Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Rušení nočního klidu.
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 24 Čen 2005 17:47
- Nahlásit

Jsem naprosto zoufalý a potřebuji poradit.
Poblíž mého bytu je spousta rodinných domků, a v nich spousta psů. V noci si předávají "štěkací štafetu", takže mě několikrát za noc vzbudí. Už několik měsíců jsem se normálně nevyspal a začínám mít kvůli tomu vážné problémy v práci. Problém je v tom že několik (asi 5) jich štěká opravdu nesnesitelně nahlas, a že těchto problémových psů je mnoho (takže je nulová šance se jakkoli rozumně domluvit se všemi jejich majiteli, se dvěma jsem to již zkoušel, a byli velmi arogantní).

Toto jsou (nepoužitelná) řešení která mě zatím napadla, byl bych vděčný za jakýkoliv jiný rozumný návrh:

* "zvuková izolace". Mám vlastně jen jedny prosklené
dveře na balkon, ty ale mají docela dobré zvukově-izolační
vlastnosti. Např. právě naproti se staví nový dům,
dělníci tam vrtají do betonové konstrukce díry pro
připevnění zábradlí, stloukají trámy, mají na plné
pecky puštěné rádio atd. VŮBEC NIC z toho neslyším
když dveře zavřu. V lékárně jsem si koupil špunty
do uší, které jsou tak kvalitní že je nemůžu používat -
vůbec přes ně totiž neslyším budík ani telefon
(který si nemůžu dovolit přeslechnout např. kdyby
staří rodiče potřebovali pomoc). Přesto několik psů
řve tak nahlas že mě vzbudí i když zavřu
dveře a současně použiju špunty.

* přestěhovat se. V jakémkoliv jiném místě (kromé úplné
samoty) mě ale může potkat totéž - lidé se stěhují a i kdybych
si zjistil vše o nových sousedech, za čas by se mohl
přistěhovat někdo podobný. Nechci zbytečně znovu
absolvovat běhání po bankách, katastru, atd.

* nechat si vypíchnout usi - mám rád hudbu, takže to ne.

* skočit z mostu.

Anonymní
# Zasláno: 24 Čen 2005 18:32
- Nahlásit

tak každej večír rozdělit psům buřty s diazepamem nebo rohypnolem...a sám si vzít taky

Anonymní
# Zasláno: 24 Čen 2005 18:54
- Nahlásit

Prášky už samozřejmě občas beru, ale jako "řešení" na zbytek života se mi to nezdá.

Dávat to psům - je to míněno vážně ? Jakou dávku by potřebovali ? (jsou to samozřejmě velcí psi, takže asi velkou dávku) Hlavně pochybuju že by jim to majitelé dali dobrovolně.

Anonymní
# Zasláno: 24 Čen 2005 19:15
- Nahlásit

a jak dlouho tam bydlíš? nejhorší je zvyk. Já bydlím na hódně rušným nádraží a nejhorší byl první rok. Dneska spím i když mi kolem oken jede mezinárodní rychlík. S těma práškama pro psy to bylo taky jen jedno z (nepoužitelných) řešení.

Anonymní
# Zasláno: 24 Čen 2005 21:08
- Nahlásit

Bydlím tu půl roku. V zimě to bylo naprosto skvělé, klid , ale od té doby co se oteplilo (březen/dubed) začalo peklo . Problémy byly občas i v předchozím bydlišti (jak se lidé stěhují, případně psi umírají, tak to bylo každý půlrok jiné), ale zvyknout se dalo. Tentokrát je to ale horší než v nejčernějším snu, a zvyknout na to rozhodně nepůjde. (je to jako porovnávat mňoukání kočky a mňoukání lva)

Beagle_009
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 22:13 - Změnil/a: Beagle_009
- Nahlásit

Máš smůlu na sousedy. Moje babička v noci (v noční košili) běhá k naši psům aby nešťekali a nerušili sousedy.

Co zkusit přesťehovat ložnici na místo kde bude míň slyšet ten šťekot???

gabifi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2005 06:54
- Nahlásit

MEGAFYT Čajová směs pro klidný spánek - měli by to mít v lékárně, jsou to bylinky.

No a taky zkus spočítat, kolik kafí za den vypiješ, aby ten čaj nebyl zbytečný.

Anonymní
# Zasláno: 25 Čen 2005 10:39
- Nahlásit

Nějak se mi nezdá,že přes špunty v uších neslyšíš budík a psy venku a ještě přes zavřené dveře ano.Ty už máš na ty psy alergii a budeš je slyšet všude.Nic s tím nenaděláš,asi ti zbývá ta poslední možnost:skočit z mostu.

Anonymní
# Zasláno: 27 Čen 2005 09:04
- Nahlásit

Ložnici není kam přestěhovat - byt má jen jednu místnost a koupelnu, vana je moc malá abych v ní spal.
Kafe nepiju vůbec.
Normálně spím velmi dobře - většina dnešních budíků zvoní pouze jednu minutu (a asi to ostatním lidem stačí, protože jinak by se takové přístroje nevyráběly), ale já jsem běžně schopný při tom zaspat (protože mě vůbec nevzbudí, ne proto že bych si chtěl přispat a znovu usnul), takže mám budíky dva.
Chápu že kdo to nezažil tak nemusí věřit že tak hlasité bestie existují.

Určitě nejsem sám koho to štve, protože včera někdo všechny psy OTRÁVIL !!! (alespoň jinak si neumím vysvětlit proč po tolika týdnech/měsících nepřetržitého řvaní jsem dnes v noci neslyšel ANI JEDNOHO.)

malika
# Zasláno: 28 Čen 2005 15:45
- Nahlásit

problém je v tom, že sis něco vsugeroval a teď se toho nemůžeš zbavit. Vždyť psi štěkaj snad všude ne? Navíc, když je člověk hodně unavenej (což ty seš podle toho co píšeš) tak usne i s hlavnou v repráku. Ty máš spíš nervy. Tak se na to přestaň soustředit a řikej si, že to máš místo šumění moře... Navíc si neumim představit jak by to ty majitele psů měli řešit?Obzvlášť pokud maj pesany venku kvůli hlídání... Prostě kočky mňoukaj, psi štěkaj a je to... Já sama bydlim u letiště a taky se z toho nepoto...

Garfield
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2005 14:20
- Nahlásit

Anonymní
Tak co, jsou psi otrávení? Myslím si, že je spíš problém u tebe. Já měl pod okny (v přízemí) zahradu plnou mrouskajících se koček. 3 dny jsem šílela a zvažovala, že se naučím střílet a po 3 dnech jsem si zvykla a mozek ve spánku kočičí mrouskání prostě ignoroval. Tak je to s nádražím i letištěm v blízkosti bydliště. Je to o zvyku a vyrovnanosti člověka.

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2005 14:27
- Nahlásit

Garfield

kočičí mrouskání je snad to nejhorší, co se dá v noci poslouchat.... Nám to kočky dělají pod okny zcela pravidelně....Brácha po nich střílí kuličkovou pistolí...(netrefí). Ten kočičí randál vždycky probudí naše hafy a ti pak řvou taky...a strašně hlídají, aby ani jedna kočka neproklouzla na zahradu.... Já už jsem taky zvyklá a celou noc spím jak dřevo....ráno akorát vždy poslouchám nadávky bráchy, jak mám uřvanýho psa

jindriska
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:13
- Nahlásit

taky bych doporučila se jaksi více unavit, fyzicky psychicky se znemožnit (třeba si pujč nějakýho sousedovic pesana a jdi si s nim zaběhat ) a hned budeš spát jak miminko, psi nepsi.

Anonymní
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:30
- Nahlásit

Taky se připojím do diskuse. Bydlím na vesnici, máme hospodářství a vedle nás se před několika lety přistěhovali lidi z města. Paní vadilo, když kohout kokrhal, tak jsme ho museli zavírat do stodoly, aby nebudil kokrháním, vadili ji krocani, že hudrujou a samozřejmě psi. Jakmile jen trochu pes zakňučel, už bylo zle a jak začli štěkat, tak byl oheň na střeše. A podotýkám, že na dědině bydlí už takových 5 let!

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:36
- Nahlásit

A to nebydlíte u dálnice - to byste dávali na silnici nejraději nálože

malika
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:49
- Nahlásit

Terri
no já bydlim u dálnice-na to letiště...

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:53
- Nahlásit

Achjo, já nevim co řešíte, my máme v baráku ženskou, která čas od času "houká" (šileně řve, puvodně si děda myslel, že to vyje pes), protože je prostě nemocná. Ze začátku to lidem vadilo. Nakonec si na to v podstatě všichni zvykli i moje mamka, kterou prubudí, když du v noci na záchod, nebo se potichounku vykrádám ven se psem...
Takže teď už jen když zase začne tak to komentujem slovy:"Je, bába zas houká" a pk nám to je vlastně fuk. Jen když přijde někdo na návštěvu, tak nemuže pochopit, jak v tom můžeme žít, že je to šílenej randál... Je fakt, že my to máme "z první ruky", protože bydlíme nad ní. A taky když sme ještě měli dvoupatrovou postel, tak sem před spaním poslouchala televizi od lidí nad náma, dkyž sem zaslechla něco zajimavýho, slezla sem dolu do obýváku se kouknout i na obrázky, ale že bych kvuli tomu nemohla usnout....
Jinak si nedovedu představit psa, co by řval tak moc, že by člvoěk nemohl spat, možná kdyby ten pes byl v baráku v nějakým bytě nebo zavřenej na chodbě, ale zvenku?
Jo a mrouskající kočky, to je fakt zážitek. V létě spíme s otevřeným balkonem a když mám v noci srovnat štěkání psa a mrouskání koček, tak si vyberu štěkajícího psa...

malika
# Zasláno: 30 Čen 2005 21:57
- Nahlásit

Eimy
no v podstatě tady nikdo nic neřeší... jen se neví co takto postiženému pánovi poradit...
ale musim uznat že paní co vyje trumfne i moji dálnici na letiště

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 23:27
- Nahlásit

malika
No, je fakt,že houkací paní asi jen tak někdo nemá. Ael je fakt,že bych ji za dálnici nebo letiště, přip. oboje asi nevyměnila

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 08:46
- Nahlásit

Triumfnu vás. Nejde o hluk, ale naše paní sousedka trochu ujetá, vyndala kolečko na hořáku sporáku (plynového), na tu tyčku nasadila hadici, druhý konec vsunula do stupaček (odvětrávání) a pouštěla lidem do bytu plyn. Všem lidem. Vadili jí, že jsou hluční, všichni...

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 08:50
- Nahlásit

Garfield
Tak to je fakt něco... Jen nevim, jestli by nebylo efektnější řešení, aby ten plyn pustila jen sobě... Aspon by se netrápila.

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 09:17
- Nahlásit

Garfield

no tedy s tím plynem, to už bych tu babu žalovala.....to je vážně síla.....
Moje babička jednou hlídala asi měsíc strejdova jezevčíka, který taky rád štěkal.....Sousedka, která bydlela pod babičkou dělala vždycky, kdykoli pes zaštěkal, strašný rambajs...mlátila koštětem do stropu, ječela jak na lesy....No prostě dělala větší kravál než ten pes, který vždycky při těchto výbuších vzteku sousedky, zalezl pod gauč a ještě dlouho poté tam raději zůstával....Této sousedce taky hrozně vadilo, když babička hrála na klavír, nebo děda na violu...navíc děda dává občas někomu hodiny hry na housle či violu a sousedku vždycky může vzít čert.....Ta pak došla už tak daleko, že kdykoli šel nějaký žák s pouzdrem na housle nahoru k dědovi, ona už automaticky letěla s ním, aby mohla dědovi vynadat......Tu sousedku už ale "naštěstí" trefil šlak, jinak by se asi babi s dědou odstěhovali.

bord
# Zasláno: 1 Čec 2005 09:31
- Nahlásit

[b]Evik[/
A co teprve když bydlíte v sádrokart.bytě?Slyšíte nejen na druhém konci bytu jak soused prdí do vany a to doslova(když máte náladu můžete si zaprdět dvojhlas),nebo nás v noci vyděsil děsný ženský řev,kdy jsem již sahala po telefonu,že budu volat 158,nakonec se ukázalo,že mají erot.hrátky...takže nějaké zvuky zvenku jsou docela v pohodě.Naštěstí už tam nebydlíme a teď si užíváme klidu paneláku.

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 09:55
- Nahlásit

bord

teď teprve zjištuji, jak je úžasné, že bydlím v rodiném domku se zahradou....sice celou noc v celé ulici vyjí a štěkají psi, mrouskají se kočky a řvou opilci, co jdou z blízké "restaurace", ale co je to proti tomu všemu, co zde všichni píšete Já snad ještě ty zvuky u nás začnu poslouchat jak "rajskou hudbu"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 20:28
- Nahlásit

Ted uz pozehnanych 22 let bydlim "na samote u lesa" a zda v noci zrovna steka sousedu pes ci nasi, neresime my ani sousedi. Popravde receno sousedu pes v noci steka vetsinou kdyz nase blondata Marilyn Monroe (zluta labradorka) hara. A nas mlady pes v noci steka, kdyz napr.najde po desti na dvorku poskakovat zabu, popripade jinou podobnou zaznamenanihodnou udalost.
Ale vyrostla jsem blahe pameti v panelaku, a tam bylo slyset i kdyz se sousedka pod nami sla vycurat!
Omluvte absenci diakritiky, pisu z dovolene a pracne lustim potrebna pismenka mezi arabskymi znaky...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání