Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / PES a DOVOLENÁ
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:01
- Nahlásit

Ahoj
jak jste to udělali s pejskem a dovolenou?? Jaký máte názor na hlídání v psím hotelu??

Díkynky

nnika
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:04
- Nahlásit

Jéžiš, ja jsem se nepříhlásila

Nika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:05
- Nahlásit

ještě jednou

Pupy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:15
- Nahlásit

Mám NO a tyhle prázdniny s ní pojedem už po 3.Nikdy bych psa do hotelu nedala.Vybíráme takové dovolené kde pejsci můžou.Chatky u přírody jsou pro pejsky nejlepší.Ta moje to přímo miluje,bydlíme v bytě a když muže být celý den na zahradě je šťastná.Ale dělá se ji špatně v autě tak ji dávám prášky.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:34
- Nahlásit

Já bych také své psy nikam neodložila, maximálně dala na hlídání někomu spolehlivému, koho naši psi dobře znají.....
Jinak na dovolenou nejraději jezdíme s nimi. Letos jsme spojili příjemné s užitečným a jedeme na výcvikový tábor s naším cvičákem. Mně osobně by ta dovča bez těch chlupáčů ani nebavila

Pupy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:39
- Nahlásit

já bych si to bez ní také nedovedla představit.Vlastně by to dovolená ani nebila...to bych s ní raději zustala doma než abych ji dávala do psích hotelu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:40
- Nahlásit

Kam to jde, jedeme se psy. Když to nejde, tak se s mužem vystřídáme. Pro mě je mnohem atraktivnější dovolená klubový psí tábor u rybníka, než bez psů u moře. Kolegové si klepou na čelo, ale tady to jistě nemusím vysvětlovat!
A psí hotely-asi jak který. Známí dávají svého psa, když ho nemůžou vzít s sebou, pořád do jednoho hotelu, už tam byl asi 4x a prý už tam jde jako na návštěvu ke kamarádům a je tam spokojený. Velký pozemek, venčí je individuálně a pouštějí dohromady si hrát vždycky třeba tři psy, o kterých vědí, že se snesou. Myslím že se to jmenuje Psí hotel AJAX a je kousek za Prahou teď ale nevím jakým směrem . Ale má inzerát skoro v každém PPČ.

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:55
- Nahlásit

My taky jedem na dovolenou s pesanem. Sice jeste nevime poradne kam, ale na 100% vime, ze pejsa pojede s nama. Me by ta dovolena bez nej nebavila, protoze bych na nej musela porad myslet a citila bych se provinile, ze jsem ho nechala doma (u rodicu).

Nika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 09:55
- Nahlásit

Jéje a to teda k moři nikdy vůbec nepojedete????? Myslíte, že by se hafan trápil i u lidí, které velmi dobře zná?????

Nika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 09:57
- Nahlásit

Já bych teda do psího hotelu psa nikdy nedala. Byl by to chudáček, ale u rodičů, které vidí denně se mi to nezdá divný...ale těžko můžu teď soudit, zda bych se cítila provinile.

šíša
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:18
- Nahlásit

Nika
Mě třeba móře vůbec nebere, je tam hnusný vedro, plno lidí a všude tak draho. My jezdíme do hor kde si pronajmeme chatičku (samozřejmě s pejsany) a je nám bezva. Ale myslím že pokud necháš psa u rodičů které dobře zná rozhodně strádat nebude. Ale jak píšou ostatní dovču bez psů si nedovedu představit strašně by mi chyběli a já bych si vlastně neodpočinul, pořád bych byl v myšlenkách s nimi.

Nika
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:39
- Nahlásit

no tak já to ještě tak nedokážu posoudit, protože pejsana mít budu až v srpnu a tak bysme na dovču jeli až příští léto. Třeba v tom budu mít rozhodnuto jako vy všichni.........
Jsem ale v šoku, že z vás nikdo k moři nejezdí - když máte pejsany.

šíša
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:47
- Nahlásit

Nika
Kamarád s rodinou mají dalmatina a jezdí k moři do Chorvatska i se psem. Jedou autem a bydlí v soukromí. Moc se jim tam líbí jedou tam už čtvrtý rok.

Maya
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:51
- Nahlásit

Ale jo, já jezdím, pesa nechám ten týden na zahradě a chodí k němu buď brácha nebo někdo koho zná. Ale není to žádný závislák, který by normálně nechtěl být sám na zahradě.

Pupy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:57
- Nahlásit

já bych byla raději doma než u moře bez psa.vždy na dovolené vymíšlim rúzné hry,aby se nenudila.Vždyť dovču si musí užít každý od člověka tak po psa.

Mark
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:59
- Nahlásit

Nika
My jezdime do HR kazdy rok, mam teplomilny pesany, takze si to slunicko uzivaji. Vcera si starsi roztrhla ocasek, ma tam 6 stehu a zitra vyrazime, takze trochu smula, to bude mladsi plavani v mori zavidet.
Ja bych nikdy sveho psa k cizim lidem nedala.

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 11:00
- Nahlásit

Já bych tak strašně chtěla jet, ale nejsou penízky a i když by se našly, tak není žádný dobrovolník, který by chtěl hlídat a venčit naši smečku. Nejsou tady nějací doborvolníci. Je to šest miloučkých, jako anděl hodňoučkých foxlíků, kteří nedělají vůbec žádné lumpárny. Dobře zaplatím!!!!

Pupy
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 11:17
- Nahlásit

Já bych je klidně hlídala ale bohužel nemůžu i tak mi ta moje ovčanda dá dost zabrat.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 11:34
- Nahlásit

My jsme museli hlídání od "cizích" využít jen jednou. Babičky kamarádka z ulice nám chodila týden krmit a venčit pejsu (to jsme měli ještě jen jednoho...) Náš starouš jí taky znal, protože k nám často chodila za babičkou.....takže v pohodě.
Jinak mě vůbec neláká pobyt u moře....Taky si s přítelem mnohem víc užíváme psí tábor u rybníka či jakýkoli jiný pobyt se psy v přírodě a naše rodina to taky nechápe, taky si myslí, že jsme cvoci - otroci psů

Šárka
# Zasláno: 22 Čen 2005 11:58
- Nahlásit

Také bych nechtěla bez psa jet. Máte typy kam jet se psem?

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:05
- Nahlásit

Šárka

krásně je v Jeseníku v ATC Bobrovník

malika
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:17
- Nahlásit

Nika
no já jsem na dovolený (u moře) nebyla od tý doby, co jsem si Agátku pořídila(3roky). Jezdíme jen po Čechách do kempů, pod stan nebo pod převisy, kde si to i s Agátkou maximálně užíváme... případně hlídá moje máma na kterou je Agáta zvyklá (ale to jsou jen víkendový akce) Určitě jsou i penziony, kde se dá ubytovat i se psem ale my to máme radši takle outdoor dříve jsme přemyšleli, že by jsme jeli k moři i s Gátou ale dověděli jsme se, že by to pro ní nebyl asi nic moc zážitek (dlouhá cesta, vedro, slaná voda atd...) takže vlastně nebyl žádnej důvod pro proč ji tam brát.To už spíš na hory, to si umím představit, že by se jí líbilo...

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:21
- Nahlásit

Ono jet k moři se psem se dá, ale musí holt mít člověk "správného psa".....Jedna moje známá jezdí na dovolenou k moři se svým basenjim....ten je děsně teplomilný, takže to vedro snáší úplně v pohodě.....
to já už nebyla u moře ani nepamatuju - asi tak 5 let a nechybí mi to....s těmi mými chlupatci by to stejně nešlo....ti klidně vydrží -20 stupňů mrazu, ale vedro je ničí...

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:25
- Nahlásit

Takže zase nic. To jste mě tedy přátelé zklamali.Takže milý manželi a milé moje dítko, dovolená u moře zase nebude.

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:27
- Nahlásit

Jo a Jeseníky jsou nádherné, je tu spousta krásných míst pro pobyt se psem jako dělaných. Vřele doporučuji, žiju tady totiž celý svůj život.

malika
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:29
- Nahlásit

Evik
přesně. taky si to dokážu představit s RR ale né s tou mojí zlatou brambůrkou (GR) ... ale mně to teda narozdíl od tebe už chybí ale myslim že v zimě zavedu střídavou péči mezi mým přítelem a maminkou a pojedem s kamarádkou na zaslouženou dovču

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:39
- Nahlásit

Se dvěma psy to ještě jde-byli jsme několikrát v Alpách (turistika-holky s námi byly i na Mt.Blancu do výšky 3200 m), jednou v Bretani - koupání v oceánu - super! Ale ke Středozemnímu moři jsme je nebrali, tam je moc vedro, to zůstaly doma ve svém a hlídala babička a teta.
Letos máme poprvé psy tři, tak prozatím to řešíme střídáním - já vyvezu syna k moři a muž bude hlídat smečku, pak zas on pojede s kamarády do hor a já budu pracovat a hlídat. A pak jedu na psí tábor, už se tak těšíííím!

malika
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:52
- Nahlásit

tak teda se 3 psy na 2 lidi to vás obdivuju to my máme někdy co dělat i s jedním... a když jsme poprvé byli i s fenkou pod převisy měla sem docela strach, že se v noci vydá někam na výlet tak sem si ji k sobě přivazovala... a vyspat se tak byla docela těžká práce...rok před tím sme zas pro změnu z mojí iniciativy nastražovali různý chrastivý věci z téhož důvodu. Tyhle obavy jsou asi celkem zbytečný, ale představa že ztratim psa někde, kde to neznám já ani ona...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:56
- Nahlásit

malika
My když jsme spali u dálnice pod širákem (při přejezdu z Francie-na jeden zátah se to nedalo ujet), tak čuby nespaly, ale hlídaly nás. Samy od sebe. Kdykoli jsem se vzbudila, ony úplně svěží, ležely u nás a ostražitě větřily do tmy. Páník je sice i tak miluje, ale tímhle si ho získaly už nadobro
Jinak vůbec hlídací nejsou - no labradoři.

malika
# Zasláno: 22 Čen 2005 13:12
- Nahlásit

Ketrin
to je pěkný
no jo, ale já se právě obávám toho prvního testu jejích instinktů...myslim, že v tomhle je to celkem blbounek, kterej je zvyklej na to, že já ji vždycky ochráním, zachráním a tak a je si pak až příliš jistá situací...já pak omdlívám pod skálou, když se jí rozhodne vylézt za páníkem nebo skáče na kokořínsku z homole na homoli . Tenhle víkend se právě chystáme zas do skal a ještě se rozhoduju zda ji vzít sebou nebo nechat hlídat mámu. Ale asi ji trochu otestuju berušku

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 13:17
- Nahlásit

malika
V těch horách někdy taky šílím, to se musím přiznat, a v těžším terénu je chci brát na vodítko. Ale ostatní vždycky, že mají instinkty a že na čtyřech nohách mají víc stability než já na dvou. No ale když někde pod útesem zapíská svišť a psi se tam ženou a až na úplném konci zabrzdí, tak to pro mě není. Takže po těchto zážitcích už si taky vždycky rozmýšlím, kam je vzít, kam ne a když, tak kolik a koho.

malika
# Zasláno: 22 Čen 2005 13:30
- Nahlásit

Ketrin
No ale když někde pod útesem zapíská svišť a psi se tam ženou a až na úplném konci zabrzdí,
no to je taky pěknej zážitek

Maya
# Zasláno: 22 Čen 2005 14:30
- Nahlásit

Teda Ketrin, to musíš mít nervy. Moje třeštiprodlo by se v horách zabilo, ten je schopný si přerazit nohy i na schodech, když pospíchá. A kdyby někde zapískal svišť...

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:10
- Nahlásit

Evička

my se do Jeseníků ještě letos s přítelem a pejsama chystáme na pár dní na dovču.....Na jaře jsme byli v Bobrovníku vystavovat choďáka, bylo to tam vážně super.....Já miluju toulky přírodou s pesanama a Jeseníky jsou fakt nádherné . Je tam ale hodně zmijí, takže budu muset dávat velký pozor.....(mlaďocha už jednou málem uštkla a bylo to fakt o fous...)

klára
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:12
- Nahlásit

v sobotu jedu i se psem na týden do Českého ráje, bydlet budeme v hotelu, pak dám vědět jaké to bylo, už se moc těším

Anonymní
# Zasláno: 22 Čen 2005 16:18
- Nahlásit

My jezdime s psisky po Cechach - bud si pronajmeme chalupu se zahradou pokud mozno u lesa, kde je nam vsem nejlepe nebo jsem byla vloni stanovat. Letos se opet chystame pod stan jeste se znamymi - 5 lidi a 7 psů )))
Se svoji cubinou jsem byla par dni u more jen jednou a byvalo by se ji tam libilo nebyt toho, ze kdyz si udelala z plaze zavodni drahu a zacala do chlupu namotavat uschle chaluhy, jsem ji lapila a sedela pod slunecnikem. Jinak znamy bezne jezdi do Chorvatska se psy. Jen pozor na to, zda nemusite mit pri navratu z cilove zeme serologicke vysetreni na vzteklinu .....

Anonymní
# Zasláno: 22 Čen 2005 16:23
- Nahlásit

... doplneni, abych nevypadala jako neprejici panicka ... ty chaluhy nesly vymotat!!!

Anonymní
# Zasláno: 22 Čen 2005 16:29
- Nahlásit

nevím už kde, ale v nějakém časopise o psech jsem četla o riziku cestování psa k moři - velmi často tam chytnou nějaké parazity. Určitě někdo bude vědět víc, jen vím, že mě to dost překvapilo.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 06:21
- Nahlásit

Anonymní
Známí vzali jen jednou setra do Středomoří, od té doby už ho dávají do hotelu když jedou na jih. Byl tam prý nešťastný, bylo mu strašné vedro a ze slané vody se neustále drbal.
Naše fena dostala ze slané vody akorát slabší jednodenní průjem, který bez léčby zase zmizel. Ona totiž při každém koupání to moře ochutnávala, jestli je pořád ještě slané, a pak vždycky ty samé obličeje a prskání. Ale plavala v něm moc ráda.
A všimla jsem si, že dává velký pozor na proudy, příliv a odliv, když byl silný odliv, tak to jen zkusila u břehu a vůbec se mnou nešla plavat-asi cítila, že by ji to mohlo odnést dál, odkud by už třeba nedoplavala zpátky.
A o těch parazitech píšou v kynologickém tisku dost často. Na jih bych psy nebrala, bylo by jim vedro.

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 06:52
- Nahlásit

S dovolenou si pěkně lámu hlavu. Se psem jsme jezdili na takovou "chatu" pod Radhošť (bez elektřiny, bez vody, bez plynu) žili jsme jen na ohni a koupali se v řece. Jenže ta řeka byla daleko, takže pes byl pořád suchej a neměl se kde chladit a víte, že hnusný suchý český léto umí pěkně podusit. Tak si říkám, že bych to moře zkusila, protože tam jezdím několik let a horko mořský je jiný, je tam jiná vlhkost vzduchu a pes může 10x za hodinu do moře a fungovat vlhkej ve stínu. Víc mi vadí ta 12 hodinová cesta autem... Nemůžu se rozhodnout.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 06:56
- Nahlásit

Záleží ke kterými moři. Na jih bych psa fakt nebrala. K Baltu , Atlantik, Norsko... apod. je to něco jiného.
A jinak, pokud máte v autě klimatizaci, tak cesta je v pohodě. Aspoň u nás to zatím vždycky proběhlo bez problémů. Většinou to pes prospí, udělá se zastávka, proběhnout, vyčurat, napít a tak pořád dokola.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 08:59
- Nahlásit

Ketrin

s klimatizací máme bohužel špatné zkušenosti jak já, tak náš nejmladší pes....Já z mám z klimatizace vždycky rýmu a když jsme jeli tuhle s pejsou na delší cestu po ČR tak potom kašlal...Když je "klimoška" vypnutá a otevřená okénka či jen pootevřená, je nám všem dobře a pesani taky chrápou

Mark
# Zasláno: 23 Čen 2005 11:12
- Nahlásit

S klimoskou vozim sve holky kazdy den, protoze se mnou chodi do prace, do HR 2x rocne (mame tam pribuzne) a problemy nejsou. Chyba je, kdyz si nekdo nastavi klimatizaci na minimum, potom ten velky teplotni rozdil a ledovy vzduch muze skodit. Ja mam cely rok nastaveno v aute 24 stupnu a jsme ok ja ji psi.
Do HR jezdime pres noc, takze holky celou cestu prospi, na vycurani je musim premlouvat. Vytahne je ven az slunicko, ktere miluji, to s sebou placnou na ten priserne rozpalenej beton a libuji si. Takze si myslim, ze opravdu zalezi na plemeni. Pro italacka a vipeta je teplo v HR za odmenu, staci co si protrpi v zime u nas, za deste ven vubec nechteji. Slana voda jim nevadi. Kazdy vecer po koupani jim vyplachnu kozisek ve vane, vic neni treba. Letos mame trosku smulu, protoze vecer vyjizdime a vipetka si v utery roztrhla pri behu ocasek, ma 6 stehu, takze plavat asi nebude.

malika
# Zasláno: 23 Čen 2005 20:05
- Nahlásit

Ketrin
tak jsem se nakonec rozhodla pro to agátku přece jen vzít s náma na to Kokořínsko... a zrovna dneska jsem narazila na uplně výbornou deku co z ní jde udělat i spacáček (se vším všudy)... no prostě jsem neodolala a koupila agátce na čundr i výbavičku...
http://www.cz-pes.cz/gallery/1119548993_p6230045.jpg

maja
# Zasláno: 24 Čen 2005 00:46
- Nahlásit

Já si taky dovolenou bez psa neumím představit. Letos jsme se s pejskovou a se známými a jejich psem chystali k moři, ale nakonec to nevyšlo. Ti známí už byli vloni v Řecku a všechno v pohodě. Nakonec to u nás vyhrála Vranovská přehrada, aby bylo kde vykoupat psa, a hotel s bazénem, aby bylo kde vykoupat děti, kdyby vranovská byla špinavá. Tak pokud se nám bude líbit, napíšu, aby byla inspirace pro další.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:23
- Nahlásit

malika
Už jsem to viděla-moc pěkný a Agátka taky pěkná!
Nejezdíš náhodou na retrívří tábory s Evou Píchovou a spol.?

Anonymní
# Zasláno: 28 Čec 2005 20:41
- Nahlásit

Poraďte nám!!! Chtěli bychom letos jet s naším jorkšírkem do Chorvatska. Nemá ještě rok. Pojedeme autem, to je bez problémů, ale mám strach z pobytu. Sice máme zarezervovaný apartmán, ale nebude mu moc teplo? Máme ho ostříhat úplně dohola? Poraďte prosím!!!

Mark
# Zasláno: 28 Čec 2005 22:21
- Nahlásit

Do hola ne, pak ji budes muset mazat jako ja svymu italackovi usi. Loni si je trosku pripekla, letos sem je mazala a bylo to ok. Nase bytna mela joksiracku a mela ji ostrihanou tak na 3cm. Byla ok, sama chodila plavat do more.

Brigitta
# Zasláno: 1 Srp 2005 12:11
- Nahlásit

Co říkáte na dovolenou s čtyřměsíčním štěndem? Kam a kolik toho vydrží? Je to kříženec kokra s něčím ...., střední velikost, váha v 3,5 měsích 6kg.
Plánujeme na pár dní někam vyrazit, nejlépe se štěndem, ale nemáme zkušenosti s tím, jak moc ji můžeme zatížit.

haha
# Zasláno: 1 Srp 2005 23:13
- Nahlásit

já bych taky na dovolenou bez psů nejela ani by mě to tam nebavilo , jezdíme hlavně na šumavu nebo na berounku jen tak pod stan , no vláčet k moři 4 psy to by asi nešlo to bychom museli mít náklaďák a ne škodovku , jinak sama bych taky nejela aby je třeba hlídal přítel, no abych pravdu řekla ani mě to neláká

Anonymní
# Zasláno: 2 Srp 2005 07:52
- Nahlásit

Briggita
štěndo toho vydrží docela dost, ale máte vážně drobečka, který si trochu pohraje a potřebuje v klidu hodně chrnět, jestli mu to dopřejete, tak bude vše ok, na nějakou chatu, kde se nebude nic moc dít (myslím celodenní túry a tak) ho můžete s klidným svědomím vzít. K moři bych toho drobka ale ještě nebrala.

Brigitta
# Zasláno: 2 Srp 2005 10:39
- Nahlásit

Anonymní
Moc díky, k moři naštěstí nepojedeme, ale mysleli jsme, že bychom vyjeli na pár dní pod stan.

Anonymní
# Zasláno: 2 Srp 2005 14:53
- Nahlásit

Co cšechno potřebuju abych mohla se psem na dovolenou do anglie

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2005 14:55
- Nahlásit

Cokoliv, jen když pejsek nebude mít v papírech jméno: "Al Kajda"

Martina
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2005 15:00
- Nahlásit

Garfield
tohle mi nedělej, už jsem jednou psala, že sedím v kanclu se šéfem.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2005 15:10
- Nahlásit

Martina
To je v poho, pokud není islámského vyznání, tak se neurazí

Anonymní
# Zasláno: 2 Srp 2005 15:16
- Nahlásit

v Anglii je 6 měsíční karanténa, kdy se za psem může jen na návštěvu, doporučuju to ověřit na ambasadě, ale asi to stále platí.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 08:52
- Nahlásit

Garfield
Když nám po dvoře a po načinčané terase s kytkama běhalo 10 štěňat - devastační četa - tak můj manžel jim říkal Teroristi z Al-Kakajdy.

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:14
- Nahlásit

Jak to tak čtu, nevím jestli mě to má těšit nebo být smutno...alias jak se na dovolené se psem tváří vaši partneři? Bylo to odzačátku v pohodě, nebo jste si je, milé dámy, zvykly?

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:43
- Nahlásit

Terri
No, když jsem svému manželovi včera oznámila, že celodenní tůry s 3,5 měsíčním štěndem absolvovat jaksi nemůžeme, tak byl trochu překvapený, ale myslím, že to strávil. Naštěstí mám celkem přizpůsobivého manžela. Pejska jsem si vybojovala já. Ze začátku o něm nechtěl vůbec slyšet, potom souhlasil s tím, že nebude chodit do postele. Když jsme si malou přivezli, tak ji toleroval, ale jakmile zjistil, že malá poslouchá jenom mě, tak mu to najednou začalo hrozně moc vadit a začal se snažit a projevovat o ni větší zájem. Takže večer ji venčí jenom on, do postele už také může, s hraním ho musím trošku povzbuzovat, takže když vidím, že by si malá hrála a já na ni zrovna nemám čas, tak ho pobídnu a už se mažou. Až na tu dovolenou, ale vysvětlila jsem mu, že by to prostě nevydržela, protože je to ještě mimčo. Zkrátka myslím, že pochopil, že bez psa nikam nejedu a že stejně jako dětem se musí i štěndu způsob trávení dovolené přizpůsobit.

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 10:00
- Nahlásit

Brigitta
U nás podobně. Tak doufám aspoň v podobný vývoj...

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 10:36
- Nahlásit

Přítel má štěka taky moc rád, i když se mu téměř nevěnuje. Udělala jsem si z něho svého osobního psa a dálkové ovládání k němu mám jen já. Ale souhlasí s tím, aby pes byl všude s náma, přestože pak většina mé pozornosti jde za psem a přítel je tam jen tak, kdyby pes náhodou usnul nebo tak

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 10:44
- Nahlásit

Terri
Neboj, jakmile uvidí, že poslouchá jen Tebe a přítel je pro něj něco jako vzduch, tak uvidíš, jak mu to začne vadit. U nás si to manžel uvědomil v momentě, když viděl, že na přivolání mě malá poslouchá na 100 %, dokonce když ji držel a já se běžela schovat, tak malá kňučela a hned chtěla za mnou běžet. Když si ji přivolával on, tak v podstatě nereagovala. Pěkně ho to štvalo, a tak když ho přemluvím a jdeme štěndo venčit společně, tak se ho snažím donutit alespoň k tomu, abychom vzájemně přivolávání procvičili. To víš, pro náš ženské je pejsek něco jako dítě, a tak není divu, že jim věnujeme veškerý volný čas a maximálně se jim věnujeme. Bohužel to občas mívá i své stinné stránky, protože veškeré psí nešvary musím velmi přísně řešit já a také mě štve, že já musím být i ta zlá. No, a když si už s něčím nevím rady, tak mě sice vyslechne, ale i tak se vždycky těším sem, nebo na stránky pana Desenského, kde se můžu o tato trápení s Vámi podělit a nechat si od Vás poradit.
Jo a cvičák absolvuji s ní také jenom já, ale je to radost.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:06
- Nahlásit

U nás je to tak, že psi jsou prostě moji. manžel je sice má rád, to jo, ale aby se podílel na výchově neřkuli výcviku, pro to nemá trpělivost, čas, chuť ani ten správný cit. A děti dřív se mnou absolvovaly hodně psích akcí, ale teď už jsou vlastně z domu-jezdí občas na víkend. Takže mi je (psy) aspoň nikdo nekazí. Ovšem když musím někdy (tak 1x ročně) někam odjet bez psů a manžel hlídá, tak pořád volá a stěžuje si že ho neposlouchaj, protože on neumí vydat povel. A připadá mi, že si ho hlavně čubinky potvory docela vychutnávaj

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:46
- Nahlásit

Brigitta
Ketrin
No mi spíš vadí takové řeči typu "jestli bude zlobit, půjde...(do kotce)", "běda, jestli tu něco zničí", "dovolená se psem není dovolená", "proč by se mělo všechno točit kolem psa", "proč se omezovat kvůli..." atd. asi to znáte...

Pak se cítím taková nějaká bez radosti. Ale na druhé straně manžel ví, že je pes můj celoživotním koníčkem a uznává jej, podporuje mně. Ty řeči mě ovšem docela trápí.
Ale možná je to tím, že to štěně ještě není doma (jedeme v pátek!!!) a zná jen "našeho" psa, tj. rodičovského a to není ono (pro něj).

Vidím, že jsme na tom tady na diskusi hodně podobně, jakoby ti chlapi prostě tohle neprožívali. (Tedy omlouvám se pár zdejším skvělým průkopníkům...) Asi je to jak říká Brigitta
pro náš ženské je pejsek něco jako dítě, a tak není divu, že jim věnujeme veškerý volný čas a maximálně se jim věnujeme.

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:47
- Nahlásit

No ale přistihla jsem jej, jak nadšeně mluví o kníračích obranách, o kníračí povaze a jak se mazlí s teriérem, když ho nikdo moc nepozoruje

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:51
- Nahlásit

Terri
Jo, to je pravda! Abych tomu mýmu nekřivdila. Přede mnou a lidmi takový to brblání-člověk pro samý psy už ani nemá kam šlápnout... atd. Ale někdy jen za mnou zaklapnou dveře a z chodby slyším mazlivý, úplně jiný hlásek: Holky, poďte sem, já vám něco dáááám!

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:25
- Nahlásit

Přesně, když je s ní manžel doma sám, tak pěkně leží vedle sebe, akorát s tím hraním mu to ještě moc nejde. Asi je to tím, že ještě nemáme žádné robátko a štěně doma také žádné neměli, tak spíš neví, co a jak. Ale hodně okoukává.
Je fakt, že mě taky štvou řeči typu, až budeme bydlet v baráku, tak bude jenom venku atd.... Ale za pár hodin zase obrátí .....
Pro jakého pejska si jedeš, Terri?

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:31
- Nahlásit

Brigitta
Pro jakého pejska si jedeš, Terri
Pro velkého knírače (Velmi se o výběr VK zasadil právě manžel, kterému jsou nejsympatičtější mezi všema psama - a nakazil mně tím )

s tím hraním mu to ještě moc nejde. Asi je to tím, že ještě nemáme žádné robátko
Budeme muset své syny vychovávat trochu jinak...

Martina
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 13:07
- Nahlásit

Terri
Budeme muset své syny vychovávat trochu jinak...
Ty už to jako víš, co to bude?

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 13:12
- Nahlásit

Terri
Tak toho musíš využít a trochu mu ty nepříjemné poznámky v případě potřeby "vrátit."

Brigitta
# Zasláno: 3 Srp 2005 13:13
- Nahlásit

Terri
Ty čekáš mimčo?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání