| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 12:33
- Nahlásit
Komu není lhostejny osud Klanovicke obory, ktera se ma castecne vykacet a ustoupit golfovemu hristi, prijdte, prosim, 6.9. v 17 00 pred prazsky magistrat na Marianske namesti na demonstraci za jeho zachovani, vice info zde http://praha.zeleni.cz/5646/clanek/demonstrace-za- klanovicky-les/
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 12:36
- Nahlásit
dejavu
Pokud nemuzete nebo nechcete, pozvete sve zname, vyveste letaky, vice zde www.ujezdskystrom.info
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 13:08
- Nahlásit
tady je banner pro ty, kdo mohou, umistete na stranky, prosim a nasmerujte na www.ujezdskystrom.info
http://utulkaci4.wz.cz/demon.jpg
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:01
- Nahlásit
ze by to bylo vsem prazakum zde jedno? to se mi nechce verit vzdyt se jedna o plice velkomesta, jeden z nejvetsich lesnatych celku zde
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 15:29
- Nahlásit
dejavu
Nám to není jedno ... my podporujeme částečné vykácení lesa a ustoupení golfovému hřišti Aspoň se o ten les někdo začne starat, vyčistí ho od ukrajinců a klánovičtí do něj přestanou vyvážet bordel a vypouštět ehm
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 15:49
- Nahlásit
dejavu
Nám to není jedno ... my podporujeme částečné vykácení lesa a ustoupení golfovému hřišti
krome toho tam historicky to golfove hriste drive taky bylo. dalsi veci je, ze se jedna o soukromy majetek a melo by byt na uvazeni majitele, jak s nim v ramci platnych zakonu bude zachazet. a pokud bude penize ziskane z provozu golfoveho hriste aspon castecne investovat do zkulturneni okolniho lesa, tak na tom nemuze nikdo prodelat, protoze jak pise Zet, jit tam se psem do lesa je o psi zivot .... tolik bordelu jsem uz dlouho v lese nevidel ...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:15
- Nahlásit
starat o les? proc by to delal? vykaci ho a oploti pozemek, na tom tezko nekdo vydela
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:17
- Nahlásit
takze kdyz je majitel spolecnost Lesy, tak si s nimi muze delat co chce, vykacet, oplotit a vy budete spokojeni, protoze jim to patri a budete chodit s pejsky pekne na voditku po asfaltovym parku, jo?
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:34
- Nahlásit
dejavu
takze kdyz je majitel spolecnost Lesy, tak si s nimi muze delat co chce, vykacet, oplotit a vy budete spokojeni, protoze jim to patri a budete chodit s pejsky pekne na voditku po asfaltovym parku, jo?
Trošičku demagogičtina, nea?
starat o les? proc by to delal? vykaci ho a oploti pozemek, na tom tezko nekdo vydela
Jedna se o projekt golfu v Klánovicích nějako víc nezajímala, tož nezná politicko-sociologicko-jakékoliv další pozadí. Nicméně už při pouhém pohledu na projekt: URL selský rozum napovídá, že areál golfového hřiště budou těžko oplocovat. To se mi nějako nezdá ... Jináč jsem tam nedávno byla na večeři a mají to tam moooc pěkné. Nádherné rekreační místo, udržovaný areál, původní opravená budova ... nádherka Vřele doporučuji k návštěvě
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:37
- Nahlásit
ZetJirikovo
hlavně je to dobrej bussines o body...a zelení je dostanou jooooo
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:41
- Nahlásit
nepatrim k zadne strane a nebydlim v Klanovicich, nechci se zastavat nekoho, kdo dela v lese bordel, ale Klanovicky les miluju a mrzi mne kazdy strom, ktery se kaci, dnesni doba je jina nez pred 80 lety, kdy tam to hriste bylo historicky.
Na zadne golfove hriste se nesmelo, co jsem znala a sla kolem, at bylo nebo nebylo oplocene, vstup byl striktne pro cleny.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:44
- Nahlásit
BTW tady jsou fotky nekterych golfovych hrist, bude to zkratka super :/
http://praha.zeleni.cz/5646/clanek/demonstrace-za- klanovicky-les/
hlavne, ze tam bude dalsi hospa
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:47
- Nahlásit
dejavu
OT: hele, sorry, je mi to trapný, ale dneska jsem teda neměla ani chvilku na ten banner... bude to stačit během víkendu?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:48
- Nahlásit
Mel
jasne
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 22:27
- Nahlásit
overgod
hlavně je to dobrej bussines o body...a zelení je dostanou jooooo
Njn, nekupte to Zabijte bobra, zachráníte strom
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 07:30 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
No, ja tu nikomu nechci nic vnucovat, pokud si nahodou nekdo mysli jako ja to, ze za stromy ma cenu bojovat, ze by se kacet nemely a nechce nebo nemuze prijit, prosim, podepiste aspon vyzvu proti kaceni, diky
Vyzva je zde http://www.ujezdskystrom.info/rmace/index2.php?opt ion=com_facileforms&ff_name=Prohlaseni&ff_border=0 &ff_frame=0&utm_medium=clanky&utm_content=npes
Mozna, ze vam to pripada vzdalene, ale vezte, ze jen u nas je v blizkem okruhu Prahy 9 jiz 4 golfova hriste a dalsi 3 se stavi a jednou by se neco podobneho mohlo opakovat prave pod vasimi okny nebo v miste, kam chodite vencit vy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 10:21
- Nahlásit
dejavu
Jsem sice daleko, ale tu výzvu jsem podepsala. Tady u nás je lesů moře a je to bezva, přeji vám totéž. Co se týče případného bince v lesích, bylo by lépe to řešit úklidem, než vykácením.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 11:22
- Nahlásit
aren
diky, uklid si organizuji a provadeji clenove Ujezdskeho stromu, co jsem cetla v ramci brigad.
Bohuzel my v nasi ctvrti jsme golfove hriste prohrali, bude se zde delat navazka skladky, kterou ma pravo kontrolovat pouze jeden clovek a na nem bude misto psi louky hriste, dalsi bude ve Vinori a dalsi v Klanovicich, jestli se to nepodari zastavit.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 11:27
- Nahlásit
Prosím Vás pěkně a nebyla by k podpisu zasejc třeba i nějaká petice, aby asiati nepapali psy? Rád bych ji podepsal a tak těm zvířátkům pomohl. Možná bych rád podepsal třeba i nějakou petici proti AIDS, podvýživě a ptačí chřipce, aby už zbytečně neumírali lidé. Dík za tipy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 12:00
- Nahlásit
dejavu
Byla jsem jednou na zasedání zastupitelstva v Olomouci, když se projednávala stavba tenisových kurtů místo jednoho parčíku v Olomouci. (Já jsem tam tehdy byla kvůli něčemu jinému). Měla jsem dojem, že někteří zastupitelé byli jaksi mírně řečeno předplaceni pro podporu kurtů. Účastnili se i obyvalelé sídliště, ke kterému parčík patřil, ale moc sluchu jim dopřáno nebylo. Možná udělali chybu - vyslali s podepsanými petičním hárky jen jednu osobu, která sice mluvila dobře, ale když ji pak někdo zaoponoval, nedostala se už ke slovu. Třeba my jsme na tom byli lépe,protože jsme se přihlásili do diskuze dva, takže když někdo oponoval prvnímu, mohl ten druhý na to ještě reagovat.
Takže kdybych s tím šla na zastupitelstvo, nechala bych určitě přihlásit do diskuze víc lidí, aby měli víc možností přesvědčit aspoň ty nepředplacené.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 13:02
- Nahlásit
dejavu
Držím palce, ať se to podaří!!!
Zeleň ustupuje byznysu bohužel všude, firmy to většinou mají zalobbované a podmáznuté, zastupitelé jim jdou na ruku.
Lidí, kteří bojují, je málo, a ostatní je mají za blbce. Dokud se něco nezačne dít za jejich zadkem...
O kauze Klánovický les jsem leccos slyšela a není tedy o co stát . Neprůhledné machinace apod.
A pro ty, kdo jsou pro:
- fakt si myslíte, že někdo bude stavět golfové hřiště jen proto, aby zkrášlil kus lesa?
- víte, že golfové hřiště je jedním z nejvíce zatěžujících typů pro půdu? Víte, že k jeho zavlažování je potřeba gigantického množství vody, k údržbě množství el. energie, nehledě na kvanta pesticidů a herbicidů?? Víte, jaká je to zátěž pro spodní vody?
- víte, jak travní monokultura drasticky sníží místní biodiverzitu? Tedy jak poklesne počet živočišných a rostlinných druhů, kteří na tom místě žijí?
- víte, že travní porost ani náhodou nedokáže nahradit "plíce", které má les?
- víte, že nikdy žádné místo či město nespasil velký podnikatelský projekt jakési firmy, ale naopak nejvíce úspěšné bývají občanské projekty, kdy dochází k zapojení místních obyvatel a místních firmiček do místního dění, kdy lidé vlastně sami něco ve své čtvrti vytvářejí a v závěru jsou spokojení všichni?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 13:05
- Nahlásit
LucieS
tak tohle je nejlepší příspěvek zde , vážně
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 13:11
- Nahlásit
LucieS
diky
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 13:31
- Nahlásit
Podle Ing. Michaela Hartmana se dnešní projekt golfového areálu týká zhruba 10% rozlohy Klánovického lesa. Vykácením lesa a záborem hřiště by byla dotčena turistická značka, cyklostezka a výletní okruh. Byly by zmařeny plány rozvíjet rekreační funkce území budováním stezek a odpočinkových míst ve spolupráci s Lesy ČR.
"Zde mi bylo zástupci investora slibováno minimální kácení a jen podél greenů, zajištění průchodnosti lesa, zachování stezek a zvelebení oblasti. Na otázku, zda nějaký podobný projekt ve světě funguje však nikdo nechtěl odpovědět a řeč byla taktně převedena jinam," říká Ing. Hartman.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Zář 2007 13:57
- Nahlásit
LucieS
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 15:31
- Nahlásit
Tinta76[b]dejavumac1LucieS
A víte, co všechno způsobí stavba dálnice, letiště, baráku, co v něm bydlíte nebotřeba hypermarketu?
Pojdme tedy omezit natalitu a hurá zopět do přírody...na louky na stromy a do potoků a jezer .....
Jsem si myslel, že naše společnost je v určitém stádiu vývoje a tohle nějak pomáhá asi podobně, jako když někdo krade ve velkochovech kuřata a dává je do lepších životních podmínek
Takže hurá, zabraňme stavbě golfového hřiště...investor ho nikdy nikde již nepostaví a peníze, které do tohoto projektu chtěl investovat nejspíš vloží do boji proti pokusům na zvířatech...
hurá
Tak tak to zas vidím já
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Zář 2007 16:01
- Nahlásit
overgod
no jo, jenže zrovna golfový hřiště k životu opravdu nepotřebuješ, narozdíl třeba vod baráku k bydlení
holt jsou lidi pro a proti, tak už to bejvá
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 16:10 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit
Tinta76
bejvá a je to dobře....že jsou různá názory ostatně proto jsem tenb vstup uzavřel tímto:Tak tak to zas vidím já aby si třeba někdo nemyslel, že se jakožto subjekt snažím konstatovat objektivní pravdu
no jo, jenže zrovna golfový hřiště k životu opravdu nepotřebuješ, narozdíl třeba vod baráku k bydleníno já fakt ne, ale jou lidi, co jo, co jsou tam třeba častějc než Ty či já doma...btw znám i lidi, co nepotřebují k bydlení ani ten barák či něco podobnýho....je to jen otázka míry či zvyklosti či chtěnííí
btw II nemám pocit, že by zapisovatelky mohly plazit jazyk
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 17:04
- Nahlásit
LucieS
Napsalas to hezky.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 19:01