| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 07:49
- Nahlásit
dobrý den už jsemtady jednou četla 2.pes do bytu.Mám skoro stejný problém.Mám také NO,jaký pes by se k němu hodil?a jaká velikost?Máme byt 3+1 a dva ovčáci by bylo asi moc.Ovčák je dcery a pejsek další by byl taky.Může jeden člověk chodit s více pejsky ven?Děkuji za radu.A jak postupovat pro ppřízení dalšího pejksa?Má dcera chce sice dalšího NO ale to by bylo moc dva velký psy.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 08:05
- Nahlásit
Já mám taky NO a když mu bylo 8 měsíců tak sme si k němu pořídíli křížence jezevčíka a beagla. Ten skoro jezevčík je sice ségry, ale chodim je venčit jenom já. A nemám s tím žádné problémy. Tak hodně zdaru.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 08:14
- Nahlásit
Já třeba doporučuji právě k velkým plemenům teriera. Třeba zrovna foxlíka. Spousta lidí, kteří od nás mají psa, tak si ho mimo jiné kupovali jako společníka ke svému staršímu psovi a leckdy k velkému plemeni. Terier je totiž temperamentní, dokáže pozvednout náladu i trochu bručounovi nebo výrazně povzbudit svou lehkostí a hravostí starého psa. Rád si hraje, miluje hrátky se psy i svými lidmi, miluje lidi, není agresivní,co se pohybu týče vydrží to co velké plemeno, je na údržbu nenáročný a taktéž na prostor. I přesto je ho všude plno, protože je to malý živel. Hladkosrsté varianty jsou k těmto účelům jaké popisujete vhodné. Takže do bytu 3+1 dobré řešení. Jinak při výběru nového člena rodiny je vždy základ vybrat doborou aosvědčenou chovatelskou stanici a kontaktoat chovatele a připravit si otázky na které se chcete zeptat, eventuálně jet to obhlídnout ještě dříve, než nastane doba odběru štěNĚTE.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 08:15
- Nahlásit
Děkuji.Já bych sice chtěla své dceři udělat radost ale to opravdu nejde,.Jak by to vypadalo.2velcí psy...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 08:17
- Nahlásit
podívám se na stránky teriéru a budu se rozmýšlet,děkuji
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 08:54
- Nahlásit
Tak ti hodím odkaz na naše, ať si udělám trochu reklamu. Nejsou sice asi dva měsíce aktualizované, pracuje se na tom, ale snad to nevadí. Taky tady mám galerii Naši foxterieři od Evicky. Adresa: www.pospichal.wz.cz , tak se jukni.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:29
- Nahlásit
moc pěkné.děkuji.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:36
- Nahlásit
Co jsem se zatím dočetla a mohla poznat z vlastní zkušenosti, pak je mezi psy v držení jednoho člověka mnoho výborně sehraných dvojic, pokud je jeden ze psů o dost menší než ten druhý.....Já mám chodského psa a stř. knírače, kteří bydlí spolu. Choďáka jsem si brala k již starému knírovi, který štěně suprově přijal - choďák, i když je teď větší než knír, je stále v té podřízené pozici, kterou vůči starému psu dodržuje...takže žádné konflikty....
S přítelem jsme si k jeho babičce vzali psa z útulku, který je zase výrazně větší než náš choďák. Psi se vidí každý den a jsou to úžasní kámoši. Mohou spolu běhat po zahradě, hrají si, odpočívají málem jeden na druhém.....prostě super.
Když si k dospělému psu vezmete štěně nějakého menšího plemene, než je NO, pak myslím, že při správné výchově nebudete mít žádné problémy.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:50
- Nahlásit
Mockrát děkuji.NO je ještě mladá- 2apul roku,ale potřebuje někoho s kým si může hrát venku a když dcera není doma.Teď ještě přesvědčit manžela...tak a teď si vybrat plemeno které se nám líbí.Nebo voříška,co by bylo lepší?Samozdřejmě od štěněte.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:48
- Nahlásit
mami proč si využila mé jméno?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:50
- Nahlásit
když jste to s mou mamkou rozebírali tak já se také zeptám.kolik mužu mít ovčáků v bytě?už jme se dívali na menší plemena než NO a zatím nevim.ale líbí se mi kokr.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:57
- Nahlásit
Pupy
Já osobně bych do kokra nešla, nic proti nikomu, ale měli jsme dvakrát zlatého kokra, fenky, a už bych si tohle plemeno nevybrala. Ale samozřejmě záleží na tobě.
Co takhle bord kolie??? Psisko, který se dobře učí, je pro každou kravinu a super na běhání, agility. Já sa mám zlatou retrieverku, ale to je velikostí taky trošku větší (i když zrovna ta moje je pěknej prcek)...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:00
- Nahlásit
To je pravda četla jsemže kokři bývají děsně zuřiví...máme NO taky pěkného prcka a to když byla malá tak byla velká a každý říkal že z ní vyroste mohutný a velký pes,ale opak je pravdou.
|
Brodyna
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 00:38
- Nahlásit
Já bych sice chtěla své dceři udělat radost ale to opravdu nejde,.Jak by to vypadalo.2velcí psy...
Také jsem si říkala, jak by to vypadalo, co tomu řeknou sousedi atd. Bydlíme s manželem a 3-letou dcerkou v bytě 3+1 a máme 2-letého rhodézského ridgebacka. Nedávno jsme si pořídili štěňátko německé dogy a řeknu vám, vypadá to docela dobře Sousedé to přijali většinou dobře. Někteří nás obdivují a někteří zase říkají, že jsme blázni. My se snažíme, aby byl v baráku klid a nikdo neměl důvod ke stížnostem (úklidy, samozřejmě sbírání bobků atd). RR je již naučený, jak se má chovat. Štěndo se to teprvá učí a je velice chápavé. Zatím žádné problémy nejsou. Ven s nimi chodím většinou já společně s dcerkou, páč manžel se vrací z práce až v podvečer. Tímto Vás nechci samozřejmě navádět, že toto je to pravé ořechové. Jen chci ukázat, že to taky jde - mít v bytě 2 velké psy. A rozhodně by jste nebyla první ani poslední. Rozhodnutí je jen a jen na Vás.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 09:28
- Nahlásit
Brodyna
tedy to vás obdivuju RR a dogu dohromady a ještě v bytě 3+1.....já mám chodského psa a velkého křížence chodského psa s howavartem a ještě stř. knírače a kdybych ty tři chtěla nacpat do 3+1 bytu, nejspíš bychom spali na chodbě.....
|
Mates
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:24
- Nahlásit
Kamarád má ve dvoupokojáku dogu (Davida) a teď si k ní pořídil pražského krysaříka (Goliáše) ti když vylezou ven tak je to dvojka k popukání.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:50
- Nahlásit
Já plemeno kokr taky nemusím. Nemám moc ráda jejich vrtkavou povahu a není na ně v tomto smyslu vzhledem k dětem , spolehnutí. Dnes jsou fajn, zítra jsou mrzutí. Prostě tohle plemeno nemám příliš v oblibě. Možná jsou vyjímky, ale já znám jen takové případy.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 13:40
- Nahlásit
Mates
Krysaříci jsou dobrýýý. Teď v Kunraticích jsme měli kruh vedle nich. Když jsem šla se svým psem okolo malých krysaříčků a oni na něj štěkali (skoro to nebylo slyšet), tak jen tak natáhl krk a nevěřícně větřil, cože to vlastně je...a jestli je to teda fakt pes...?
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:43
- Nahlásit
já bych výběr dalšího psa posuzovala nikoli podle velikosti, ale spíš podle povahy současného psa a svých zkušeností s výchovou a výcvikem. V prvé řadě bych si ujasnila, že můj současný pes je dobře socializovaný a vychovaný (vycvičený), protože nový štěník od něj bude učit. Pokud současný pes nemá např. přivolání, pak mrňous zjistí, že se poslouchat nemusí a navíc i starší pejsek občas zkouší, zda když je vaše pozornost vůči němu oslabena, tak zda by třeba neprošla nějaká lotrovinka či neposlušnost. Dále bych nevybírala podle velikosti, ale spíš podle toho, jaké má dané plemeno vlastnosti, zda je společenské, lovecké, služební a zda mám s podobným plemenem zkušenosti nebo zda se o případných problémech mám s kým poradit. Navíc každý pejsek je jiný, takže i malé plemeno může být rarášek a velký pes flegmatik. já sama mám ovčouna - psa a kdybych si k němu brala psího kamaráda, byla by to pravděpodobně fenka a asi také NO. Je krásné pozorovat, když někdo venčí 2 sehrané pejsky, kteří jsou ovladatelní! bohužel v tuhle chvíli nemám na druhého pejska ani čas ani penízky, takže možná jednou ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:52
- Nahlásit
Evička
znala jsem a znám několik kokrů a většinou to byli nerváci, co napadali každého psa, který byl větši než oni.....Já toto plemeno taky nemusím.....A podle toho, co jsem četla, jsou prý angličtí kokři mnohem větší nerváci a nevyrovnané povahy,než amerčtí kokři - ti jsou prý docela pohodáři. Nevím, co je na tom pravdy...."američana" žádného osobně neznám....
Jinak někde byla kdysi zveřejněna statistika pokousání člověka psem a kokršpaněl byl někde mezi 5 prvními místy a dokonce před NO
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 16:02
- Nahlásit
Bora
já bych taky nejraději měla jen NO ale musim přesvědčit taťku,ten si myslí že by byli 2 NO chudáci ale přitom by se měli tak dobře...kdybychom měli alespon barák...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 06:12
- Nahlásit
Evik
K těm kokrům. Před časem jsem četla v klubovém zpravodaji Klubu chovatelů loveckých slídičů (kam patří i kokr), že ty problémy v povaze plemene způsobil jeden jediný pes, importovaný někdy v 70.letech nevím odkud, který byl náááádherný, všichni s ním kryli a než se zjistilo, že přenáší nervozitu a kousavost, tak už byla tuzemská populace jeho geny přímo promořena.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 10:27
- Nahlásit
to pupy: u nás je to spíš naopak. Přítel by klidně bral ještě jednoho pesana (samozřejmě NO) ale protože psům se věnuji já a vím, že dva psy bych časově nezvládala, tak raději zůstanu u jednoho. Nevím podle čeho tvůj taťka soudí, že dva psi stejného plemene by se měli mít hůř než současný NO + další malý pes? Podle mně to hodně záleží na výběru nového člena rodiny tak aby povahově zapadl, nebyl to větší rarach, než si vaši představují a nebo to pak chce věnovat tomu pejsku více péče a víc s ním pracovat, ovšem nikoli na úkor původního pejska. Podle mně jsou na tom daleko hůře "zahradní" psi, kteří se dostanou na procházku párkrát za život, a člověk na ně nemá čas jindy než při krmení. Věřím, že pokud jsem schopná zajistit i v malém bytě psu klidné místo k odpočinku, dostatek péče, procházek i výcviku, pak nevidím důvod proč si psa nevzít. Jedinou výhodu malého psa vidím snad jen při přepravě, protože je skladnější. Já o malé psy nikdy nestála a o minipsy už vůbec. Vždycky jsem se bála (a teď trochu nadsázka), že bych je zašlápla, nebo mi je venku někdo sežral. Navíc mne baví se psem cvičit a práce s velkými plemeny se mi líbí víc!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 10:54
- Nahlásit
Pupy:
A co šeltie? Je to taky ovčák i když mini.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 14:04
- Nahlásit
taťka nechce,protože by to byli chudáci.Třeba mi nadává že jsem s ovčandou jen pul hodˇky venku(za de 5x)ale když ona je už vyčerpaná a unavená tka sní přece nebudu další pul.hod.
Přese nezáleží KDE pes žije ale JAK žije.a to je důležité.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 15:59
- Nahlásit
Můj hafan má možnost být na zahradě, i když dává jednoznačně přednost tomu být s někým doma (stačí mu babička). Občas ho vezmu ven na prochajdu ráno, ale to je jen kratičká prochajda venčící. Pak s ním chodím odpoledne, když přijdu z práce. Když nemám čas na delší courací procházku (pole, lesík, potok - tipla bych to tak na 3-4 km volnou chůzí) tak ho vezmu na pole a tam ho vyblbnu házením míčku, malou poslušností a malou prochajdou. Podle mně také nezáleží na tom zda se psem jezdím kilometry na kole nebo je chodím pěšky, ale spíš jaký program mu na té prochajdě vymyslím. U nás je to schovka (když si mně nehlídá, tak jak by měl) vyběhání za míčkem, lovení klacíků v potoce (uplavou mu samy a pes se krásně osvěží) nebo schovávání a hledání míčku ve vojtěšce a trocha poslušnosti, aby si také připomněl, že míček je za odměnu a poslouchat se musí! Když vezmu psa ven odpoledne v těchto vedrech, tak nám stačí 1/2 hodinka a pes se za mnou k domovu spokojenej a vylítanej už jen plouží!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 16:03
- Nahlásit
Já třeba doporučuji právě k velkým plemenům teriera.....
Evičko- neber to prosím ve zlém, moc jsi mě ale pobavila...mám totiž "většího" teriéra a mít doma ještě jednoho v menším..asi se občas smíchy už neudržím )))
I když jinak je teriér bezva hafan.....jen mě to pobavilo,není to vůbec myšleno zle.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:30
- Nahlásit
A proč bych to měla brát ve zlém. Já prostě miluju terierské povahy a jsem jejich horlivým zastáncem a každý, kdo chce vést pestrý, veselý a aktivní živost, tak by měl poznat teriéry. Je to totiž přesně o jejich temperamentu, věčně dobré náladě bez zbytečných emocí a naprosté pohodě. Jen potřebují důslednou výchovu, v některých směrech možná důslednější než jiná plemena. Já bych rozhodně neměnila. A ze soužití jiné plemeno + terier, tak to je super. Alespoň případy co znám. Znám taky spostu terier + terier třeba jiného plemene a taky super. U nás nyní sedm terierů a taky super.
|
elvíra hradílková
|
# Zasláno: 24 Čen 2005 23:41
- Nahlásit
Prosím o pomoc,hledá se rodina pro osmiletého bulmastifího chlapečka,kterému se zhroutil svět,jmenuje se Bunny,a panička ho dala do ůtulku,protože se jí už nehodil,je moc hodný,úzkostlivě čistotný,snese se i s jinými pejsky,v ůtulku moc pláče,najde se někdo,komu nebude připadat moc starý,má rodokmen,je z chovatelské stanice,čipovaný,odčervený,očkovaný,prosím volejte 606355663 dám kontakt na ůtulek.Hradílková
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Čen 2005 09:04
- Nahlásit
elvíra hradílková
A proč jste nekontaktovali tu chovatelskou stanici? Pokud to nejsou jen množitelé, ale opravdu jim na jejich potomstvu záleží, určitě by ho v útulku nenechali a hlavně mají spoustu kontaktů na případné nové páníky.
|
elvíra hradílková
|
# Zasláno: 25 Čen 2005 09:44
- Nahlásit
už jsme je kontaktovali,bohužel mají 6 bulíku,a jednu ochrnutou fenečku sami to mají těžké,případní zájemci mají zájem většinou o štěnátka,sami také hledají,já jenom kdyby se našel někdo kdo by ho opravdu chtěl,a byl tady jenom pro něj
|