Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zbytečně přílišná věda
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 11:34
- Nahlásit

Z některých témat a diskusí kolem nich mám občas pocit, že se z věcí zcela normálních a přírozených, jež jsou pradávnými přírodními zákonitostmi dělá zbytečně věda. Psi jsme sice neskutečně domestikovali a odloučili je od přírody, ale stále jsou to zvířata, jež se řídí instinktintem, vrozenými hormonálními a psychologickými pochody a ty jsou už po staletí stejné (pro všechny psovité šelmi). V reálu jsou věci, na které stačí se lehce z dálky objektivně mrknout a místo svého psa uvidíte National Geografic, ale v momentě jak se v tom začneme hrabat proč a jak a co s tím, tak se dostaneme na míle daleko od intuitivního přístupu a vymýšlíme občas naprostý hovadiny. Toť můj osobní názor.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 11:52
- Nahlásit

Garfield
No to celý je proto, že stále nerozumíme ani tomuhle: stále jsou to zvířata, jež se řídí instinktintem, vrozenými hormonálními a psychologickými pochody

Garfield
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 12:02
- Nahlásit

Terri
Neumíš si představit, kolikrát v životě zůstávám stát úžasem a sleduji nás lidi, jak strašně jsou v nás ještě zakořeněny přirozené reakce a chování na chlup totožné se zvířaty. Tolik věcí v našem životě od hierarchie smečky přes sexuální chování řízené vyloženě jen hormonálními pochody a "pudy" až po příjmání potravy. Teď vám to tak jistě nepřijde, ale divili byste se. Na mateřských pudech jsme se od zvířat neodlišili vůbec v ničem.

Garfield
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 12:04
- Nahlásit

Jenže se toho nedá všimnout směrem člověk - zvíře, ale zvíře - člověk. Přišlo mi to vždycky, když jsem si říkala: "Hele ty zvířata jsou úplně jako my, to je neuvěřitelný..." a pak mi došlo, že hele my jsme úplně jako ty zvířata.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 12:12
- Nahlásit

Garfield
hele my jsme úplně jako ty zvířata.
Ale ne každý se s tím umí smířit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 20:08
- Nahlásit

Garfield
Je to skutecne tak.
Ja jsem si toho zacala vsimat az pote, co jsem mela dva a vice psu.
Nekdy kdyz jsem uz tak unavena, ze sotva lezu, tak si rikam ze se citim asi jako ta moje veteranka, ktera vzdycky chnape po cizich psech, kteri ji otravujou... ))

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 20:21
- Nahlásit

Garfield
Souhlasím s Tebou. Ale určitě jsi teď naprosto urazila všechny stoupence Adama a Evy...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání