| Autor |
Zpráva |
žanda
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:08
- Nahlásit
Myšleno lidská alergie- jak s ní bojovat a vyhrávat...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:04
- Nahlásit
Alergie jsou mimojiné psychosomatickou záležitostí. Často bývá kromě biologické náchylnosti nějaká psych. příčina. Tj. astmatický záchvat dostane človíček často právě před maminkou, když den předtím následoval nějaký zákaz apod. Nebo dlouhodobé stresy, které nemůžeme či nechceme řešit a potlačujeme je, vyústí v somatickou chorobu, např. alergii.
Je třeba mimo přírodní a klasickou medicínu zapátrat i tady v těchto vodách... (ale pozor, často tohle je právě kámenem úrazu)
|
žanda
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:07
- Nahlásit
terri mě se objevila snad už jako kojenci.......nebo co jsem začala rozum brát........kde bych tehdy měla nějakou zátěž na psychiku...vážně nevím,ale nevvracím to...jen nahlas přemýšlím.
|
Denisa
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:08
- Nahlásit
...mimojiné jsou ale dědičné...!!!
|
žanda
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:10
- Nahlásit
Denisa-ano to máš pravdu.......udajně z 50 ti procent když je jeden z rodičů alergik.....
|
žanda
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:16
- Nahlásit
máte někdo zkušenost,co vám pomohlo????
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 23:10
- Nahlásit
Odmalička jsem trpěl tak silnou alergií, že jsem si psa pohladil jen tajně bez vědomí rodičů a o něco později mě vezla záchranka do špitálu, kde jsem mnohdy zůstal i dva měsíce na kapačkách, jak se mi v důsledku působení alergenů srážela krev.
Pokusím se o srozumitelné vysvětlení, o co jde a jak se na to dá vyzrát. Alergie je nadměrná odezva organismu na látku, kterou se tělo snaží z těla vyloučit, když na ní nemá protilátky. Obvykle jde o hormon zvaný histamin, který je zodpovědný za dušnost a astmatické záchvaty. Jelikož s tím i přímo souvisí nesprávná funkce jater - čistírna organismu a též centrum psychiky, je třeba se především uklidnit a naučit se v momentě záchvatu trochu zarelaxovat. Astmatický záchvat se dá velice rychle a úspěšně zvládnout pomocí reflexní terapie a bylinek. V knize "Přírodní léčitelství v domácí praxi" jsou vyobrazeny body na zvládnutí astmatického záchvatu do několika minut. Díky těmto bodům mohou dnes moji psi spát se mnou v posteli, mohu mít i koně a cokoli, co jsem za mlada mít nemohl. Tehdy to byly samé prášky, inhalátory a autovakcíny a stejně to nic moc neřešilo.
Dnes mám v pohotovosti tupou jehlu na chytání ok u svetru a vím, že v případě bouřkového tlaku spojeného s nějakým stresem a silným alergenem, kdy tělo bojuje s nějakým alergenem, stačí touto jehlou podráždit bod na dlani, mezi prvními klouby ukazováku a prostředníku (asi milimetr blíže k ukazováku) a do několika minut je po záchvatu. Ty body jsou na obou rukách. Pálení v očích se dá zase dobře zvládnout pomocí bodů na vnější straně nehtových lůžek malíčků a rovněž to během chvilky přejde. Prostě pálí oči, tak místo toho, abych si je rozemnul do podoby angorského králíka, promasíruji si zmíněné body je po všem.
Jako prevenci je dobré pít pravidelně čaj na látkovou výměnu, který se dá už namíchaný koupit v obchůdcích s bylinkami. Dobře mi pomáhá udržovat si nižší hladinu kafe v krvi. Kofein je tak silná škodlivina, že se ji tělo snaží dostat ven, co možná nejrychleji a zaměstná tak lymfatický systém (vodohospodářský systém těla), kdy s sebou vyloučí i výše zmiňovaný histamin a dovyrobí v těle chybějící adrenalin.
Samozřejmě nejlepší léčba alergie na psí srst je sám pes. Organismus je vystaven čisté formě alergenu, kdy si s pomocí bylinek a léčitelských triků tělo snadno samo vyrobí protilátky a tím se alergie odbourá a naučí se s "škodlivinou žít". Samozřejmě to zpočátku musí být pomalu a s určitým stupněm hygieny, ale nikdy ne sterility. Ta totiž škodí víc než alergie sama.
|
žanda
|
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:01
- Nahlásit
Samozřejmě nejlepší léčba alergie na psí srst je sám pes.
Tak s tímto musím souhlasit. Na prvního pejska jsem kupodivu reakci žádnou neměla,ale bylo to jediné zvíře doma. Jinak mě ničila květena a prachy. Každý výlet do přírody znamenal opuchlý obličej,oči jak zmíněný angorák, o dušení se nemluvě.
Pak fenečka odešla do psího nebe a já v tu dobu byla velká holka a ostěhovala jsem se. Asi do dvou let přišel do mé nové domácnosti další pejsek. To už jsem měla dítě a bylo po mamince ujetý na zvířátka. Domů postupně přibyla morčátka, křečci, andulky, myšky, rybičky....a to ani synek nemusel "škemrat". Jenže,když bylo těch zvířátek víc, mě se objevila velmi silná alergie....dušení bylo časté. No lékaří doporučili odstranit koberce, záclony a podobné "nesmysly" a bohužel i veškerá zvířátka.
Tak že nebudu mít koberec bych přežila,ale že dám pryč tu naší "havěť"-to se mi vůbec nelíbilo. Nedali jsme pryč nic. Na čas převzal starost o chlupáče se vším všudy manžel a syn byl zapojován od mala,tak už leccos pak taky zvládl.
Po čase se dušení uklidnilo, cpali do mě nějaké dryáky,které jsem pak přestala brát,protože jsem víc spala,než bděla. Jen na injekce jsem docházela...a to celých 5 let.
Všechna zvířátka ale u nás v klidu dožila a nastoupila jiná.
Jak mě u předchozího hafíka vadila srst,která vypadala jako poletující vata-jemná a dlouhá-a vadila mě na dýchání a oči,tak nynejší haf je krátkosrstý a zase občas mi naskočí pupínky,když se o mě víc otře-jako rukou prosti srsti......
Ale s tímhle se už dá žít uplně v pohodě, no občas si kýchnu a tak,ale už nelapám po dechu. A snad od doby co chodíme pravidelně na cvičák mi už ani nevadí srst NO,která byla pro mě podle mého pozorování,asi nejhorší.
Tak že vzhůru do zvířátek,ať dáme alergii na frak.
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:30
- Nahlásit
Dodnes mám alergii na srst psů určitých plemen a paradoxně jsou to hlavně psi krátkosrstí. Prostě si dám ráno kafe magoráka, abych "nastartoval" výrobu adrenalinu, přes den by to chtělo nějaký čaj, ale na to jsem trochu lajdák, tak dokud je klid, tak tein pouštím z hlavy. No když už dojde k biologické kolizi splašeného histaminu, udělám si kafe a bylinný čaj, dloubnu několikrát do předem naučených bodů a do pár minut je zase po všem. Párkrát do měsíce vypláchnu škodliviny plzeňským léčebným pramenem o dvanácti stupních a doktoři se mohou s prášky a injekcemi nechat vyfotit. A zvířena doma? Tak ta se rozrůstá.
|
žanda
|
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:00
- Nahlásit
Dneska už do mě nic nic nebodá........když je nouze nejvyšší zabere i studená voda,aby se rozbouřené uklidnilo. Škodlivý kafe si dám, čaje piju ,ty léčivé většinou až když je pozdě-pivo -no na mě by pivovory zkrachovaly ))
Zvířátka asi u nás budou vždycky...jednou se těším na víc hafí,ale ještě nenastal ten správný čas.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:02
- Nahlásit
Artemis
prosím vás a nějaká bazální terapie moderním antihistaminikem jako je třeba Zyrtec nebo Claritine????
Aleš nebo já hravě napíšem....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:05
- Nahlásit
Sali
Vidíš paní MUDr. lékařko, mám těžkou alergii na bodnutí hmyzem, do 5 min ten anafal... šok. Nosím u sebe ampulku "kalciovky" injekční stříkačku a jehlu. Nigdy f šivotě jsem nedžogala do žíly. Co se stane, když si to píchnu do podkoží nebo do svalu?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:15
- Nahlásit
Když čtu příspěvky Artemise, zvažuji strčit hlavu do včelýho úlu a přitom svěřepě dupat po vosách
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:18
- Nahlásit
sali vidíš,zyrtek je podle mě z medikamentů asi to nejlepší,s tím se nespí,může se i řídit-tedy já vím,že možná budeš proti,ale na mě nepůsobí jako ty ostatní....no doma ještě na nouzi největší asi mám......vosa atd......ale díky,až budu v nouzi,kdo ví,třeba se připomenu ú)))
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:18
- Nahlásit
Garfield
když si to píchnu do podkoží nebo do svalu?
stane se průser.Moc rychle to teda nezabere.....a kalcium paravenosně tý tkáni moc dobře neudělá.
Nech si udělat v líkárně balíček,adrenalin a methiadenkalcium,pozor NIKDY nemíchat do jedný stříkačky!!!!! a prosímtě I.V.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:19
- Nahlásit
Cetirizin jako účinná látkla Zyrtecu a jiných se ale musí brát celou sezonu a pravidelně,někdo až 2x denně...jednorázově to moc nenadělá.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:21
- Nahlásit
Sali
?I.V.? (Ilič Vladimír?)
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:23
- Nahlásit
Garfield
zase capslock...i.v. jako intravenosně.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:25
- Nahlásit
Sali
Ta latina nic moc. Já jen vím, že arterie je tepna, venose je žíla, cor je srdce a cranium je buď mozek nebo lebka...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:25
- Nahlásit
ad Zyrtec-žeru dva denně,sedím celý den na mikroskopu na biopsiích,jedu do práce 60 km a nespím,ani když jedu těch 60 km večer zaese zpět.I pívo dvě tři to snese,ale až doma
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:26
- Nahlásit
Garfield
cranium le lebka.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:26
- Nahlásit
Sali
Říkám, do žíly džogat neumím, takže spoléhám na přítomnost lékaře v momentě střetu s bodavým hmyzákem, nebo na tak silný pud sebezáchovy, že se to prostě na první pokus naučím
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:27
- Nahlásit
jo a výborný je pro mě Ecobec spray do plic a nosu....kortikoterapie během kvetoucích trav.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 14:42
- Nahlásit
Sali
žeru dva denně,sedím celý den na
šišmarjá Sali! Říká Ti něco pojem duševní hygiena?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 17:36
- Nahlásit
Terri
moji duševní hygienu obstarají psi.
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 19:22
- Nahlásit
No vidíš Sali, než bych si dýchnul nějakého spraye nebo nacpal něčím kortikoidním, raději si bodnu tupým hrotem jehly nebo propiskou do příslušných bodíků jaké popisuje třeba Jiří Janča ve svých knihách a vyjde to na stejno. Jen stím rozdílem, že si ušetřím trochu játra a ledviny před další chemií. A hlavně tupé předměty mi ještě nikdy nedošly, ale léky kdysi občas jo, anebo prostě nezabrali a doktoři po mě chtěli, abych si bral i trojnásobné dávky.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 21:50
- Nahlásit
Artemis
no jo no akupunktura...kdzž to funguje zaplaťpámbu.Ne každýmu sedí.
|