| Autor |
Zpráva |
evina
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 17:43
- Nahlásit
Máme dva psi, je to nerozlučná dvojka. Jelikož jsme objevili v baráku myši a rekonstruovali jsme celou kuchyň a naši psi myši ignorovali , dostali jsme od manželova kamaráda krásný kotě. Bohužel naši miláčči likvidují všechno živý včetně koček a tak máme kočičku zavřenou v pokoji a pouštíme ji jen když zavřem psi. Chtěla bych je zkamarádit, ale jak to nevím.Mám strach, že jí roztrhají.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 20:17
- Nahlásit
Naše babička měla voříška (9 letú - nesmiřitelného nepřítele koček (a minimálně ovladatelného). Když jsem si já od sousedů přinesla kotě, několikrát se k němu snažil chovat nepřátelsky když jsem číču držela v náručí. Skákal po mně a vrčel (kotě vyjeveně prskako). Seznamování probíhalo kotě v náručí pes přišláplý za vodítko, aby nemohl vyskočit. Pokud si vrčení odpustil dostal zdálky čuchnout a byl hlasem pochválen "To je hodný Daneček, kočička je NAŠE, NESMÍŠ ji honit". Pes byl zvyklý venku kočka doma (bylo to v říjnu a venku bylo a na malé kotě zima). Později jsem kotě měla třeba u sebe na stole (psa pod stolem) a nechala je na sebe zvědavě koukat. Psa jsem chválila, když jevil známky přátelství. Po třech týdnech jsem šla domů z práce a i přes zákaz, pouštění psa a kočky do stejných prostor jsem našla oba dva venku na dvorku. Málem jsem ten šok nepřežila já, ale pes a kotě už byli v pohodě. Stali se z nich celkem prima kamarádi, nechá-li se to tak o psu a kočce říci, jeden druhého provokoval a honil, ale byli vzájemně ohleduplní. Po 1/2 roce k nám přibyl ještě štěník něm. ovčáka a také v pohodě.
V případě dvou psů bych kotě asi seznamovala s každým psem zvlášť, aby ho třeba nechtěli lovit. Jinak si myslím, že pokud máte s vašimi psy jasně vyjasněné pozice a celé smečce velíte vy, pak bych to neviděla tak zle. Myslím, že je důležité hned z kraje zdůraznit, že nepřátelské chování vůči kočce nebudete tolerovat a naopak, že v přítomnosti koťěte si s vámi užijí více pochvaly a mazlení, když se budou chovat slušně. Jde o to psům vysvětlit, že kotě je další člen smečky a že neohrožuje jejich postavení.
|
evina
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 00:04
- Nahlásit
Já se jím to snažím vysvětlit, že kočička je taky naše, taky mě napadlo seznamovat s ní každého psa zvlášť. Přesně tak jak říkáš psa na vodítku, ale kočičku jsme nechali volně, protože je strašně plachá a nechce chovat, jako by z nich měla respekt, ale přitom jde k nim blízko myslím, že by si s nima chtěla hrát. Každý zvlášť na vodítku byli docela v pohodě, ale nevím co by dělali spolu, protože jsou přece jen smečka a před pár lety ještě než jsme kočku měli , tak nám přes plot přelezl kocour, nějaký tulák, nadběhli si ho jeden zepředu, druhý zezadu a už ho měli, mohla jsem se ukřičet, nic platný, no dopadlo to špatně, tada pro kocoura a tak se bojím aby to neuděli i s naší kočičkou. Tenkrát jsem to obrečela a psi samozřejmě dostali co proto, ale nebylo to nic platné jak vidí kočku jsou jak nepříčetní. Vím, že to bude moc těžký, ale kdyby se podařilo, aby si zvykli byla bych moc ráda.Díky za radu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:13
- Nahlásit
Já myslím, že hodně záleží na povaze té kočky. My jsme měli postupně několik kocourů, kteří si z našich psů nic nedělali, naopak si i společně hráli, jednoho vychovala fena od kotěte a jelikož jsme si ho přinesli zrovna když hárala, tak ho přijala za svého a on se skutečně po celýživot choval trochu jako pes a chodil s námi na dlouhé psí procházky.
Až teď poslední kocour se nepovedl, byl úplně chorobně bázlivý, nenechal na sebe sáhnout, pohladit, nic. Psi mu nic neudělali, ale prostě to nějak nevydýchal a nakonec se přestěhoval k sousedům.
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:16 - Změnil/a: JanaK
- Nahlásit
Moji jezevčíci vždy velmi dobře snášeli kočičky. Ten poslední který nebyl čistokrevný dokonce tolik, že s ní spával v boudě a pokud mu odešla na lov vyštěkával ji zpět a ona pak za to nosila všechno co ulovila - myši, polní křečky a mladé zajíce!!
On to naštěstí nežral. Když ale letos brzy na jaře odešel pejsek do psího nebíčka, tak naše kočička byla hrozně nešťastná, nežrala a stále mňoukala čímž ho volala k sobě. Bylo mě ji moc líto. Nyní máme nového malého štěndu, ale Míca už je stará a hravý štěňda ji spíš obtežuje. Míca se cítí opuštěná a myslím, že brzy odejde za svým psím miláčkem........
Byla to opravdu sehraná dvojka. Takže pes a kočka ANO, ale myslím, že si na sebe musím zvyknout od malička.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:24
- Nahlásit
Náš starý knírač byl a je vždy obrovským nepřítelem koček, ale když jsme si domů přinesli vlastní kotě (psu bylo tehdy 12 let), okamžitě pochopil, že mu nesmí ublížit.....Bohužel kočka byla jiného názoru a i přes veškeré naše snahy se se psem nikdy nesblížila a kdykoli se náhodou viděli kočka chtěla buď utéci, nebo psa zfackovat....většinou to skončilo tak, že skočila ke mně do náruče a do krve mě zdrápala.....
Naproti tomu moje teta měla ovčandu, která kočkám odnášela koťata do své boudy, starala se o ně a kočkám akorát vždy milostivě dovolila, aby přišly koťata nakojit.....K ní samotné si kočky v době, kdy koťata neměly chodili lehat, ona čistila je, ony zase jí...byl to vážně nádherný pohled. Dokonce jsem jednou zažila, že kočka zfackovala NO ze sousedství, který přišel otravovat hárající tetinou fenku...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:27
- Nahlásit
Ahoj určitě je možný mít psy a kočku. Já mám dva psy NO a křížence jezevčíka s beaglem a k tomu dvě kočičky. Tu nejstarší kočku sem zdědila a k tý sem si pořídila nejdřív NO a potom i toho druhýho šílence. Tu druhou kočku sem si pořídila nedávno a se psama se ze začátku moc nemusela a teď sou z nich nejlepší kámoši. Chodí s nima spát i do boudy. Ze začátku sem je držela venku zvlášť. Kočka byla na zahrádce za plůtkem a psi na dvorku. Rychle pochopila, že jí nic neudělají a i oni jí přijali za svojí. Teď chodí s NO spát do boudy a s malým se terorizují navzájem. Chce to jen trochu času a pevný nervy. Tak zatim ahoj
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:37
- Nahlásit
Evik
Jo, to u nás taky jednou bylo-starší fena hárala, byla zavřená a okolo domu pořád otravoval neodbytný vořech. Z nás si nic nedělal, ale poměrně úspěšně ho zaháněl kocour, který byl zvyklý s našimi psy hrát hru na lov kořisti.
|