Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / 3denní štěně-
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:55
- Nahlásit

Moje kam.říkala že prý si pořídila 3 štěnata NO bez pp.3denní a vykrmila je a prodala za 500kč.já ji to neveřim.
Dají se sehnat psí miminka už jako malinká-od kolika a za kolik?Já bych si moc přála starat se už o měsíční štěně,jde to a jde i mladší?ale myslím si že to není správné když se ve 3dnechoddělí od matky.Má to na ně nějaký vliv když se o ně stará člověk,od začátku?ané matka?

Anonymní
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:16
- Nahlásit

až budou lidi produkovat psí mléko, běhat po 4 a místo rukou používat pusu, tak to možná půjde, ale jinak ne. Kamarádka se určitě spletla a myslela 3 týdenní, to by asi vypiplala, ale 3 denní štěndo se při životě udržuje dost těžko a ještě 3 najednou!!!!
Pro štěně je to nevýhoda, když odejde dřív od mámy. Jestli se chcete starat o tak malého tvorečka, pořiďte si vlastní mimino

Břetislava
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:51
- Nahlásit

... no je toto normální???

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:57
- Nahlásit

Anonymní
No ja jen cumim. Jak vas vubec muze neco takoveho napadnout? Tu vase kamaradku bych hnala a toho, od koho je sehnala taky. Nechcete uz nahodou stenata rodit, abyste se o ne mohla starat od prvniho dne?

Anonymní
# Zasláno: 21 Čen 2005 16:05
- Nahlásit

ani se mi to moc nechce komentovat. Pochopím, že se někdo pokouší odchovat štěníky, když je třeba odvrhne matka (a zkouším doufat, že to byl ten případ?!) ale piplat malinká štěňata pro peníze? (Alespoň to tak vyznělo)!
Doba po kterou štěníci mají strávit u matky (min. 7 týdnů) jistě není stanovena náhodou. I když o tom vím minimum, tak je mi jasné, že psí máma je schopná toho štěněti dát nejvíce. Ať už se to týká kvality mléka, opečovávání ale hlavně psího chování, kdy od mala štěníky vychovává a jde jim příkladem. Štěňata od ní přebírají spoustu chování, které se od člověka asi těžko naučí. Tyto vzroce chování jim pak podle mého názoru mohou celkem významně chybět při navazování kontaktů s jinými pejsky.

Bora
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 16:08
- Nahlásit

zapomněla jsem se podepsat!
ještě dodám, že u člověka bych očekávala nejen sobeckou touhu vlastnit malé zvířátko a starat se o něj, ale také schopnost rozeznat, co je pro to zvířátko nejlepší! A nejlepší mámou šťěňat je jejich fena!

Tery
# Zasláno: 21 Čen 2005 16:35
- Nahlásit

I mě se jednou stalo, že přišel neznámý, který chtěl ode mě asi třítýdenní štěně ke své feně, která prý přišla o štěně a má mléko. Přišlo mi to dost přitažené za vlasy, ani nebyl schopný říct, co je to za rasu. Štěndo samozřejmě nedostal.

Tery
# Zasláno: 21 Čen 2005 16:38
- Nahlásit

A ještě podotýkám, že když jsem si dala inzerát na koupi své druhé fenky, tak se mi ozvala mladší paní, která mi nabízela čtyřtýdenní štěně, protože fenka už ho stejně nekojí! Takže sehnat se dá opravdu ledacos. Ale pochybuji, že by laik vypiplal třídenní štěňata...

malika
# Zasláno: 21 Čen 2005 18:13
- Nahlásit

tak tohle neni jen takový ten laický dotaz tohle je opravdu nenormální až chorobný. co by ti to prosim tě dalo?ani nevim jestli v tvém případě má cenu vysvětlovat co všechno dává fenka svým štěňatům těch prvních 7 týdnů. socializace štěněte nezačne až po tom co si ho přineseš domů... byl by to pro něj handicap jak hrom.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 18:51
- Nahlásit

tak tohle by me opravdu nenapadlo. Ja jednou nasla pet dvoudenich stenat a nebyt veterinarniho dohledu a vztricnosti rodiny tak pochybuju, ze by ty stenici prezily. Je to starost na 24h a zadna legrace to neni. Nechapu jak do toho nekdo muze jit dobrovolne. Nastesti jsme miminka krasne vypiplaly a pak si je vzali kamaradi od policie na zahrady a ja vim ze se maji dobre a to je pro me dulezitejsi nez nejake penize. Ale opakovat bych to uz nechtela

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:11
- Nahlásit

Mi spíš připadá, že Anonym-tazatel je velmi mladý člověk, který o psech nic moc neví.
Takže, milý Anonyme, možná by nebylo od věci si přečíst nějakou základní knížku o výchově psa. Ono to není jen tak, i když se to možná zdá na první pohled jednoduché.
No jen si zkus třeba představit, kdyby lidské mimčo vzali první den (či třetí) od matky. CO by asi zažívalo a jaký by mělo start do života...
Ty u štěňátka náhradní matkou prostě nebudeš, i když je jasný, že pokud by ses chtěla piplat s tak malým, tak se nejspíš v Tobě hnuly mateřské pudy

tttynka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 21:09
- Nahlásit

terri, mam stejny nazor. taky by me zajimalo kolik asi tak muze byt tazateli let.

Anonymní
# Zasláno: 21 Čen 2005 21:22
- Nahlásit

Před chvílí mi volala kam. že si to prý vymislela abych ji záviděla...je hrozná...

Anonymní
# Zasláno: 22 Čen 2005 16:08
- Nahlásit

Priste laskave nejednej splasene a informace si overuj. A Terri ma pravdu, je dobre si obcas neco precist a neplytvat casem lidi, kteri zde radi poradi .....

Anonymní
# Zasláno: 23 Čen 2005 22:43
- Nahlásit

Buďte rádi,že vám to sem napsala.Jinak vy by jste tady plkali nad takovým dotazem ještě pár chvil.Rozumní lidé zde svým časem neplýtvali.Nemusíte odpovídat na každou blbost.

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 08:47
- Nahlásit

Nemusíte odpovídat na každou blbost
Njo, za dobrotu na žebrotu

Anonymní
# Zasláno: 22 Srp 2005 09:57
- Nahlásit

ježiši to je logický že by se nikdo nemohl postarat o 3dení štěmně. nechápu jak na to přišla.Podle mě si to žádná kamarádka nevymislela ale spíš ten anonym.třeba se chtěla zeptat jestli je možné tak malé štěně odchovat.Opravdu by si měla něco přečíst....

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 17:55
- Nahlásit

já bych k tomuto tématu podotkla jen to, že pokud byla štěňata odebrána od matky tak brzy, jak píše původní tazatel, budou mít zákonitě do budoucna velké problémy s komunikací s ostatními psy. Jedině matka-fena své děti učí psí řeči a jak se chovat (učí je co je to dominance, submise atd. ukazuje jim jak reagovat za určitých situací....) tohle všechno je člověk nikdy neučit nemůže, tudíž štěně takto vypiplané člověkem si asi těžko bude někdy hrát s cizími psy......

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání