| Autor |
Zpráva |
Nika
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 07:24
- Nahlásit
ahoooj
víte někdo, jak se "řadí" pinčové - jaké jsou "druhy" pinčů. Vše o nich?? Nebo kontakt na nějaký web??
díkynky
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 09:34
- Nahlásit
Co vím, tak je německý pinč, což je ten střední.
A pak už jen trpasličí pinč, což je ten malinký (ale neplést s pražským krysaříkem čili ratlíkem).
O nich se moc nedozvíš,např.kniha, protože aspon německý pinč u nás není tak běžný.Ale spíš internet:http://www.nemeckypinc.sk/
Mmch.já mám křížence německého pinče s jezevčíkem (ale témeř identický s pinčem)-a je to skvělý pes
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 11:36
- Nahlásit
Usanda
a jaký je velký pinč??? A to se oba- jak střední tak trpasličí jmenují Německý pinč??
Díky
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:00
- Nahlásit
Velký pinč není.
Znova:
německý pinč je velikostí střední (asi 45cm v kohoutku,asi 10kg)- obecně se mu říká střední pinč, ale tento název není oficiální a tohoto pinče této velikosti najdeš jen pod názvem německý pinč
Trpasličí pinč - jiným názvem malý hladkosrstý pinč - velikost 25-30cm, 3-4 kg. Tomuto se německý neříká.
Pražský krysařík se někdy zaměnuje s tím trpasličím,ale krysařík je menší, má jinou stavbu těla, zejména kulatou hlavu a výrazně velké oči.
Ty uvažuješ,že si nějakého pořídíš?
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:01
- Nahlásit
Ještě mě napadlo,že velký pinč neexistuje, jen dobrman,ale to je jiné i když velmi podobné plemeno.
jen německý a malý hladkosrstý (trpasličí)
|
Maya
|
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:03
- Nahlásit
Plemena, která mají v názvu slovo pinč, jsou dvě - německý pinč - velikost 45-50 cm a malý hladkosrstý pinč - velikost 25-30 cm.
Když si napíšeš tato jména do vyhledávače, třeba seznamu, vyhodí ti to CHS v Česku, nějaké tam jsou a tam se dočteš víc. Jinak snad dřív se mezi pinče počítal snad i knírač, ale dnes už asi ne.
|
Maya
|
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:04
- Nahlásit
Usanda mě předběhla
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:04
- Nahlásit
Maya
Mezi pinče se řadí myslím i opičí pinč(který připomíná knírače),ale to je u nás myslím,docela neznámé plemeno.
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:28
- Nahlásit
Holky dík mooooc!!!
Chtěla jsem jen v tom mít jasno, protože pejsky miluju
Byla jsem z toho zmatená...
DÍKY
|
Maya
|
# Zasláno: 1 Čec 2005 15:06
- Nahlásit
Usanda
Opičí pinč také, a také holandský pinč a rakouský krátkosrstý pinč, ale vzhledem k tomu, že u nás asi nejsou, tak jsem je neuváděla, myslela jsem, že Nika nějakého shání.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Říj 2005 00:27
- Nahlásit
pinč
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Říj 2005 00:38
- Nahlásit
Ahoj Niko,
Na tvou otázku co je to pinč to mohu dpovědět asi toto:
Malý hladkosrstý neboli trpasličí pinč je Německé plemeno o velikosti 25-30cm o váze cca 4 kg vyskytující se na kontinentu ve dvou barvách srnčí červená a černá s pálením
( jako dobrman). V Anglii a USA mají ještě barvy hnědou a modrou, ty u nás nejsou.
Střední neboli Německý pinč je původní staré Německé plemeno o velikosti 45-50cm a o váze cca 17kg, z tohoto plemene za pomoci ještě jiných ras byl dolů vyšlechtěn Malý pinč a nahoru Dobrman, jehož starý a původní název je Dobrmaní pinč.
Pinč má také dvě barvy srnčí a černá s pálením. Pokud chceš podrobnější informace tak si najdi na internetu stránku chovatelské stanice Z.Pyselky, kterou vlastní paní Dvořáková, která plemeno středních pinčů jako první do ČR v roce 1982 dovezla. Paní Dvořáková také napsala o tomto lemeni brožůru, kteru si můžeš u ní objednat.
ahoj Jirka
|
NiccolBartosova@sezn am.cz
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:08
- Nahlásit
Nevíte na jakych stránkách najdu srnčího pinče s obrázkem?? Pi
šte na NiccolBartosova@seznam.cz
Dikulinky ))
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:10
- Nahlásit
NiccolBartosova@sezn am.cz
stranku s obrazkem pince sice nema, ale zato vim, ze se s nim neda hrat pinc-pong
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:13
- Nahlásit
Není to blbeček. Je to úplný blb.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:14
- Nahlásit
Garfield
Souhlasím, a pak kdo furt kazí diskuze. ZAKÁZAT a bude klid.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:15
- Nahlásit
Garfield
naprosty souhlas ...
|