| Autor |
Zpráva |
Rariza
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 17:11
- Nahlásit
Ahoj, mám borderku a jelikož se nevěnuji žádnému sportovnímu výcviku, ráda bych jí naučila různé triky jako např. ostuda, pac atd. Pokud máte čas a chuť podělte se semnou o další blbůstky, který váš pejsek umí! Moc se na ně těším!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 17:19
- Nahlásit
Zkus si přečíst téma "kolik povelů", zrovna jsme tam některé probírali a určitě tam někdo připíše další.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 17:19
- Nahlásit
Tak moje ovčanda umí-sudy,plížení,poklona,poškot na čumák-vyhodí ho a chytí,popros,pac,plácnem si,mrtvolka,točit...ještě ji spoustu triků naučim.Jestli chcete napsat jak jsem ji to učila napište jaký trik chcete vědět.Můžete i napsat na email: Pupy.P@seznam.cz
|
Rariza
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 17:58
- Nahlásit
Terri
Děkuju, děkuju, mrknu tam!
Pupy
Jéé, to je báječný, určitě Vám napíšu na ten e-mail. Vaše ovčanda je šikovná holka, musí to být sranda, když se takhle předvádí!
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 18:00
- Nahlásit
Jo to je.A ještě když se u toho tak tváří.Někdy když ji vyženu z postele tak se urazí.Ale je fakt skvělá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 20:41
- Nahlásit
Rariza
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 20:43
- Nahlásit
Rariza
No, my umíme rozlišit levou a pravou packu - "pac" "ťap", i když psice to občas ještě motá dohromady a neví která je která... Občas to vypadá, jako by si ze mě dělala srandu, že sice ví, kterou dát, ale dělá "fóry" aby byla větší pochvala.
Dneska sem se snažila ji venku naučit štěkat na povel, ale vypadala sem jak debil a zatim to moc nechápe, no, snad časem...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 21:10
- Nahlásit
Eimy
Dneska sem se snažila ji venku naučit štěkat na povel, ale vypadala sem jak debil
To znám, mimochodem my máme se psem při štěkání stejnou intonaci a melodii, takže to fakt vypadá zajímavě
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 21:21
- Nahlásit
Terri
No to já na ni neštěkala, ale ona si začla se mnou hrát a ňafala na mě a já ji na celej výběh chválila jak je hoooooooodnááááááá at ještě štěkáááááááááá. Byla tam chlap s pudlem a koukal na mě se soucitným výrazem na tváři
Hold sem toho musela využít, protože rozštěkat tu mou potvurku je velkej oříšek... Pak to vypadalo tak, že já lítala po výběhu, psice za mnou a já na ni volala:"Štěkeeeeeej, tááák je hodnááááááááá, ještě štěkeeeeej"
Ale asi to s tím štěkáním na ni zkusim taky, až tam přiště pujdu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 21:29
- Nahlásit
Eimy
Ale asi to s tím štěkáním na ni zkusim
Na mýho funguje jen tohle, prostě když nezaštěkám já, tak co by se on snažil , taky je to neštěkavec.
Byla tam chlap s pudlem a koukal na mě se soucitným výrazem na tváři
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 22:02
- Nahlásit
Terri
No, ona je od mala učená, že doma štěkat nesmí, takže ji musim učit jen venku, ale zase venku, kde to nebude nikoho moc štvát
No, vlastně ona ještě štěká, když vylezu od přítele z baráku a jdeme domů No budu hledat situace, kdy si bafne a chválit a chválit...
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 10:09
- Nahlásit
Eimy
Prosím a jak jste ji naučili doma neštěkat?? To by se mi taky hodilo, ale nedaří se mi.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 10:10
- Nahlásit
JanaK
No prostě musí poslechnout na "fuj". Nebo odvést pozornost a chválit. A nebo lehký tlak na tlamu.
To se mi to mluví, když mám neštěka, co?
|
Renča
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 15:02
- Nahlásit
Pupy
[u ]Jestli chcete napsat jak jsem ji to učila napište jaký trik[/u]
Já bych se teda přihlásila a ráda se dověděla, jak jsi ji naučila si vyhodit a sníst ten piškot z čumáku? Ten můj vydrží mít ten piškot na čumáku, ale pak hned skloní hlavu, aby piškot spadnul a sní ho.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 15:12
- Nahlásit
JanaK
No, ona naštěstí byla neštěkací od začátku, ale potom, když si ňafla, tak následovalo "ticho", když poslechla tak byla moooc hodná. Jinak je docela prušvih, že to funguje jen u nás (doma si štěknout dovolí jen vyjimečně), ale na návštěvě, tam ňafe o 106. Nevim, možná je to tím, že my bydlíme v cihlovým baráku a na návštěvách jsme v paneláku a tam jsou zvuky víc slyšet, ale i tak stačí teď už říct "ticho" nebo "pššt" a ona si brble tak pod vousy... Naštěstí většinou když štěká, tak štěká i tak tlumeně, naplno se rozštěká jen venku...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 16:25
- Nahlásit
Renča[b][/b]
MUžete napsat na Pupy.P@seznam.cz
No s tím vám asi moc neporadim,protože moje fenka ho vyhazovala hned.Nebo skuste.1člověk bude psu držet hlavu-s piškotou an čumáku.2.čl.bude stát před ním-s piškotou a bude dělat že ji háže.Pes nazdvihne čumák,a tak si vyhodí tu svou.Ale musíte psovi včas pustit hlavu.Schválně to skuste a pak napište.
|
Renča
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:20
- Nahlásit
Vyzkouším a pak napíšu. Držet tlamku mu nikdo snad nebude muset, to on ví, že tak musí zůstat a nechá si ho na čumáku, ale jakmile ví, že je konec cviku, tak sklání hlavu. Jsem jen zvědavá, jestli mě bude vůbec vnímat, jestli nebude natolik fixovaný na ten piškot na čumáku.
Teď ho zkouším učit za sebou hrabat. Už jsme ve stádiu, že když začne po své potřebě hrabat, tak nepřestane, dokud nepřestanu říkat daný povel. Nechce ale na ten povel nikdy začít sám.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:21
- Nahlásit
to bych taky mohla skusit chci ji ještě naučit aby mi pomohla uklízet.A aby si svoje hračky uklízela do pelechu a naučim ji zavírat a otvírat dveře.Já ji strašně ráda učim novým cvikum.
|
Renča
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:53
- Nahlásit
Otevírat i zavírat dveře už ten můj umí. Akorát se mu to darebákovi musí říct. On si otevře, vleze dovnitř, ale zavře jen když mu to připomenu...
|
šíša
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:42
- Nahlásit
Tak to náš pesan umí taky zavírat i otvírat dveře a dokonce ho syn naučil zhasínat světlo. A učil ho tak že na vypínač nalepil kousíček sýra. Teď už jen stačí povel zhasni a pes jde a plácne po vypínači.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:48
- Nahlásit
Pupy
tak to můj pes uklízet umí. pokud je něco na zemi třeba papírek, řeknu do koše a pejsek to uklidí. naučil ho to manžel, když přišel takhle rozjařený z hospůdky.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 11:04
- Nahlásit
To je stejně super co ti pejsáčci dovedou.Umějí poslouchat ještě líp než lidi.Pes se vlastně učí celý život.a hlavně že je to baví...
|
Renča
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:41
- Nahlásit
No právě, je úžasné, jak z každé pitomosti, kterou se naučí mají radost. Kdyby to dělal z donucení, tak by to nebavilo ani jeho a myslím, že ani mě....
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:22
- Nahlásit
to je pravda.Moje je takový strašpitel...tak mi to trvá trochu dýl a velmi ji chválim,když to už umí a ví že to dělá správně má radost.taky mi ráda něco podává a nosí...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 10:31
- Nahlásit
Jak jste tu psali o tom, že pes hledá pamlsek v ruce, ukáže tlapou..
Tak můj pes to pochopil tak, že na každou ruku si ukáže postupně až tam někde ten pamls bude.
Když mám ruce od salámu, je schopen čichem určit, ve které té ruce salám opravdu je? Nebo se mu pach natolik překryje, že ne.
Prostě neumí pochopit, že to má vyčuchat.. Jak to teda děláte vy?
|
žanda
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 11:08
- Nahlásit
šíšo to zhasínání je super ) sice mám většího hafa,ale na vypínač mi nedosáhne a že by skočil....no skočil asi,ale kdo bude věčně měnit vypínače )))
můj stafík umí jen pár kousků. ..ukaž bříško, sudy, slalom, pac, obcházení hůlky, jakž takž couvá a když je v klidu umí i zazpívej )
|
šíša
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 12:32
- Nahlásit
žanda
náš hafoň je poměrně velkej u vypínače se postaví na zadní a packou plácne trošku do výšky, taky se netrefí občas hned napoprvé ,ale má to svoje nevýhody zeď kolem vypínače je už hodně poškrábaná.
|
žanda
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 13:19
- Nahlásit
šíša- naučím to toho svého raději na lampě....tam se válí kabel na zemi i s vypínačem ))
ale mám lampičku na dotek...tu si občas chodí zapínat.....to ale bere jako dobou zábavu...ted už dal tedy pokoj,ale měl své období )
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 13:41
- Nahlásit
Gafovi jsme koupili luxusní drahej pelíšek na Cannisu. Za 14 dní ho zrušil a tak se mu vrátila jeho stará hnusná odrbaná deka. Celou dobu ji měl na 1 místě a tam chodil spát a odpočívat. Teď si ji nosí tam, kde jsme aktuálně my, lehne si a čučí na nás. Třeba ji za hodinu 3x přenese, nevynechaje ani WC.
|
žanda
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 13:44
- Nahlásit
Garfield,aevidentně máš společenskýho psa.......což je bezva ne? Jo wc je kapitola sama pro sebe )
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 13:47
- Nahlásit
žanda
Já ten jeho psí pohled a hluboký oči miluju, fakt nadevše, ale přece jen na WC bych trochu toho soukromí ráda. Ale prej ne, nic nebude, musí mě hlídat...
|
žanda
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 13:52
- Nahlásit
Garfield-z wc a koupelyn se většinou nemůžu dostat,protože když už se tam nenapasíruje dovnitř,ulehá alespon u dveří,které se jasně otvírají ven-tzn-psa opatrně dveřmi odsunout.......někdy je jak balvan )
Jo a ještě,když někdy vypije vodu z misky...tak do ní stoupne a škrábe.......jako malej je nosil-byly z umělý hmoty...i na krmení-nosil rád,ale pak byly jako cedník-ted má keramiku-tak škrábe )
|
bord
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 14:00
- Nahlásit
Po delší době jsem přihřívala psovi konzervu v mikrovlnce,kvůli místu ji máme nízko nad zemí,takže na ní dosáhne,když se zvedne na zadní.Po pípnutí samozřejmě ví,že bude bašta.Druhej den jsem mu dala málo,sežral to a najednou slyším,jak trouba opět ohřívá.Prostě si ji zapnul sám - vrtěl a poblafával,abych mu to šla vytáhnout.Tohle zopakoval i druhej den zhruba v době krmení aniž bych v ní něco ohřívala.Byla to sranda,ale musela jsem to zakázat,bůhví kolikrát by to zapínal když jsem v práci..A kdo má tu elektřinu platit,že?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 14:03
- Nahlásit
Já blbá naučila štěka, aby si vždycky řekl o vodu, když ji vypije a tak aby nám donesl mističku. Rychle pochopil, ještě si k tomu přidal, že s ní mlátil o schody. Jenže mu to přerostlo o hlavu a teď si říká o vodu, i když je miska plná
|
žanda
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 14:16
- Nahlásit
Garfiled máš alespoň schody vytřený ))
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 14:22
- Nahlásit
žanda
Jasněěéé, schody potažežený kobercem... Jsem šťastná, že mi bafík ulehčuje práci.
|
žanda
|
# Zasláno: 29 Čen 2005 14:28
- Nahlásit
garfield- to je taky nápad mít koberec tam,kde chce haf šplouchat vodu )
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2005 14:50
- Nahlásit
Náš mladej si z misky na žrádlo udělal hračku....chce ji po mně pořád házet jako lítací talíř....když mu spadne "hlavou dolů", tak než ji zvedne, děsně u toho "zpívá" Takže to je teď naše atrakce doma....povel "zazpívej" a stačí jen ukázat misku a pesan zpívá (vysoká "C" nejsou žádnou výjimkou)
|