Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / krmení staršího psa v zátěži
Autor Zpráva
alcakv
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 12:00
- Nahlásit

Koukala jsem do starších příspěvků,alel nikde jsem to nenašla. Chtěla bych se zeptat, jak by jste krimil NO 12 let,který běhá denně se mnou,když jedu na koni. Díky tomuto běhání je v moc dobré kondici,ale ráda bych mu upravila jídelníček podle jeho zátěže.Co by jste poradili? Děkuji

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:34
- Nahlásit

Takže já bych psovi rozhodně přidávala chondroprotektiva, jelikož jde o starého psa, který má za celý svůj život klouby a celý pohybový aparát notně opotřebený. Taky vím, že u starších psů nefuguje tak efektivně trávení jako u mladých, takže bych rozhodně zkusila přidat naprosto neškodný potravinový doplněk Pangamin, který především a mimi jiné obsahuje velké množství vitamínů skupiny B, které kromě dalších příznivých účinků na spoutu procesů v těle podporují trávení, chuť k jídlu. Nevím, čím a jak krmíš, ale pokud krmíš jednou denně, tak bych přešla na alespoň na krmení 2xdenně, nejlépe ráno, pak odpočinek (kvůli torzi žaludku alespoň dvě hodiny, lépe víc) a večer , kdy pes bude opět v klidu. Rozhodně bych mu taky některý den dopřála vydatný odpočinek, nebo relax v podobě plavání, to je na uvolnění vynikající. Jinak bych krmila kvalitními granulemi pro psy ve vysoké zátěži, přidala bych občas nějaký ten zakysaný mléčný výrobek, sýr, pribinák.Rozhodně ty sama musíš objektivně posoudit, zda není pes přetěžován, zda je v dobré kondici, má kvalitní srst, nepohybuje se ztuhle, atd. Při potížích rozhodně vynechat tak intenzivní pohyb jako je běh s koněm. Jde už vážně o starého psa.

alcakv
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:10
- Nahlásit

no pro mě to zas takový věk u psa není, nikdo by mu tolik netipoval. Nevím no. U koní si také lidi myslí, že když mu je přes deset let ,tak je to děda, přitom to tak není.Koně se dožívají 20 - 30 let. Ale zpět ke psovi. Moc děkuji za rady. Naštěstí žádné problémy s klouby,ani ničím jiným nemáme. Denně ho brát už nyní nehodlám, i když je pak nešťastný. Ještě jednou díky

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:31
- Nahlásit

Čím větší plemeno, tím rychleji stárne. Takže pokud je NO dvanáctiletý, tak je to dědek, zatimco třeba dvanáctiletá čivava je jen starší. Ono taky záleží na tom, jak po celý svůj život pes pracoval, zda byl nějak sportovně, pracovně či jinak využíván. Rozhodně by si preventivní podávání doplňků zasloužil.

alcakv
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:40
- Nahlásit

To ano, to určitě si zaslouží dostávat doplňky. No po celý svůj život běhal se mnou s koníkama a dělali jsme do jeho 10 let sportovní kynologii, ZV atd. Jen pořád nemám jasno v těch granulích,které..... jestli pro psa v zátěži nebo staršího psa ...

alcakv
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:43
- Nahlásit

Někde na netu jsem našla rozdělení krmiv od superprémiových atd. ,ale teď to nemohu najít, nevíte kde bych to našla ?

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:45
- Nahlásit

Rozhodně pro psa v zátěži. Ty pro seniory to jsou odlehčené granule se sníženým obsahem tuku i proteinů a ty by jeho zvýšenou potřebu rozhodně nepokryly. Pokud není obézní a to zřejmě není, tak neváhej a rozhodně zátěžovky. Ano i naši staří psi nedostávají granule pro seniory, ale pro psy v běžné zátěži, ale když přichází lovecká sezona a období honů, tak okamžitě najíždíme na vařené a zátěžovky. Když pes pět, šest hodin i déle pracuje v leči, tak potřebuje vydatný příjem. Za den je náš pes schopen zhodit i kilo živé váhy, a to pes váží kolem deseti,fena 7-8kg.

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:46
- Nahlásit

Asi na nějakém inzertním serveru. Třeba www.baron.cz, jiný mě zrovna nenapadá.

alcakv
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:47
- Nahlásit

Děkuji

alcakv
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:57
- Nahlásit

teda tu stránku ne a ne najít, to jsem dneska na ni koukala ,bylo tam rozdělení superprémiových, prémiových atd., já jsem trdlo,že jsem to neuložila

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 15:02
- Nahlásit

alcakv
ono někdy to rozdělení ani není tak, jaká je skutečnost, spíš se chce pozeptat mezi lidmi, jak jsou s kterým krmením spokojeni. Jinak já bych asi pro ovčouna jeho věku už volila granule pro psy velkých plemen. Mám doma šest ovčáků a zátěžovky už nejsou moc vhodné kvůli ledvinám, staří ovčáci na ně časem trpí a vysoký obsah bílkovin jim neprospívá.

nejsi náhodou z KV, když máš takový nick

alcakv
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 15:09
- Nahlásit

z Karlových Varů jsem, dobrý postřeh.... jo zeptat se v okolí...to je těžký, každý uznává něco jiného...můžeš mi říci ty Ebony svůj typ pro mě na granule....dnes už chci něco pořídit..

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2005 17:12
- Nahlásit

alcakv
já jsem z Varů, i když už tam pět let nebydlím, ale stýská se mi, mám tam kamarádku, taky má koně
a psa
Co se týká granulí, myslím si, že kvalitní a cenově příjemná je Acana, dělá právě i pro psy velkých plemen, zrovna tak Anka, a ve Varech velmi známý Bosch, je už trochu dražší, pak Chicopee, Moje kamarádka kupuje Brita, je s ním taky spokojená, je to prodejna za kolejema ve St. Roli, jak je dopravka, mají tam celkem výběr krmiv. Chce to zkusit, co bude psovi vyhovovat.

alcakv
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 07:28
- Nahlásit

Jo,jo, tam to znám ,chodím okolo denně , pokud budeš mít zájem napiš mi jméno kamarádky nebo aslespoň jejího koníka,určitě ji budu znát,známe se všichni....

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 14:12
- Nahlásit

alcakv
a kam chodíš, k Žeravíkům ? Ivča má Larami, chvíli tam stála u Vlaďky a psa Čendu, teď má kobylu na mlejňáku u známý.

Anonymní
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:09
- Nahlásit

Znám. Mám kobylku doma.Ivču vidím téměř denně, bydlím v ulici,kde ona má kobylku,taky jsem tam jeden čas měla koně. S Ivčou jsme chodili i na cvičák spolu,ale já už s dědou nechodim. Známe se s Ivou dlouho.

alcakv
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:12
- Nahlásit

Jé, já si nevišmla, že se musim každý den zaregistrovat, když chci něco napsat

Ebony
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 19:02
- Nahlásit

alcakv
jo svět je malej, já jí znám už taky dlouho, byly jsme nejlepší kamarádky, než jsem se odstěhovala, měla jsem syna po Bakovi, a teď mám syna a dceru po jejím Čendovi
tak jí pozdravuj, až jí uvidíš, my si občas voláme, ale není to ono

alcakv
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:53
- Nahlásit

pozdravovat ji můžu,ale nevim od koho....stačí jí řict Ebony ?

Ebony
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:57
- Nahlásit

no nevím, spíš od Hanky z Olomouce, to už bude vědět

alcakv
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 13:03
- Nahlásit

Hmm,tak to je pěknej kus od Varů

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání