

VLADIMIR
Já vím, že vykání je projevem úcty, jenže se mě to fakt nelíbí, když mě někdo vyká! Ale zase záleží na tom, kdo mi vyká. třeba na závodě od rozhodčích, to jo, to beru, ale třeba někteří lidi, kteří by mě měli tykat (sož u nich třeba považuji za samozřejmost- to tykání). Počkej, takže ty jsi o trošku starší než já a už máš dceru? a Lucku? No to je super Já jsem se fakt neurazila tvým názorem. Možná to tak vyznělo,ale já jsem fakt v pohodě!

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 08:44
- Nahlásit

nefer
Souhlas, já sice s čubinou ještě netrénuju agility, ale u nás se může začít od 1 roku na základě předloženýho rentgenu, aby byli všichni krytí. Nemyslím, že zrovna můj cvičitel by chtěl zmrzačit svýho psa, taky retrievera, dělal poslušnost, v roce přidal agility a záchranáře...

Denisa
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 08:51
- Nahlásit

Pro LUCKU! Jo, mají být na Zbraslavi, myslím, že i pak v srpnu, ale to nevím určitě, no mají toho asi hodně... ani se nedivím Já jsem moc ráda, že na ně můžu jet!
Na ty NZŘ bych do Kromclu moc ráda přijela, uvidím jak to bude s časem, ale snad mi to vyjde! Mail na mě: giopi@seznam.cz v něm ti pak pošlu i číslo na mobil, tak napiš... Budu moc ráda, když mi pak dáš vědět jak to s těma zkouškama tam vypadá, zkoukla bych všechno, ovšem aktuální jsou pro mě tak ZM, ZVV 1, to víš, začátečník No a vám bych přijela samozřejmě fandit!

LUCKA
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:33
- Nahlásit

DENISA
Denčo, máš tam mail!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 11:11
- Nahlásit

LUCKA
maol jsem našla,stránky jsou pěkný,a na netu podle net-etikety si všichni tykáme

LUCKA
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 12:34
- Nahlásit

SALI
Takže mail došel? Super, to mám radost hned ti jdu odepsat na mail...

Monyschka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 12:05
- Nahlásit

Dej mu pausu. Klidně i delší, tak 3 měsíce. Pak s ním začni pomaličku a jen malinko s ním skákej , třeba jednou týdně max. půl hodinky. Vždycky ho obrovsky pochval a stašně se raduj, když se mu něco podaří.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání