Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Blbnutí po jídle
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:42
- Nahlásit

Moje fena a její 15měsíční syn si v poslední době vymysleli docela nevhodnou zábavu. Vždycky po večerním krmení začnou blbnout a divoce si hrát. Šílenou rychlostí se honí, skáčou po sobě, tahají se o hračky, válejí sudy, oštipujou se a okusujou... je to sice všechno moc pěkný, kdyby to ovšem nebylo po jídle-mám strach z torze, takže je prostě tak na 1,5-2 hod.musím oddělit.
Ne že by to byl problém, spíš by mě zajímalo, proč to dělají zrovna po jídle, kyž jsou celý den spolu a můžou to dělat jindy. Samozřejmě si hrají i jindy, ale tak nějak normálně a klidněji -tahle divočina přijde vždycky po jídle.
Dělají vám to někomu psi taky?

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:48 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Ketrin
Mám sice malé plemeno, jednu fenku, ale vždycky po jídle jako by ožila nebo do ní někdo pustil proud. Přiběhne, chce si hrát a líta jak splašená. Jeden by si myslel, že zrovna po jídle by měli pejsánci odpočívat a plácnout sebou někde do stínu.

jindriska
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:53
- Nahlásit

to je náš případ. Jdeme ven, kde se dostatečně vyblbnou, teda alespoň myslím, dostanou nažrat a jako kdyby je popadl ďas a následuje to, co popisuješ. Taky si to neumím vysvětlit a vadí mi to. Sice je oba krmim 3x denně ( starší 9,5; štěndo přes půl roku), takže dávky jsou menší, ale taky se bojím. Když jsem ještě neměla štěndo, Mates se napápl, přišel za mnou, krknul si, lehl a odpočíval, ale co máme štěndo, probíhá to tak jak to probíhá. Tak asi jedině počkat až se mládí vybouří, zklidní se to.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 09:00
- Nahlásit

Naši psi taky mají vždycky největší chuť blbnout po jídle...samozřejmě je v tom nepodporuji, ale těžko jim zakážu lítat a honit se...

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 09:26
- Nahlásit

Vaši psi blbnou až po jídle, tak to máte v poho Moje důra vyšiluje už při jídle. Není zrovna velký jedlík, tak dělám vše pro to,aby se milostivě nadlábla - tzv. naplním misku a dám čubě k ohodnocení, protože dostává granule, tak je výsledek vždy stejný, vezme si pár granulek a pak sedí a čumí do misky a dělá, že si neví rady, jakmile si sednu na zem cca 2 m od misky, začne lítat po bytě (má obíhačku kolem dokola), při tom na mě štěká a hrajeme si, mezitím si odbíhá uždibovat z misky dokud to nezdlábne Už jsem kolikrát zkoušela být tvrdá a na zem si nesednout, ale ta potvora v tom případě drží hladovku

ola
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 09:53
- Nahlásit

Moje feňule má asi stejnou "chorobu" jako vaši hafani! Sice je taky nežravec,ale večerní krmení jí nedělá problém,zdlábne misku a mně pak můžou vypadnout oči z důlku,když ji vidím jak leží na zahradě na zádech,v předních packách gumovou kočičku,se kterou si pohazuje,lítí s ní dokola atd. Místo,aby si lehla a pěkně pomaloučku trávila (jak bych si to představovala já),tak jí chytne takovej amok... No,uklidňuje mě,že v tom nejsem sama! Jinak - torze se bojím moc,už proto,že mám plemeno s hlubokým hrudníkem (boxer)!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání