| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 07:15
- Nahlásit
já chci své fence dávat pořád stejné granule ale mí rodiče jsou proti,prý jako kdybych já jedla jen to samí jídlo.Tak vlastně pokaždé kupujem jiné granule.Ty vžycky postupně míchám s těma posledníma.Jaké granule byste mi doporučili pro 2 a pul letou fenu NO?
Je strašně hubená, každý si myslí že ji nedávám nažrat.Mohla by jíst něco co ji trochu posilní.Nechci aby byla tlustá jen silaná a mohutná.
Jde tady v ve sránkách uveřejnit příběh o mém pejskovi?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 08:11
- Nahlásit
Pupy
když je fenka jak říkáš hubená....zkus koupit nějakou superprémiovku. Výborné vyrábí např. Happy Dog (já jsem od nich měla Toscanu a teď mám Neuseeland - s obojím jsem moc spokojená) Pokud má tvoje fenka dostatek pohybu, tak ti po tom tloustnout nebude....
Já tím tou superprémiovkou od HappyDogu krmím dva své psy - jeden už je 14letý dědek a pohybu už tolik nemá, dávám mu dávku na spodní hranici a pořád si udržuje atletickou postavu. Mlaďoch je hyperaktivní cvok a tomu naopak musím dávát dávku na horní hranici a přesto je pořád štíhlounký, ale úplně hubený není.
Jinak jestli je Tvá fenka opravdu moc hubená, přestože ji dobře krmíš, zkus se taky poradit s veterinářem, nech vyšetřit stolici, zda nemá vnitřní parazity..... Má normální stolici? Odčervuješ ji pravidelně?
Ještě k tomu krmení....ty granule není moc dobré často střídat. Samozřejmě občasná změna neuškodí, ale podle mě (jak to tedy aspoň svědčí mým psům) je lepší vybrat si kvalitní granule vyšší třídy, ty podávat delší dobu a psovi přilepšovat mléčnými výrobky (sýry, tvaroh), vejcem (syrový žloutek, či pak celé vařené vejce - syrový bílek nedávat), vařenou i syrovou zeleninu (jemně nastrouhaná mrkev) či třeba občas uvařit kuře s rýží či prasečí nožičky (dobré je sebrat zbytečný tuk, aby pes nedostal průjem....nožižky obrat, kosti jsou příliš tvrdé) No prostě můžeš jídelníček přilepšovat vším rozumným, co psovi svědčí...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 09:08
- Nahlásit
Evik
Proč se nemá dávat syrový bílek?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 09:11
- Nahlásit
protože odbourává biotin.., pokud si to tedy dobře pamatuju....vařený nebo spařený horkou vodou už nevadí. A taky u hodně psů syrový bílek vyvolává zvracení ....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 09:22
- Nahlásit
Evik
No, já teda občas dávám vajíčko syrové celé. Také jsem chtěla dávat jenom žloutek, ale přítel mě přesvědčil argumenty, že kulturisti taky pijou syrový bílek, takže je to dobré (teď si teda nejsem jistá, co přesně říkal - biologie mě nikdy moc nebrala) na tvorbu svaloviny.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 09:28
- Nahlásit
Pupy
Opravdu by se neměly granule často střídat jak tvrdí Evik. Přečti si článek na http://www.veterina-info.cz/script/articledetail.asp?rid=125
a dej ho přečíst i rodičům. Myslím, že byste měli najít granule, které vašemu pejskovi nejlépe vyhovují a u těch už zůstat. Také už tu proběhlo spousta diskusí ohledně preferovaných granulí, takže se můžeš inspirovat tam
A jestli je moc hubená, tak zkus třeba granule pro psy v zátěži.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 09:40
- Nahlásit
Mel
já jsem nejdříve taky zkusila dát celé vajíčko, ale u mlaďocha to vyvolávalo zvracení, takže od té doby dávám jen žloutek nebo celé vejce vařené....o tom, že syrový bílek odbourává biotin jsem se dočetla až později...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 09:48
- Nahlásit
Evik
Dík za info, eště tak vědět k čemu je dobrej ten biotin
No, jak jsem psala - biologie opravdu není můj koníček, jsem spíš na ty technický věci
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 10:23
- Nahlásit
Mel
biotin je důležitá složka potravy...takhle z hlavy ti neřeknu pro co všechno v psím těle je dobrý. Takhle z "voleje" mě napadá akorát srst - biotin může za to, že se srst krásně leskne a je zdravá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 15:42
- Nahlásit
Zkuste pro Vaši ovčandu BEWI DOG .. je to speciálně navržené krmivo pro NO chovateli v Německu Je skutečně výborné. Chovná stanice Krásnoočko, od které máme čubinku, s ním krmí a mají skutečně nádherné psy a krásně vybarvené A naše Gira také velmi dobře prospívá .. hlavně nekrmte žádnými krmivy z Plusu nebo z Penny marketu ..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 18:46
- Nahlásit
protože odbourává biotin
Evíku,vaječný bílek odbourávat biotin nemůže,nemaje svou vlastní metabolickou aktivitu....správná odpověď je,že tvoří s avidin v bílku s biotinem nerozpustný a tedy ve střevě nevstřebatelný komplex....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 18:51
- Nahlásit
FiSt
Anonymní
používám Acanu,Brassu Top Condition a Bewi dog,a vykrmit hyperaktivní malinu malignu se mi nepodařilo ničím,to bych musela vařit výkrmnou dietu...což te´d nemusím,nemám jí v kotci a není zima...ale v zimě jistě začnu.
Všechna žrádla mohu doporučit,ten Bewi-dog má neskutečně povedenou Sport-Croc variantu,Brassa TC má zase nesmírně povedenou Maxi baby....Acana má suprovou De Luxe zátěžovku(30/20),a tak nějak válčíme....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 19:01
- Nahlásit
on taky avidin váže ještě ionty kalcia,a taky je nenechá vstřebat...nějak toho v tráváku vyblokuje pro další použití moc,když je ho v potravě nadbytek...staří praktici říkali dvě syrová vejce tejdně a ne o moc víc....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:04
- Nahlásit
Sali
díky za doplnění informací, napsala jsem to tak, jak jsem to četla v kynologickém časopise (to s tím bílkem a biotinem)...takže i tam to mají blbě Je dobré vědět, jak je to správně ale výsledek je vlastně stejný - syrové bílky raději ne
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:19
- Nahlásit
Je zvláštní kolik lidí dává vajíčko celé. Než jsem si čubinu pořídila a byla zažraná do moudrých knih o psech,tak jsem si udělala seznam,co by psi neměli. No a právě bílek tam byl mezi prvními. Hodně lidí z mého okolí rozklepnou vajíčko psoj do misky a hotovo. Pak se diví,že buď zvrací nebo mu není dobře. Jinak moje fenka syrový žloutek miluje!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:17
- Nahlásit
Děkuji.Mometálně ji krmíme aportem.Ten celkem chutná,ale zdáse mi že není ani moc kvalitní.
|