| Autor |
Zpráva |
aress
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 15:32
- Nahlásit
stala sa mi taka vec,bol som na prechadzke se psami celo sa mi na malu sak to urcite znate ti si musite nekde odskocit,no a jak som to dorobil to co mi pririoda kazala tak dosel moj kamos a zacal ocuchavat to miesto a potom to oznackoval,myslite ze je mozne aby ten pach bral podobne ako pach psov alebo zeby neco zneho zistil fakt nevim mohol ztoho neco vycitat alebo to len tak instinktivne??zaujima ma nazor aj vas
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 16:23
- Nahlásit
psi si značkováním značí teritorium, a to tak že dominantnější zvíře přeznačkovává submisivnější, tak si myslim, že ti tim chtěl dát něco najevo
To je můj názor, je fakt, že moji psi si tohle nedovolí.
|
jana33
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 16:42
- Nahlásit
tohle ale platí u zvířat, které se neznají, smečka značkuje společně. U nás podřízený pes taky přečůrá nadřazeného, je to spíš o tom, že tomu nadřazenému patří právo přečíst si zprávu první a označkovat jako první
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 19:33
- Nahlásit
Na Artemis na tohle téma taky najdeš příspěvky - myslím že se to jmenovalo "přečůrávání"
A když to shrnu, tak "tady jsme MY, smečka byli..."
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2005 13:26
- Nahlásit
FiSt
a proč ne? Aspoň se člověk pobaví
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2005 13:40
- Nahlásit
Ghianika
přesně tak,já a moje čuby čůráme v přírodě v kruhu:
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2005 13:42
- Nahlásit
někdy mám pocit,že moje smečkas asi nečetla správnou odbornou literaturu....chovají se pleomorfně a poměrně spontánně,a to velmi půvabně a přitom funkčně....
asi to bude tím,že to jsou převážně samice psa domácího sportovního a ne vlci či vlkoidi.
|
Denisa
|
# Zasláno: 30 Čen 2005 13:56
- Nahlásit
Sali:
Já jen pro pobavení... mám fenu, která je vůči ostatním psům hrozně majetnická, kořistnice kořistnická a u té je fakt sranda pozorovat ji, protože ta označkuje co jde, samozřejmě vyhrabaný díry svoje i cizích psů, čurá do kaluží, napřed se teda napije, pak do toho načurá (už jsem ji přesvědčila, že ostatní psy musí nechat taky napít ze stejné kaluže, dřív se strašně rozčilovala, taky všechny šišky a klacky v lese byly jen a jen její ), značkuje každou vyvýšeninu, např. shrabanou kupičku trávy, tam i ráda kadí, nebo naopak různý dolíky chodí počurat, no většinou už za vycházku s různýma psama nemá ani co vytlačit podle mě, ale aspoň přičupne a snaží se... ona je celkově taková urputná snaživka poctivá
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2005 14:00
- Nahlásit
Sali
odkoušete a jdete na to? :
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2005 14:34
- Nahlásit
Denisa
moje kamarádka má kříženku dobrmana s NO, která je taky hodně dominantní..... naskakuje na feny i na psy...taky značkuje všechno a všude, a v tom podřepu dokonce zvedá i nohu Už je to psí bába, ale stejně se před ní mají psi z okolí na pozoru. Je ale dobře vychovaná a nikomu ještě neublížila.
|